Отговори
# 525
  • София
Аз имам един глупав въпрос - можем ли да използваме автобронзанти? Бяла съм като сирене.... Rolling Eyes

Аз знам по- добро решение на този проблем: слънце!!
Автобронзантите НЕ помагат за производството на вит. Д, който ти е много нужен, както и на бебчето - а то от теб черпи, няма от къде другаде - всъщност, пречат на изграждането му. Понеже за целта е нужна слънчева светлина, която те блокират.
Загарът на кожата е възприет като естетичен, понеже е признак на здраве. Едва ли сега е момента да се кичиш с фалшиво здраве, когато наистина имаш нужда от него...
Какво съдържат не знам и не мога да говоря за действието на съдържанието им.

# 526
  • Варна
Ох, момичета, толкова ми е тъжно като чета такива новини  Cry Cry Cry!
И аз съм го преживяла и незнам как ще ми се отрази ако ми се случи отново  Rolling Eyes
Стискам палци, момичетата да се възстановят бързо от загубата, да имат едно страхотно лято пълно с хубави емоции  Hug

# 527
ама, аз си мисля и друго, не е ли вредно излагането на слънце, опредлено го предпочитам, но съм чела че не трябвало да се печем...обърках се тотално!

# 528
Аз имам един глупав въпрос - можем ли да използваме автобронзанти? Бяла съм като сирене.... Rolling Eyes

Автобронзантите НЕ помагат за производството на вит. Д, който ти е много нужен, както и на бебчето - а то от теб черпи, няма от къде другаде - всъщност, пречат на изграждането му. Понеже за целта е нужна слънчева светлина, която те блокират.
Загарът на кожата е възприет като естетичен, понеже е признак на здраве. Едва ли сега е момента да се кичиш с фалшиво здраве, когато наистина имаш нужда от него...

Привет и от мен! По отношение на слънцето няма да споря че е за предпочитане + това повдига настроението, но ако не се бъркам не би следвало да се излагаме прекомерно на слънчеви лъчи заради склонността на кожата да образува пигментни петна о време на бременност. Поне имам такива спомени

А за витамин Д по мои спомени се дава на детето след раждане до навършване на годинка (мисля че беше така)

# 529
ама, аз си мисля и друго, не е ли вредно излагането на слънце, опредлено го предпочитам, но съм чела че не трябвало да се печем...обърках се тотално!

Когато е умерено, няма проблем. Не трябва да бягаме от слънцето в никакъв случай, но когато се излагаме на него, да го правим умерено. На плажа е добре да прекарваме доста голяма част от времето под чадъра, за да не сме на преките слънчеви лъци и да не прегряваме. Не забравяйте да пиете много вода!  grinning039

# 530
Благодаря ви, момичета, значи ще се печем в по-ранните часове и с мнг мазане  Hug

# 531
  • Бургас

Със слънцето трябва доста внимателно по време на бремеността- не напразно се препоръчва използването на слънцезащитни кремове с висок фактор, а от опит знам че с тях кой знае каквъв тен не се получава  Grinning
Но не мисля, че и използването на автобронзанти е от кой знае, каква полза по време на бременостт. Не казвам, че са вредни, тъй като никога не съм ползвала и не съм компетентна по въпроса. Аз лично, ако трябва ще си ходя по-беличка, но ще се въздържа от изкуствено придобиване на тен  Peace

Относно депилатоарните кремеве- тяхното действие не се ли основаваше на амоняка, или аз нещо греша  newsm78 Честно казано, от тинейджърските си години разчитам само на кола маска и епилатор, и така мисля да продължавам. Имам висок праг на болка, и даже кола маска на триъгълника не ме плаши  Laughing Гинеколага само препоръча, да не е прекалено гореща, иначе проблем няма  Peace

Иначе добрите новини са, че и при мен като че ли отминава постоянното гадене- дано да е трайно, че вече ми омръзна  Praynig

Ние вчера доста силно усетихме земетресението- живеем на 10-я етаж и всичко се разлюля. Даже малкия го усети- седна в леглото и гледа стреснато лампата  Laughing Но бързичко забрави, като спря да се люлее.

Спирам, че се улях. Лек ден на всички  Hug

# 532
  • София
Добро утро Simple Smile То вече е обед Simple Smile
За утрогестана, аз слагам 3 пъти по 2 на ден влагалищно от самото начало  и не съм имала никога нищо на бялата превръзчица. Иначе ако прочетете упътването ще видите, че е хубаво да се използва само първия триместър. А за перорална употреба съм чувала, че е мн дранещ, така че ако можете слагайте си го влагалищно, усвоява се мн по - добре.
На скучаещите мами и онези дето искат да хванат тен, им предлагам двора си. Само, че слънцето е доста силно, аз не смея да излизам на вън през деня.  Е, туй то! Завиждам на онези дето са си оправили къщите, мен страхотно мн  ме мързи. Имам чувството, че никога не мога да си оправя целияа апартамент. Винаги нещо има да се свърши  Rolling Eyes

# 533
Не съм чистила основно кухненската мивка вече втора седмица. Незнам кога ще й се случи!?! Уж не ми се гади толкова, но нямам никакво желание за домакинска работа! В случаите, когато не ми се спи, просто си блуждая и нищо не правя. Дано отмине този мързелив период. В първата си бременност пък имах енергия и за хамалска работа.

За слънцето- знам, че трябва обилно мазане с висок фактор и пазене на главата от пряка слънчева атака.
Ако са качествени автобронзантите - аз съм ЗА! То във всичко останало, което ползваме има достатъчно химия, така че.........

# 534
мами,имам нужда от спешен съвет-звънях на доки-но GSM-а му дава заето.преди около час получих едно съвсем леко течение ,което беше съвсеееем леко розаво.Нито продължи да ми тече или да си променя цвета.Преди 2 седмици бях на лекар-всичко с бебо беше ОК-пулс,мятане на ръчички и крачета.Какво да правя?Не искам да изпадам в паника-на лекар съм другата седмица в петък.
МОЛЯ ВИ ДАЙТЕ МИ ВЪВЕТ

# 535
мами,имам нужда от спешен съвет-звънях на доки-но GSM-а му дава заето.преди около час получих едно съвсем леко течение ,което беше съвсеееем леко розаво.Нито продължи да ми тече или да си променя цвета.Преди 2 седмици бях на лекар-всичко с бебо беше ОК-пулс,мятане на ръчички и крачета.Какво да правя?Не искам да изпадам в паника-на лекар съм другата седмица в петък.
МОЛЯ ВИ ДАЙТЕ МИ ВЪВЕТ

Според мен не се притеснявай предварително! Все ще успееш да се свържеш с доктора. Ще видиш, че не е нужно да се тормозиш!

# 536
gala - 2002 да пишеш как е минало всичко и много ще стискам палци.
по вьпроса за раѫданията в германия мога да каѫа че има три ваѫни ехографа, тези в 12 седмица, 20 и последния забравих в коя точно. по преценка на генеколога се правят още колкото прецени.
RollingStones, просто няма какво да кажа. Германия си е социална държава. Изпипали са си всичко хората. Чувстваш се сигурен и спокоен. Получаваш човешко отношение. От какво повече има нужда човек. Аз не виждам какъв е проблема да се постараят да го постигнат това и нашите медици. Отношението...

# 537
МОЛЯ ВИ ДАЙТЕ МИ ВЪВЕТ
Миличка, не искам да те плаша, но звъни на доктора си настоятелно и го питай него какво да правиш. Аз миналата година бях с такова зацапване /розово/ и когато ме видяха на видеозона ми казаха че имам малко отлепяне на плацентата. С много почивка и медикаменти не е страшно, но трябва да вземеш мерки. Пиши после какъв е резултата.
Момичета аз днес имам много енергия и ще си оправя целия апартамент. А колко работа имам за вършене не е истина. Но вече успях да се справя с хола и даже и сготвих. Останаха ми 3 стаи още и сядам тогава да почивам.

# 538
Здравейте, момичета.
Марла, naneto  Hug
Дано наистина няма повече спонтанни аборти в темичката, че четейки ви направо се психирам, тъй като аз съм в по-малка седмица и все още се чувствам застрашена.
Искам да попитам, вие на какви ехографи - 2D, 3D  Rolling Eyes се преглеждате, че повечето от вас пишат ръчички, крачета се размахват. Там където аз ходя не се вижда нищо друго освен, хайде да не е точка, ами петънце или нещо като бобово зърно. Пък и какви ръце и крака на 1 см ембрион Rolling Eyes Чувствам си бебето изостанало покрай това, което чета  Sad

# 539
Мимси и мене ме гредат на 2D ама сега като ходих последно миналата седмица освен голямото бобово зърно се виждаха вече и малки израстъчета и лекарката обясняваше че това са крачета и рачички и се виждаше как си си движат  Laughing но определено не са ясно виждащи се неща а са си по точно петънца  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт