Отговори
# 435
Ами, и аз зная, че е рано, но от друга страна по принцип съм със фигура на която и най-малката промяна в хормоните се отразява, а  тъй като тази не е незначителна, мисля че донякъде е нормално и мъжа ми е толкова щастлив че вече си имаме коремче....което никак не е малко! Може би и защото като цяло съм слаба (бях 50 кг преди да забременея на 160 височина)!

Що се отнася до усещането аз нищо не усещам, а толкова ми се иска.... Praynig На 28 съм на втори преглед и се надявам да го видя, че не съм си го виждала от 6 г.с.

# 436
ехеее Elea_Dar  супер , че го усещаш вече бебчоооо  Hug много вълнуващо наиститна!!!!
аз тъй като не съм раждала нямам идея кво трябва да е усещането , но дано наистина да си усетила бебчо  Simple Smile Simple Smile Simple Smile аз лично все още не усещам нищо, но мене пък ми се струва , че когато дишам корема ми мърда в друг ритъм  и съм си решила , че просто щото на бебока сърчицето му бие с друг ритъм и затова корема си мърда различно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green не ми се смейте на глупостта , но аз така съм си го наумила , че е  Mr. Green Mr. Green

Не е изобщо смешно това, което сте написали, момичета! Аз миналата седмица усещах едно "пърхане" точно там, където е бебо. От 1-2 дни не го усещам и си мисля, че бебо вече плува и може да си е сменил мястото, знам ли    newsm78

А! Точно пърхане е думата! Не можах да намеря точно по какъв начин да го опиша. Иначе ми е първа бременност. Онази вечер говорихме със свеки (тя е имала две бременности) и като й казах какво усещам (понеже мислех, че всъщност нещо не е енаред), тя като ми каза, че вече усещам бебето направо ме хвърли в тъча! После прекарахме около 10 минути в пипане на корема и радост голяма ... Simple Smile

# 437
А четох някъде, че матката в 8ма седмица вече има форма на голям портокал. А и притока на кръв в областта няма как да не създава едни особени усещания

# 438
Ами, и аз зная, че е рано, но от друга страна по принцип съм със фигура на която и най-малката промяна в хормоните се отразява, а  тъй като тази не е незначителна, мисля че донякъде е нормално и мъжа ми е толкова щастлив че вече си имаме коремче....което никак не е малко! Може би и защото като цяло съм слаба (бях 50 кг преди да забременея на 160 височина)!

Що се отнася до усещането аз нищо не усещам, а толкова ми се иска.... Praynig На 28 съм на втори преглед и се надявам да го видя, че не съм си го виждала от 6 г.с.

И аз съм 52 кг на 165 см. Никъде нищо не съм качила още, но коремчо е леко заоблен Laughing И аз като теб малко съм на тръни, (както вече писах по-рано днес), защото има още 2 седмици до посещението при доки.

# 439
И на мен ми се вижда раничко да усещаме бебчетата. Предния път усетих пърхането в 16-та седмица и и не мисля, че ще е по-различно сега Simple Smile

И аз бях така - с първата бременност усетих в 16 - та ... Сега и аз имам странните "пърхания" и издувания , но мисля ,че са газове Simple Smile . Наистина двете усещания са много сходни и могат да се объркат Simple Smile   в понеделник на прегледа при доки , видяхме бебето да мърда усилено , но усещане нямах никакво в този момент ....

# 440
Аз съм пък 45кг., но съм миньон - 158см. Качих около килограм. Та и на мен всичко си ми личи ...

# 441
  • София
И последно, вече на друга тема: мами, вие ли ви се свят? Аз снощи щях да се строполя, днес пак съм така. И не стига това, ами тaка ми се спи, че в момента съм способна да заспя пред компютъра! Вчера докато колежката беше излязла за малко от стаята, съм заспала! Ама сън ви казвам! Вие как сте в това отношение?

Все едно мен описваш. Сега се опитвам да проследя една програма ииии... усещам, че някъде край променливите просто се унасям... и ми се вие свят, много неприятно...

# 442
Ох , много е рано да усещате нещо, момичета. Първите усещания на бебето много си приличат с бълбукането на корема от газове например ... Не искам да ви разочаровам на първите усещания са към седмица 16 , даже 20  Hug Hug Hug
Даааа, вярно е! Аз моята госпожица я усетих към 18 седмица и то беше по скоро като пърхане в корема отколко като ритничета, но по - късно става много хубаво когато започне даже и коремчето да с мърда, когато бебо рита. Моят корем с Ива направо танцуваше и много ми се смееха близките Joy.
Ох ние днес цял ден бяхме навън и ако знаете сега колко работа имам в къщи, а така ми се поляга, но няма кой да ми го свърши и ще трябва да се стегна.
Момичета, които имате по едно детенце вече, големите радват ли се на новината за бебоците, Ива постоянно ми целува коремчето и иска и да пее на бебчо, много в сладка и ми става много миличко.
А да и моето коремче много порасна изведнъж и незнам, но сигурно не е от бебо, а просто от повечкото храна, която поемам напоследък. На мен с Ива ми пролича и то малко чак към 5-я месец.

# 443
  • София
newsm10 Точно! Хубаво щеше да бъде мамите да имат право на избор, нормална родилна обстановка, уважение, нормално отношение от страна на медицинските лица,...за да не се захващат с недообмислени застрашаващи животи начинания.
Абсолютно подкрепям

Това е безсмислено. Все едно ако не съм доволна от стоматологичната помощ да си пийна течен амоняк...

# 444
Моят син постоянно ми прегръща корема и ме пита " бебето какво прави сега"  Joy " плаче ли ? "  На въпроса кой го е сложил в корема , му обясних ,че тати , за да порасне и да може да се роди, а той " "А тати кога ще го извади" . Ми так де , който го е сложил , той ще го вади  Joy Joy Joy Joy

# 445
Моят син постоянно ми прегръща корема и ме пита " бебето какво прави сега"  Joy " плаче ли ? "  На въпроса кой го е сложил в корема , му обясних ,че тати , за да порасне и да може да се роди, а той " "А тати кога ще го извади" . Ми так де , който го е сложил , той ще го вади  Joy Joy Joy Joy

Ами браво на детето, има желязна логика! После обяснявай теории за щъркели и тем подобни  Joy

# 446
  • София
Аз съм с най - късната бременност тука май, ама корема си ми личи стабилно. Е, заради спирането на цигарите и хормоналната стимулация качих 3-4 кг, но една приятелка твърди, че имала моя корем в 5-ти месец. Дебела или пухкава не съм била никога, но сега определено нищо не ми става. Мерете си коремчето, моето е 85 см (2 см под пъпа) Simple Smile Гади ми се по всяко време на денонощието, спя по 10-11 часа вечер и нямам никакви болежки.

# 447
  • София
Sophi_Fote, лесно ти е на тебе. Бог те е поживил с лека бременност и безпроблемно забременяване. Бог дал, Бог взел Simple Smile. Е, аз например съм от тия дето са минали първо през операцийки и всякакви вагинални и маточни бъркания преди да успея да забременея. Когато всичко става трудно, човек губи вярата в себе си. От там съм готова да платя и да се подложа на всяко изследване, за което чуя.

О, да, според едно мое импровизирано проучване потребителите на "зачатие" и "проблемно забременяване" са много по- малко склонни на експерименти - със собственото здраве, здравето на нероденото бебе и на бебето / детето след това, отколкото момичетата, които лесно и безпроблемно забременяват. Това не означава, че по- малко обичат децата си, разбира се - само че далеч по- малко време са обмисляли всички възможни сценарии и са срещали далеч по- малко от лошите възможности по пътя си, така че просто нямат основание да се притесняват от тях - за тях те са "едно от онези неща, които се случват на другите, но не и на мен". Същото се отнася и за начините на раждане - тази безотговорна родилка, убила момиченцето си, едва ли го е искала - просто е била убедена, че лошите работи се случват на другите. Същото се отнася по- късно и за отношението към ваксините и.. т.н.
Друго, което съм забелязала, е, че по- възрастните родилки - особено такива родили по- късно за пръв път - имат по- голямо доверие на лекарите, отколкото на "чудесата на тялото си".
Също не мисля, че се дължи на съзнателна безотговорност на младите - просто когато си млад си имал далеч по- малко поводи и възможности да се запознаеш с несъвършенствата на тялото си...

И с това никак не  агитирам към черногледство, напротив. Всички ще си имаме чудесни бебчета.
Но е добре човек да има и отговорното отношение паралелно с положителните мисли...

ПП
gala-2002, няма никакво облъчване от ехографа, обещавам ти.

# 448
Аз съм пък 45кг., но съм миньон - 158см. Качих около килограм. Та и на мен всичко си ми личи ...

E.. чак пък миньон.. аз съм 1.60 и преди се въртях около тия кг. 45, 46 кг. и нещо. В момента съм 47 кг. и то зависи дали съм яла Wink. Обаче не ми личи никакъв корем още. Може би след 3 седмици, че като гладам вие "личащите се" сте все 11 г.с.  Simple Smile

# 449
Аз съм висока 175 и преди да забременея бях 63 кг, което за моя ръст си е супер (или поне така си мисля ) , след мъчително повръщане сега съм 61  ooooh!, нямам коремче още , като се напапкам повечко ми се надува , но много за малко после си спада , но до сега на никой от приятелите ми не им е направило впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт