Отговори
# 165
без да прозвучи арогантно обаче от предната ми бременност се убедих, че когато вниманието ти е ангажирано с работа до последния ден, някак по-малко внимание обръщаш върху собствената си персона и не се вторачваш прекалено в себе си, така че и бременноста минава в пъти по-лесно.

Само че многото работа нито ми намалява гаденето, нито ми спира кървенето... И поне в моя случай това не е свързано с вторачване в себе си, а с притеснения дали с бебетата всичко е ок.

А иначе и аз ще работя до последно, не защото искам, а защото имам 20 седмици майчинство преди и след раждането, т.е. за да имам повече след раждането, трябва да работя възможно най-много преди термина.

# 166
Мерси Зузи Hug Момичета имам въпрос към вас. От 2 месеца преди заберемняването пия фолиева киселина по една тб. на ден. Вчера бях на преглед при гинеколожката,която ми каза,че дозата ми е малко и да започвам да  пия 2 пъти по 5 тб. Незнам дали се дължи на това,че имам сърдени проблеми и се водя рискова бременност, но тая доза ми се вижда някак много голяма, и направо се чудя да я започвам ли така Thinking Може ли някой да даде съвет по въпроса...

# 167
`KiSs и мене тая доза ми се вижда бая голяма, но би трябвало лекарката да е най-добре запозната със състоянието ти , и щом тя го  е преценила....явно трябва да е така, инъче аз пия Фолацид и на тях си пише по 1 таблетка на ден.

момичета открих още един сайт за пола на бебето :

http://www.ill.ru/cgi-bin/form.malefemale.pl

# 168
според мен щом е казал док така, трябва да пиеш фолиевата киселина.
Тя е като витамин С , не  може да се задържа в организма, а се отделя.
За запека и аз имам и то преди да забременея.
На мен лично ми помага кафето сутрин, и хапвам повече супи..

# 169
gala-2002, за запека знам ,че се яде киви сутрин на гладно . Ако можеш да го понесеш заради гаденето ,де ... Аз нямам такъв проблем за сега ...  Лимоните не ми помагат  -  ям солети , маслини , зелена салата с мноог оцет  Shocked, ментова дъвка  . А ти защо бързаш толкова много с генетичните изследвания . Извинявай ако вече си написала - признавам си ,че не съм изчела всички теми назад  Embarassed
Ще пробвам с кивито. Сега тамън хапнах и един грейпфрут. Всякакви киселки неща са ми ок.
За генетичните изследвания с мъжа ми се оказа , че сме носители на едно заболяване, което има шанс да се предаде 25% на децата(т.е. да ти се роди болно дете). Заболяването е доста тежко физическо. И на всяка цена ще направим изследването. Доста рядко е заболяването, така че не се притеснявай. Трябва предварително да знаеш че има проблем, за да се изследваш. Не се прави по принцип.

# 170
аз доклкото бях чела през предната си бременност, знам , че не бива да се прекалява с фолиевата. не е точно като витамин С. Натрупва се и не бива да се превишава.
Най-добре е консултация с поне още едно АГ.

# 171
tanichka111, мерси за сайта, интереснен е, на мен и от предния калкулатор за пола и сега ми се пада момченце, таткото ще ликува... а аз така искам да връзвам панделки, но май ще се купуват футболни топки и мотори... stork-boy

# 172
# 173

А иначе и аз ще работя до последно, не защото искам, а защото имам 20 седмици майчинство преди и след раждането, т.е. за да имам повече след раждането, трябва да работя възможно най-много преди термина.

Nedinka, тук болничния по майчинство преди раждане също е само 6 седмици /45 дни/,  обаче ползваме преди това други болнични, на който му се налага. В чужбина също имате болнични при нужда предполагам. Имам познати в Германия, които поради какви ли не болестни състояния си излизат в дълги болнични, естествено когато е невъзможно ходенето на работа де.
Иначе тук и моят док. ми каза, че повръщането например не е причина да не се ходи на работа, а бременността не пречи на нормалните трудови дейности. Затова и не ми даде болничен. Ще видим по-нататък... Аз при нужда си пускам отпуска.

# 174
С фолиевата не трябва да се прекалява - една таблетка на ден  Peace

gala-2002,  силно се надявам да имате хубав резултат от изследванията и да гушкате здраво бебе на финала  Peace

На мен ми предстои ранниия БХС в 12-та седмица и ми е свито под лъжичката за резултата  Confused

# 175
Щом гинекологът ти е преценил, че трябва две, значи две таблетки фолиева...

# 176

Два пъти по 5 таблетки е писала, и според мен ми се вижда много.  Rolling Eyes

# 177

Два пъти по 5 таблетки е писала, и според мен ми се вижда много.  Rolling Eyes

А!? Въпросното 5 съм го пропуснала..  Joy Това вече е много...

# 178
БХС не е много точно изследване. Казват ти в някви проценти дали има опасност от най-основните генетични. Няма да им се връзваш каквото и да ти кажат. Доста приятелки имам , които ги наплашиха от това изследване, а дечицата са им живи и здрави.

# 179
Уф да знам - даже се чудех въобще дали да го правя. С първата бременност не съм правила ... За фалшивите резулатати знам също. На братовчедка ми й правиха амниоцентеза... На друга моя близка приятелка също ... Ще го направя де - вече си записах час ... После ще му мисля  Hug

Общи условия

Активация на акаунт