Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 536
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Синоптиците рекоха, че ще е хубаво другата седмица времето. Дъл да не подготвим среща?

# 301
Синоптиците рекоха, че ще е хубаво другата седмица времето. Дъл да не подготвим среща?
Аз съм за, очаквам да решим къде Hug

# 302
Здравейте, момичета. Страхотно време беше по празниците и си изкарахме много добре. Бяхме на село с децата. Баткото го обявихме за шампион по ядене, а Ади за шампион по спане. Спа вечер от 12 до 14 часа на другия ден, като се будеше само да хапне  Shocked Таткото ходи да я проверява диша ли, температура ли има, а то детето просто се наслаждаваше на чистия въздух. Иначе лошото е, че установих, че много съм се изнервила напоследък. Мъжът ми каза, че ще ме нарича "буба" вече, което да не си помислите, че е израз на любов, идва от "буре с барут".  Sick Явно като съм по цял ден с децата и гоня график все за нещо и не мога да се отпусна, съм събрала доста напрежение. Поне на село го дадох по-лежерно и смятам да се поправя. То бива-бива да се старая да свърша какво ли не, ама и от пълноценна почивка има нужда човек, че ако продължавам така скоро ще се роботизирам направо  Sick По този повод ме домързя да излезна с Ади на разходка и я изкарах на терасата на слънце, че да си постоя малко и да си помързелувам докато сме самички двете.  Wink Изкушавах се да просна, но сега се "калявам", ще почака малко прането... Е, поне на баткото сготвих, не съм го ударила съвсем на живот  Crazy
Аз мерих преди с такъв, но много неточно ми показва и минах на обикновен дигитален
veset0, Честит Рожден Ден и от мен. Много време за мързелуване ти пожелавам аз, наслаждавай се на всеки миг, че спомени от пране, готвене и чистене не остават  Peace
За памперсите - на баткото още не съм го махнала, мисля да се пробвам това лято, че вече е на 1.8 г. и си му е време според мен, миналото лято бяхме без памперс през деня, но след това с големия корем му изпуснах края и си го върнахме.
За зъбките - ползвам Дентокинд за баткото и съм доволна. Почнах да му ги мия след като му поникнаха поне 6-7 зъба със силиконов накрайник, сега ги мием само по веднъж на ден вече с четка. Първо зъбче докато падне ще измисля какво да го правя, но скоро една майка ми каза, че го слагали под възглавничката и вълшебница или фея някаква носела мъничък подарък на детенцето  Mr. Green
Хайде оставям ви, да помързелувам съвсем  Simple Smile Взимам си книгата и при Ади на терасата с едно кафенце без кофеин и плодове, че за морето да влизам във форма  Peace

# 303
Весето, честит празник на патерици!  bouquetБъди обградена от много любящи хора!
Днеска сме на консултаци и на първа ваксина. Cry, нищо , че вече сме на 3 месеца. Дано мине без много рев. Praynig
Лъки, за нервността и аз съм така. Ама то е от преумора и еднообразие. Не, че не помага мъжо-даже напротив, ама с две деца няма почивка. И мен ме чака куп пране за гладене и още поне 2 перални за пускане, готвене и най-вече друсане на бебе наръце. ooooh!То стана така, че полагам усилия да бъда търпелива, а нормалното ми състояние е да се мръщя и ядосвам. TiredДано се пооправя, че си го отнасят несправедливо домашните. Confused
Пак забравих какво щях да пиша. newsm78

# 304
Ехххче сте изписалииии  Mr. Green

Аз не съм влизала тези дни и вие сте напреднали доста.  Mr. Green Ние бяхме на разходка до Пловдив заради баловете  Mr. Green и времето беше супер  Mr. Green

После ще ви чета  Hug
Лека и хубава вечер!

# 305
  • София
Някой ще ходи ли на бебешкото кафе в неделя? Аз мисля да ходя. Следобяд може да се разходя из Южния парк. Софиянкииии!

