Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 483
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Честит празник на ена4 и госпожата.
Да са живи и здрави дечицата и много да ви радват.
 newsm78Ама и аз да питам - какъв празник е днес?

# 421
Св.Емилия Grinning Не е много известен, но аз познавам доста празнуващи.
Коммелина Hugмерси!

# 422
Привет! Аз съм се настанила удобно на люлката на терасата и...... кеф  Mr. Green макар че няма много дълго да му се радвам, че ни чака ремонт на фасадата  ooooh!  

Честит празник на всички именници да са живи и здрави   bouquet

За храненето и ние сме така през деня на 2 часа някъде, може и повече може и по малко  Whistling Нищо че направихме 3м. още не сме се урегулирали, но аз не се тормозя, сигурно защото ми е 2-ро и видях доста тормоз с първото, и то по скоро по моя си вина от сляпа вяра. Та спирах да я храня нощем, само с вода и люшкане гушкане, защото видиш ли щяло да стане дебело детето  ooooh! от разширено стомахче  Whistling Не трябвало да се носи на ръце когато плаче, защото после ще си патя и ще я разглезя. В интерес на истината сега по малко го нося него отколкото каката, че тя много ревеше. Нищо че не се притеснявам от разглезване.  Whistling
mai4eto28 знам че е много изнервящо, но ако не броиш минутите и самата ти се успокоиш, мисля че нещата ще се оправят. Твоята нервност се отразява и на него. Така бях с каката, аз нервна - тя нерва и ... пълна лудница идвало ми е или нея да хвърля през терасата или аз да се хвърля  Crazy имах чувството, че този кошмар никога няма да свърши. За това майката му е спокойствие  Peace И го храня навън без да се притеснявам  Peace мятам една пелена на рамото си и върху главата му и ... нека да гледат  hahaha

За излагането на слънце 3г. е непостижимо  Laughing  поне за мен. Къде за бога ще го държа това дете, все в къщи ли? А за няколкото секунди в които ще му се огрее лицето или крачето не мисля че е проблем. На моята количка и пада гюрука до долу, нищо че е лятна и той играе ролята на чадър, много е удобно.

За спането и ние сме от тези дето не спят  ooooh! , използвам времето сутрин че тогава най спи и аз с него си доспивам. през другото време по 15 - 20 мин. между храненията а понякога минава и без сън, но пък става много кисел  Whistling

Лъки не разбирам, защо се притесняваш/обвиняваш толкова да оставиш баткото на майка ти  newsm78  newsm78  newsm78  смяташ ли, че така преуморена и изнервена си в по добра кондиция да обърнеш внимание на двете деца  Shocked ако майка ти идва и извежда малкия на разходка , а ти останеш в къщи да си починеш, или пък ти помага в къщи в грижите за него поне за няколко часа  newsm78  не мислиш ли че първо ще си по спокойна, второ малката също и може по ефикасно да се храни и трето баткото ще е доволен или от разходката и след това ще има какво да ти разказва, или от играта с баба  Peace и четвърто ти ще си си починала и ще имаш силите и спокойствието спокойно да го изслушаш/ занимаваш след това. Мисля че тогава всички ще сте по добре. Защо се правиш на майка героиня  #Crazy на кого какво доказваш  newsm78  както виждаш не е от полза за никого. Ако няма кой да ти помага да, но при положение че има не бих чувствала никакви угризения. Така ще си по пълноценна, а не изнервена и уморена на ръба на нервен срив  Shocked  А и не забравяй, че общуването с бабите дава друг вид емоция, и децата имат нужда и от нея.  Peace Успех   сори че стана малко дълго Hug

bzepic за гушкането, много си зависи от детето  Peace едни деца са по гушливи други не. То детето си показва  Peace

Охх айде стига че стана много дълго пак  hahaha

П.П. а да ви питам имат ли вашите сладкишчета много газове  newsm78 Вики вече няма колики,но има газове и се събужда от тях  newsm78 Ако имате с какво ги борите  newsm78 newsm78

# 423
  • гр.София
 Simple Smile

mama_vessy как блаженно се е излегнал  Laughing

За гушкането - ние май сме от тези дето все се гушкаме, две трети от деня е в ръцете ми  Blush понякога това ми пречи но в повечето случаи - не  Naughty,  глезанчо или не, много обичам да си го гушкам и докато го правя си го душкам  Laughing - мирише на мляко  Laughing
Като поотрасне ще се отучваме  Laughing

Днес ни сложиха двете ваксини, на едната не плака, но на другата - да. Сега спинка в шезлонга и неспирам да го люшкам че киселичък ми се струва  Cry
Лекарката каза да му дам панадол, но някой тук беше писал че от панадола се намалявало ефекта на ваксината, може ли малко повече инфо  Thinking  Praynig, че още не е вдигнал температура, но ако вдигне да знам какво да го правя.

Честито на празнуващите

И аз искам да помоля ако знаете какъв празник е всеки ден да казвате, че така покрай бебчо и следенето на режима да не пропусна някой приятел да му честитя, да не кажат - глей пък таз роди и ни забрави  Laughing Joy

Усмихнат ден от мен   bouquet

# 424
Момичета, благодаря ви на всички за подкрепата  Hug Бяхме на контролното теглене и няма по-щастлива от мен  newsm18 Ади вместо препоръчаните от педиатъра 100 гр след моите усилия е качила 200 гр  Shocked Направо не можах да повярвам. Така че, ако някой има такива притеснения препоръчвам чай за кърма, сурови орехи и слънчогледови семки, жито, овесени ядки и кърмене и през нощта. Педиатърът ми каза да спра да я вдигам през нощта на 3 часа, а да си изчаквам тя да си се буди сама, така че поне ще се наспивам пак, дано само да продължи да си наддава така добре.
mama_vessy, не знам защо в твоите очи да си гледаш децата означава да се правиш на майка героиня. Много хора ми се чудят даже защо не го пратя баткото у бабата та да се "рахатясам". Въпросът е, че аз просто искам да им се радвам всеки ден на децата. Може да съм максималистка, но коя майка не иска най-доброто за децата си. Искам да изградя силна връзка с тях, а затова е необходимо да им се посвети време, затова се старая да съм и с баткото - искам да виждам на какво се радва, с какво се занимава, как си играе, да съм близо до него с две думи. Утре ще тръгне на градина, после на училище, аз на работа и няма да ги имаме вече тези моменти, колкото и да ги търся тогава. Така че няма на кого какво да доказвам, най малко на родители, които са "заети" да обръщат внимание на децата си, когато са малки и имат нужда от него, а се чудят после защо като пораснат те не искат да общуват с тях. Всеки има право на избор, моят е да използвам времето докато съм в майчинство за децата, защото при отглеждането им няма втори шанс - каквото си пропуснал никога не можеш да го наваксаш  Peace
Betta, аз като всяка жена си мислих, че като имам 2 мишници мога да нося 2 дини  hahaha Бях си изградила супер програма и успявах да обръщам достатъчно внимание и на двамата, но явно доста се преуморявам. Сега ще преразглеждам отново програмата, на таткото съм му прехвърлила доста задачи - прибере ли се от работа не скучае  Crazy И бабата и нея не я оставям да скучае, явно аз не съм във форма още  newsm78
да не пропусна някой приятел да му честитя, да не кажат - глей пък таз роди и ни забрави  Laughing Joy
Joy Мистела, аз напоследък все честитя на следващия ден празниците - все ги пропускам, така че и на мен ще ми е от полза напомнянето  Peace Та да не пропусна да честитя на Ена4 и на Стихията - да са им живи и здрави момчетата   bouquet

# 425
luba_rizova Добре завърнала се!Със заредени батерии,ех красота....
bzepic това за което говориш е друго.Говорим за гушкането като метод за разглезване.Освен това  бебета са различни.Ако заспива трудно и спи леко,просто не виждам как става номера без гушкане.Те имат нужда да почувстват майка си  и тогава идва момента на "не го учи така на ръце".Имам приятелка,която си слага тапи в ушите и заминава в другата стая.
Честити именници на Ена4 и г-жа Стихийно бедствиеbouquet
mama_vessy завидях ви,оууу,че кеф  Heart Eyes При нас май вече няма колики,но тези газове просто и разкатават фамилията.Понякога ги понася съвсем спокойно,но често се буди от тях или пък не може да заспи.Не знам как да ги боря.

# 426
Много хора ми се чудят даже защо не го пратя баткото у бабата та да се "рахатясам". Въпросът е, че аз просто искам да им се радвам всеки ден на децата. Може да съм максималистка, но коя майка не иска най-доброто за децата си. Искам да изградя силна връзка с тях, а затова е необходимо да им се посвети време, затова се старая да съм и с баткото - искам да виждам на какво се радва, с какво се занимава, как си играе, да съм близо до него с две думи. Утре ще тръгне на градина, после на училище, аз на работа и няма да ги имаме вече тези моменти, колкото и да ги търся тогава.
Браво, Лъки, едно е да идва някой да помага, друго е да го оставиш детето у някоя баба. И на мен ми се чудят как не съм пращала Емо долу при нашите да спи/живеем едни под други/. Ами това дете семейство няма ли си?!Ако го направя ще се почувства адски изолиран и нежелан, особено пък откакто се роди Ева. Вече е на 4 години и никога не е спал у баба си. Един единствен път го оставихме да го гледат за 1 седмица, докато бяхме на почивка и хиляди пъти съжалявам за това.И двамата с мъжо се разболяхме да тъгуваме за него и разбрахме, че това няма да го повторим. Но помощ за няколко часа не отказвай. Peace
И браво на Ади и на теб, разбира се! Hug

# 427
  • София
ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ!!!

Мале, много крайни изказвания за гушкането. Чудя се на поддръжниците на теорията как не трябва да се гушкат и да се носят на ръце бебетата дали те самите нямат нужда от малко топлина, внимание и гушкане. То един голям човек има нужда от топлина и ласки, а да не говорим за малко беззащитно бебе.

Хайде, лека и спокойна вечер Hug

# 428
Eхо, привет и от мен.
При нас времето е чудесно и използваме всяка минута да сме навън. И мъжът ми се взе 2 седмици отпуска и е просто прекрасно.
Bzepic, учудва ме това, което си написала. Имаш 2 деца, и би трябвало да си забелязала, че децата са различни. Ако за едни тази формула работи, за други - не. Всеки родител сам си определя дали да си гушка детето. На мен не ми пречи да си гушкам децата. Това е прекрасен момент от живота им и искам да го споделя, а защо не и да го направя възможно най-дълъг. След няколко години няма да искат да ни погледнат, а какво ли да ги гушкаме. Синът ми е много гушкано дете, но не съм забелязала това да му се е отразило по някакъв начин. Нито е "залепен" за мен, нито има някакъв проблем със социализирането. По същия начин е и София. Няма да я оставя да се съдере от рев, само защото някой си мисли, че вече било време да спи в отделна стая. Къща голяма - съвсем не ми пречат децата ми да спят при мен. Да се събуждам и да слушам как дишат, да получавам големи, мокри целувки сутрин. Лично мнение  Peace
Разбира се, ако това носене на ръце е постоянно и не мога да свърша нищо от него - тогава може би бих се замислила как да го променя. Но нито едно от децата ми няма проблем да бъде оставено и само да се занимава, докато успея да свърша нещо.
И щом аз, дето нямам никаква помощ (освен от мъжа ми де, а той излиза в 6.45 за работа и се прибира в 17.30) успявам да сготвя, изпера, пооправя къщата, да излезнем с двете деца поне за 2-3 часа и всички да са доволни и щастливи, значи може.  Нямам нужда от помощ, не искам никой да ми гледа голямото дете. В края на краищата той е мое дете и вариант "бабин дом" ама хич не ми допада. Мама иска да дойде, да ми помагала, че много сложно било с две деца Laughing Не знам как го измисли и реши, аз и обяснявам, че нужда от помощ нямам, ако иска обаче да дойде и да види децата - това е друг въпрос. Според мен всичко е въпрос на вътрешна нагласа - ако си решил, че ще ти е трудно, разбира се, че ще ти е трудно.
За слънцето - тук нали има озонова дупка, та са много съвестни на тази тема. Но дори и тук не препоръчват мазането със слънцезащитни кремове поне до 6 месеца. Препоръчват шапка, тънка блузка с дълъг ръкав и леко панталонче, което да покрива краченцата. И разбира се - не директно излагане на слънчева светлина.
Честит Имен ден на именниците! Да са им живи и здрави имената и да се множат.
Хайде, изчезвам, отивам да си оправям градината, че може би това са последните хубави дни, преди да дойде зимата тук.

# 429
Честит иман ден на всички мами и сладурчета на патерица, понеже аз вчера се отнесох в дълги разходки и излизания и забравих да чета тук.
Да ви се похваля, от няколко дни ми беше влязла идеята да имам акумулаторна прахосмукачка за в къщи. Такава права на стойка сещате ли се, за да мога локално да реагирам на прах по ламината и нещо паднало по земята и да не се разнася. Взех си вчера, сега се е заредила вече и ще я пробвам и според мен ще си е голямо облекчение все пак с бебе на ръце дори можеш да смукнеш някой боклук, да не се разнася и да не вадя все голямата. Аз съм на мнение , че в този 21 -век, трябва да ползваме облагите, които ни дават възможност да сме повече с бебоците и семейството си.
Моята сладка Дари, тази сутрин не е гладна, не знам какво и стана и снощи не яде Thinking Thinking Thinking, заспа на секундата много и се спеше и надви сънчо. Когато огладнее ще се чуе Crazy Crazy Сега за пръв път мога да кажа, че е в активната гимнастика и много се забавлява вече 20 минутки, но я очаквам скоро да се размрънка. Аз и взех тази горската на Фишер преис и съм доволна.
Не знам какво да я правя, размрънка, трябва да е гладна, не е яла почти нищо от снощи, сложих я на гърда засуква и почва да плаче, сложих я и заспа за секунди newsm78
То е чсно, че всеки има периоди различни, може да и се спи просто, но досега не ми се е случвало, обикновено е освирепяла от глад.
Някакви препоръки да ми дадете или съвети???  bouquet

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 08:48 от mama bobo

# 430
  • Бургас
Лъки, чудесни новини  Hug Hug Hug много се радвам!!!
Миш, как мина консултацията?
Преслав е 5250 гр и 58 см. Педиатърката ми каза да махна нощното хранене, но аз не мисля да го правя - ако той се откаже, добре, щом се буди и иска - давам му. И без това не е от пухкавите бебета.

Ходихме пеша до окръжна болница - на 10 мин. е от вкъщи, но.... ужасен трафик и никой не спира,  за да пресечем... Кошмарно беше  #Cussing out Интересното обаче е, че Преслав си спеше спокойно, въпреки боботенето на коли и автобуси на метър от количката  Rolling Eyes А вкъщи се буди и от въздишката ми понякога.  Thinking

Задължително ли бебето вдига температура след ваксинация ??? За сега моето няма - това значи ли, че ваксината не действа ?

# 431
Добро утро Simple Smile

На нас личната ни каза, че може да вдигне. Биха ни ваксините в 2 последователни дни и на втората (Sinflorix ако правилно разчитам) вечерта вдигна 38.1 градуса. За това дали действа, със или без температура би трябвало да действа просто всеки организъм различно понася ваксината.

# 432
  • Ямбол
Консултацията мога да кажа, че мина добре. Изключвам плаченето по време на имунизациите, но това си е нормално. Биха ни две ваксини, в лявото и дясното краче. Другият месец пак, като се сменят крачетата. За температурата, не е вдигнала много висока Т до момента, но продължавам да я следя. До момента най - висока в била 38 в дупето, което отговаря на 37.5. Кротка е много, даже снощи спа по спокойно от друг път, отдавам го на напрегнатият й ден, беше си емоционален за нея.
Вчера да ви кажа, в единият й памперс освен акото с нормална рядка консистенция имаше едно парченце малко гъсто ако . Конистенцията му беше като гъст крем. В следващият памперс нямаше такова нещо, и от тогава до сега не е акала. Последното акане е било 15ч вчера. Сега ще наблюдавам и днес, някой виждал ли е такова нещо при кърмените бебета. Знам че трябва да са рядки

# 433
  • Там където е семейството ми
За ваксините:Ние до сега от ваксините не сме вдигали Т.За сметка на това е толкова крив,че няма на къде повече.Е той по рождение си е кривчо,тъй,че дали е от ваксината или не,не знам. Crossing Arms

# 434
Консултацията мога да кажа, че мина добре. Изключвам плаченето по време на имунизациите, но това си е нормално. Биха ни две ваксини, в лявото и дясното краче. Другият месец пак, като се сменят крачетата. За температурата, не е вдигнала много висока Т до момента, но продължавам да я следя. До момента най - висока в била 38 в дупето, което отговаря на 37.5. Кротка е много, даже снощи спа по спокойно от друг път, отдавам го на напрегнатият й ден, беше си емоционален за нея.
Вчера да ви кажа, в единият й памперс освен акото с нормална рядка консистенция имаше едно парченце малко гъсто ако . Конистенцията му беше като гъст крем. В следващият памперс нямаше такова нещо, и от тогава до сега не е акала. Последното акане е било 15ч вчера. Сега ще наблюдавам и днес, някой виждал ли е такова нещо при кърмените бебета. Знам че трябва да са рядки

При нас са много гъсти, но ходим доста рядко Sad
Надявам се сега с дохранването да се нормализира....

Общи условия

Активация на акаунт