Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 548
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
Хай момичета   bouquet

ех, че хубаво време  Hug И аз съм за другата седмица да се видим, ама през седмицата. Събота и неделя не ми е възможно тогава сме с таткото.   Hug

маца83 браво на теб за упоритостта   Hug

За слънцезащитните кремчета и аз се чудих...... гледах ...... и не можах да си избера  newsm78 а не мога да го държа покрит от главата до петите в тази жега е само по боди  че все му е топло Whistling

За спането през деня ние спим като зайчета по 20-30 мин. най много  ooooh! между храненията, понякога даже и не спи  Whistling

Лилироуз защо не се радваш на растежа на Марти  newsm78 нали расте, всички не могат да са еднакви  Peace

За статията която пуснах Извинявам се но исках да ви провокирам да я прочетете. Надявам се, че не ми се сърдите  Blush  И по точно заради частта с приучването на гърне . Каката много малка я научих да си казва и да ползва гърне, но за съжаление се напишкваше вечер до скоро. И като прочетох статията, се зачудих дали аз пък нещо не съм я объркала  newsm78  макар че не съм имала проблеми с гърнето и не ми се е налагало да ползвам ТВ, ядене и т.н.

За секса   Ама то е ясно че се прави на различни места  Mr. Green  , ама явно аз си падам малко егоист   Mr. Green и си искам спокойствието

sirence и моите изисквания бяха такива за количката  Peace и си взех тази:
 лека е, удобна, кошницата от долу за багаж, всъщност е раница и може да се използва като такава. Има и зимно чувалче. И е с по големи гуми от Косато-то за по удобно каране. Но иначе са идентични  Peace

catwalk за изцеждането - аз не се изцеждам, той ме изцежда    Peace за акането - няма проблем да си ака, при мен каката беше така и то до доста голяма, за разлика от Вики, който ака веднъж на няколко дни  Whistling капки - давам рядко, май му поотминаха, но аз давам Биогая.  За заспиването може и да не е от кафето  Peace аз пия по 2 на ден  Peace
за възглавничката не ползвам и още дълго няма да ползвам  Peace

luba_rizova Приятна почивка  Hug

Честит празник на всички! И честито на именниците - живи и здрави!

ИВКА 10 не знам дали е заради зъби, но и ние сме така и биберона не го изпуска от устата, само нощем е по спокоен.  newsm78

Сабрина1 Ти ли се мъчиш от това че ака на 5 дни или то се мъчи?  Mr. Green Защото и Вики ака така, но аз не се мъча нито той  Peace

Ох спирам, нямате изчитане. После повече че ме зоват  hahaha

# 316
  • София

Имам един въпрос към ЛЛЛ:
Момичета, винаги сте ми били много полезни със съветите и сте ме окуражавали, и ще се радвам на вашето мнение. Имам усещането, че кърмата ми се е увеличила след като цедя гърдите всяка вечер в 24:00, тъй като Дали вече пропуска това хранене. А освен това и тя вече суче доста по-силно. Та в резултат на това, не мога да преценявам добре колко е приела от гърдите и колко да дохранвам. Има кърмения в които си изпива 90 мл, има такива в които изпива 60 мл, а често се случва и само 30 мл. Когато поеме 90 мл, след това повръща доста често, което ме кара да си мисля, че преяжда, но въпреки това си ги хапва лакомо. По моите наблюдения няма някаква зависимост спрямо сутрешни или вечерни кърмения, т.е. може да ми откаже добавка както сутринта, така и вечерта. Та въпросът ми е: как да действам от тук нататък, за да намаля още повече количеството на добавката и възможно ли е гърдите да произвеждат различно количество, което бебка да изсуква и за това добавката ни да варира в такива големи граници.

Здравей, Бишкота!

Гърдите могат да произвеждат различно количесто мляко в различни часове на деня. Но изсуканото количество от бебето зависи и от други фактори - апетита на бебето, честотата на кърмене, дали приема други течности, от коя гърда е сукало детето и т.н. Причини много  Simple Smile
 В по-топли дни бебетата може да ожадняват по-често и съответно да посукват по-често но, за кратко, само за да задоволят жаждата си, а когато искат да се нахранят, правят по-продължително сукане. Ако приема други течности, зависи колко време преди хранене е пило, защото това може да се отрази на усещането му за ситост. Също бебетата, както и нас могат да имат различен апетит за различните хранения. Ако забелязваш едната гърда да спуска по-трудно млякото от другата, това би могла да бъде по-предпочитаната или пък по-малко предпочитаната от бебето гърда и съответно когато се храни от нея, може да приема различно количество, в сравнение с другата.

До колкото разбирам, твоето желание е да се увеличава кърмата и да намалява добавката. В такъв случай би могла да опиташ да кърмиш от двете гърди на всяко хранене(предлагаш втората след като детето е приключило с първата гърда) и ако след като е изсукало двете гърди изглежда незаситено, би могла да предложиш минимално количество добавка. Да речем 30мл. Ако не му е достатъчно, вероятно би огладняло по-скоро и съответно кърменето зачестява. Ако е видимо неспокойно още след хранене, може да предложиш отново сучене пак и от двете гърди.

Ако е вариант за теб да кърмиш по-начесто в периода докато се възстанови кърмата, може за цялото денонощие да оставиш минимално количество добавка. И дохранването да е на определени хранения или през хранене(или ако установиш, че в определено време на деня винаги се нуждае от добавка или винаги изпива по-малко/не пие, тогава може да я предлагаш или съответно изобщо да не предлагаш). Също на всяко кърмене да предлагаш и двете гърди(след изпразването на първата).
 Като получава по-малко добавка, изисква повече храна от гърдите. Но ако считаш че това количество е неприемливо малко, може да пробваш да даваш по-голямо количество, което плавно да намаляваш с по 10тина мл на ден примрно.

С информацията за общите принципи за увеличаване на млякото(кърмене от двете гърди преди да се даде добавката, по-малко добавка, по-често кърмене) ти можеш да действаш според както намираш за подходящо за теб и твоето бебе. Понякога детето може да не приема с охота промените, но да няма нищо против тях в друго време на деня или на другия ден.

Ще се радвам да споделиш как се развиват нещата.

# 317
 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45

ние сме надали 100гр за 22 дена newsm45 и ще се дохранваме, а дечко вечер спи и не се събужда за нощното хранене и направо не знам като не му стига как спи толкова newsm45 newsm45

не стига че аз не съм добре сега и него мисля, дано поне аз да се оправя до понеделник, ако не се оправя така или иначе спираме с кърменето заради антибиотика на които ще минавам. Ако и с него не се оправя на операция в София newsm45 newsm45

много ми е криво и ревливо

# 318
Здравейте момичета Hug
Имам нужда от помощ и съвет  Praynig.Налага ми се да излезна за 5-6ч.,защото съм канена на кръщене на една моя колежка и трябва да оставя малкия на татко му.До сега не сме се разделяли въобще,защото го кърмя,а проблемът е следният-мога да му изцедя кърма,но той не може да яде с шише  Sad .Пробвала съм го,но той си играе с биберона,подмята си го в устата и въобще не иска да засмуче  Sad,вода също.Стискам леко бибата да му потече и всичко се връща във врата  Simple Smile.Човекът си иска цица  Grinning друго не признава. Шишето ни е на Авент с първи номер биберон.Дали да сменя шишето,или да изпробвам някакъв трик,ако въобще има такъв newsm78до 11.06 ще се опитам да го науча,ако ли не няма да ходя  Sad
mama_vessy каква залъгалка даваш на Виктор,че му харесва,да пробвам да взема същата и на Бобо newsm78,нашата е на Авент и я плюе,не я иска
стефанова  Hugне се притеснявай всичко ще се нареди,може кантара да не отчита правилно и май ще се наложи да го будиш нощем  Hug.Спомням си като дъщеря ми наддаде само 400гр.вторият месец какъв рев му ударих и спрях да кърмя и веднага минах на АМ,сега съжалявам.Ноо при теб случаят е по-друг,налага се поради независещи от теб обстоятелства,стискам палци да не се стигне до операция и всичко да мине леко Hug

сиренце това е нашата количка,много съм доволна

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 15:08 от migeio78

# 319
megeio78 предполагам,че щом си с Авент значи сте със силиконова биберона...Защо не вземеш шише на Чико или Нук с каучукова биберона...Казват,че тя уж била най-близо до майчината гърда...

# 320
  • София
migeio78 аз купих шишета и биберони на Нук /силиконови/, защото дохранвам по малко. Те са доста по-близки като форма до майчината гърда и бебето трябва да суче, а не му тече направо в устата. С други биберони беше ужас. Така спасих и кърменето и сега продължаваме напред, като намалявам добавката.

Та....препоръчвам Нук от собствен опит Peace

# 321
Момичета, искам да оставя Ади за 6-7 часа. Тогава ще е почти на 4 месеца. Чудя се колко кърма да изцедя за толкова време  newsm78 Някой, ако се е изцеждал и има наблюдения по колко средно изпива детето на едно кърмене моля да сподели  Hug И друго се чудя относно цеденето - как изцеждате - преди или след като накърмите бебчето и всяка дозичка отделно ли я замразявате докато съберете необходимото количество за едно хранене?
а дечко вечер спи и не се събужда за нощното хранене и направо не знам като не му стига как спи толкова newsm45 newsm45
стефанова, има го този момент. Когато детето не се храни добре, няма сили да се събуди и спи, за да пести усилия. Баткото ми беше такъв. В такава ситуация може да кърмиш по-често и да го будиш и през нощта.

# 322
Момичета, прелитам с едно бързо питане - вашите бебоци легнали ли ги возите в количката или сте започнали вече да поизправяте облегалката Thinking

Еййй софиянки, мноооого сме несериозни, срещата ни е мисия невъзможна, тц,тц,тц Crazy

# 323
Цитат
Здравейте момичета
Имам нужда от помощ и съвет  .Налага ми се да излезна за 5-6ч.,защото съм канена на кръщене на една моя колежка и трябва да оставя малкия на татко му.До сега не сме се разделяли въобще,защото го кърмя,а проблемът е следният-мога да му изцедя кърма,но той не може да яде с шише   .Пробвала съм го,но той си играе с биберона,подмята си го в устата и въобще не иска да засмуче  ,вода също.Стискам леко бибата да му потече и всичко се връща във врата  .Човекът си иска цица   друго не признава. Шишето ни е на Авент с първи номер биберон.Дали да сменя шишето,или да изпробвам някакъв трик,ако въобще има такъв до 11.06 ще се опитам да го науча,ако ли не няма да ходя 
Най вероятно ще те разочаровам, но Крум е същия, от две седмици нося едно шише с нас на разходка и като огладнее му предлагам първо шишето не за друго а да го науча да яде и от шише, на кола не мога да отида Blush Не става и това е, биби имаме поне 15 в къщи силиконови каучукови с такава биба с онакава НЕ, не иска.
Май никъде няма да ходиш ooooh! Heart Eyes

# 324
http://lalechebg.com/2011/02/bottle-feed/     Rolling Eyes дано на някой му помогне за яденето от шише .

# 325
Момичета, искам да оставя Ади за 6-7 часа. Тогава ще е почти на 4 месеца. Чудя се колко кърма да изцедя за толкова време  newsm78 Някой, ако се е изцеждал и има наблюдения по колко средно изпива детето на едно кърмене моля да сподели  Hug И друго се чудя относно цеденето - как изцеждате - преди или след като накърмите бебчето и всяка дозичка отделно ли я замразявате докато съберете необходимото количество за едно хранене?

Моят съвет е да изцеждаш след всяко хранене и да съхраняваш кърмата в хладилник - така когато от 1-вото и второто изцеждане се охладят в хладилника до еднаква температура може да ги събереш на едно място и така да събереш кърмата от един цял ден в едно контейнерче и тогава във фризера да го замразиш. Мисля че на тази възраст за едно хранене  трябва да приготвиш поне 160-180мл.
Това е моят съвет, дано съм успяла да ти го обясня разбираемо  Wink - ако искаш се обърни към момичетата от ЛЛЛ.

# 326
vesetO,Stacked   Hug ,благодаря ви за съветите ще купя шише на NUK и залъгалка също каучукови,дано да стане,въпреки че се съмнявам
Най вероятно ще те разочаровам, но Крум е същия, от две седмици нося едно шише с нас на разходка и като огладнее му предлагам първо шишето не за друго а да го науча да яде и от шише, на кола не мога да отида Blush Не става и това е, биби имаме поне 15 в къщи силиконови каучукови с такава биба с онакава НЕ, не иска.
Май никъде няма да ходиш ooooh! Heart Eyes
Стихийно бедствие,май ще се окажеш права Hug,ама дано не,защото няма мърдане,нито на фризьор,нито на кола,нито никъде Laughing ooooh!
vikiimm не е ли много 160-180ml  newsm78, понеже и аз се интересувам от това,което пита Лъки,защото нямам никаква представа колко изяжда на едно хранене,но си мислех че е около 130-140ml newsm78

# 327
здравейте!!
migeio78 Аз също в началото бях със шишета и залагалка на Авент,но бебчо не ги харесваше.Млякото течеше от устата му постоянно се въртеше ,риташе,буташе абе голям зор  неможеше да захапе добре биберона,а залагалката направо е плюеше.Та смених всичко с НУК и нямям проблем и съм мн доволна.Ако искаш пробвай.Аз първо купих  един биберон на НУК и го сложих на шише Авент за да пробвам дали и него ще иска и след това вече смених Марката.Дано разрешиш проблема!!

# 328

vikiimm не е ли много 160-180ml  newsm78, понеже и аз се интересувам от това,което пита Лъки,защото нямам никаква представа колко изяжда на едно хранене,но си мислех че е около 130-140ml newsm78

На кутията с АМ за 1-2 месеца пише 120-150мл., а за 3-4 месеца - 150-180мл, затова писах така за милилитрите, пък и по-добре да има малко в повече отколкото да остане гладно детето  Naughty   Wink

# 329
  • Пловдив
И на мен ми се вижда множко. Аз съм го оставяла Тошко на баба му няколко пъти и оставям към 120-130 мл. И на него не му допада много шишето, ама като е гладен и няма накъде  Mr. Green
Той е свикнал да яде по-честичко по по-малко и обикновено от шишето изпива максимум 80-100 мл., после след 2 часа пак търси.

Лъки, момичетата от ЛЛЛ бяха пускали статии, колко средно изяждат бебетата на тази възраст, делиш на броя храненета и ще получиш нещо ориентировъчно. Нека, ако имат възможност, пак да пуснат инфото, на всички ще ни е от полза   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт