Раждане вкъщи 8

• 28 353
  • 855
  •   1
Отговори
# 405
А, каквото и да каже Мег оттук нататък, вече е трудно да заличи казаното, че не носи никаква отговорност. И никаква вина, съответно.  
И да, искам да видя журналистическия хъс, употребяван напоследък без задръжки срещу представителите на медицинското съсловие, искам да видя преките, грубите въпроси, искам да чуя обичайното им прекъсване и груба интерпретация на думите им в коренно обратна посока от първоначалния им смисъл. Едва тогава ще се убедя, че няма двоен аршин!

и аз
но нещо виждам една необяснима симпатия, справка интервюто по Дарик веднага след трагедията
и си задавам въпроса кой стои зад тази Мег и сие и защо

# 406
http://atwins.wordpress.com/contac/

Списък на консултантите по градове
Гео Милев
Миглена Делчева – 0889 915 016

това същата дама ли е?  newsm78
Това ми поставя въпроса - каква е нейната основна професия? С какво образование е? Как си печели хляба?

# 407
http://atwins.wordpress.com/contac/

Списък на консултантите по градове
Гео Милев
Миглена Делчева – 0889 915 016

това същата дама ли е?  newsm78
Това ми поставя въпроса - каква е нейната основна професия? С какво образование е? Как си печели хляба?

http://www.bela.bg/?page=inner_page&page_id=5&article_id … 66&sub_page=1

http://www.eva.bg/categories/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B … D0%B0%D0%BA-.html

а тук казва, че била икономист:
http://www.youtube.com/watch?v=K0bDEbq7goE
http://www.youtube.com/watch?v=YI3WpqvNV3Q

иначе някъде тук беше писала, че работела с изображения и заради това знаела колко грешно се тълкувало и наблюдението с ултразвук - това пиша по памет все пак, но беше нещо в този дух

# 408
Боже...
Не мога да повярвам, че една майка може да каже такова нещо.
Не мога да повярвам, че една майка ще постави на първо място комфорта на собствения си гъз пред живота на бебето си.
Не мога да повярвам, че човек подтикнал друга жена към неасистирано раждане у дома, завършило с фатален за бебето край, не изпитва грам вина и чувство за гузност.
Не мога да повярвам, че природата дарява такива хора с поколение.

Отвратена съм. Меко казано.

# 409
Селма, първо отбележи факта, че във времето, в което е позволено да се прави аборт, няма бебе.

Според мен,има бебе,sunny.....
    Но това е мое лично виждане на нещата.  Peace

Жаве,защо ли?
  Можем само да гадаем.....  Thinking
  Вероятно жената е била убедена,че изборът й продължава да е верен (то и с мен се случваше същото ,докато раждах в болницата.Чак след време постепенно осъзнах,какво е сторила избраната от мен лекарка)

# 410
  • София
Има или няма бебе до 12г.с. няма значение. Важното е, че след това е забранено да се прави аборт по желание. Води се криминален. Но да убиеш бебето си, раждайки вкъщи и непредоставяйки му никаква възможност за реанимация, лекарска грижа - това не е никакво престъпление, това е случайност.  #Cussing out

# 411
икономист- изображения? интерпретации? Не ми е ясно каква е връзката.
Само се надявам, че няма и комерсиален елемент ......

# 412
Селма, първо отбележи факта, че във времето, в което е позволено да се прави аборт, няма бебе.

Според мен,има бебе,sunny.....
    Но това е мое лично виждане на нещата.  Peace

Жаве,защо ли?
  Можем само да гадаем.....  Thinking
  Вероятно жената е била убедена,че изборът й продължава да е верен (то и с мен се случваше същото ,докато раждах в болницата.Чак след време постепенно осъзнах,какво е сторила избраната от мен лекарка)
Може и така да е. Но аз гледах жената, когато гостуваше при Марта. Умерена, разсъдлива и още нерешена да роди по този начин. Обмисляше въпроса. Това беше средата на март.
Не мога да не си мисля, че през следващия един !месец над нея е упражнен някакъв добронамерен натиск, който е оформил и бетонирал това решение.

Както и да е. Не ми е работа да гадая. Още по-малко пък да съдя.

# 413
Хора, вие нямате никакъв срам.
Нека като начало да кажа, че нямам намерение, дори и не съм си и помисляла да раждам в дома си, не съм защитник на тази тема, ОБАЧЕ вие минахте всякакви граници.
Не може да се мери само с вашия аршин. Това какво да прави човек, къде да го прави и как да го прави е ЛИЧНО НЕГОВО РЕШЕНИЕ. Тук може да има и 9287431832 човека които да обясняват колко е страхотно домашното раждане, но решението се взима само от бъдещата майка.

Такива тъпизми, кои, как и по какъв начин е изглеждал на екрана и как още не е решил и как му е оказан натиск, айде спрете се. Жената загубила детето си, още повече е ветеринарен лекар, така, че тя прекрасно е знаела рисковете които поема.

Не виждам тук някой да е длъжен да носи нейната отговорност, освен самата тя. Това е все едно да реша да раждам секцио в Токуда и след това да поискам отговорност от майките, които са имали приятен престой и успешно секцио и са препоръчали болницата.

ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ!

# 414
  • София
Не, не е точно така.
Ако беше така, сектите, в които се проповядва самоубийството като върховен свършек на жизненият път нямаше да бъдат забранени. Защото няма значение кой какво ти говори и убеждава, сам взимаш решение. Но не е така, нали?

# 415
Това какво да прави човек, къде да го прави и как да го прави е ЛИЧНО НЕГОВО РЕШЕНИЕ.

Лично решение е и къде, кога и как да изказваш мнението си. Но виждам, че ти имаш отношение по тия лични решения? И даже доста емоционално и с големи букви ни го предлагаш. Това лошо ли е?

# 416
  Жаве,имам основания да предполагам,че не е имало никакъв натиск.   Peace
   Предполагам.Не съм вездесъща,за да твърдя. Но все пак,повтарям,имам основания.  Peace

Цитат
Не виждам тук някой да е длъжен да носи нейната отговорност, освен самата тя. Това е все едно да реша да раждам секцио в Токуда и след това да поискам отговорност от майките, които са имали приятен престой и успешно секцио и са препоръчали болницата.
    Peace

# 417
 Hезависимо, че са забранени /сравнението никак не е добро/, въпреки това ги има и ОТНОВО ЧОВЕКА ПРАВИ СОБСТВЕН ИЗБОР дали да бъде част от тях или не!
Така или иначе всичко се свежда до собствен избор. Затова престанете да се правете на богове и да осъждате нещата по този начин. Всеки си носи кръста.

Отделно никой не е казал, че нямате право на лично мнение, изказахте го, обаче си има граници и вие ги преминавате, наистина.
Осъждате човек за вижданията му, искате той да носи отговорност за други хора..

# 418
Не знаех, че когато човек е манипулиран, прави "собствен избор"!
Малка аналогия- чувала съм израза "склоняване към проституция". И в случая отговорният е не жената, направила "избора", а склоняващия я.

# 419
Hезависимо, че са забранени /сравнението никак не е добро/, въпреки това ги има и ОТНОВО ЧОВЕКА ПРАВИ СОБСТВЕН ИЗБОР дали да бъде част от тях или не!
Така или иначе всичко се свежда до собствен избор. Затова престанете да се правете на богове и да осъждате нещата по този начин. Всеки си носи кръста.

Абе, много интересно се въртите - точно като фурнаджийски лопати.  Tired
Я ми кажи - ако утре дойда и предложа дрога на детето ти, а то вземе, че умре от нея, кой ще е виновен?
Детето ти, защото само е направило своя избор ли?  Tired
И не мислиш ли, че ще е по- добре, ако детето ти е наясно що е то дрога и какви биха могли да бъдат последствията от нея или е достатъчно да му кажа, че от нея ще полети в облаците и всичко около него ще е в розов цвят?
Пък после, след свършен факт ще кажа, че то е било ясно и всички знаят, че има риск от употребата на дрога, и няма смисъл да говорим за това.
И че аз не съм виновна, то само си е взело това решение и има своето право да живее или да умре.
Така нормално ли е, според теб?
М?

Общи условия

Активация на акаунт