Средата на май е вече - тръпнем в очакване на ЮЛСКОТО човече!

• 24 431
  • 709
  •   1
Отговори
# 585
Анатомичните вани са най-удобни,ние я ползвахме до 2 г.възраст,сега пак ще купя такава Peace

Руми ЧРД мила,много здраве и щастие

# 586
С малко закъснение честит празник на всички bg
Усещате ли вече подготвителните контракции?

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 17:07 от krasi

# 587

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК , МОМИЧЕТА!
Ние днес ходихме на манифестацията  Simple Smile и да поднесем цветя на Кирил и Методий - имаше и изложба в народната библиотека на жития и разни други старинни книги - беше интересно.

Краси, подготвителните контракции ги усещам отдавна - на ден са ми около 7-8, понякога стягането е доста неприятно. Пия Магнерич от 3 седмици, защото имах няколко болезнени контракции. Намалих го на едно сутрин и вечер - до скоро беше 3 по едно.
Между другото, на някоя от вас момичета случвало ли ви се е да го намаля и как. Моята лекарка ми каза, ако се поуспокоят нещата да го намаля, но не каза как. И понеже няколко дни поред забравям да си изпия обедното хапче, реших че това е добра схема.

# 588
  • София
Привет сладурки!
Отдавна не съм писала, но имах един изпит, на който много време отделях и сега като мина направо искам цялата къща да подредя Wink

За ваничките - Боби още го къпем в неговата - обикновена си е. Преди имаше от стойките с хавлиен плат и много добре му пасваха. Сега вече само дето не се гмурка, та я слагаме в голямата вана и така го къпем. Усетих се преди месец, че сигурно с водата и него вътре сме минали килограмите, които издържа стойката, та за да не стане беля - вана във ваната. Поне за моето диване анатомичната отдавна би била за кофата, та не бих препоръчала - стойката с плата вършеше същата работа, а сега просто взех за малката нова хавлийка и ще изхвърля старата.

Срамната кост сякаш не усещам да ме боли, но  като седна да играя с малкия на пода и после имам чувството, че ставите са ми излезли от местата си и като стара баба полека и с много намествания, държейки се по мебелите се изправям и се раздвижвам.

Ох май сме будни от обеден сън - после ще опитам пак да ви пиша.

Погал по коремчетата.

# 589
  • София
Добър вечер!   bouquet

Още един работен ден приключи  newsm44. Едвам изтрайвам жегата на работа вече, а по принцип моето място е едно от най-прохладните, дори ми се е случвало на 35-градусови жеги да ми измръзват краката в офиса, а сега ми е толкова топло, че се чудя какво да правя. Но нищо, още съвсем малко ми остана.

Цвета, аз спрях Магнерича по схема след като говорихме с доки. Схемата, предписабна от дои е горе-долу като твоята - първо махнах вечерното хапче и една седмица го взимах само сутрин и наобед; после махнах обедното хапче и 1 седмица - само сутрин, и след още седмица престанах да го взимам изобщо.

Лека вечер!

# 590
Относно ваничката, ние ще вземем обикновена (не анатомична) на стойка  Peace
Свеки беше изненадана, че всичко ще поръчваме от интернет. Обясних й, че дрешките тук са в пъти по-скъпи. Относно големите неща като легло, количка и т.н. - ще поръчаме от тук http://www.pakostnik.com/bg
Списъците са готови  Crazy Ще поръчваме след 10 дена  Blush

Аз имам едно леко неразположение (ако може така да се каже)...в тия жеги взех да се изпотявам на сгъвката на краката отгоре  Blush При вас как е  Laughing
И една чуденка...Какъв термометър за мерене на Т на бебчето ще ползвате ? Аз съм набелязала на Avent комплект 3в1 - залъгалка термометър, нормален дигитален термометър и обикноввена залъгалка. Чудя се дали термометър за мерене на Т в ушенцето всъщност не е по-добре? Има такива, които за 1секунда мерят Т и имат специален накрайник за новородени.

# 591
 Simple Smile
Здравейте момичета!
Честит празник на всички   bouquet

Аз днес си разпечатах няколко различни списъка с покупки и от тях си сътворих мой си списък - махнах ненужното за първия месец и обединих необходимото от различните.Искам да имам всичко необходимо за 1 месец, ама със сигурност съм пропуснала нещо... Разгледах снимките с покупките ви - мнооооооого са хубави! Чак ви завидях, нямам търпение и аз да напазарувам малки нещица за малкото човече  Blush

На едно място прочетох, че ако очаквам момченце към аптечката трябва да добавя реванол... ама какво точно му се прави с този реванол!? Имате ли идея?

За морето - тази година за съжаление май няма да можем да отидем. Сега хич не съм за дълги пътувания, а после с бебчето... не съм сигурна, че е добре да го мъкнем из плажовете...

И аз много трудно заспивам. Будя се потна, ходя да пишкам на всеки час, мисля за какво ли не и не мога да се наспя нормално... Напоследък всяка нощ сънувам че съм родила, всеки път по различен начин и при различни условия... много се страхувам от големия ден... дано до тогава се взема в ръце и да се по успокоя....

Усмихната вечер на всички  Simple Smile

# 592
Ние също използвахме обикновено корито и слагахме хавлиената поставка, на която се обляга бебчето за по-удобно в началото. Сега пак така ще процедираме, даже нямам намерение да купувам други, а направо същите. Но може би за по-малки бебчета (родени по-дребни или недоносени) да е по-подходящо анатомична ваничка в началото? Thinking На мен ми харесва, че обикновеното корито се използва по-дълго и като порасне детето спокойно може да си игае с най-различни играчки вътре и въобще да му е като басейнче един вид.
За термометър, ще използваме пак обикновен дигитален. Иначе много ми харесват едни дето са като картонче или лентичка, само се докосват до челото и след 15 секунди показват температурата. Нашата педиатърка ползва такъв, ама само в Англия съм виждала да продават от този вид (в Сейнсбърис). Нашият дигитален термометър показва температурата след 15 секунди между другото. Но си е обикновен, слагаме го под мишницата.
Не мога да повярвам, че ми е толкова горещо...  WhistlingА температурите дори не са още летни... Като се замисля, и след раждането продължава усещането за горещина, поне аз миналия път все се събуждах потна, а раждах есента...
А на въпроса за реванол, ами аз не съм използвала изобщо за Ваньо...

# 593
Здравейте,днес голямата кара цял ден колело в парка и на пейката на прохладно  с една приятелка дъра бъра та до преди малко и сега докато ви изчета.За ваничките обикновените с една  възглавничка за баня и като почне да седи след 6 м. . не можете да го сложите да легне.Няма по голямо удоволствие за бебо да рита във водата а в анатомичната няма как да стане.От мен спокойна нощ.

# 594
А тези лентички за челото ги има и в нашите аптеки.

# 595
В анатомичната става защото тя има легнало положение само от едната страна,а от другата има място за дете,което седи вече и има достатъчно място да рита и да прави каквото си иска Peace

# 596
само да кажа че съм тук  Peace
не ми се пише, не че нямам настроение, напротив наслаждавам се на лятото  Mr. Green
прегръдки на всички  Hug

# 597
Rakkaus, благодаря ти и аз по такава схема ще карам, само че първо махнах обедното  Simple Smile

# 598
Благодаря за коментарите за ваничката, май и ние ще се насочим към обикновенна с хавлиена подложка. Гледам , че в продавалника има добри оферти ама повечето са анатомични, та за това попитах Simple Smile

за магнезия, аз съм на Магнерот 3х1 и на 10ти като ходя на консултация предолагам, че и моя ще го прекратяваме по някаква схема, че след седмицата после като вляза в деветия доки каза, че вече трябва да мсе го спряли  Simple Smile

Гледам , че много хора се губят, но то се очакваше да се възползваме от хубавото време и повечето почивни дни за д а сме с близките Simple Smile Аз днес имам чувството че нищо не научих само мотането ми се отбра  Mr. Green на всичкото ми се оззака птичка днес на краката , та смятам , че ще мие на късмет за изпита утре Simple Smile

Сега се отдавам на Жонито Деп по БТВ и ще заспивам ! ЛЕка нощ на всички Simple Smile  Hug

# 599
Здравейте и от мен
Аз докато се наканя да пиша то станало време за сън.Само дето няма да мога да заспя сега,че малкия цял ден кротува и сега се сети да се разшава...Миличкия той  preggo
Днес и аз не устоях на хубавото временце,та си направихме малка разходчица.Голяма жега ми е,не знам след месец как ще я карам Simple Smileforest_veil ,не само ти имаш проблем с изпотяването на определени места  Laughing
Rakkaus,tzveta33 ,дойде време за спиране на лекарствата,а?Нямам търпение и аз да почна да намалявам моите! yesyes
за малко да забравя Руми,Честит рожден ден(вечер)!Желая ти много здраве и щастие,леко раждане и най-прекрасното бебче през юли!
Нека да ви се "похваля" как се изложих днес  Embarassed Звъни се на вратата,аз отварям и едно момче ме поздравява и ме пита:извинявай,може ли да ми услужиш с 5 лв... А аз троснато му отвръщам "да бе,ей сега"и тръшнах вратата...и почнах да нареждам пред мъжа ми"аман от наркомани и просяци..."помърморих малко и по едно време се усещам,че всъщност съм го виждала това момче някъде...И накарах мъжа ми да погледне през шпионката.И какво мислите?Оказа се съседа,който живее срещу нас! ooooh! Ама аз нали съм го виждала само 2-3 пъти,пък съм лош физиономист,а и той пуснал брада...Лелеееее,голям срам!
Хайде,оставям ви вече,че трябва някак да успокоя малкия,ако искам да поспя тази нощ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт