Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 471
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
  • Лондон
Какво е ДМ? Някакво съкращение ли? Не съм виждала такава марка.

Ваксините и в Англия ги правят заедно. Не съм чувала да е проблем.

За гушкането: моите и двете деца не са от най-гушливите. Обичат да бъдат гушкани, докато са будни, но като стане време за сън обичат да са си сами. Дъщеря ми може да спи само в собственото си легло, а малкия най-обича да се шири по средата на спалнята  Simple Smile

Масаж правя с бебешко мляко.

На баща ми в момента му правят операция за отлепване на ретината и ми е много нервно. Някой има ли опит с това?

# 451
Здравейте мами,

Ще се опитам да се включа за Варненската среща. А как ще се познаем?  Wink

Да ви споделя два пресни примера за българска ‘пазарна икономика’....

Случай 1:
В магазин Била има намаление на детските пелени /'памперси'/ с 25%. С майка ми съм. Нареждаме се на опашката с 5 пакета ( от зелените Памперси  Wink). Продавачката: ‘А, не може така, моля! Имате право само на един. Върнете другите!’ Аз: ‘Ама защо? Това не го пише в брошурата.’  Тя: ‘Защото много почнаха да ги купуват и ще свършат.’ Аз: ‘Това е безумие. Shocked Не е ли това идеята на промоцията ви?’ Тя: ‘Госпожо, Вие какво искате? Да лишите някоя друга майка от пелени ли???’ Аз: ‘Това не е пункт за безплатни помощи, а магазин. Може ли да говоря с управителя?’ Тя: ‘Няма го, но той нареди така, защото хората може да си купуват по много и после да ги препродават.’ Аз: ‘Какво значение има какво ги правя? Ако искам по стените ще си ги налепя, след като ги купя!’ Тя: ‘Не знам, госпожо. Това ми наредиха...’ Аз: ‘Ох... а може ли и аз, и майка ми да купим по един пакет’ Тя: ‘Не и ако сте заедно’. На другия ден майка ми отива пак до магазина и се нарежда на опашката с още един пакет пелени. Продавачката: ‘Госпожо, Вие вчера не взехте ли вече памперси?’ Майка ми: ‘ А има ли значение?’ Продавачката все пак продава пакета, че и един за баща ми, който го играе ‘непознат’  Mr. Green

Случай 2:
Отивам днес в местната кабеларка да доплатя за HBO и Cinemax, защото обичам да гледам филми, а нашите ги нямат в пакета. Договорът е на името на баща ми. Служителката ми отказва. Трябвало да отиде баща ми с личната си карта... Ммммда... Rolling Eyes Как ще ги стигнем...?!
#Crazy Mr. Green #CrazyТо да се смее ли, да плаче ли човек... Ако те питат защо не искаш да живееш в БГ има какво да им отговориш. Wink

# 452
Ена4, аз също съм "за" срещата, по-удобно ми е през седмицата, че уикенда сме с таткото по разходки или на село.
mai4eto28, ние имаме активна гимнастика, и с баткото ползвахме. Той не се занимаваше толкова много, но Ади по 1 час си играе на нея и понякога си заспива там. Според мен марката не е от кой знае какво значение, зависи каква големина искаш да е и какви занимания да има по нея. Нашата едната е на Taf toys, има доста неща по нея, но и е много голяма. Другата е подобна на тази и в момента ми е по-удобна за ползване. Като порасне Ади ще има смисъл от по-голямата.
mama Barba, аз само се каня да взема някакви пелени и все не мога да се наканя. Издържате ли се?
За ваксините и на нас не ни ги биха в един ден. Сложили сме само едната, по някое време ще сложим и втората.
eya, относно политиката на Билла наистина е странно. Но това, че са искали титуляра с лична карта да се появи не е случайно. Много измами стават постоянно тук и всеки вече се презастрахова.

# 453
  • Лондон
eya, относно политиката на Билла наистина е странно. Но това, че са искали титуляра с лична карта да се появи не е случайно. Много измами стават постоянно тук и всеки вече се презастрахова.

Вярно е, но аз искам да им дам пари, а не да им взема  Wink

# 454
  • Видин
ДМ е верига немски магазини Simple Smile http://www.dm-drogeriemarkt.bg/bg/home.html

# 455
  • гр.София
 Simple Smile

Цитат
Bub555, нормално е при първо детенце да изпитваш такива страхове. Аз бях така. Не си спомням момент, в който да не съм треперила над чадото  Laughing Сега го отчитам като голяма грешка. С малкото го раздавам по-лежерно, но то няма и как. Спокич, с времето ще започнеш да се отпускаш и да не го мислиш толкова  Hug

преди доста години чух един лаф - за първото дете се казва, че било дантел марка, докато второто дете - куча марка.  Laughing  един вид над първото трепериш, гледаш, второто вече претръпнал не му мислиш много.
 newsm78 май не се вписвам в приказката като знам как се гушкаме и какъв глезанчо ми е  Laughing

Цитат
Може и да е коментирано, но с какво правите масаж на бебетата? Нали идва лято и не бива да се ползва олио, защото запушва порите, а и затопля?

Аз ползвам млякото за бебета на Хип, овлажнява много хубаво кожичката му.

# 456
Здравейте и от мен!

Ето ви кафеееееее  Mr. Green

Лъки Защо прие като критика това което ти писах  newsm78 Ти самата казваш, че ти идва в повече  newsm78 И ако прочетеш внимателно написаното от мен, ще видиш че не ти казвам да си оставиш детето  .
Цитат
Много хора ми се чудят даже защо не го пратя баткото у бабата та да се "рахатясам".
а
Цитат
ако майка ти идва и извежда малкия на разходка , а ти останеш в къщи да си починеш, или пък ти помага в къщи в грижите за него поне за няколко часа
.   Peace Мисля че има огромна разлика. По себе си съдя че когато съм уморена и изнервена, не съм особено ефективна в общуването и не давам най доброто от себе си. Ако ми е тежко приемам помощ докато вляза в кондиция. И аз сама си гледам децата.  Peace  А и има различни по темперамент деца, някои са кротки и по послушни и спокойни, такива можеш и 10 да изгледаш, както казва една моя позната за нейното, но има деца които са меко казано тайфун, ураган и циклон взети заедно, като щерка ми / За нея майка ми казваше: Аз 2 деца съм изгледала, такова чудо като нея не съм виждала  Crazy / Никога не съм се чувствала гузна да я оставя за малко на баба и след това и двете бяхме по щастливи. Не мисля че съм изпуснала нещо от нейното развитие. Баба и внуче са се порадвали една на друга, аз съм се погрижила за себе си  Mr. Green  Така всички са щастливи и доволни. Не мисля че това ме прави по малко желаеща най доброто за децата си майка. Но всеки сам си решава.

mistela, sirence честити придобивки  Peace

Люба Ризова Добре дошла! Сигурно сте си починали страхотно  Peace

marys големи са сладури. Аз не съм имала активна гимнастика с каката  Whistling при нея нищо не вървеше  ooooh!  Само на терасата листата на лозата признаваше, за около 10-15 мни.  Mr. Green И сега се чудя дали да взимам за Вики  newsm78

mistela страхотни кака и бебе  Hug

eya и аз имам такива случки, последната беше за промоция на портокали   Rolling Eyes в Кауфланд еххх за това сме толкова далеч от нормалната циЛИвиЛИзация ......  Whistling

mama Barba колко от тези пелени на ден ти трябват  newsm78

Bub555 нормално е като за 1-во  Hug Защо не се опиташ да я оставиш да се изкашля без да я вдигаш и да видиш дали ще е необходима намеса от твоя страна. И Вики се задавя, че много се плюнчи напоследък, но не го вдигам и се оправя без проблем сам.  Peace

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 19:32 от mama_vessy

# 457
преди доста години чух един лаф - за първото дете се казва, че било дантел марка, докато второто дете - куча марка.  Laughing  един вид над първото трепериш, гледаш, второто вече претръпнал не му мислиш много.
По този повод четох една книжка преди време и там много ми беше забавно изказването на една майка:"Когато на първото ни дете му потече кръв от носа извиках Бърза помощ, а , когато това се случи на 4-то ни дете, му казах да излезе отвън да не капе на килима". Или"Когато първото ни дете глътна монета ходихме в спешното, а като се случи с 5-тото му казах, че ще му ги удържа от джобните" Mr. Green

# 458
И аз съм "за" среща на пловдивските мами. Не сме чак толкова много, че да не можем да се разберем за време и място Simple Smile))) Така че давайте идеи...

# 459
Eна4, яко! Мами, чета ви, но не пиша....поздрави на всички
На нас от двойната ваксина нищо не ни стана, само малко вдигна т., аз го изведох на разходка и му мина / малко сьм като майка с 2ро дете  Joy

# 460
Pyrvo se izvinqvam za latinicata,ama nqmam kirilica tuka na tova pc....

Ne sym se mqrkala ot nqkolko dni,ama mi e mnogo natovarena programata...mnogo e kofti tui zadochno be...ujasno e..
Az da se oplacha..moqta beba e na ANTIBIOTIK  newsm45 newsm45 newsm45Vyobshte ne mi se shteshe da i davam antiniotik,ama kato ne stava bez....naloji se... Sad  Taka mi e myka,che ne sym pri neq da si q gushkam,gushkam....

# 461
  • Видин
Защо е на АБ? Какво е станало? Бързо да се оправя  Praynig

# 462
Pyrvo se izvinqvam za latinicata,ama nqmam kirilica tuka na tova pc....

Ne sym se mqrkala ot nqkolko dni,ama mi e mnogo natovarena programata...mnogo e kofti tui zadochno be...ujasno e..
Az da se oplacha..moqta beba e na ANTIBIOTIK  newsm45 newsm45 newsm45Vyobshte ne mi se shteshe da i davam antiniotik,ama kato ne stava bez....naloji se... Sad  Taka mi e myka,che ne sym pri neq da si q gushkam,gushkam....
veset0, защо антибиотик? Пожелаваме бързо и безпроблемно оздравяване Praynig

Мами какво адаптирано мляко давате на бебоците. Аз отвреме навреме и додавам с амлко мляко и взех Аптамил Имунофортис, но ми се искаше да видя за нещо ако има по-добро?

# 463
  • Видин
Ние сме на Бейбилав и съм много доволна. С Фризолака акаше веднъж на ден, а с това ака по 2-3 пъти  Laughing

Аптамил е хубаво мляко, защо ти е да го сменяваш?

# 464
A така ето някой който да ползва това мляко. Много съм се замислила дали и аз да не го пробвам. Тъй като смених няколко докато открия нашето мляко все още не ми се рискува. Ние сме на Лактана. Браво аманита че си си взел и си доволна от това - то е и доста евтино като цена  smile3501  А лесно ли се разтваря , имаш ли проблеми?

Общи условия

Активация на акаунт