Отговори
# 375
Здравейте!Вчера бях на лекар,видяхме беба и сърчицето й,как тупка,тупка.Просто според мензиса трябва да е на 7 седмици и 4 дена ,а в действителност сме на точно 7 днес!Нашето бебе няма да е декемврийче,а януарче.Всичко най-най от нас! Grinning

# 376
Здравейте и от мен !  Hug Термина ми е на 24 декември.

Привет, моят термин също е 24 декември!
Успех!

# 377
Здравейте!Вчера бях на лекар,видяхме беба и сърчицето й,как тупка,тупка.Просто според мензиса трябва да е на 7 седмици и 4 дена ,а в действителност сме на точно 7 днес!Нашето бебе няма да е декемврийче,а януарче.Всичко най-най от нас! Grinning
А как всъщност в 7 г.с. разбра че е ТЯ?  Embarassed Embarassed Embarassed
Дария,М Popova и аз съм 24.12.  Hug

# 378
Някоя мама беше написала, че живеещите в чужбина сме облагодетелствани, защото имаме право да избираме къде да родим. Колкото вие в България имате това право, толкова и ние. Живея в Белгия, работя в Белгия, девет месеца са ме следили в Белгия, като преди това година и половина пак тук се борихме с местните лекари за същите тези бебета, пет месеца след раждането трябва да се върна на работа - е, защо да ходя да р щеаждам в България? ,По същата логика защо живеещите в БГ да раждат в чужбина.
Simple Smile Казвах, облагодетелствани сте, че имате избор. Ако ти се прииска ей така от носталгия ако щеш, няма ли да можеш да родиш тук и така всяка мама живееща извън Бг. Ние не можем да си позволим да родим в чужбина, ще ни излезе скъпо и няма да сме си "у дома". Иначе с удоволствие бих родила в един от тези центрове, в Бг и милиони да имам, тук такъв и един не съществува...А пък има мами, които живеят в чужбина и въпреки това избират да родят тук, не са им наред осигуровки или разните права за ползване на безплатно здравеопазване или не работят...

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 09:19 от Zò

# 379
  • София
За раждането у дома почти всяка по напреднала държава го процедира,НО мисля,че ние все още сме много,много далеч от всяка по напреднала държава,а ако не се лъжа при тях си е асистирано раждане у дома при което си присъства акушерка.Така че на този етап едва ли бих рискувала живота и здравето на детето си (а и моя собствен при все,че имам и друго дете) и бих се хванала да раждам в къщи!

В действителност големият процент на неасистираните раждания, както и на ражданията в домашна или близка до домашна обстановка, са сред най- слабо развитите държави, при това са застъпени най- вече сред нискообразованите и необразовани слоеве от населенията, както и сред част от нискообразованите и/ или нелегално пребиваващи слоеве от населението в по- развитите държави.  Все пак, дори и "домашните" раждания в третия свят най- често са подпомогнати от някоя местна Баба Вихронрав или Леля Ог, която може да помогне поне в по- леките случаи - например би спасила без особено усилие живота на умъртвеното момиченце от нашенската история. Изцяло неподпомогнати раждания биха били по- скоро на избягали момиченца, криещи се от родителите си... или случайно, по липса на възможност за присъствие на бабата.

Залитането по модата "раждане у дома с акушер" е по- скоро ексцентрично изключение за развитите държави.

# 380
  • Beyond the Frontiers
Скоро и аз четох някъде, че процентът домашни раждания в UK  е около 1 %, което си е направо незначително, но пък не виждам лошо, ако го има като вариант за избор и при нас - но организирано, асистирано и т.н.

Погледнах, че с някои дами в темата сме имали сблъсък вече по този въпрос и не искам и отчетната да се превръща в арена. Предлагам да приемем, че сме различни хора, с различно мнение и опит, да се уважаваме като такива Peace

# 381
Добро утро!Тази нощ сънувах,че раждам.И за втори път сънувам ,че раждам пак момченце,а всъщност се надявам на момиченце.В сънят ми Кикчо дойде,гушна бебето и каза,че ще се казва Самуил,той си е  измисли това име ThinkingБеше много странен сън!

# 382
deepoceanкак от 3 дни до 1 седмица? аз мислех да ходя на работа на следващия ден. ние ще говорим с моят лекар по темата след 3 седмици, когато ме вика за нормален преглед. но аз за себе си сьм взела решението, на 39 години сьм и не искам да поемам излишни рискове.
ти в коя седмица си?
Според мен е по-добре да си полежиш. Не поемай излишни рискове. Ако докторите сметнат за нужно, не е шега.
Аз ще правя хорионбиопсия при Мазнейкова и тя каза, че е добре да остана под наблюдение за 24часа в болницата. Ще лежа и ще се надявам да не предизвикаме спонтанен.

# 383
Gala, и да ти кажа при кой лекар съм, няма да ти свърша работа, освен ако не ти се идва до Белгия. Но в България има не по-лоши специалисти отколкото тук. Просто тук се действа различно - всеки месец на ехограф и кръвни изследвания, за изследвания и лекарства никой не те
Имам близка приятелка в Германия. Втората и бременност протече там. Беше невероятно доволна от грижите и вниманието. И при следене на бременността и самото раждане. Изследвания и правеха непрекъснато. Тук нещата са малко по-различни. Там това е просто стандарт. В БГ си е  направо късмет да намериш съвестен лекар. Естествено има специалисити, но нямяме наложен стандарт на хуманно отношение и обслужване.

# 384
В БГ си е  направо късмет да намериш съвестен лекар. Естествено има специалисити, но нямяме наложен стандарт на хуманно отношение и обслужване.
Подкрепям !

# 385
Скоро и аз четох някъде, че процентът домашни раждания в UK  е около 1 %, което си е направо незначително, но пък не виждам лошо, ако го има като вариант за избор и при нас - но организирано, асистирано и т.н.

Погледнах, че с някои дами в темата сме имали сблъсък вече по този въпрос и не искам и отчетната да се превръща в арена. Предлагам да приемем, че сме различни хора, с различно мнение и опит, да се уважаваме като такива Peace
newsm10 Точно! Хубаво щеше да бъде мамите да имат право на избор, нормална родилна обстановка, уважение, нормално отношение от страна на медицинските лица,...за да не се захващат с недообмислени застрашаващи животи начинания.

# 386
  • София
Здравейте, отдавна не съм писала, но постоянно чета и воайорствам какво става в темата.

Току що се връщам от БХС в Майчин дом. Вчера бях на ехограф, имаме си - сърце, глава, ръце, крачета, пъпна връв и всякакви екстри + чурче, но това не е на 100 % сигурно. Бебешора не спря да се двици, люлее, маха и да прави всякакви движения, усещането е неописуемо!  Heart Eyes Голям маймун Crazy И върви с 5 дена наппред в развитието си, та може да родя и ноември.

Днес отидох в Майчин дом да дам кръв за останалата част от БХС. Подробности - работят от 8.30 до 14 часа. Първо попълваш една бланка, плащаш 43 лева и после ти вземат кръв. Готови резултати-след 4 дни.

Иначе при мен  положението се нормализира - гаденето почти отшумява, не ме мързи толкова Blush.
Обаче имам други екстри - безсъние - като се ококоря към 3 часа, до към 6.00 прекарвам в размисли и страсти, после заспивам за около 1 час и трябва да ставам ooooh!
Ииии нервите. Полудявам от нерви. Способна съм да се скарам и сбия с целия свят #Crazy За сега само мъжа ми и М тел са го отнесли, но те си го заслужиха, де. Лекарката ми препоръча някакви хомеопатични успокояващи, трябва да си взема, защото положението не е на добре. Трябва да пазя себе си и бебчик.

За раждането в къщи - твърдо против!

Прегръдки на всички нови момичета Hug И на всички стари Hug Flutter

# 387
Момичета, здравейте! Видях, че без да съм поискала предизвиках сериозна дикусия вчера. Абсолютно съм съгласна, че това дали и какви изследвания да се правят е въпрос на личен избор на майката. Също така съм и напълно съгласна, че все пак каквото ти е писано, то това ще стане, човек просто не може да избяга от съдбата си. Дали майката ще направи всички видове изследвания, ще направи всичко, което й е било препоръчано, когато е писано, че бебето ще е здраво, то е здраво, а ако Господ има други планове ... всичките изследвания и опити ще се безуспешни. Жени са раждали от както свят светува. Мога единствено да съм благодарна, че живея във време и държава (защото не по цял свят е така), когато и където имам възможност да се обърна към специалист, ако се наложи, мога да видя детето си до най-малкия детайл, мога да чуя сърцето му. Жените преди нас дори не са знаели какво е гестационна седмица, но и няма как да са знаели. Живели са в неизвестност и заблуди. Но едно нещо не се е променило – жената винаги е мислила и винаги ще мисли какво е най-доброто за детето, което чака. И тук , в днешно време, да се позволи да се възползват от това чувство, за да се изкарат повече пари, за мен е низка постъпка. Да, докторите също са един вид бизнесмени, но ние не сме цимент, брашно или желязо. Ние сме живи хора, носещи в себе си нашето бъдеще. Не ме разбирайте погрешно – аз ще си направя БХС и ФМ, ако преценя ще си направя и други изследвания, но не мога да позволя да се изкарват пари на гърба на бременността ми. Това си е лично мое мнение, то не е миродавно. Просто исках да споделя. Съжелява, ако станах, многословна.
И последно, вече на друга тема: мами, вие ли ви се свят? Аз снощи щях да се строполя, днес пак съм така. И не стига това, ами тaка ми се спи, че в момента съм способна да заспя пред компютъра! Вчера докато колежката беше излязла за малко от стаята, съм заспала! Ама сън ви казвам! Вие как сте в това отношение?

# 388
  • Beyond the Frontiers

Току що се връщам от БХС в Майчин дом. Вчера бях на ехограф, имаме си - сърце, глава, ръце, крачета, пъпна връв и всякакви екстри + чурче, но това не е на 100 % сигурно. Бебешора не спря да се двици, люлее, маха и да прави всякакви движения, усещането е неописуемо!  Heart Eyes Голям маймун Crazy И върви с 5 дена наппред в развитието си, та може да родя и ноември.

Иначе при мен  положението се нормализира - гаденето почти отшумява, не ме мързи толкова Blush.
Обаче имам други екстри - безсъние - като се ококоря към 3 часа, до към 6.00 прекарвам в размисли и страсти, после заспивам за около 1 час и трябва да ставам ooooh!

Е, супер. Май скоро ще почна и розови и сини панделки да слагам в списъка отпред.  Mr. Green
Май при всички от първите дати на декември има този риск да станем ноемврийки, ама аз съм доволна - не ми се смейте, но скорпион и стрелец са ми ок като зодии Wink. Аз с първото преносих 3 дена и притесненията ми са да не оцеля 8-ми декември, че знам ли как ще празнуват докторите.

Безсъние - и аз съм така, но пък има и пълнолуние. На мен доста ми влияе.

Elea_Dar, да не ти е ниско кръвното? Кафе, кола...

# 389
Elea_Dar, да не ти е ниско кръвното? Кафе, кола...

Кафе не съм пила, откакто разбрах, че съм бременна. Кола иначе пия от време на време. Имам едни шоколадови бонбони, хапва по 1-2. Но засега няма ниакаква промяна. Дано по-бързо мине този ден, не знам как ще изкарам на работа ... Tired

Общи условия

Активация на акаунт