Отговори
# 345
  • София
katiABV, потресена съм от прочетеното по-горе!!! Това още повече затвърдява позицията ми!

# 346
KatiABV това е една наистина много тъжна история....разтърси ме цялата .
Никога не ми е минавало през главата да си родя сама в къщи , в болницата може да е ужасно , но там поне знаеш, че с теб са избрани от теб специалист, които са обучени да реагират във всякакви ситуации.
Аз пак си повръщах вчера и за малко днес , но ми се размина , дано да е било нещо напълно случайно Praynig
Добре дошли на новите мами   bouquet

# 347
  • София
Ами то беше съвсем скоро... а темата я бях пуснала в очакващите мами точно за да бъде прочетена... и избегната следваща трагедия... не дай Боже...

# 348
някой гледа ли снощи дискусията по БНТ - естествено раждане или изцяло контролирано от докторите раждане.
вие "за"естественото ли сте. бихте ли родили вкъщи

Хм. Аз ще раждам в болница. С лекари. Искам живо и здраво бебе, ако ще да се наложи през ушите ми да го извадят.

# 349
  • Beyond the Frontiers
някой гледа ли снощи дискусията по БНТ - естествено раждане или изцяло контролирано от докторите раждане.
вие "за"естественото ли сте. бихте ли родили вкъщи

Хм. Аз ще раждам в болница. С лекари. Искам живо и здраво бебе, ако ще да се наложи през ушите ми да го извадят.

Абе то и аз, но днес прочетох едно мнение, което ми хареса:

И е време за промяна. Време е Министерството на здравеопазването, директори на болници и родилни отделения, НЗОК, акушер-гинеколози да положат усилия да започнат да прилагат доказалите се световни практики. Може да обобщим тези практики:

1. Бременността и раждането НЕ са патология и в голям процент от случаите НЕ изискват лекарска намеса. (Много е важно да се прави разлика между “намеса” и “наблюдение”. Не отказваме да бъдем наблюдавани, но сме против рутинно прилаганите медицински интервенции.)

2. За да се избегнат усложнения, най-често просто е нужно да се осигури максимален комфорт на раждащата жена.

# 350
Аз съм далеч още от тези неща и много се надявам да стигнем до финала. Мнението ми по въпроса е, че съм за нормалното раждане под наблюдение в медицинско заведение. Друг е въпросът, че повечето докт. сестри и санитарки въобще не смятат за нужно да предоставят някакъв поне душевен комфорт на раждащите жени.
На мен ще ми се наложи секцио поради медицински причини, колкото и да не ми се иска.

# 351
katiABV, и аз я четох тази тема, даже и май се включих, но и тука да си кажа, че и аз останах потресена от случилото се. Подкрепям естественото раждане, но не и в къщи без един компетентен човек до теб, който да ти окаже помощ при нужда. Четох разни истории на успешни раждания в къщи в този сайт родилница, но не останах очарована от нито един от тях, а напротив потресена съм. Как могат да го вършат интелигентни жени, които знаят какъв е риска за тях и за бебетата им?
П.С. Аз смятам да си раждам в болница, където ще си избера екип на който имам доверие.

# 352
И аз съм за нормално раждане, а ако се наложи секцио няма да се дърпам, но все пак ме е страх много макар да съм още далеч,и последно казвате че няма никакав проблем с подстригването мислих да изчакам да минат 3-то месеца но вече не си понасям косата а си я обичам много ...  Grinning Grinning Grinning
И като за край да ви кажа един интересен факт който май не е случаен, моя мъж обожава сладкото под всякаква форма (шоколад,бисквити,вафли и т.н.) и аз изведнъж се осъзнах че дори и да ми се гади и да повръщам видя ли сладичко и мога да тъпча с килограми без да спирам... и се чуствам толкова добре... май е ясно от сега бебо на кого ще прилича

# 353
Аз да се похваля!
Бях на ранна морфология и бебчо е супер добре за момента всичко си му е ок,но най вероятно термина ми няма да е 8 декември,а 2ри. Което до някъде обяснява някои мои въпроси. Но това ще ми кажат на 100% на следващия преглед.Само чакам кръвните изследвания. Бебчо е 5см и рита рита с крачета,  newsm44 направо ме хвана яд,че таткото не можа да дойде с мен.  Confused
Колкото до това кое е задължително кое е препоръчително,моето мнение,че за лично мое успокоение по-добре да си направя изследванията които препоръчват лекарите. Не че без тях не може. Но живеем в такова време на толкова изкуствени неща,че ако нещо би ме успокоило поне малко,че всичко е ОК,бих го направила.

ЧЕСТИТООООООО!!!! Дай Боже всички да сме така щастливи след нашите ФМ. Ти в коя седмица си? Питам, защото на лентичката ти не се вижда.
Уж съм 10 седмица и 6 ден,ама ще се окаже,че щом термина ми е 2 декември значи съм 11 седм и 5 ден нещо такова  Grinning

# 354
Здравейте, понеже стана дума за изследвания, а аз с предната си бременност минах през повечето от тях, за който говорите, ще ви споделя моя опит.

Първо ще ви кажа, че аз не съм от смелите дами, които биха приели съдбата си, просто знам, че мъката да гледам болно детенце ще е непоносима, за това правя всичко, което е възможно за да го предотвратя ако разбира се е възможно.

През миналата бременност преди 5 години си направих БХС, защото лекарката ми го изиска и разбира се ми обясни за какво е. За мое най-голяма мъка резултатите от изследването не бяха добри  и ми препоръчаха да направя амиоцентеза. Разбира се без да се замислям казах да, но сълзите ми бяха като река. Имаше едни 7 дни до  самата процедура от деня, в който научих и това бяха най-кошмарните ми дни.

Направих си я в майчин дом без избор на лекар, просто оставих нещата да се случват и общо взето бях се предала. Самата процедура е безболезнена и наистина не е страшно нещо. Основното изискване е майката да е спокойна и ако може бебчето да спи ще е най-добре.
Аз тогава бях супер уплашена и мисля, че бебето се беше свило и то от моя страх. Лекарката беше тази, която ме успокой и ми вдъхна сили. След като ми боцна коремчето с една ужасно дълга игла, която тогава всеки си купуваше сам от аптеката и изтегли доста голям кубик спринцовка амниотична течност от мен. Започна да разглежда бебето детайлно около 40 минути. Накрая ми каза 99 процента ти гарантирам, че бебенцето ти е здраво.

Разбира се бях най-щастливата, когато излязоха след 3 дни експресните резултати за Даун и ми казаха, че бебчето ми е здраво. Горе долу след месец за останалите познати тежки генетични увреждания излезе резултата и видях документа, че бебчето е здраво. Бях в рая тогава.

Ако питате мен притесненията са огромни дали резултата ще е добър, но аз и съпруга ми не искаме да създадем живот, който ще премине в болка, поне доколкото зависи от нас.

Сега съм на 35 години и амиоцентезата е задължителна, въпреки страшното чакане на резултатите ще я направя твърдо отново.

# 355
Има разлика от това кога ти е бил последния цикъл и кога е оплодена яйцеклетката. При нормална овулация, е около две седмици разликата. И при мен я има.

# 356
deepocean точно затова аз за себе си сьм взела решението директно амиоцинтеза да направя, за да избегна чакане, предполоѫения и т.н, от БХС. но много позитивно ми подейства поста ти, за безболезнената манипулация Simple Smile

# 357
RollingStones, радвам се, че съм била полезна.  Simple Smile
В майчин дом тогава обаче беше голям въртел от 9 сутринта до 14 часа след обяд те занимават с големи щуротии, на тази каса плати, на другата после, в този кабинет отиди, в друг си занеси изследванията, тичай да си купиш игла от аптеката, а и после си чакай реда. Но няма как, каквото такова.

Въобще не трябва да се притеснявате, бъдете спокойни, процедурата трае няколко секунди, но после задължително до вкъщи с кола. Лежане от 3 дни до 1 седмица, за да се възстанови всичко, както си е било. Много течности разбира се.
Доколкото си спомням, лекарите ми казаха, че количеството амниотична течност в матката ще се възстанови за около 24 часа.

Ако има и други мами, които са си правили амнио или ще си правят като мен да споделят.

# 358
  • София
Сега съм на 35 години и амиоцентезата е задължителна, въпреки страшното чакане на резултатите ще я направя твърдо отново.

Аз съм на 38 - е, почти - но амниото ме плаши... Ако се налага ще го направя, но... съществува определена доза риск самата процедура да предизвика спонтанен аборт. А това си ме плаши...

# 359
deepoceanкак от 3 дни до 1 седмица? аз мислех да ходя на работа на следващия ден. ние ще говорим с моят лекар по темата след 3 седмици, когато ме вика за нормален преглед. но аз за себе си сьм взела решението, на 39 години сьм и не искам да поемам излишни рискове.
ти в коя седмица си?

Общи условия

Активация на акаунт