162 отпускарки на гezме в НАП, КАТ и МеВеРe (Немската тема)

• 29 774
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро.
Благодаря ви момичета.  Hug
Чико, да са ти живи и здрави всички рожденници и вие покрай тях.
Мара Подробната, какво означава не им правят забележка?
Моето дете е втори клас, ако има някъде грешка е показана. В началото на първи клас пишеха това което чуваха и наитина тогава нищо не се поправяше. След нова година на първи клас започнаха по малко да се изглаждат грешките. Сега учат двойни букви, дълги и-та и т.н. Показва им се къде грешат и ако има грешна е зачертана и написана правилно. Правят диктовки и шлайхдиктат( извинявам се за думата), имат тестове само с думи които са диктувани.
Нашите дечица от преди месец започнаха да им пишат оценки по математика и немски, до сега бяха само на точки.

# 61
Сбъдваща ние преди месец ползвахме едни познат с автовоз за същата услуга / кола от ДЕ за трето лице  в Бя / . Момчето си огранизира всичко . Ако имаш нужда от координатите му , пиши ми лично .Успех от мен Peace

# 62

Сигурно са умрели от шастие като се е родил малкия!

Toва е изкуството да направиш щастливи едновременно и тъща и свекърва- не всеки го умее Laughing Mr. Green

Аз, да си призная честно, май не съм обърнала много внимание дали ги поправят достатъчно първолаците Embarassed Сякаш ги поправят, защото си личи, че е трито на някои места, значи някой е казал, че е грешно, но си има и неизтрити грешки. В началото на уч. година съвсем не ги поправяха, но то и не се очакваше да пишат правилно, а просто да пишат нещо и да се радват, че могат, дето се вика Wink
Като цяло повече наблягат на математиката ми се струва newsm78 там сумати тестове направиха, а по немски до сега май не ми е носила да подписвам.
Има логика всьщност да не ги юркат за всяка грешка, все пак първо трябва да се научат да пишат буквите. Нашите даже едва наскоро започнаха да учат ръкописния шрифт Crazy, тя годината на привършване вече. До сега пишеха на някакъв хибрид между печатно и ръкописно, но сега обърнахме вече на ченгели, ще става работата Laughing

# 63
  • в сърцето на един мъж...
Чико, да са ти живи и здрави!  bouquet

# 64
Чико да са ти живи и здрави всичките и да те слушат, а свеки най-много  Wink

И аз да кажа за чистенето на килими, че тази машина дето е писала Вяра за нея наистина чисти супер. Не съм в ползвала в къщи, но помагах за реновиране на един офис и мокета лъсна с това нещо.
А цените на фирмите за  чистене са космичесни. При нашенците, дето Бибс ги пусна пак бивеа долу горе с 4ри евро на м2, ама преди това гледах разни по 12-13 евро. Ще си ги запазя за друг път.

Хексилина браво за постиженията на Вики. Винаги да побеждава.

Като сте почнали за тенис да говорите да питам няма ли някой от Мюнхен дето да си търси партньор? Толкова много ми се е играе, не е истина, но от както сме в Мюнхен не мога да си намеря клуб където да стана член т.е членството не е проблем, ама като нямам партньор е кофти  Confused

# 65
Биба, и пр инас беше така. Чак по това време започнаха да пишат ръкописно. Аз дори се чудих дали ще се научат. Научиха се, но моята пише много бавно за да ставали хубави буквите. Госпожата няма да изстрие грешка, по скоро ще я задраска и напише правилното. Тук пишат с писалки и триещи химикали. Ако сбърка само си оправя грешката.
Тестовите им вървят и п одвата предмета, но са по различно времем. Трябва да приключат с определен материал и тогава. Миналата седмица ми донесе тест по математика, а вчера два по немски. Единия е от края на март, а другия от миналата седмица.
Петка, благодаря и на теб.

# 66
Госпожата няма да изстрие грешка, по скоро ще я задраска и напише правилното.
Не госпожата, моята трие като за световно, вече 4-5 гуми е изтрила тази година Crazy
Писалките тук ще ги въведат чак догодина, около Коледа, дотогава са на моливи и гуми. Ние сякаш повече се стараехме навремето, като пишехме от самото начало с химикал- знаеш, че няма изтриване и мислиш преди да започнеш да пишеш, а сега като гледам Леа- тя първо пише, после гледа и мисли и накрая трие и пише правилно ooooh! Ама нищо, да са живи и здрави, няма да останат ненаучени Simple Smile

# 67
Биба, точно така е. Когато пише с пислаката се старае, иначе става понякога мазало. И аз си мисля че ние повече се стараехме, но тук гледат да е разбираемо най вече, а че не било толкова красиво на никой не му пречи. А моята трие понякога и сега.
Така е, най вече да са здрави.

# 68
  • Немция
От OBI си взехме под наем, но не парочистачка, а едно като прахосмукачка, пуска вода и след това като вакум  изсмуква водата от килима, и остава почти сухо. Но докато пуска водата , търкаме, и се образува дори пяна от препарата. Сложно го обясних, но резултата беше впечатляващ.
Вяра, какво е то4ното наименование на таzи прахосмука4ка? Заинтригува ме, тькмо се 4удих какво да иzмисля с прането на нашите килими, пуста краста, искам да ги по4истя както трябва , а много пари zа Teppichreinigung не ми се дават. Naughty

4ико, голямо сьвпадение наистина. Laughing Да са ти живи/zдрави вси4ките, пожелавам много раzбирателство, любов и хармония. Laughing
Тортата да не е твое творение? Thinking
Ние на таzи дата решихме с Бибитков да се пооженим Grinning, така 4е днес имаме скромна годишнина, и ние Ще праzнуваме. Wink

# 69
Чико, да са ти живи и здрави всичките. Много голямо съвпадение.
.bibitka., честита годишнина.

За чистенето на килими. При нас ги дават в Bauhaus, Teppichreinigungsmaschine го водят, ето за това става дума.

Препоръчайте ми хубав фотоапарат, ама за хора дето само копче натискат. Нашия почна да сдава багажа.

# 70
Честито на всички празнуващи. Специални поздрави за Томи!

[. Ние сякаш повече се стараехме навремето, като пишехме от самото начало с химикал- знаеш, че няма изтриване и мислиш преди да започнеш да пишеш, а сега като гледам Леа- тя първо пише, после гледа и мисли и накрая трие и пише правилно ooooh! Ама нищо, да са живи и здрави, няма да останат ненаучени Simple Smile

Ами това е основната цел на образователната система, да има колкото повече ненаучени и деца които не могат да се оправят и колкото по-малко мислят, толкова по-добре. Особено ако това са деца на чужденци, или от смесени бракове, винаги се намира за какво да се правят забележки и да се пишат ниски оценки.
И не, няма да се научат да пишат както трябва, от самото начало няма предпоставки за това. Сорри, лично мнение. Те дори и не стимулират децата, показвайки им колко са постигнали, а и за най-малката грешка, правят голям проблем.

# 71

Мерси на всички zа пожеланията.
Eхее, Чико, как успяхте да ги нагласите така?  Wink С един куршум три заека  Laughing
Да са ви живи и здрави и тримата  bouquet
Като се zапоzнах с мъжа ми реШих" Ще го вzема младежа, че да имам 2 дати по_малко zа помнене"  Laughing. Брат му и сестра ми са съЩо на една дата и месец родени  Crazy. За малко (2часа) да раzваля работата и с датата на сина, но се справих успеШно  Mr. Green.
Бибитка, честита годиШнина   bouquet Да, тортата е мое проиzведение  Blush.
За писането и при Мартин дълго бяха с моливи, мисля че триеха, като имаШе греШки. Май от 2.клас zапочнаха с писалки. Предполагам, че иzбор на молив или писалка, от кога е смяната и тинтенкилер или не_ това реШава всяка учителка/учител сам. От септември Ще си припомням, как е с първокласник.

# 72
.bibitka. ,машината е точно същата на която е пуснала клипче sawson. Марката Tuba, и препаратите са Tuba. И в нашия Баухаус го има, но машината ми се видя старичка, и за това предпочетохме OBI Wink
Забравих да добавя, че ако я вземеш в събота, връщането е чак в понеделник Whistling на цената за 24 часа.

# 73
  • Немция
4ико, ГОЛЯМО браво zа тортата, на мен би ми било жал да я иzям. Mr. Green
Мерси zа поzдравленията. Grinning

Забравих да добавя, че ако я вземеш в събота, връщането е чак в понеделник Whistling на цената за 24 часа.
Добра идея, Ще я zапомня. Wink А колко мокри са килимите, след като се мине пьрво с водата?

Ами това е основната цел на образователната система, да има колкото повече ненаучени и деца които не могат да се оправят и колкото по-малко мислят, толкова по-добре.
Е, на мен пьк ми е трудно да си представя, 4е е иzмислена наро4но у4илиЩна система, която да е в уЩьрб на децата, а не в тяхна полzа, zву4и ми садисти4но спецовете по обраzованието да мьдрят с умисьл как да го иzмислят така, 4е да осакатят децата в обу4ението им оЩе в на4алото. ПроЩавай, ама на мен така ми проzву4а написаното от теб и то ми zву4и нереално. Грешки в системата може да има, но едва ли не те се правят наро4но(според теб). Crazy
Дано оба4е не подклаждам пореден спор тук на тема"немското обраzование" с мнението ми. Crazy

# 74
Хексилина бравус на детето - леката атлетика е прекрсен спорт Hug
За килимите - ние имаме система Рейнбоу - тупалка, прахосмукачка и перящо устройство - ефекъа е супер ъа нула време - първо се тупа килима за да падне основнара гняс и после се изпира с вениш примерно - та ако някой живее близо до Кел да казва - ще му я дам да се отупа Laughing

Много странна случка - щерката е с гнойни налепи по гърлото и 39,9 Т. Та отиваме в Офенбург на педиатър и като дофтаса една мацка - има няма 26-27 годишна и като вика - ааа не няма никaкви налепи - викам е как да няма като ги виждам с просто око бе - към 1-2 милиметра са станали от вчера и детето цялото гори и не може да гълта дори вода... а тя ми свива рамене и вика - просто червено гърло. Да сме се лекували с парацетамол и нурофен  newsm78.
Та ще ме светнете ли аз ли съм луда, докторицата ли беше некадърна или просто в Германия гнойната ангина се лекува без антибиотик?  newsm78

Мислим да сменяме квартирата ето какво харесахме - как и се струва?
http://www.immonet.de/baden-wuerttemberg/ortenaukreis-kehl-wohnu … drop=sel#16150551

Общи условия

Активация на акаунт