Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 20

• 54 337
  • 811
  •   1
Отговори
# 135
Уретерите са толкова миниатюрни, че шансът да се видят при ФА не знам дали същества въобще. Пък генетично не знам до колко може да бъде подобен проблем. За мен той е по-скоро механичен. Клетките се развиват по различен от необходимото начин. Не нарастват с необходимото темпо или нещо подобно и от там идат стесненията.

Да, уретерите и аз не мисля, че могат да се видят при ФМ, но уголемените легенчета и бъбреци мисля, че се виждат.
Докторът при когото раждах видя уголемени бъбреци на бебето в деня преди а родя, а до тогава и той ме беше гледал поне 10 пъти.
Мисълта ми беше, че по-дребните неща не винаги се виждат на ФМ.

# 136
Благодаря Ви, момичета!  Hug Записах час за доц.Буева за юни, да чуем и нейното мнение по въпроса.

# 137
  • shumen
Момичета в София сме с мъжо.Стискайте палци утре всичко да е ОК.Дано намалим Фуролина и всички изследвания да са добре.Писна ми вече от болести и лекарства.Като се върнем ще ходя и за брадавицата,че расте и взе да боли.То не стига всичкото ами сега ми излизат и едни гнойни пъпки,който се пукат сами и стават на рани с зачервено около тях.Незнам вече това чудо какво е.  bouquet  bouquet  bouquet

# 138
# 139
  • Sofia, Bulgaria
danaeka, стискам ти палци и успех. Да ни зарадваш с добри новини.

# 140
Успех, danaeka!

# 141
  • Пловдив
danaeka, успех!

mamiPepi, за конюктивита може да правиш и промивки със сребърна вода - намокряш памучето, минаваш по ръба на оченцето от външната част към нослето и хвърляш памучето. Това като добавка към другите работи де, не само на това да разчиташ.

MaYa_ , при нас видяха разширени бъбречни легенчета още в 20тата седмица и какво - освен че живях още 20 седмици в напрежение, постоянен страх и стаен ужас колко сериозни могат да се окажат нещата всъщност, друго не постигнах. Да, наистина, лекарите бяха подготвени и бебето още преди аз да изляза от упойка след секциото го бяха закарали при -10 градуса в детска клиника за консултация с нефролог. Слава Богу проблемът се оказа не толкова сериозен, колкото очакваха и за сега продължаваме да ходим само на контролни прегледи. Мисълта ми е да не се обвиняваш, че ти си сбъркала нещо или си пропуснала нещо фатално. Аз също много често се плъзгам по тази плоскост, но истината е, че така не съм полезна нито на себе си, нито на детето  Peace Горе главата, всичко ще се нареди  Hug

И да попитам - обилното изпотяване дали е сигнал за тревога при проблеми с бъбреците. Защото моето бебе се поти много. Ама под много имам предвид наистина много. Особено когато суче направо капки му избиват по главичката, но и като цяло сега като е по-топло е постоянно мокър, независимо как го обличам. Първоначално се притесних да не е рахит, но всички лекари, при които ходим, казват, че не е. Според педиатърката ни няма проблем, просто се поти, според нефролога също, обаче аз не го намирам за много нормално това. Чували ли сте нещо по въпроса?

# 142
bugaboo, мерси за успокоенито! За пореден път се убеждавам, че всичко е Божа работа. През бременността направих всички изследвания (че и в повече), фетални морфологии при най-добрите...изобщо всичко и накрая..... Вярвам,че щом не са го видели, проблемът не е голям и малката ще го израсте!  Praynig
за потенето - и аз не мисля, че е проблем. Сега през жегите ще става още по-зле  Peace Слагай пеленка като я кърмиш да попива.

# 143
Успех danaeka , дано всичко да е наред.
bugaboo и Михаил доста се поти, но ти ако се тревожиш много пак поразпитай лекарите.
Момичета стискайте ни палци да се оправим за операцията, ако пак не ни отложат. При нас нещата уж се подобряват - кашлицата вече  не е толкова влажна, но сега пък Михаил е с лека хрема. Мисля днес да взема един детски Олинт, да му пръсна няколко пъти. УНГ доктора ни каза че в устата венците са много подути и е възможно и от зъби да има хрема.

# 144
оф,миличкото.. Hugлек и безпроблемен ден днес! Hug

# 145
  • София
marychery, кога ще е операцията, не видях да си писала, стискам палци!!! Hug

# 146
bugaboo - ползваме сребърна вода, не само за конюнктивита, а за всичко и за хреми, гърло, рани, пъпки и като имуностимулатор Peace Веси също много се поти и наистина особенно много като пие или се храни, става мокра главата му. Никога не съм го свързвала с бъбреците. На нас ни казаха, че по - скоро за проблем е трябвало да алармира липсата на апетит и слабото наддаване на тегло, при нас това започна да се случва след 6 - я месец, докато се кърмехме всичко беше ОК. Също постоянното задържане на урина, че той като бебе не е пишкал по 12 часа. Все пак напомням, че при нас нищо не е установено още, само следим урина. Тъкмо се натъкмихме за уролог и сега трябва да чакаме да се оправим от конюнктивита.   

# 147
  • shumen
Момичета прибрахме се с мъжо.Всичко днеска мина.Продължавам с Фуролина още 3 месеца и пак на преглед.Оказва се,че засега той е най-подходящ.На ехографа се видяха смутени бъбречни легенчета,пясичинки и киста в дясно.Наистина д-р Добрева ме гледа днеска,но и тя е много добър лекар.Сега трябва да избера  нефролог в Търново-д-р Велкова или д-р Атанасова да ме гледа.Мисля.че MamiPepi беше писала,че са я следили в Търново.Попадала ли е на някоя от тях да каже дали са добри?
Ходих и на кожен.Оказа се,че това не е брадавица,а обърнат косъм.Ама и аз съм една какво да Ви кажа-разчоплила съм го и съм си направила стафилококова инфекция и затова е пламнал целия крак.Сега ще мажа с Гентамицин крем ,за да се изчисти.Голямо магаре съм дето вика мъжо.

# 148
  • Пловдив
mamiPepi, моят Самуил все още е само на кърма, има завиден апетит, пишка си според мен нормално, не прави дълги паузи, но не наддава добре. Онзи ден се видях с една приятелка, ами нейното бебе на 2 месеца е по-едро от моето на 6 месеца  Rolling Eyes Та за липсата на апетит не знам, но ненаддаването на тегло явно си е симптом. Обаче така като ви слушам, може би и потенето ще се окаже симптом  newsm78

# 149
danaeka,супер новини! Hug

Общи условия

Активация на акаунт