# 306
  • София
Привет,

аз съм ЗА среща в Южния парк. За Борисовата не мога да се ангажирам, защото не съм с кола (мъжът ми трябва да ме закара). Предполагам, че и за други това е поводът за избор на Южния парк или Борисовата. Но пък това е повод да има две срещи, ако не може една обща.
Тъй като сме доста несериозни и предполагам, че вече доста сме досадили на останалите форимки, предлагам наистина да прехвърлим обсъждането в темичката http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=553660.new#new

# 307
  • Бургас
Хелоуу, днес Преслав става на 2 месеца  newsm44 и по този повод се пробвах да кърмя навън за първи път. Приятелят ми ме окуражи  Embarassed, а и бебока плачеше   Confused Справихме се успешно  Wink Peace
И аз съм поизнервена напоследък, а ако съм и гладна става страшно...
Лека вечер, мацки!!!

Акаша, Деавит давам сутрин на гладно - 2 капки в устичката директно - така м и каза педиатърката. На някой им казват по 3 капки да дават... май зависи от кг на бебо. Hug

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 22:15 от catwalk

# 308
  • Карлово
Искам да ви попитам нещо на малката нослето и хърка при някой от вас имали тъкав проблем и възможно ли е това да е пречината да почна да яде по малко.Значи ситоацията е такава ще ви обесня подробно и вие ми кажете какво мислите.Ние се храним изцяло на НАН1 още от 10 ден на раждането.Сутрин се събужда в 8.00 или 8.30ч. правя и 120 мл.АМ изяжда ги н а един дъх,заспива пак и се събужда в 12.00ч пак изяжда 120мл.и вече в 15.00ч не иска повече от 90мл(понякога и не ги изяжда),следва в 18.00 пак със много зор изяжда 70 ,80мл.И последното и ядене е след банята пак 90мл със голям зор защото заспива в ръцете ми и на последните 30мл. е голяма мъка тя спи а биберона и си стой в устата.Пропуснах да ви кажа че ако не я събудя следобед тя не реве че е гладна,спи или ако не спи си слушка в леглото само си смучи биберона ако го изтърве тогава помрънква ама като и го дам спира.Това е което исках да ви споделя може да ви се види нищо притеснително но за мен е защото тя така добре си ядеше тъкмо почна да си изяжда по 120 но само за няколко дни и намали количеството храна.Не е от биберона защото сме със 2-ката на АВЕНТ пробвах със 3-ката -дави се.Замислям се дали да не сменя млякото и ако да със какво да го сменя ,а съм доволна от НАН1 нито ми се запича нито повръща,възможно ли е да и е омпъзнало млякото.Претеснявам се защото големият ми син е много злояд и знам какво е детето ти да не яде почти нищо и се моля с две ръце Габриела да не е така.Станах досадна сигорно но ме мъчи това много.

смени шишетата

Здравейте майчета аз отдавна не съм влизала и е време да се отчета най-накрая но нормално е  като имам проблеми с баткото Sad Хванал го е един запек и се отказа че е от киселото и прясното мляко което още повече ме затрудни в готвенето, а той милия се моли все за мляко   Confused
А малкият милият ми той все си спи само ако е гладен или е наакан ми се обажда, научи си се сам  Confused Вече гукаме и ми се кара направо вика когато е гладен  Laughing но не на рев а викове , това аууу  понякога като го казва и се разхълцва и малко връща
прочетох една мама да пише за хърхоренето на носа и ние го имаме но съм спокойна защото минах по този път с големия и знам че ще мине, ако му е запушен преди ядене пръскам физилогичен разтвор и изчаквам добре да се отпуши и тогава се храним иначе се раздразва
колкото до обличането Радо сега стои в къщи само с боди дълъг ръкав и отгоре една лека пелена, но навън слагам и ританки обаче в тези жеги май ще сме по къс ръкав  Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 23:01 от Notova

# 309
Момичета, и аз съм за среща в Южния парк, защото ми е най-близо, а времето ми е доста ценно напоследък.  Peace

Имам един въпрос към ЛЛЛ:
Момичета, винаги сте ми били много полезни със съветите и сте ме окуражавали, и ще се радвам на вашето мнение. Имам усещането, че кърмата ми се е увеличила след като цедя гърдите всяка вечер в 24:00, тъй като Дали вече пропуска това хранене. А освен това и тя вече суче доста по-силно. Та в резултат на това, не мога да преценявам добре колко е приела от гърдите и колко да дохранвам. Има кърмения в които си изпива 90 мл, има такива в които изпива 60 мл, а често се случва и само 30 мл. Когато поеме 90 мл, след това повръща доста често, което ме кара да си мисля, че преяжда, но въпреки това си ги хапва лакомо. По моите наблюдения няма някаква зависимост спрямо сутрешни или вечерни кърмения, т.е. може да ми откаже добавка както сутринта, така и вечерта. Та въпросът ми е: как да действам от тук нататък, за да намаля още повече количеството на добавката и възможно ли е гърдите да произвеждат различно количество, което бебка да изсуква и за това добавката ни да варира в такива големи граници.

# 310
Добро утро на всички

Искам да ви се оплача Sad със спукано тъпанче на ухото съм, за сега съм на лекарства които не пречат на кърменето но ако не се оправя другата седмица ще минавам на такива които няма да мога да кърмя Sad Sad и можело даже до операция да се стигне... Много ми е тягостно  Confused Надявам се да мине всичко по бързо и безпроблемно

На всичките проблеми мога поне да се похваля че малкия не се събужда вече за нощното хранене спинкаме си от 21 до 6 сутринта Simple Smile

# 311
Здравейте момичета...
Имам да се оплаквам...Моята кукла май е с хрема...миличката ми има течни сополчета и така смърка милото...неможе да диша нормално и като смръкне и се закашля..като добавим и малко повишена Т... smile3518 smile3518 Педито го няма още 5 дена и май ще трябва да я водя на личния...Много ми е мъка,защото в неделя трябва да заминавам за София на очни,пък ако не се оправи....незнам...Толкова ми е непоскойно....

# 312
  • Бургас
veset0  Hug

стефанова   Hug

# 313
Здравейте! Бяхме на педи и ни изписаха Есберитокс Н, ампули вит.Ц и някакви капки за нос..забъркват ги в аптеката...смесват там нещо си....имало и малко антибиотик в тях за отпушване на нослето...Такъв рев падна с тоз Есберитокс..то и аз да го пиех и аз щях да рева...ужасен...

Имам въпрос към мамите които хранят с АМ...До кога ви казаха да давате вит.Д? На нас това педи ни каза още 1 месец,че и била голямка фунтанелката,а когато бяхме на ортопед той каза до края на май...другата педи,при която си ходя попринцип също каза до края на май,а за юни щяла да каже дали трябва или не(питам мамите,които хранят само с АМ,защото съм чувала дори,че в АМ имало достатъчно и нямало нужда да се дава вит.Д дори)..Та в голяма чуденка съм...Чудя се сега и с тая хрема...на 10.06 трябва ваксини да бият....дали да newsm78 ooooh! не я е отложим...

# 314
  • гр.София
Здравейте,

Искам да ви попитам нещо на малката нослето и хърка при някой от вас имали тъкав проблем и възможно ли е това да е пречината да почна да яде по малко.Значи ситоацията е такава ще ви обесня подробно и вие ми кажете какво мислите.Ние се храним изцяло на НАН1 още от 10 ден на раждането.Сутрин се събужда в 8.00 или 8.30ч. правя и 120 мл.АМ изяжда ги н а един дъх,заспива пак и се събужда в 12.00ч пак изяжда 120мл.и вече в 15.00ч не иска повече от 90мл(понякога и не ги изяжда),следва в 18.00 пак със много зор изяжда 70 ,80мл.И последното и ядене е след банята пак 90мл със голям зор защото заспива в ръцете ми и на последните 30мл. е голяма мъка тя спи а биберона и си стой в устата.Пропуснах да ви кажа че ако не я събудя следобед тя не реве че е гладна,спи или ако не спи си слушка в леглото само си смучи биберона ако го изтърве тогава помрънква ама като и го дам спира.Това е което исках да ви споделя може да ви се види нищо притеснително но за мен е защото тя така добре си ядеше тъкмо почна да си изяжда по 120 но само за няколко дни и намали количеството храна.Не е от биберона защото сме със 2-ката на АВЕНТ пробвах със 3-ката -дави се.Замислям се дали да не сменя млякото и ако да със какво да го сменя ,а съм доволна от НАН1 нито ми се запича нито повръща,възможно ли е да и е омпъзнало млякото.Претеснявам се защото големият ми син е много злояд и знам какво е детето ти да не яде почти нищо и се моля с две ръце Габриела да не е така.Станах досадна сигорно но ме мъчи това много.

и ние сме със същия проблем, струва ми се че е намалил храненето, но пък иначе сме качили 1 килце  Embarassed

вече всеки ден сме навън, много му харесват разходките

Общи условия

Активация на акаунт