Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 613
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Добро ви утро!
Аз пък още не мога да си легна.Сложих Ивана да спи преди 2 часа и още играе брейк в леглото.Няма заспиване.
Благодаря ви за отговорите момичета.Замислих се дали пък и аз не мога да свикна да спя с нея за по-дълго.Даже питах мъжо дали е навит.Просто ме е страх да не почне да се събужда прекалено често,особено през трудните периоди(зъби,пропълзяване,прохождане,растеж).Тя може да се събужда и в нейното си легло разбира се,но ако ползва цицата като единствен начин да заспи  newsm78 ще е зор.
katilias това за клиниките ми хареса.По вашите ширини има една много компетентна дама,която прави индивидуални програми за деца имащи проблеми със съня.Моята кума за малко да я извика в Щатско.

# 91

Добро утро,дано днес да не вали!

Браво на варненки Peace,колко са организирани за разлика от нас

софиянките Naughty

и аз се асоциирам със залъгалка Mr. Green
Поздрав за мислещите се за залъгалки  Mr. Green  http://boobamara.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

skrech  Joy hahaha

Да се отчета за спането заедно, тъй като май имам опит[/b] поради непрекъснатото кърмене и невъзможността да се наспя през нощта /както всички вас/, вземах детенцето си в леглото. През нощта ревне - цица и така ... 3 години  Grinning Grinning Grinning. Като спряхме кърменето, той отново не поиска да спи отделно, сега е на 4 години и 10 месеца и още спи между нас с баща му. Само като сме на почивка ,ляга на другото легло. Но, това не ми пречи /е, малко на секса, ама се справяме някак/. Като характер не знам дали е имало значение, но момченцето ми е много любвеобвилно, кротко и доста послушно. Другите му положителни качества не са свързани със спането с нас, но това мисля - да. Беше цицоман до скоро, но мисля, че вече преживя и цицата. Лошото е ,че ще започне да спи самостоятелно може би чак след една-две години. Но ние ще ги изтърпим.
та така, това ви чака  Grinning Grinning
Лека вечер

Е дъщеря ми е на 8г.и още спи при нас(да не ви отчайвам Wink),а я взех при мен на 8 месеца.Сега тя спи с баща си в детската,а аз с бебето в спалнята.Да ви кажа и на нас това не ни пречи.В началото се ядосвах,но после започнах да гледам положително на това,колкото повече любов и топлина можеш да дадеш на детето си,толкова по-добре.Люба съгласна съм с теб Peace

За обличането,ами той вече е с боси крачета само по чорапки,панталонче и боди,в големите жеги по боди потник newsm78

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 09:27 от migeio78

# 92
Привет!

Аз не съм много редовна, ни в писането, ни в четенето Blush Сега като е хубаво времето гледам да съм максимално дълго време навън. Миналата седмица бяхме на консултация - малчо е наддал 1100гр и 4,5см Grinning

За обличането - обличам го с толкова дрехи с колкото съм облечена и аз. Винаги си нося пеленка, с която да го завия при нужда. В големите жеги ще обличам гащеризончета без ръкав, с къси крачоли - онзи ден разбрах, че се казвали ромпъри Crazy

Въпрос към ЛЛЛ Вчера ми се запуши отвора на единия от млечните канали. Резултата - болезнено твърда гърда. Успях да го отпуша с една игла и да се изцедя, но това ли е правилния начин да се справя с този проблем? Също така каква е причината за подобно запушване и мога ли да се предпазя да не се повтаря?

# 93
  • София
Добро утро!    bouquet

Времето тук е много странно, дано не завали до обяд, за да излезнем.
Мама Веси, за сополките -минават ни, вече са станали гъсти, но и слънцето навън ни помага Wink
Странното е, че откакто ни започна тази хрема очето ни се оправи.Вече не секретира, но аз и правих и масажа.Но, найстина ми стана чудно newsm78
Буб, как сте вие?Мисля ви и вас, дано сте по-добре! Praynig

В неделята с мъжо бяхме на Банкя с малката, на едно заведение с родео и каубой LaughingБеше мноого приятно..., а мъжо ми вика-Защо не се обади на мама Веси?Следващият път обещавам,че ще се обадя! Peace
Маринелке, Весето, евала за ученето, щом сте се хванали, давайте до финала PeaceАз така преди години, тъкмо бях родила големият и бях на косъм да се откажа , а бях само първи курс.
 За лесно, нее лесно, в първи курс бях с бебе, в пети на защитата на дипломната работа пак с бебе Laughing,но си заслужава Peace Сигурна съм,че и вие ще успеете Peace
Таша, много са сладки ромпърчетата HugАз съм фен на Некст и всичко тяхно е перфектно.
За обличането навън, ами лятото.....само бодита, ромпъри и  най-вече роклички.Имаме вече количество от 20 рокли, почти толкова ленти  Mr. Green, но нали е мадама Grinning
migeio78, заедно сме сложили кафето Wink

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 09:31 от maiski3

# 94
Добро утро !   bouquet

Ако може едно нормално кафе и за мен . без захар и фреш от ябълка и морков, моля! Благодаря ! bowuu

marinels много се радвам, че продължаваш образованието си. За разлика от мен например. Прекъснах и догодина ще кандидатствам на ново.  ooooh! Но при мен ситуацията е съвсем, съвсем друга. Аз съм от Бургас, а учих в Пловдив редовно.... Тааа малко трудно, мислих какви ли не варианти. И накрая стигнах до извод, че спирам до тук , а пък после to be continued Rolling Eyes

Ако трябва да кажа за спането - от както Денис се е родил спим заедно. И в болницата, и в къщи. Аз, той , и мъжа ми. В кошарата да е спал не повече от десетина пъти.
Но и там да го сложа , не виждам нещо да се криви или да му пречи.

Момичета да ви попитам, вие мислите ли да си купувате по - лека лятна количка?

veset0 успех със свеки  Peace . Аз живея със свекърва ми , но тя е много готин и разбран човек. Е, понякога изтърсва някоя глупост, но аз и обяснявам моята гледна точка и , че това е моето виждане за нещата. И като майка на това дете съм заявила , че мнението ми не подлежи на коментар!  Whistling

Хубав ден    bouquet  bouquet  bouquet

# 95
Здравейте, момичета!

Хайде и аз да се запиша в новата тема Wink

Относно обличането в този период.....  newsm78 много ми е трудно да преценя Sad Сега като чета, че им обличате само чорапки, а аз й слагам чорапогащник  newsm78 ама ме е страх да не настине Sad май ще се поправя Wink А пък и по лицето има едни пъпчици и се чудя дали наистина не я претоплям?! Не знам как да разбера Sad ако е претопляне, то в момента в който не я обличам много, би следвало да се махнат, нали така?!

За лятото си мисля, че ще ми е по-лесно с обличането  Laughing както са писали повечето момичета - само по бодита и ромпърчета Wink

Маринелс, на нас вибрацията ни помага Wink ама понякога, ако е много раздразнена - само гушкането в мама и тати помага Wink
А някои момичета бяха писали, че в шезлонга по-малко повръщали, ама при нас не действа така....продължаваме да си повръщаме и във врата Sad

За ко-спането.....ох и ние сме така Wink за да ни е спокойно спането и ние я слагаме м/у нас в леглото. С нагласата съм, като се затопли повече времето, да я сложим креватчето  Party  но като гледам някои мами с опит какво са писали..... Wink

Майски, радвам се, че сте по-добре  Peace и аз смятам, че с оченцето й е по-добре, но не знам - не смея да се радвам. Док каза ли ви да ходите на контролен преглед? На нас ни каза, че като се оправи оченцето, сами ще разберем....
А м/у другото.....кога почват на бебенцета да им текат сълзички?

Хайде желая ви хубав ден на всички!   bouquet

# 96
Добро Утро !  bouquet

Мерси за кафетата , момичета  !

За съвместното спане - да споделя това , което и luba_rizova , migeio78 и katilias са написали по темата .
В началото с баткото се пренасяхме за всяко нощно кърмене . Като "пренасяне"в случая бяха 2-3 крачки от неговото до нашето легло.
 В последствие махнахме нощното шкафче от мойта страна и приближихме бебешкото креватче  до нашето . С натрупването на недоспиване обаче ( според мен , katilias , не е от мързел  Wink), а и с увеличаване на нощните кърмения , реших , че е  по-добре детенце да остава при мен в спалнята . Така и аз и той бяхме много по-спокойни . Аз си поспивах повече , а той не се будеше толкова често .  И така с много гушкане караме и до сега  Blush.
Направих опит да го преместя , когато се роди бебето . Направихме му и негово легло с любимият му герой ...но за сега не се получава . Но и аз уважавам чуствата му в момента , защото той страшно много ревнува от бебето и не искам с това да влошавам положението.
Като поутихнат малко страстите , ще пробвам пак . Убедена съм , че рано или късно сам ще пожелае да напусне спалнята  Wink !

Въпрос към ЛЛЛ Вчера ми се запуши отвора на единия от млечните канали. Резултата - болезнено твърда гърда. Успях да го отпуша с една игла и да се изцедя, но това ли е правилния начин да се справя с този проблем? Също така каква е причината за подобно запушване и мога ли да се предпазя да не се повтаря?

jozyy , звучи много болезнено така  Sad...

Опитай със зелев лист като компрес  . Пресен и изстуден във сутиена за около 30 минути , след което сменяш. При мен е действало поне при 5-6 запушвания вече.
И браво за мерките ! Hug

maiski3 , може да се отпушва при вас вече канала на оченцето и затова да е по-добре . Дано  Praynig !

За обличането - боди къс ръкав и тъничък гащеризон за сега , или блузка +панталон(или джинси).
 А за по-топлото - имаме доста гащеризончета и ромпъри като тези на Некст + задължителна шапка или кърпа с козирка  Sunglasses

Браво на варненската група   bouquet , явно са по-сериозни от нас  Embarassed!
 Да показвате снимки после ! Grinning

# 97
saura Компреси в случая не помагат, защото е запушен самият отвор(не знам дали това е точната дума), разбираш ли, там от където излиза млякото.

# 98
Penmar  тя и моята е супер точна,ама както казваш ти,понякога изтърсва нещо,ама аз от неудобство се съгласявам...будаличка съм си..... Mr. Green

# 99
  • Кукуландия
Да се запиша и аз! Старата тема не успях да изчета, но тази ще се опитам да следя.

За съвместното спане - досега си спеше в легълцето малчо, но от няколко дни като се събуди през ноща го вземам да го накърмя и си остава при мен в леглото, защото така спи повече (а и аз покрай него  Mr. Green)
Да ви кажа от изписването досега се кърмим все легнали. За добро или зло така ми е много по-лесно, в началото просто не можех да стоя седнала заради епизиотомията, а след това ме домързя да се връщаме пак към кърменето в седнало положение.  Embarassed

За обличането - отдолу ританки и блузка с дълъг ръкав, а отгоре панталонки и блузка с дълъг ръкав. Като ви чета и ми се струва, че го навличам, но малко по малко ще започна да се коригирам Simple Smile

Дребосъкът се събуди и ми гука. От няколко дни много ми "говори"  Mr. Green Изчезвам.
Приятен следобед! Тук много духа и май ще вали  Confused

# 100
  • София
Справила си се чудесно  Simple Smile
Образуването на такова запушване се нарича блистер. По-сгъстено мляко се задържа на отвора на канала и може да се натрупа така, че да го запуши. За по-лесното му отстраняване добре влияе накисването на зърното в топла подсолена вода. След това по-лесно се премахва. Най-щадящо е, ако се накисне непосредствено преди кърмене. Така бебето ще дръпне по-лесно образувалата се тапа. Ако след няколко хранения не се махне блистера(или веднага щом забележиш, че гърдата се пълни и ти причинява болка или дискомфорт) може леко да се повдигне ръбчето и да се отстрани с нокът(с измити ръце) или със стерилна игла (отново след накисване в топла подсолена вода). Но това отчопляне на блистера може да доведе до нараняване на зърното, за това по-добре да остане като последен вариант.

Какво предизвиква поява на блистери все още не е съвсем ясно. Ако е само еднократно, достатъчно е просто да се отстрани, но ако зачестят запушванията, тогава вероятно ще е от полза да се предприемат мерки за намаляване на риска

# 101
Здравейте момичета! Благодаря за кафето  Hug  Аз не мога без него  Whistling а уж не будувам толкова много.  Crazy

За ко-спането Аз много неща бях изчела когато бях с каката  newsm78  и то все такива че не трябва да се спи с бебето в леглото.  newsm78   Тогава такова беше ...хммм течението/ модата да го кажа. И аз много се изтормозих защото тя се събуждаше всяка вечер  ooooh!  и така почти до 3-тата година  ooooh! Понякога май е по добре да не се чете прекалено много.  Thinking  Но пък от друга гледна точка секса не беше мираж.  Mr. Green  Сега не знам как ще процедирам, ще видим. В началото Вики спеше изцяло при нас на спалнята, че се будеше поне по 2 пъти нощем. И след това не заспиваше веднага, а си откарвахме 1,30 - 2 часа. Сега само веднъж на вечер се събужда и заспива след като се накърмим. За това от 1 седмица го слагам в креватчето да спи и го взимам при мен когато се събуди в 5-6 ч. сутринта та да можем повече да поспим  Mr. Green

Майски радвам се че сте по добре. ЕЕЕЕЕ ама защо не сте се обадили и ние бяхме навън на хиподрума с каката, но следобяд че до обяд е на английски.  Mr. Green Следващия път непременно да се обадите  Peace  20 рокли  Joy браво на вас и ние бяхме така с каката. Дадох ги почти неизползвани на една моя приятелка  hahaha Не можах повече от 2 преко сили 3 пъти да и ги облека.  Hug

Маринелс Знам колко е тежко, с толкова дини под една мишница. И аз съм го преживяла. Пожелавам ти успех  Peace

jozyy това звучи много болезнено  newsm09

Bub555 Радвам се че се оправяте и вие  Hug А за чорапогащника  Shocked ти ме изуми  newsm78 нищо чудно пъпчиците да са от претопляне. И да ще минат е не за един ден  Peace

Penmar Аз от самото начало си исках такава, която да е лека тип лятна, но със зимно чувалче, така че когато дойде зимата хем да ми е лека, че бебо вече ще е доста по тежък и голям хем да му е топло  Peace

Таша страхотни са дрешките  Peace И аз съм си поръчала  Mr. Green то при толкова красоти, как да устискаш  hahaha

Скреч ти в Горна баня ли си?  Mr. Green

# 102
Здравейте и от мен,ние се върнахме от доки и ни сложиха две ваксини наведнъж та бебка е доста кисела и много жално плака докато и ги слагаха,направо исках да изляза от кабинета. runningЧЕТОХ ЧЕ НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ДА СЕ ДАВАТ ПРЕПАРАТИ С ПАРАЦЕТАМОЛ СЛЕД ВАКСИНА,НО АКО ДОВЕЧЕРА МИ Е НЕСПОКЙНА И ВДИГНЕ ТЕМПЕРАТУРА ЩЕ И ДАМ.За спането и ние сме заедно-тримцата на спалнята-добре че е голяма отначало ме дразнеше че заема почти цялата стая,но сега ми е добре има място и за нас и за бебка.Изобщо не ме интересуват мненията че не трябва да спи бебето в леглото на родителите.Първото ми дете спеше при мен и да ви кажа не го отчитам като някакъв проблем.така че и сега бебка е при мен и така поне имаме повече спокойствие през ноща.За обличането на вън направо не знам не мога да преценя и постоянно гледам бебетата в другите колички за сравнение.Каката я навличах много и резултата -изнежи се и боледуваше щом я лъхне малко,сега искам да е по-калено това дете и затова процедирам така-изваждам дрехите които преценявам да и облека и махам по нещо преди това.Така с една дрешка мисля че е добре.  
Това време съвсем се скапа,мислех след ваксината бебка да поспи на въздух,но се прибрахме и ще си стоим в къщи.Хубав ден доколкото е възможмо от мен на всички мами и бебоци. bye

# 103
  • Бургас
Изпуснах края на предната тема, поне да се вредя в тази  Grinning
Обсъждате съвместното спане - само веднъж опитах и ми беше притеснено да не причиня нещо на малкия, така че той си спи в кошарката. Въпреки че вечер се буди за кърмене 1-2 пъти, за сега не ми тежи да ставам и после да го пренасям в леглото му.
Има ли лоши мами като мен, които са изпратили таткото да спи в другата стая  Embarassed Mr. Green
Временно реших, че така е по-добре, да видим до кога  Rolling Eyes
Какво причинява запушването на каналчето и как може да се предотврати ? jozyy, дано скоро се оправят нещата  Hug

# 104
  • Кукуландия
Има ли лоши мами като мен, които са изпратили таткото да спи в другата стая  Embarassed Mr. Green
Аз не го пъдя, но той от време на време като се събуди през ноща се кани да се мести в другата стая, но досега не го е правил. Тази нощ пак така, да видим къде ще спи довечера  Rolling Eyes

Мами, има ли нещо, което винаги кара вашите бебчета да се усмихват и да гукат? Моят юнак много ми обича косата... винаги когато се загледа започват едни широки усмивки и някакви тиради с всички гласни букви и изнася... не разбирам какво толкова вижда, но много ме радва. Никога не съм изпитвала такова щастие, както когато го гледам как ми се усмихва и ми гука   Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт