Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 488
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Нещо смешно - Преслав преди ден каза Гага  Rolling Eyes Подозирам, че има впредвид Лейди Гага, сигурно я мисли за клоун  Laughing
newsm62 newsm62 newsm62
Майчето, преди време и аз бях задала този въпрос на ЛЛЛ и ми отговориха, че няма конкретна възраст, в която ще спре да се храни толкова на често. Tired За твое успокоение Ева ми е на 3 месеца вече и още суче на час-два, по-често на час и половина. ooooh!Приела съм го този факт, важното е , че наддава нормално.Кураж, трябва да издържим-децата са най-важни!!!

# 376
Здравейте милички...наминавам да си изкажа мъката...
Утре заминавам на очни в София и оставям беба за двайсеттина дни  newsm45 много ми е тъжно,неспокойно.... Cry Cry Cry

# 377
  • Бургас
veset0 , разбирам те, дано по-бързо мине и това... Аз понякога, когато спи през деня 3-4 часа (което не се случва често) и съм повечето време в другата стая, започвам да изпитвам някаква празнота и ходя да си го гледам  Embarassed

# 378
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте момичета, първо благодаря за милите думи   bouquet

За количеството на млякото - на мойто бебче му правя винаги по 120мл но не винаги ги изяжда,  newsm78 дали да започна да му правя по повече, но ми се струва че ако го натисна да яде по повече ще му се пръсне тумбачето  Laughing

За плуването - неуспях да намеря от поясчетата, които се слагат около врата (като това на г-жа Стихийно бетствие), затова си поръчахме това

и надявам се да ни върши работа, че сме решили каката като завърши на 15.06 да идем в едно хотелче с минерален басейн  Grinning

ето ни с кака на 24.05.  Laughing

# 379
Към консултантите от ЛЛЛ Теодор е на 2 месеца и 17 дена и изцяло сме на кърма и воде не иска да пие и още яде през час и половина, докога ще е така, много ми е изморително и изнервящо вече това постоянно висене на мен, донякъде съжалявам че го кърмих отначалото на поискване а не му направих някакъв режим, то дори и на разходка не мога да изляза спокойно, щото ако е гладен и се събуди настава някъв голям рев. Докога ще иска да суче през толкова кратък интервал и искам да питам има ли други майки с бебета сучещи  натолкова чести интервали на 2 месеца и половина.

mai4eto28, разбирам, че се чувставаш изморена и изнервена от честото желание за сукане на Теодор. Не е необичайно това, че той не иска да пие вода – кърмата съдържа над 80% вода и при здраво, кърмено на поискване бебе, майчиното мляко е напълно достатъчно, за да задоволи потребностите му от течности. В тази връзка, е нормално при по-топло време, кърмените бебета да търсят по-често да сучат, защото със сукането те утоляват не само глада, но и жаждата си.
Някои майки вече ти писаха, че при тях положението е подобно и не може да се отговори до каква точно възраст едно бебе може да иска да суче на определен интервал от време, но все пак някои неща биха могли да бъдат от полза. Би ли споделила – как протича едно кърмене при вас - дали предлагаш едната или и двете гърди, по колко време приблизително суче, прилагаш ли компресия? По колко кърмения на денонощие имате? Тази пауза от час и половина, за която споменаваш, как я засичаш – от края на предходното кърмене, или от началото му? А през нощта какви паузи прави? Да не би през деня да му е твърде топло и затова да е доста неспокоен и да си търси по-често? По колко наакани и напишкани памперса има на денонощие? Как е наддал/порастнал през тези два месеца? Опитвала ли си да се цедиш? Ако да – какво количество изцеждаш? Да има проблем с ушите или със запушено носле? Дали си обръщала внимание – като си изплези езичето, може ли хубаво да му се покаже извън долната устничка, или по-скоро само леко се изплезва и езичето има сърцевидна форма, като е изплезено, а не е „заострено” навън?
Извини ме за многото въпроси, но твоите отговори ще са ни от полза да помислим на какво се дължи неприятната за теб ситуация и да се опитаме да споделим опит и идеи, които евентуално биха проработили при вас.
Междувремнно, дали да не опиташ да си почиваш повече, да се поотпуснеш, ако има кой да ти помогне – да се възползваш максимално от него, за да релаксираш? Да се гушкате повече с Теодор, да си подремвате заедно, да се зареждате взаимно със спокойствие и положителни емоции? Ако ти си изтощена и изнервена, твърде вероятно е той да го усеща и в отговор също да е неспокоен, да търси постоянно близостта ти (не само когато е гладен и жаден), а това често „искане” теб да те изнервя и така да се образува един омагьосан кръг.

# 380
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Ами една седмица ни нямаше, а вие сте изписали само 8 страници! Grinning Явно хубавото време най-накрая ни изкара постоянно навън. Аз да се отчета - нашето бебчо много й хареса на моренце. Simple Smile Много спеше и много кротуваше, само първата вечер се буди два-три пъти, явно от смяната на обстановката. Иначе почти сякаш нямахме бебенце с нас. Дори я возихме с лодка по река Велека, след като поплака малко, й стана много интересно и се разглеждаше доста. Да си призная, не бях купила слънцепредпазен крем и по разходките гледахме доста да я пазим, но единия ден бузките й изгоряха  Embarassed, хем може би не е била общо повече от 15 минути на слънце. Та сега тя има тен, за разлика от нас.
За яденето ами нашето бебе много непостоянно и различно яде, общо взето от 70-130 на хранене, 7 хранения, общо около 630-650 на денонощие. Не знам как вие ги карате да ядат повече, ако не искат, но тя в момента, в който реши, че няма да яде, започва да плюе и да реве, все едно я колят. Иначе доки каза, че трябва да яде около 130 в момента /след втория месец/, по 6 хранения.
mistela - много много сте сладки  Hug
аманитка -  дано бързо се оправят проблемите, да сте живи и здрави

маринелка
за анкетата - общ отговор имам - много съм против разни излишни мазила и медикаменти, та надали ще давам гелче, с баткото също не ползвах. От други мами знам, че успокоява уж, но за кратко. В тази връзка - не давам и капки против колики, само пробиотик, надявам се до  третия месец коликите да свършат от само себе си найнакрая.
Лек и усмихнат ден

# 381
  • София
Привет момичета,

за яденето на бебетата Не го мислете чак толкова, ако бебенцата са ви добре и наддават. Ние ядем по 120, като се случва някой път да оставим 30-тина мл. И сме на 5 или 6 хранения, защото за първото и второто хранене за деня не си будя детето. Оставям го да си спи, когато се събуди, тогава ядем. Все пак това му е единствения здрав сън. Даже днес все още не ми се е събудил след снощи. Малко се замислям дали да не го събудя, защото досега не е откарвал до след 9 часа, но ще си го осавя да поспинка.

Отивам, май се обажда вече Grinning

Лек и спокоен ден Hug

# 382
към ЛЛЛ З а наддаването първия месец наддаде 1 и 200 , втория 800 гр., не прилагам компресия , през нощта заспива в 9 и се буди към 2 и после в 6 суринта, вечер суче от едната гърда и заспива, през деня суче от едната, когато реша да му предлож а и другата не иска и реве, оставям го и след 20 мин почва да реве че отново е гладен и тогава отново му предлагам втората гърда той суче и се успокоява и докато се насуче и от двете минава сигурно 40 мин с паузите и то отново след малко е станало време да яде, засичам времето от началото на кърменето, за езичето изплезва го добре извън долната устна и не е сърцевидно. Другото което е че през деня доста често трудно заспиваи понякога въобще не спи и имам чувството че когато е буден по често огладнява, постоянно мрънка , реве , иска само на ръце, въобще не се заседявав кошарата или шезлонга, няма кой да ми помага, през деня съм сама и наистина ми идва в повече този постоянен рев, реве от колики, после реве че е гладен, реве и щото иска някой да го носи.не знам как ще издържа Cry

# 383
Към ЛЛЛ забравихда допиша че не се цедя, защото малкия всичко изсуква, гърдите ми са меки, не се напрягат и не стават твърди, само в редки случаи когато през нощта  суче само от едната на сутрента другата е твърда но той бързо я изсуква

# 384
  • Пловдив
Момичета, като се заговорихте за паузите м-у храненията, да ви питам. Преди нали масово се е практикувало храненето на 3 ч и голяма нощна пауза, те и сега го препоръчват сума ти педиатри де  #Crazy Та как точно се постига това? Какво се прави, като ревне детето на втория час от глад  newsm78 или посред нощ? Залъгалка, вода, гушкане (само че доколкото имам наблюдения, хората, които правят режими, са и много против гушкането и разнасянето наръце, да не се разглези бебето  Crazy) Какво остава  newsm78 И като пореве 1 час това бебе, после не е ли прекалено изнервено да се храни ефективно?

ПП: И Тошко е далеч от храненето на 3 часа. И той постоянно иска да е гушнат, през деня спи почти само на ръце за по 15-20 мин. През нощта пък се буди по 2 пъти. Но аз гледам да не се шашкам, уморена съм, но съм щастлива, че имам хубаво и здраво дете и това ми стига Simple Smile Наслаждавам се на времето, когато съм с него и гледам как се създава човек.

ПП2: Имам само 1 дете и осъзнавам, че ми е далеч по-лесно от тези от вас, които сами гледат по 2-3 дечица. Искрено ви се възхищавам   bouquet

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 10:17 от Commelina

# 385
Здравейте момичета,не съм писала отдавна,но програмата ми беше доста натоварена. В четвъртък си дойдох на София,но малечка трябваше да остане в Ловеч,защото тази сутрин бях на изпит - взех го с 6  Blush Да почерпя по този повод:

Ние вече сме без анти-коликови продукти,явно този проблем отмина. И сега с наближаването на "комарния" период исках да ви попитам избрали ли сте репелент против комари,тъй като там където евентуално ще се местим в Ловеч е точно до реката и има доста,а аз съм алергична към тях и искам да съм подготвена ако го има този проблем и при малката.

За храненето - ние сме на 120мл и аз мисля да работя по формулата 100+10х месеца= още повече че така постепенно се увеличава дозата. Скоро една приятелка,чието бебе е с месец по-голямо от Анастасия каза че се води от грамажите на кутията с АМ и забележете детето изяжда по 180  Shocked Пробвах да дам на Анастасия 150 и почна пак да повръща на фонтани,та реших че още не е готова за увеличаване.Вярно че още сме на 7-8 хранения,но пък детето се чувства добре така и не мисля да слушам лекарите,които ми казват че вече трябва да се храним по 6 пъти.

veset0 много добре те разбирам,първия път като я оставих за 4 дни си поплаках доста,но вече почнах да свиквам. Кураж и сила ти трябва,знаеш че се налага,колкото и да е неприятно.

Мама Веси тортата от памперси се е получила страхотно,наистина е много добър подарък.

Хайде оставям ви,че нещо не съм влязла в крак с последните обсъждани теми във форума...

# 386
  • София
Момичета, като се заговорихте за паузите м-у храненията, да ви питам. Преди нали масово се е практикувало храненето на 3 ч и голяма нощна пауза, те и сега го препоръчват сума ти педиатри де  #Crazy Та как точно се постига това? Какво се прави, като ревне детето на втория час от глад  newsm78 или посред нощ? Залъгалка, вода, гушкане (само че доколкото имам наблюдения, хората, които правят режими, са и много против гушкането и разнасянето наръце, да не се разглези бебето  Crazy) Какво остава  newsm78 И като пореве 1 час това бебе, после не е ли прекалено изнервено да се храни ефективно?

Commelina, аз мога да кажа, че съм от късметлийките, на които бебто се е научило само да си пропуска нощните хранения. По принцип обичам да си поспивам и ставането през нощта ми е голяма мъка, но бях решила, че няма да тормозя детето си и мен самата и ще му давам да яде, когато поиска. Може би са ми помогнали малко и от Шейново, защото още там им правеха една 5 часова пауза, но по-скоро си е до детето. Метнал се е на майка си поспаливко Grinning За сметка на това през деня почти не спи.

# 387
Към консултантите от ЛЛЛ Теодор е на 2 месеца и 17 дена и изцяло сме на кърма и воде не иска да пие и още яде през час и половина, докога ще е така, много ми е изморително и изнервящо вече това постоянно висене на мен, донякъде съжалявам че го кърмих отначалото на поискване а не му направих някакъв режим, то дори и на разходка не мога да изляза спокойно, щото ако е гладен и се събуди настава някъв голям рев. Докога ще иска да суче през толкова кратък интервал и искам да питам има ли други майки с бебета сучещи  натолкова чести интервали на 2 месеца и половина.
Миличка и моя юнак суче на често, не виждам какъв проблем намираш да го кърмиш често, ако проблема е в разходките той се решава лесно, вадиш си цицата и си го кърмиш, най вероятно те притеснява имено това, какво да ти кажа в началото и аз се чудих как ли ще кърмя на вън, ама то като се замислиш при такова изобилие гърди на тел. екран и не само на кой са му притрябвали моите та да ме гледа.
Ако спреш да се притесняваш да кърмиш навън мисля че ще си решиш проблема с честото кърмене, Крум въобще не го засичам кога или през колко яде, понякога спи 2 часа понякога 40 мин и пак е гладен или жаден, не му мисля много вадя си гърдата давам и продължавам напред.
към ЛЛЛ З а наддаването първия месец наддаде 1 и 200 , втория 800 гр., не прилагам компресия , през нощта заспива в 9 и се буди към 2 и после в 6 суринта, вечер суче от едната гърда и заспива, през деня суче от едната, когато реша да му предлож а и другата не иска и реве, оставям го и след 20 мин почва да реве че отново е гладен и тогава отново му предлагам втората гърда той суче и се успокоява и докато се насуче и от двете минава сигурно 40 мин с паузите и то отново след малко е станало време да яде, засичам времето от началото на кърменето, за езичето изплезва го добре извън долната устна и не е сърцевидно. Другото което е че през деня доста често трудно заспиваи понякога въобще не спи и имам чувството че когато е буден по често огладнява, постоянно мрънка , реве , иска само на ръце, въобще не се заседявав кошарата или шезлонга, няма кой да ми помага, през деня съм сама и наистина ми идва в повече този постоянен рев, реве от колики, после реве че е гладен, реве и щото иска някой да го носи.не знам как ще издържа Cry
Какво означава дойде време пак да яде?
А за ръце и това че не седи в кошарата, постоянно мрънка, аз мисля че проблема ни идва от там че си снимаме някакъв филм преди да се роди детето а след раждането този филм естествено не съвпада с реалността от тук започват проблемите. Ами дете е, нормално е да мрънка, реве, бозае, люшка се на ръце и след минута пак да повтаряш тоя кръг, изключение са децата които са тихи мирни и изглеждат като във филма който сме си го снимали (представяли).

# 388

ПП: И Тошко е далеч от храненето на 3 часа. И той постоянно иска да е гушнат, през деня спи почти само на ръце за по 15-20 мин. През нощта пък се буди по 2 пъти. Но аз гледам да не се шашкам, уморена съм, но съм щастлива, че имам хубаво и здраво дете и това ми стига Simple Smile Наслаждавам се на времето, когато съм с него и гледам как се създава човек.

ПП2: Имам само 1 дете и осъзнавам, че ми е далеч по-лесно от тези от вас, които сами гледат по 2-3 дечица. Искрено ви се възхищавам   bouquet
Hug  bouquet

# 389
ама то като се замислиш при такова изобилие гърди на тел. екран и не само на кой са му притрябвали моите та да ме гледа.
Абе има изобилие, но мъжкото любопитство няма прегради. Онзи ден кърмих в колата на паркинга на Метро и от съседната паркирала кола един си счупи врата да зяпа ShockedА и той самият беше баща  на малки деца, нямат срам! Crossing Arms Crossing ArmsВчера пак едни надничаха от прозореца на колата да гледат, че се и подхилкваха #CrazyВ България не се намира за нормално кърменето явно! #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт