Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 20

• 54 420
  • 811
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia, Bulgaria
bugaboo, аз лично мисля, че потенето едва ли може да се сметне за основателен симптом за проблем с бъбреци. В блока ни има над 15 дечица и то до 2 годинки и няма майка, която да не е казала, че се потят страшно много, както и  при кърмене, защото и и полагат усилия - косичката става мокра и тн, след сън също. Нормалната температура за спане я дават около 18 до 20 градуса - ако е повече, то това също е причина за това. В къщи е страшна жега - никога не е под 24 градуса - е как няма да се поти. А като отидем в баба му - там е точно между 18 и 20 градуса и никога не е ставал след сън потен. Дрешките също - понякога и аз се улавям, че превантивно му мятам още нещичко, да не простине и така. Мисля , че потенето си е нормално при дребосъците - някои се потят повече, други по-малко - но е факт. Чела съм също , че бебетата по-лесно се адаптират към студа, отколкото към топлото. По скоро трябва да се търсят други причини.

# 151
Olive ако всичко е наред и се оправи на 7 юни имаме дата. Стига да не ни върнат анестезиолозите.
danaeka бравос това са хубави новини все пак.
bugaboo кърмените бебета не натдават така като хранените изкуствено. А и децата са различни. Колко килограма е твоето бебе - Михаил сега е на 1г и е 9 кг, 71 - 72см. За 6м е качил 1 кг и почти не е пораснал на височина. Още си го кърмя, захранен е, но и кърмен поне 4-5 пъти на денонощие.

# 152
  • софия
Аз пък мисля , че нито един организъм не прилича на друг. Моето от малко трудно се поти, в момента в нас е 25.5 градуса, но винаги си е наддавало . Дори и в Пирогов докато висяхме един месец си наддаде колкото трябваше. А аз свалих 7-8  кг тогава. Simple Smile.
marychery дано всичко е наред до 7 юни. Това отлагане много изнервя.

# 153
да така е, бях се настроила за предишната дата, сега полагам усилия пак да се настроя. А и големите вече са ваканция, нещата се усложняват. Те са много самостоятелни, оправят се, но все пак са деца и то на 9 - 11г и си трябва контрол от възрастен. Ще съм като координатор по телефона Wink - кога къде трябва да отидат и какво да направят.
А какво стана с вашият % от ТЕЛК

# 154
  • Пловдив
Самуил е почти на 6 месеца и е 5,5 кг. Роди се 3,450 кг. Расте на дължина всеки месец с по 2-3 см, но е слабичък, грацилен, нежен. Постоянно се намира някой да му се зарадва: Ааааау, какво хубаво и нежно момиченце  Rolling Eyes Само на кърма сме и от една седмица започнах вечер да додавам АМ след кърмене, защото според педиатърката явно кърмата ми не е хранителна  Rolling Eyes, но с триста зора изпива 60 мл. Ще започвам и да захранвам вече, макар че като го гледам няма почти никой от признаците за готовност.
 Аз не бих се втелясвала толкова, на мен той си ми изглежда нормален, дори и в сравнение с батко му, който също наддаваше по 300-400 гр. месечно, но не растеше толкова на дължина и като цяло изглеждаше пухкав. Но всички лекари и познати ахкат и охкат как е слаб, на 6 месеца трябвало да удвои рожденото тегло, за което няма никакъв шанс ... и започвам да се поддавам и аз на притеснението.
Аз и за потенето допускам грешката да го сравнявам с брат му, който е лятно бебе и не се потеше изобщо. Но сте прави, че всеки организъм е уникален и се развива различно.

# 155
  • София
bugaboo, писах ти на лични, ако искаш, може да ми отговориш за кърменето и наддаването, консултант по кърмене към НАПК съм. Simple Smile

# 156
bugaboo не съм кърмила предишните си деца и това е огромна грешка за мен. Сега кърмя успешно, и аз лично бих те посъветвала да не даваш добавка. По добре го захрани щом вече е на 6м, и си го кърми. Наитина ако искаш и аз имам приятелка която е  консултант по кърмене -  ще ти дадат много полезни и ценни съвети. На мен тя ми беше от огромна полза, особено след като моят бебо беше с рефлукс, и от както е станал на 2м лекари ме съветваха да давам фризовом, да заменят  хранения, да не кърмя след хранене и тем подобни. Слава богу и досега се кърмиме успешно, и добавка моят мъник не е опитвал.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 13:16 от marychery

# 157
Хей Олив, сега видях че ти си консултант по кърмене - поздравления. Супер, много ме зарадва, защото мен все ме питат луда ли съм да кърмя дете на 1г, защо кеф ли си доставям какво ли? И аз много се дразня.

# 158
...защото според педиатърката явно кърмата ми не е хранителна  Rolling Eyes

Наистина ли има още педиатри, които твърдят подобно нещо  ooooh!

# 159
bugaboo моето момче спря да наддава и да се храни добре след като започнахме захранването на 7м. Дотогава беше само на кърмене, без вода и наддаваше по 1 килограм на месец. Акаше си и си пишкаше и всичко ни беше добре, подозирам, че аз обърках нещо със захранването. Иначе и за моя син ахкат и охкат, че на нищо не прилича - също е слаб и висок ( според мен, аз го сравнявам на ръст с децата от градината, които са на неговата възраст ).
danaeka никой не ме е следил в Търново, само си лежах по болниците, заради бъбречни кризи и ме тъпчеха с обезболяващи, веднъж почти стигнах до цветна снимка, но се наложи да подпиша декларация и да изляза от болницата, защото пак нямаше кой да гледа Дена, тя тогава беше на 5. Откакто съм в София ходя от време на време на ехограф, имам си болки, но си ги трая и нямам никакво време за себе си. Иначе в Търново на ехограф съм най - доволна от Петров, а в урологията ме лекуваше Пиперков. Имам някакъв телефон на Петров, ако имаш нужда ще ти го дам. 

# 160
  • shumen
Благодаря MamiPepi.Можеш да ми дадеш телефон на Петров за всеки случай,че след месец ще ходя да правя контролни в Търново и ако трябва ехограф да запиша час за него.Къде преглежда той-в нова или стара болница?Ти сега идваш ли на Търново?

# 161
Ходила съм само на частен кабинет, не знам дали работи в някоя болница. Последно съм била при него на преглед преди 3 години - сети се колко често ходя там Wink. Точен адрес не знам, беше някъде в Триъгълника, в нещо като медицински център, в една от новите кооперации. Дано не греша и дано телефона, който имам е същия - 0888737147 д-р Петров. Тогава ехографа беше 15, сега едва ли е толкова. Успех.

# 162
  • София
Хей Олив, сега видях че ти си консултант по кърмене - поздравления. Супер, много ме зарадва, защото мен все ме питат луда ли съм да кърмя дете на 1г, защо кеф ли си доставям какво ли? И аз много се дразня.
Мен направо ще ме затворят в лудницата тогава, аз отбих Анна на 4 г., по взаимно споразумение, че е достатъчно голяма за отбиване.  Laughing

# 163
Честит празник на всички дечица, да са живи, здрави, много щастливи и засмяни. От сърце им пожелаваме щастливо и безгрижно детство  ura  bigdance2, а днес Михаил има Рожден ден newsm59

# 164
  • София
Оооо, честито, Мери, да ти е жив и здрав, и всичко да мине успешно на 7 юни!!! Hug
Да са ни здрави най-вече дечицата, и много усмихнати! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт