Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 492
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Охооо,гледам срещичка сте имали  Grinning Само не казвайте,че няма фото  Whistling
skrech аз не знам как да обясня на мъжо тази част с гушкането  Confused ..и не само на него.От известно време подпитвам този и онзи и като ми кажат,че децата се научавали да те манипулират от ден първи  ooooh! ....и повече не питам.
Цитат
"Да ти дам да погледаш и другата?"  Mr. Green И дядото се махнал, та си докърмила детето на спокойствие.
  Joy
Моята мома ме разби онзи ден.Спа от 6 вечерта до 11 на другия ден.Промънкваше на всеки два часа за цица,посукваше си 10-15 мин и пак отнасяше плувката  Crazy Толкова съм свикнала да ми виси по ръцете,че изведнъж не знаех какво да правя  Party ....отдадох се на мързел в крайна сметка.
Утре ни чака 32 градусова жега,не ми се мисли.По-добре да се хоризонтирам.

# 406
Момичета, ако не сте видяли, днес е последния срок за поръчка на дрехи за кърмене. Ето я темичката за записване

# 407

Момичета, има ли някоя от вас, която да е ползвала Мустела Стелакер за крустите по главичката?  newsm78 Дари има такива крусти и много неприятно Sad Взех й и шампоана на Мустела да видим дали ще има ефект?

няма грешка кремчето

# 408
  • Ямбол
Как ви понесоха бебчетата ваксините? Днес сме на консултация и ще ни бият тези двете ваксини и съм притеснена. чувала съм какво ли не .....

# 409
  • Пловдив
Добър ден, мами
lilincho пу, пу, да не му е уроки на детенцето, нека си поспива  Grinning
Ветта бяхме в Белла Виста, Синеморец. Странджа е уникално красива, невероятна, много си личи, че е диво и още няма много хора там. Макар че, много тъжно ми стана, лодкаря разказваше, че е имало тюлени в река Велека. Но рибарите ги избили и от 1994 година вече няма  Cry. А също и много други видове са изчезнали. Между другото, и прочутите бели водни лилии на река Ропотамо ги няма Sad. Умряли до една преди 3-4 години от засушаване. Сега са залесили с култивирани лилии, но не е същото. Много тъжно унищожаваме природата. Във фейсбук ще постна снимки, тъй като тук не мога и това си е.
А за Дюни - вили са, Холидей Вилидж. http://www.duni.bg/resort_over_bg.html
Миш повечето момичета споделят за повишена температура и нервност на бебенцето, които отшумяват за ден - два. Зависи си от детето. Дано минат успешно и вашите ваксини.  Hug

# 410
  • София
Лъки, точно за Медела суинг става въпрос. Няма общо с другите помпи и върши чудна работа, на която мама й се налага, разбира се. Като чета в твоя случай май няма нужда от помпа Peace

# 411
Лъки, ти кога видя синкавата кърма? Както описваш храненето на бебето то изсуква всичко. Нормално е да изглежда така кърмата от изпразнена гърда, пък и бебето наистина наддава чудесно. Знам много добре какво ти е. Wink Надявам се да има начин да си поспиваш през деня...

# 412
  • Бургас
Тук днес предиобяд валя  Sad
Миш, след 14 ч. и ние сме на консултация и със сигурност ще го ваксинират, дано мине леко  Praynig Какво става с теб, не си писала скоро.  Hug
Еуа, готина песничка  Peace
Аз въобще не мога да го оставя да реве  Naughty Първо че ме заболява главата, второ, че общо взето се досещам какво иска да ми каже с плача си и откликвам на желанието му. Как по друг начин да г онаправи 2 месечно бебе - с мрънкане и плач. При нас за сега преобладава мрънкането.

# 413
Здравейте момичета, чак днес се допипах до комп.
Направо в крачка се включвам и с риск да направя скандала ще заявя, че аз съм против гушкането на бебетата. Първото го гнявих на ръце, малтретирах с "колко има нужда от мен" и подобни форумски убеждения. На това му дадох мир, право на собствена територия и спокоен сън. Я опитайте да спите в ръцете на мъжа си. Така той да седне и да ви държи на ръце, дали ще се наспите, ще ви е приятно, ама дали ще ви е удобно. Бебето има нужда и право да се наспи удобно в леглото си. Малко преувеличавате, не говорим за това да го зарежеш да си реве, това го прави Гинка, дето така и казала тетка Иванка. Говорим за това да осигурите на детето си здрав сън и удобство. Затова са нервни и не спят нормално. Опитайте да го храните на средата на спалнята легнали, а когато заспи да се измъкнете и да затворите вратата. Засечете колко време ще спи. И после го дръжте на ръце и пак засечете колко време спи. Що се отнася до носенето, почти съм забранила на външни лица да ми пипат детето. Деликатно обяснявам, че тъкмо е яла, че и се спи и ще я оставям в леглото  и подобни, така че никакви лелки, тетки и съседки да не ми я пипат, това категорично изнервя детенцето.
Режим не се прави с глад, това е ясно, режим се прави със здрав сън, с осигуряване на здрав сън. Ако имате голям апартамент/къща, вече си е време детето да си спи в своя стая, без да му скачате по главата. Ако сте в малка дупчица, тогава лягате и не мърдате докато мишлето спи да си почине. Ако пък шума не му пречи тогава сте спасени.
За слънцето, наистина не се препоръчва мазане, просто слагате върху количката тензухено парченце, в ДМ би трябвало да имат готови, плътен тензух, тук всички се разкарваме с покрити колички, хем бебчо спи на спокойствие, хем никой не ти надзърта в количката, а в същото време си е на въздух.
За кърменето, не мога да повярвам, че съществуват такива кретени, дето похотливо гледат кърмеща майка. Това трябва да е наистина мнооого  болен мозък. Слагате същото тензухче от количката, така че да се скриете (аз го ползвам предимно заради любопитството на малката, щото се върти да гледа ако не е покрита).
За коликите ако още ги имате Саб симплекс при нас действат най-добре. За зъбките Дентинокс давахме при баткото и вършеше работа когато много плачкаше. При него мъката започна от 3-4 месец и трая до 10 чак тогава му избиха първите две зъбчета и то наведнъж. Така че явно се започва второто изпитание. За себе си съм решила да мажа с гел когато плачка.
За ваксините му уби информацията, че слагат по две наведнъж, тук ни слагат само по една, утре сме на първата ваксина.
Направо ви завидЕх за градусите тук е едва 20 и до края на деня се очаква голЕма жега 24 градуса.
Лек ден ви желая и приятни разходки.

# 414
към ЛЛЛ З а наддаването първия месец наддаде 1 и 200 , втория 800 гр., не прилагам компресия , през нощта заспива в 9 и се буди към 2 и после в 6 суринта, вечер суче от едната гърда и заспива, през деня суче от едната, когато реша да му предлож а и другата не иска и реве, оставям го и след 20 мин почва да реве че отново е гладен и тогава отново му предлагам втората гърда той суче и се успокоява и докато се насуче и от двете минава сигурно 40 мин с паузите и то отново след малко е станало време да яде, засичам времето от началото на кърменето, за езичето изплезва го добре извън долната устна и не е сърцевидно. Другото което е че през деня доста често трудно заспиваи понякога въобще не спи и имам чувството че когато е буден по често огладнява, постоянно мрънка , реве , иска само на ръце, въобще не се заседявав кошарата или шезлонга, няма кой да ми помага, през деня съм сама и наистина ми идва в повече този постоянен рев, реве от колики, после реве че е гладен, реве и щото иска някой да го носи.не знам как ще издържа Cry

Към ЛЛЛ забравихда допиша че не се цедя, защото малкия всичко изсуква, гърдите ми са меки, не се напрягат и не стават твърди, само в редки случаи когато през нощта  суче само от едната на сутрента другата е твърда но той бързо я изсуква

mai4eto28, това поведение, което описваш, е обичайно за бебета на възрастта на Теодор, но понякога е доста изтощително и изнервящо за майките и обикновено води до притеснения дали всичко с детето е наред, дали поема достатъчно кърма, дали майката откликва правилно на нуждите му и т.н. Някои специалнисти обясняват тази „нервност” на бебетата с незрялата им нервна система, други – с т.нар. „скокове в растежа”, трети – с темперамента на бебето и т.н. Ако бебето е здраво, наддава добре и изглежда жизнено и енергично, значи по-скоро е въпрос на период, който отминава. Доста майки споделят, че децата им са преминали през подобни периоди около втория и/или третия месец и след това постепенно са са успокоили между третия и четвъртия месец. Разбира се, това не са някакви стриктни разписания, в които определено поведение се появява и отминава на точно определена възраст - при различните бебета може да продължи различно, но добрата новина е, че „Това също отминава”.  Grinning
Бебетата растат с голяма бързина в първите месеци и обичайно удвояват рожденото си тегло около средата на първата година. За да растат с такива темпове, понякога минават през „скокове в растежа” - апетитът им рязко нараства и може да искат да сучат почти двойно по-често - на всеки час и дори по-често. Честото кърмене  увеличава количеството на кърмата, за да задоволи повишените им нужди. Дохранването в момент на скок в растежа може да наруши природния механизъм за увеличаване на млякото, вместо да помогне. Възможно е, когато преминават през такъв период, да правят и т.нар. “cluster feeding” - често сукане, с доста дрямки между суканията, настава един маратон от сукане и лек сън, през който майките понякога имат чувството, че бебето постоянно им е на гърдите в рамките на няколко часа, като слива няколко кърмения. Нерядко бебето прави този „маратон” от кърмения през деня (особено в следобедните часове или надвечер), за да „зареди” коремчето си за по-дълга нощна пауза и следва дълъг сън (както ти споменаваш – Теодор прави 2 продължителни нощни паузи от по 5 и 4 часа).
Някои майки споделят, че се справят с подобни периоди, като:
-   кърмят „кожа-до-кожа”;
-   кърмят с компресия (за да може бебето да изсучи повече „задно мляко”, което е по-калорично и респективно би могло да го засити за по-дълго време);
-   предлагат и втората гърда, след като е „изпразнена” първата (ти спомена, че Теодор не иска веднага втората гърда  - дали да не опиташ да го оригнеш, да му смениш памперса, малко гушакане за успокоение и тогава да предложиш и втората? Thinking);
-   кърмят в затъмнена, тиха стая (пак тук споменаха за кърмене в банята дори);
-   носят бебето в слинг (така то се успокоява от близостта на мама, а тя може да върши нещо друго, докато го носи);
-   пускат бял шум, ако усетят, че бебето е неспокойно (няколко майки скоро споделиха в тази тема, че дори кърмят на „бял шум” и така успяват да задържат бебето по-дълго да суче на гърдата) – от прахосмукачка, аспиратор, сушоар и т.н. (или пускат запис на такъв – има туктук и тук) или казат „шшшшш” на/зад ушенцето на бебето, ако в момента нямат възможност да пуснат бял шум;
-   правят масаж, който успокоява бебето, особено ако го мъчат и колики; за облекчаване на коликите също слагат нещо топло на коремчето (например торбичка със затоплени черешови костилки), танцуват, гушнати с бебетата, люшкат ги и им говорят или им пеят; носят ги в поза „тигър на клон” (има снимка на тази поза в статията за масажа), повиват ги (не бабешкото повиване за изправяне на крачетата, а прибиране на ръчичките плътно до тялото на детенцето и ограничаване на неговите движения);
-   при някои помага разходка на вън с количката или возене в кола ...

Ако прецениш, че е смислено за теб, можеш да опиташ нещо от изброеното, а ако при вас проработи нещо друго - ще се радвам да го споделиш, за да е полезно и за други майки.
Надявам се да успеете да преминете леко през този период и ти да се поуспокоиш и да се наслаждаваш на компанията на Теодор в тези прекрасни слънчеви дни.
Hug

# 415
  • Ямбол
catwalk тук съм, чета ви, по рядко имам възможност да пиша. Всеки ден сме навън и рядко се застоявам пред компа. Общо взето гледам малката като спи, ако сме си в къщи да ошетам, да изпера , изгладя..и тем подобни. Тя вече спи все по - малко. Иска внимание, да й говоря...От няколко дни започна да иска да я изправям и да се оглежда. Вчера навърши 2 месеца Simple Smile)). Купих и чай на Хип - храносмилателен да я пробвам дали ще го пие, че тя вода не иска и да помирише Simple Smile))) А как се дави като й давам, не е истина. Не мога да го науча това дете да преглъща нормално. всяка втора глъдка и се дави...до кога, не знам? сега този чай е ароматен и засега добре го поема, пак се дави , но поне показва че й харесва. дано скоро се научи да пие Simple Smile)))) От една седмица памперсите ми на Пъфис започнаха да пропускат..много странно, до сега нищо им нямаше. Купих си един пакет Памперс и един Хъджис и ще видим кои ще са по-добрите за нас.
Акото също ни намаля, има понякога и цял ден не ака. Храненето нио е все още на 3 часа. Спинка се вечер, става само да я накърмя и пак заспива. Иска ми се да си махне скоро нощното хранене да се наспивам вече и аз, ама...
Промени ли се цвета на очичките на вашите дечица? Нашите все още са тъмно сиво -сини. а се очаква да са кафеви. Аз и таткото сме с кафеви и нашите родители също..
Слънцезащитни кремове не ползвам, смятам , че е още малка да я мажа, пък и так аили иначе не я излагам пряко на слънце. Ползваме чадърче или ходим по сянката.
В 14.30 сме на консултация..до скоро

# 416
Здравейте, мами!
Днес моят малък мъж и горд батко има имен ден!Искам да почерпя виртуално, ама и аз като някои мами не знам как става, та , ако на някой му се занимава-багодар предварително за качената почерпка. Hug
Честито и на г-жа Стихийно бедствие, ако не бъркам са адаши нейният и  моят син.  Grinning

# 417
Здравейте, мами!
Днес моят малък мъж и горд батко има имен ден!Искам да почерпя виртуално, ама и аз като някои мами не знам как става, та , ако на някой му се занимава-багодар предварително за качената почерпка. Hug
Честито и на г-жа Стихийно бедствие, ако не бъркам са адаши нейният и  моят син.  Grinning
Бре, да са ти живи и здрави!!
А какъв празник е днес???

# 418
  • Пловдив
Ена4, жив и здрав да ти е Емил  Hug
Ето една скромна почерпка  Simple Smile

# 419
bzepic дрън дрън на мъжо  на ръцето, кво си тръгнала да сравняваш Shocked
Никой тук не обсъжда свободата да спи детето там където иска, въпроса е там че то най често иска на ръце а някой не са способни да понесат  това, а по точно да се лишат от собствената свобода и измислят тези за свободата на децата.

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 14:53 от г-жа Стихийно бедствие

Общи условия

Активация на акаунт