Отговори
# 360
нека да споделят и някои други мами дето са минали по тоя пьт с амиоцинтезата

# 361
http://www.youtube.com/watch?v=M1NIXgjNXDk&feature=related

Просто не мога д се сдържа  Heart Eyes Поздрав за всички  Hug

# 362
  • София
Хайде и за теб поздрав!  Hug

# 363
Здравейте и от мен !  Hug Термина ми е на 24 декември.

# 364
Дано не сам досадна,но момичета кажете ми как да си направя лентичка с гестационните седмици ,повечето от вас имат такива?  Mr. Green

# 365
M.Popova добре дошла при нас.  Hug welcome welcome welcome
Ето тук можеш да си направиш лентичка http://www.bg-mamma.com/index.php?action=lenti

http://www.youtube.com/watch?v=M1NIXgjNXDk&feature=related

Просто не мога д се сдържа  Heart Eyes Поздрав за всички  Hug
Мерси миличка!

# 366
Най-накрая се справих.  Пожелавам ви спокойна нощ.  Tired

# 367
Добър вечер!!!!
аз днес видях 2 ръчички, 2 краченца, 1 дупе и сърчице Heart
само да се похваля....и сега ми изместиха термина за 12.12.11 (не знам дали да го сменя на лентичката)
Много се развълнувах  Laughing от др месец ще ме заведе за отчет и ще се виждаме всеки месец с доки
лека и спокойна нощ   bouquet

# 368
Sophi_Fote ехх че хубавоо!  Heart Eyes  Браво за хубавите новини!! Дано всички скоро видим сладките ръчички, крачета и дупенца  Mr. Green

Лека вечер на всички и здрав сън ви пожелавам!

# 369
Риска от предизвикване на аборт поради амниоцентеза е минимален, мисля, че под 1%.

Относно дали можеш да отидеш на другия ден на работа се посъветвай с лекаря си. Мисля, че трябва да полежиш, поне на мен така ми казаха и аз чинно бях в леглото 1 седмица. Спомням си, че 2 дни бях много изтощена, но може би това бяха повече емоции.

Сега съм в 9 седмица.

Съветвам ви да не се шашкате от тази процедура, защото представлява едно убождане с игла като си под ехографско наблюдение. Изчаква се ако бебето се движи много, имаше една мама, която я накараха да лежи, за да се успокои бебчо и после за нула време се приключи цялата работа. Ако сте късметлийки бебчо да спи в този момент е супер. Ани не помръдна докато го правеха, просто имах чувството, че се беше свила под едното ми ребро и ме притискаше яко.
На мама страхливката, каквато майката, такава и дъщерята. Simple Smile

# 370
Момичета, извинявайте, ама вие нямате ли доверие на лекарите си? Защото ако в такъв важен период нямате доверие на следящия ви гинеколог, ами сменете го.
При кой лекар ходиш. До сега не съм срещнала един лекар на който да имам 100%доверие.
Може аз да съм недоверчива. Ама перфектни хора няма. Като се усъмня, предпочитам второ мнение.

Gala, и да ти кажа при кой лекар съм, няма да ти свърша работа, освен ако не ти се идва до Белгия. Но в България има не по-лоши специалисти отколкото тук. Просто тук се действа различно - всеки месец на ехограф и кръвни изследвания, за изследвания и лекарства никой не те пита дали искаш или не искаш, просто се назначават, но ме съмнява, че го правят да ти вземат парите. Поне моят опит показва точно обратното, дори когато съм била много скептична, но все пак съм изпълнявала, каквото ми се каже.

Някоя мама беше написала, че живеещите в чужбина сме облагодетелствани, защото имаме право да избираме къде да родим. Колкото вие в България имате това право, толкова и ние. Живея в Белгия, работя в Белгия, девет месеца са ме следили в Белгия, като преди това година и половина пак тук се борихме с местните лекари за същите тези бебета, пет месеца след раждането трябва да се върна на работа - е, защо да ходя да раждам в България? По същата логика защо живеещите в БГ да раждат в чужбина.

А за подстригването нямам думи. Не само че се подстригах миналия месец, ами мисля и следващия да го направя. Днес бях на кола маска и установих, че съм станала супер чувствителна - за първи път от 20 години, откакто правя това упражнение, ме боля, ама нямам избор. А като капак на всичко мисля след две седмици да отида и да ми почистят лицето - достатъчно е, че приличам на крокодил с пъпките и мазната кожа от бремеността, не е нужно да отежняваме положението.

Sophi-Fote, честита гледка! Много е готино, нали?

m.popova, добре дошла  bouquet

И да завърша с оплакване - днес цял ден, от сутринта до късния следобед, ми беше много зле и гадно и пак се върнах на лимоновия сок. Айрянът със сол явно не ми е достатъчен.

Спокойна нощ ви пожелавам и успешен ден утре!

# 371
Здравейте.
По принцип обичам да чета форуми, но до сега не бях писала. Термина ми е 23 декември. Още не съм казала на никого. Ще изчакам до 13тата седмица. Не работя, затова използвам осигуровките на мъжа си. В 12тата седмица ми се полага един екограф. Вчера ми взеха кръв и урина за изследване. Надявам се да няма проблеми. Ами това е засега. Пожелавам на всички бъдещти майки лека и щастлива бременност.  Wink

# 372
  • София
Дано не сам досадна,но момичета кажете ми как да си направя лентичка с гестационните седмици ,повечето от вас имат такива?  Mr. Green

Ами трябва да си харесаш сайт, от който ги искаш - различен е дизайнът - в бг-мама има лентички, а ако харесваш някоя конкретна (на някого) - лентичките имат линк към сайта, от който са генерирани, отиваш там и... следваш инструкциите. Лесно е, не бой се.

# 373
  • София
Днес бях на кола маска и установих, че съм станала супер чувствителна - за първи път от 20 години, откакто правя това упражнение, ме боля, ама нямам избор. А като капак на всичко мисля след две седмици да отида и да ми почистят лицето - достатъчно е, че приличам на крокодил с пъпките и мазната кожа от бремеността, не е нужно да отежняваме положението.

Най- добросърдечно те съветвам да помислиш за депилиращ крем за този период.
Познато ми е учудването - с Малък Вряк бях така, болеше ме от епилация като никога. Имай предвид, че болката сама по себе си (а разлика от подстригването  Mr. Green) може да предизвика контракции. Това е естествен отклик на организма към потенциална заплаха - така да се каже, изхвърля излишния багаж. И, отделно от това, стяга цялата налична мускулатура в готовност за бягство...

# 374
didka Simple Smile,Kiara Tiara,M Popova,Lara8- welcome welcome welcome !
animira  Hug  Praynig и аз съветвам да потърсиш второ мнение!
За раждането у дома почти всяка по напреднала държава го процедира,НО мисля,че ние все още сме много,много далеч от всяка по напреднала държава,а ако не се лъжа при тях си е асистирано раждане у дома при което си присъства акушерка.Така че на този етап едва ли бих рискувала живота и здравето на детето си (а и моя собствен при все,че имам и друго дете) и бих се хванала да раждам в къщи!

Общи условия

Активация на акаунт