Сайтове за колективно пазаруване – да обсъдим сделките – тема 10

• 51 907
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Вече имам отговор на мейла си във
връзка с желанието ми за връщане на
колието с камъни Сваровски.

Отговорът на търговеца:

"Здравей, ...! Ще уведомим Колектива за случая и ще те уведомим какво правиш,получихме стотици благодарствени имейли от клиенти,които също получиха колие,над 50 клиента получиха от офис и видяха колието пред мен и никой не изказа такова отрицателно мнение,всички много го харесаха

Колието е изработка от най-висок клас,то е финно обработено,елегантно и изключително стилно има 18 каратово златно покритие с 18 микрона плътност,от 5 години се занимавам само с бижута,през ръцете ми са минали стотици хиляди бижута и мога да различа качественото от некачественото бижу"

Отговорът на Колектива:

"Здравей, ...,
разбираме неудоволствието ти и притеснението, че предвиденият подарък не отговаря на очакванията. Все пак обаче ще кажем, че в текста на сделката пише, че снимките не са обвързващи със съдържанието на сделката.
Ще се опитаме да ти съдействаме за връщането му, но за целта трябва да се свържеш отново с bgshop-mania.com, за да уточниш начина, по който това ще стане. След като получим потвърждение от доставчика на услугата, че колието ще бъде върнато и всичко между вас е уточнено и ,надяваме се, уредено, ще преведем по посочена от теб банкова сметка сумата за закупения от теб ваучер.
Надяваме се, че това решение е удовлетворително за теб.
Оставаме в очакване на твоя отговор.
Усмихнати празнични дни,
Колектива"

# 346
  • София
Отговорът на търговеца:

"Здравей, ...! Ще уведомим Колектива за случая и ще те уведомим какво правиш,получихме стотици благодарствени имейли от клиенти,които също получиха колие,над 50 клиента получиха от офис и видяха колието пред мен и никой не изказа такова отрицателно мнение,всички много го харесаха

Колието е изработка от най-висок клас,то е финно обработено,елегантно и изключително стилно има 18 каратово златно покритие с 18 микрона плътност,от 5 години се занимавам само с бижута,през ръцете ми са минали стотици хиляди бижута и мога да различа качественото от некачественото бижу"

Тия два абзаца вместо извинителни или оправдателни (каквото сигурно е било началното намерение), са преминали по-скоро в нападателни. Дано лесно да си получиш обратно парите. При над 50 доволни клиента би трябвало с лекота да ти ги върне, но знае ли човек... Rolling Eyes Дръж ни в течение.

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 04:46 от jijoya

# 347
  • София
За да не цитирам цялата дискусия - постът ми се отнася за квантовите анализатори.

Ниния, моля те да не приемаш написаното като заяждане с теб - по никакъв начин не е. Твоите коментари ми дават точен контекст, а и си писала последна по тази тема. Само затова теб цитирам. Раздразнението ми е насочено единствено и само към хората, предлагащи услугата и си позволявам да навляза в подробности, защото 40 лева не са малко пари и ще ми е терсене, ако доводите ми са можели да разубедят някого да ги даде - според мен - нахалост, пък аз не съм ги изложила.

Цитат
Честно казано не ме дразни това, че отговарят малко по-остро на дадени въпроси.

Както (съвсем уместно) отбелязаха другите, карайки ме да се вгледам не само в тона, а и в същността на отговорите, остротата всъщност е проблемна по две причини. Едната е маниерите. Другата е, че е подозрителна. Подозрение буди фактът, че въпросите са ключови и въпреки това вместо по същество, господинът отговаря със зъбене или опити за язвителен хумор. Което обикновено е реакция на неподготвен или гузен човек. Примерно:

Ако не знаеш отговора на въпроса "Какво общо има апаратът с квантите и в какви мерни единици дава резултатите?", нямаш работа да предлагаш услуга, рекламата на която силно разчита на термина "квантов". (С който термин, между другото, ню-ейдж лаладжиите злоупотребяват през последните години, за да придадат научно звучене на фантасмагорщини от всякакъв вид. Последният пример, на който попаднах, беше Дийпак Чопра. И от ушите му кванти са взели да излизат.)

Ако знаеш какво общо има апаратът с квантите и в какви единици мери, не отговаряш "Офертата ни не включва урок по квантова физика", а даваш резюме. Или, ако не ти се преразказва, прилежно преписваш подходящите абзаци от бумагите към апарата, стига да си ги чел. Ако не си ги чел, ги четеш и тогава отговаряш. Ако не ти се чете, си сменяш професията, щото очевидно за търговец, при това на услуги с претенция за дебела научна подплата, не си подходящ.

Уредът очевидно не е произведен, за да се ползва от квантови физици. Поради това документацията към него положително не е писана като за Нилс Бор. Дори сложно да е написана обаче, нищо по-лесно няма от това да копираш съответните параграфи. Ако апаратът се позовава на истинска наука, те няма да се състоят от общи приказки и ще дават препратки за по-сериозно четене. И сложно да е - ти си отговорил, питащият е обслужен. (Ако не смяташ, че потенциалните ти клиенти заслужават времевия ти разход за преписването, на кое отгоре смяташ, че ти заслужаваш техния разход от 40 лева, които при нормални условия са дори 80?)

Ако след прочитането на документацията си осъзнал, че става дума за кьорфишек и съответно искаш да минеш по тъч линията, когато някой клиент те хване натясно, това е друга ситуация вече. В тази връзка ето тоя въпрос на несръчно иронизираната клиентка - "Също така моля да посочите документа с който Сетовната Здравна Организация въвежда норми за излъчване на електромагнитни вълни от тялото?" е повече от адекватен, а липсата на отговор - показателна.

Да, официални норми на СЗО за здрав организъм има, само че те почиват не на стойностите на електромагнитни вълни, а на стойностите на множество различни показатели, получени чрез подробни медицински прегледи. Кои са тези различни показатели Аксиком ЕООД действително са изредили в описанието. Проблемът е, че това изреждане, трите изречения за клетките и линкът към статия в Уикипедия относно "какво е квант и откъде се е взел" нямат връзка с въпросите "Какви са нормите на СЗО за излъчване на вълни от тялото" и "Какво общо има апаратът с квантите и в какви единици мери". Те все още са сред многото без отговор, колкото и да повтаря господинът противното с обидено-снизходителен тон.

Идеята е, че уредът не мери това, за което има официални норми и документи от СЗО. Той мери "електромагнитни вълни, които се излъчват от клетките". Тоест, някак си този грандиозен списък с фактори (които се измерват по куп различни начини) е обобщен в тази "електромагнитна вълна" (която се измерва от този един-единствен "квантов анализатор"). Не очаквам от тях да са в състояние да цитират научния метод и формулите, по които става това преминаване от дълъг списък с разнородни показатели към електромагнитни вълни. Ако апаратът е шашма, производителят ще е избегнал конкретиката така, както я избягват те. Ако не е шашма обаче, ще си е направил труда да посочи къде може да се намери точна информация, а това не е трудно за цитиране.

За да е вярно твърдението, че уредът е съобразен с нормите за здрав организъм на СЗО, организацията трябва да е обявила норми за стойностите на измерваните от уреда вълни. И ще ги е обявила независимо от излизането на апарата, ако този квантов анализ на човешкото тяло е доказана наука. Нито квантите, нито медицината, нито понятията "електромагнитни вълни" и "клетка" са от вчера на сцената. Ако има връзка между тях и то толкова полезна (измерваш цял поменик неща наведнъж, вместо чрез най-различни изследвания), точно СЗО едва ли няма да е наясно и ще пропусне да дефинира норми.

Ако няма обявени такива норми, няма и гаранция, че въпросните вълни изобщо имат нещо общо с показателите за добро здраве. Освен това уповаването на авторитета на СЗО от страна на производителя би било неуместно и подвеждащо.

Ако СЗО е обявила норми, производителят ще го е подчертал дебело и ще е цитирал нужните източници (прекалено добра реклама е, за да го пропусне) и всеки краен потребител, отворил документацията, ще е наясно с това. Ако Аксиком не са си направили домашното, проблемът е техен. Вместо да се сърдят на клиентите и да се опитват да бъдат ехидни, да четат и тогава да отговарят.

Я-я, има нов отговор на въпрос от клиентка, който е толкова очевиден опит за бягане по тъч линията, че чак ми стана неудобно от тяхно име:

Q: Какво е наименованието на апаратурата, която използвате, какъв модел е и коя година е произведен?
A: като си купувате кола, питате ли продавача за устройството на двигателя?,.........Simple Smile)"

Как име, модел и година (на каквато и да е апаратура) се равняват на устройство на двигателя при превозно средство не е обяснено от господина. Явно и това му е дошло сложно и се е почувствал сякаш му искат лекция по квантова физика. Но като стана дума за коли - без модел и година нищо не бих склонила да купя, а ако търговецът ми каже, че автомобилът, който се опитва да ми продаде, всъщност хвърчи, определено ще питам и за устройството на двигателя.

Цитат
Интересувам се дали някой е ходил точно там и дали резултатите са коректни.Ако апарата на тези им е точен много ми дреме колко остро са отговаряли на някой си в нета  Peace

Да, разбирам - въпрос на приоритети е. За мен качеството на услугата, разбира се, е важно, но ми е дори по-важно като има издънка, за нея да се говори и да има отрицателни последствия за провинилия се търговец. Иначе никога няма да се отучат - нито те, нито обслужващият персонал тук, от споменавания вече соц маниер, където въпреки че плащаш, продавачът се държи с теб така, сякаш ти прави услуга и трябва или да му се подмазваш, или да си мълчиш, иначе...

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 05:57 от jijoya

# 348
Как име, модел и година (на каквато и да е апаратура) се равняват на устройство на двигателя при превозно средство не е обяснено от господина. Явно и това му е дошло сложно и се е почувствал сякаш му искат лекция по квантова физика. Но като стана дума за коли - без модел и година нищо не бих склонила да купя, а ако търговецът ми каже, че автомобилът, който се опитва да ми продаде, всъщност хвърчи, определено ще питам и за устройството на двигателя.

Jijoyasmile3501

Лично аз съм много внимателна и предпазлива когато стане дума за моето здраве. Чувствам го не само за право, но и за отговорност да се интересувам и информирам на какво подлагам моето си тяло, особено ако ми е напълно непознато.

Изключително важно за кариерата на един медик е не само да може да назначи адекватно лечение, но с цялостната си практика и поведение да вдъхва доверие в своята компетентност и умения у пациентите си.

П.П. Освен това в тия дни да се грижиш за тялото си хич не е евтино! Като не съм сигурна как ще ми се отрази, си давам парите директно за грижа за душата (разбирайте фризьори, сладки маски за лице и ресторанти...  Laughing )

# 349
jijoya бая си се потрудила  Laughing
Виж сега, казах че не ме интересува как отговаря въпросния господин защото:
- останах с впечатлението, че спора между двамата има предистория т.е. по един или друг повод вече са спорили по същите въпроси
- самото изследване трае точно две минути и не е необходимо да се провежда от специалист ( заядливия господин най-вероятно няма да присъства, а и да е там, по време на изследването трябва да се мълчи  Laughing). Ако резултата от даден показател не е в норма, тогава те насочват към съответния специалист ( това не е включено в цената, плащаш си отделно; ако искаш отиваш при тях ако не - при друг)

Колкото до СЗО мисля, че те не зачитат особено много алтернативната медицина ....

Аз все още не съм платила ваучера си, колебая се.  Rolling Eyes

# 350
Момичета, чудя се за тази оферта.

Много далече ми се вижда да отидем до морето за почивка, искаме да е някъде наблизо с басейн и детска площадка, единственото, което ме притеснява е, че е затворен комплекс и не е в град.
Пише "Разлог", но не е... на няколко км. е от Разлог и Банско...  Rolling Eyes
Някой да има отзиви???

Ние и още едно приятелско семейство се чудим за по 2 ваучера и да станат 4 нощувки...

# 351
  • Sofia
Има ли отзиви за италианската гостилница "Osteria di Sofia"!?
Чудя се за този ваучер: http://bg.kolektiva.net/sofia/extra/avtentichno-italinskoto-gost … stvo-s-hrana.html
За 20лв може ли да се нахрани един човек? Или двама?

# 352
NBM, по инфо от нета заведението е сравнително скъпо - салати около 9-10 лв, пица около 11 (информацията е от 2008, та може и да не е много актуална), така че според мен един ваучер е по-вероятно да стигне за 1 човек Simple Smile

Допълвам се: Взех 2 ваучера за мен и мъж ми Mr. Green Добре, че попита за офертата, иначе нямаше да я забележа Wink

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 11:48 от Шехина

# 353
  • София
Чудя се за този ваучер: http://bg.kolektiva.net/sofia/extra/avtentichno-italinskoto-gost … stvo-s-hrana.html

Като влезеш тук и отидеш на "Профил",
можеш да изтеглиш менюто и да видиш
цените. Никак не ми се вижда евтино
спрямо грамажа на предлаганите ястия:
http://www.sofiatonight.bg/bg/v80/osteria-di-sofia.html

# 354
  • софия
Намерих отзив от 2008 и снимки, и от форума

# 355
Хм, значи от отзивите за Остерия да разбирам, че е най-малко рисково просто да си поръчаме по пица със салатка Laughing Иначе обстановката много ме грабна, че така ме мъчи носталгия по Италия Embarassed Като го посетим, ще се отчета задължително.

Иначе току-що ми донесоха петифурите от Гаврош (София) и направо едва се сдържах да не ги нападна - изглеждат чудесно и са преснички, за вкуса ще се отчета утре, планирам да са част от почерпката на сватбения ми ден и мисля ревностно да ги пазя от набези днес Mr. Green

# 356
  • Sofia
Ох, с този Гаврош още не мога да си простя, че пропуснах офертата  Confused
Има ли пусната друга?
Също и любимите картофи Грингос пропуснах, още ме е яд  Cry

# 357
Вчера бяхме в DA_BAR.Всичко беше много вкусно,ама вие вече си знаете Simple Smile.Пробвахме и десертите,които,въпреки че са различни(плодов и шоколадов) доста насищат на сладко.

# 358
  • София
jijoya бая си се потрудила  Laughing

Не толкова, колкото явно ти изглежда, Grinning но и бая да беше, пишещите в тази тема са ме е спасявали от неразумно похарчени пари доста пъти и всякакво усилие щеше да си струва.

Цитат
- самото изследване трае точно две минути ( заядливия господин най-вероятно няма да присъства, а и да е там, по време на изследването трябва да се мълчи  Laughing)

Пациентът трябва да мълчи - за персонала обаче сигурни ли сме? Wink

Казаното от теб също е фактологически вярно и щом ще те устройва, добре. (Честно казано, аз предпочитам всякакви такива личности да присъстват и да си покажат рогата, за да мога да им свия сърмите и да е ясно заради кого точно съм станала и съм отишла да си дам парите другаде.)

Цитат
Ако резултата от даден показател не е в норма, тогава те насочват към съответния специалист ( това не е включено в цената, плащаш си отделно; ако искаш отиваш при тях ако не - при друг)

Че непрофесионалното отношение на господина може конкретно на теб / мен да ни се размине, а същинското лечение би могло да се направи от други специалисти, е така. Проблемът за мислещите по моя начин е в това, че парите за самото изследване фирмата на господина все пак ги прибира, въпреки че с други хора са се отнесли неприемливо (и ще продължат, докато хората просто мълчаливо го приемат).

Цитат
Колкото до СЗО мисля, че те не зачитат особено много алтернативната медицина ....

По отношение на доказуеми неща (като добавките например) това би било пропуск (голям), но немалка част от методите за алтернативно лечение действително са недоказуема шарлатания.

Дали този апарат е от тях не може да се каже поради отказа на вносителя да изнесе каквато и да е информация (даже след въпроси от различни хора), включително препратки към производителя, за да бъде попитан той. Този отказ на мен ми навява големи съмнения.

Мahidevran,

Цитат
Лично аз съм много внимателна и предпазлива когато стане дума за моето здраве. Чувствам го не само за право, но и за отговорност да се интересувам и информирам на какво подлагам моето си тяло, особено ако ми е напълно непознато.

Да. При този бум на езотериката през последните години това стана особено трудно.

Хмм. Има един филм на Richard Dawkins (британски учен, еволюционен биолог), нарича се The Enemies of Reason. Темата му е именно това мощно ню-ейдж течение и множествата му проявления, включително под формата на алтернативна медицина. Насочен е към хора с ненаучно образование и е много увлекателно направен.

След като Докинс гостува на моя у-тет преди години и се озовах на лекцията му, без да искам (бях тръгнала на час в една аудитория, но сбърках вратата и нахлух в друга...), започнах да свалям всичките му филми и публични дебати, после преминах и на други източници. The Enemies of Reason обаче най-много се харесва на хората, които са ми позволили да ги насоча към материали, които учат на скептицизъм. Ако имаш желание да се въоръжиш с още доводи в полза на начина на мислене, който вече имаш, ти го препоръчвам.  

Episode 1, наречен Slaves to Superstition (Роби на суеверието).
Episode 2, наречен The Irrational Health Service (Ирационалните здравни услуги).

Силно препоръчвам и двата епизода, но отбелязвам, че само втори се занимава с ню-ейдж под формата на "алтернативна медицина".

Както всичко останало, и алтернативната медицина в капиталистическите общества съществува на първо място за да генерира печалби и чак после за по-алтруистични цели. Заради здравето ни на първо място и портфейла ни на второ е много важно да се научим да задаваме скептични въпроси и да се съмняваме, когато отговори не се дават или се шикалкави и този филм беше началото за множество мои познати и приятели. (Като го прегледах набързо тая сутрин, си дадох сметка, че Дийпак Чопра, чиито писания ми попаднаха тези дни и така изненадано ги споменах горе, е бил разкритикуван вече там, нищо, че аз съм забравила Grinning)

# 359
Момичета, здравейте Simple Smile !
Чета ви с интерес, досега сделките ми са за Варна. Искам да питам някоя използвала ли е оферта за Маникюр с Шилак или Гелиш. Имам път към София съвсем скоро и ми се иска да си взема някой ваучер  Laughing за такъв маникюр

Общи условия

Активация на акаунт