Отговори
# 420
Здравейте мамитааа  Hug Добре дошли на всички нови бременни коремчета   bouquet
Днес съм в невероятно готино настроение, не знам защо , но ви давам от негооооо колкото си искате  babydust7 babydust7 babydust7
Не повръщам , но много ми се гади...нищо де не се предавам духом , даже напротив това ме стимулира още повече.
Сънувах моето бебе (поне беше моето в съня) , беше момиченце с много тъмно черна коса , облечено в розови дрешки в кошче за кола ...спинкаше толкова сладко , а аз само го гледах и толкова й се радвах, много зареждащ сън.
А вчера , докато ми се повръщаше страшно много , а милото беше натирено до магазина , защото всичко беше свършило  newsm55 изплюсках го без да ми мигне окото...та да се върна на историята и на мен много ми се повръщаше бях над тоалетната чиния и едва устисквах да не се изпусна , не знам от къде ми дойде да си погаля корема и да кажа : "Спокойно мами , тати ей сега ще дойде , ще ни донесе за папкане" (точно като лудите) , но гаденето ми спря като магия  Crazy

Изводът е: да си галим по - често коремчетата! Joy

# 421
Момичета тези БХС изследвания минават ли през каса или не? Тъй като се чудя къде да ги направя,дали в Плевен при гинеколожката,която,ще ми води консултациите или в МД Согфия при Д-р Дяволов?Какво е вашето мнение? И колко ли парички ще ми излезе,ако мина на частно?

не извън касата са , БХС-то е около 70-80 лв.

а момичета някой има ли идея дали е полезно да се ядат морски истории-миди, калмари и разни такива ? че сега ми предстои ходене до гърция и възнамерявам здраво да хапна морски дарове  Mr. Green Mr. Green , ако някой е чувал нещо против тия храни моля да ми каже , че да не взема па да прекаля  Laughing

# 422
Аз сама реших и генетиците ми казаха. Иначе моя док каза да мина през БХС и ФМ и поле ако се наложи,но аз не мога да разчитам на това.Вътрешното чувство на мама казва,че бебо е здрав и дано не остана разочарована.Аз за това ти казвам,че трябва да мислим позитивно.Кой ще ти прави биопсията?
Simple Smile и аз имам хубаво усещане с тази брменност, за разлика от предния път. Настроила съм се повече от положително:) Мазнейкова ни казаха, че била добра във взимането на тази проба. Генетиците ни я препоръчаха. Ще си плащаме. Но сега друго е по-важно от парите.
А какво стана с първото ти дете - кога разбраха , че има хромозомен проблем.

# 423
а момичета някой има ли идея дали е полезно да се ядат морски истории-миди, калмари и разни такива ? че сега ми предстои ходене до гърция и възнамерявам здраво да хапна морски дарове  Mr. Green Mr. Green , ако някой е чувал нещо против тия храни моля да ми каже , че да не взема па да прекаля  Laughing
Ами аз до колкото знам не бива да се прекалява с морски дарове. Не си спомням защо - дали предизвикват алергии или съдържат разни токсини...
Провери из други форуми - сигурно са казали нещо. Според мен си хапвай , ама не прекалявай.

# 424
Здравейте мамитааа  Hug Добре дошли на всички нови бременни коремчета   bouquet
Днес съм в невероятно готино настроение, не знам защо , но ви давам от негооооо колкото си искате  babydust7 babydust7 babydust7
Не повръщам , но много ми се гади...нищо де не се предавам духом , даже напротив това ме стимулира още повече.
Сънувах моето бебе (поне беше моето в съня) , беше момиченце с много тъмно черна коса , облечено в розови дрешки в кошче за кола ...спинкаше толкова сладко , а аз само го гледах и толкова й се радвах, много зареждащ сън.
А вчера , докато ми се повръщаше страшно много , а милото беше натирено до магазина , защото всичко беше свършило  newsm55 изплюсках го без да ми мигне окото...та да се върна на историята и на мен много ми се повръщаше бях над тоалетната чиния и едва устисквах да не се изпусна , не знам от къде ми дойде да си погаля корема и да кажа : "Спокойно мами , тати ей сега ще дойде , ще ни донесе за папкане" (точно като лудите) , но гаденето ми спря като магия  Crazy

Изводът е: да си галим по - често коремчетата! Joy

Галете ги , при мен имаше ефект (или много голямо съвпадение)  preggo

# 425
Момичета тези БХС изследвания минават ли през каса или не? Тъй като се чудя къде да ги направя,дали в Плевен при гинеколожката,която,ще ми води консултациите или в МД Согфия при Д-р Дяволов?Какво е вашето мнение? И колко ли парички ще ми излезе,ако мина на частно?

не извън касата са , БХС-то е около 70-80 лв.

Хапвай си,  но умерено . Тлъстата риба може да е опасна заради съдържанието на живак в нея  - тон , шаран , сом .  Но трябва да изядеш доста ,че да достигнеш критични нива . Рибата тон , особено от консерва не се препоръчва. За белите риби не съм чела да са противипоказни .  Миди яж внимателно , за да няма тоалетни изненади   Mr. Green . Приятно прекарване !

# 426
Здравейте, момичета,

От няколко дни не съм се включвала с коментар, защото вие сте толкова запознати с тези изследвания.... че чак невежа се почувствах. Аз ще правя, това, което ми препоръча лекарката, имам й доверие, затова съм я избрала, бременността ми протича по най-добрия възможен начин засега и не искам да се стресирам излишно, ама като ви чета.... smile3556

Настроена съм изцяло позитивно и мисля така и да си остане, въпреки че уважавам правото на избор на всяка от нас, аз забременях от раз, нямам дори гадене, така че може би на мястото на тези от вас, които са положили неимоверни усилия да имат бебенце, аз щях да съм същата!

По останалите май вече съм се изказвала, да не се поватрям....а и имам корем, голям preggo

Усмихнат ден  на всички  Hug

# 427
  • София
Скоро и аз четох някъде, че процентът домашни раждания в UK  е около 1 %, което си е направо незначително, но пък не виждам лошо, ако го има като вариант за избор и при нас - но организирано, асистирано и т.н.

Държа да подчертая, че съм ЗА всякаква възможност за избор на начина на раждане - оперативно, водно, домашно, каквото се сетите - СТИГА да се провеждат по начин, безопасен за бебето - т.е. с присъствие на лекар (АГ) - за майката, неонатолог - за бебето и т.н.
И, разбира се, редно е всякакви капризи и приумици по желание на родилката, свързани с допълни разходи, да се заплащат от родилката и семейството й.
Но правото на избор намирам за есенциално...

# 428
....а и имам корем, голям preggo

Значи не си въобразявам, че вече ми расте коремът! Момичета, наистина имам чувството, че ми е пораснал. Знам, че за всяка бременност е индивидуално, но кога горе-долу започва да личи? И знаете ли какво още? Сега вече наистина не знам дали не си въобразявам, но мисля, че усетих бебето да мърда! Съвсем лекичко е, по-скоро подобно на гъдел, но вътре в корема. А като си сложа ръката на корема и притисна (съвсем лекичко, разбира се) усещам нещо като ... пукане ли и аз не знам как да го опиша. Тази ситрин и таткото го усети. Много мил момент беше...  Heart Eyes

# 429
ехеее Elea_Dar  супер , че го усещаш вече бебчоооо  Hug много вълнуващо наиститна!!!!
аз тъй като не съм раждала нямам идея кво трябва да е усещането , но дано наистина да си усетила бебчо  Simple Smile Simple Smile Simple Smile аз лично все още не усещам нищо, но мене пък ми се струва , че когато дишам корема ми мърда в друг ритъм  и съм си решила , че просто щото на бебока сърчицето му бие с друг ритъм и затова корема си мърда различно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green не ми се смейте на глупостта , но аз така съм си го наумила , че е  Mr. Green Mr. Green

# 430
ехеее Elea_Dar  супер , че го усещаш вече бебчоооо  Hug много вълнуващо наиститна!!!!
аз тъй като не съм раждала нямам идея кво трябва да е усещането , но дано наистина да си усетила бебчо  Simple Smile Simple Smile Simple Smile аз лично все още не усещам нищо, но мене пък ми се струва , че когато дишам корема ми мърда в друг ритъм  и съм си решила , че просто щото на бебока сърчицето му бие с друг ритъм и затова корема си мърда различно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green не ми се смейте на глупостта , но аз така съм си го наумила , че е  Mr. Green Mr. Green

Не е изобщо смешно това, което сте написали, момичета! Аз миналата седмица усещах едно "пърхане" точно там, където е бебо. От 1-2 дни не го усещам и си мисля, че бебо вече плува и може да си е сменил мястото, знам ли    newsm78

# 431
Ох , много е рано да усещате нещо, момичета. Първите усещания на бебето много си приличат с бълбукането на корема от газове например ... Не искам да ви разочаровам на първите усещания са към седмица 16 , даже 20  Hug Hug Hug

# 432
Не бях споделила,за да не ме наречете луда,но и аз го усещам на моменти.Спървата бременност усетих бълбукане първият път.Асега е по-скоро като балонче,което се издува леко,не знамкак даго опиша,но всеки път е на едно и също място и еднякво усещане и наистина симисля,чее бебето.

# 433
И на мен ми се вижда раничко да усещаме бебчетата. Предния път усетих пърхането в 16-та седмица и и не мисля, че ще е по-различно сега Simple Smile

# 434
Сега вече наистина не знам дали не си въобразявам, но мисля, че усетих бебето да мърда! Съвсем лекичко е, по-скоро подобно на гъдел, но вътре в корема. А като си сложа ръката на корема и притисна (съвсем лекичко, разбира се) усещам нещо като ... пукане ли и аз не знам как да го опиша. Тази ситрин и таткото го усети. Много мил момент беше...  Heart Eyes
Аз да си призная, не мога да си представя едно човече има няма 3-4см да може да рита така че да усетим. По скоро си мисля, че е от газовете натрупани в корема. И аз понякога си мисля, че го усещам. Но после логиката ми вика - е да бе:)
Може би при втора бременност малко по-рано се усеща. След 5месец- не съм съвсем сигурна  де newsm78

Общи условия

Активация на акаунт