Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :)

• 155 328
  • 772
  •   1
Отговори
# 105
Привет и от мен  Hug

Искам и аз да засяда 2-3 кашпи с цветя.
Бях писала миналата година  Crazy че търся начин да се справя с прашната тераса- мисля да купя от онея килимчета дето са като изкуствена трева и поне вътрешната част на терасата да застеля, за да не е прашно. Те поне лесно се мият. Но трябва да намеря вариант и за някакъв навес/тента  Thinking

# 106
Записвам се да ви следя.И на нас ни предстой да "обзавеждаме "терасата,то е всъщност покрива над нашия апартамент който е равен и сме го замислили да стане лятна градина.Изглеждаше доста голямо(100м2 е) но то тук има цвъкнато коминче,там има слънчеви колектори и вече не е кой знае колко голямо.

Мисля да обградя комините от всички страни с туй в големи саксии и искам да попитам за колко време порстват високи метър-метър и половина,че на тази височина са доста скъпи  Shocked

И другият ми въпрос е какви са настилките на терасите?Аз се сетих за плочки(както са ни старите тераси) и за едни меки настилки-слагат ги по детските площадки,но за нашата квадратура доста солено ще ни дойде и това е.... newsm78 Има ли други вариянти за настилка,нещо здраво,лесно за подръжка?

# 107
Здравейте!
Ето че отново е пролет и аз пак мисля за терасата Simple Smile)
Харесала съм си от Икеа един навес за слънце за парапета и няколко соларни лампи. В най-скоро време ще се снабдя с тях и ще покажа красоти... Нямам търпение!
Хубави празници от мен!
Усмихвайте се!

# 108
Това със соларните лампи е много добра идея  Peace Има най-различни форми и много интересно ще се получи  Crazy

# 109
И другият ми въпрос е какви са настилките на терасите?Аз се сетих за плочки(както са ни старите тераси) и за едни меки настилки-слагат ги по детските площадки,но за нашата квадратура доста солено ще ни дойде и това е.... newsm78 Има ли други вариянти за настилка,нещо здраво,лесно за подръжка?
Има едни квадратни плочи, наподобяващи скара на дърво. Продават се в големите магазини - Метро, Баумакс, Бриколаж. Не мога да кажа какви са цените, но ми се струват подходящи за целта.

# 110
Ето тези са страхотни

Ама как се поддържа, идея си нямам  Thinking Праха ще влиза под тях, ако се измива с вода, най-вероятно ще изтича през канала  Rolling Eyes

# 111
Това е страхотно, но излиза доста скъпо Sad
Аз съм се спряла на едни плочки. Баща ми им казва декоративен теракот. Има евтини варианти и най-важното - чисти се добре Simple Smile
Вижте това:
http://www.bgstroitel.com/article/preview/id/3258/

# 112
  • Русе, у дома
И аз се интересувам от дървените плочи, ако някой има нека сподели - как се поддържат.

# 113
Ето тези са страхотни

Ама как се поддържа, идея си нямам  Thinking Праха ще влиза под тях, ако се измива с вода, най-вероятно ще изтича през канала  Rolling Eyes
ох това е великолепно Hug,но как ли ще се почиства праха и боклучките отдолу newsm78

# 114
Това е страхотно, но излиза доста скъпо Sad
Аз съм се спряла на едни плочки. Баща ми им казва декоративен теракот. Има евтини варианти и най-важното - чисти се добре Simple Smile
Вижте това:
http://www.bgstroitel.com/article/preview/id/3258/
Моите на терасата са същите като последните, но в много светло бежаво и много бързо събират прах и пепеляци и като намокри малко и стават направо кални  ooooh! Не мога през ден да мия терасата (53 квадрата)  Tired

Иначе много ми харесват плочките, които имитират паркет  Peace

Барбарон, предполагам миеш отгоре с маркуча, отдолу прахте все се измива много или малко и после всичко отива в канала  Rolling Eyes Мои си разсъждения, не знам на практика така ли става  Rolling Eyes

# 115
а има ли някой тераса  с винилна или пвц настилка,чудя се дали са потходящи newsm78

# 116
Нямам, но...мият се с вода и периодично се омасляват с масло за дърво иначе посивяват и "изпръхват".  Peace
Не са трудни за поддръжка но си искат отношение. Иначе са невероятно красиви и усещането е повече от прекрасно.

# 117
А откъде купувате маслото за твърдо дърво? Споделете опит и марка? Преди няколко дни купихме маса и столове от евкалипт и трябва да ги намажа с масло, но в Метро нямаха.

# 118
А откъде купувате маслото за твърдо дърво? Споделете опит и марка? Преди няколко дни купихме маса и столове от евкалипт и трябва да ги намажа с масло, но в Метро нямаха.
Питай в другата тема "Да преправим старите мебели" - размята се едно масло за дърво, може би ще е подходящо, но най-добре питай. Или в някоя фирма която продава декинг.

# 119
Направо скачам при вас, защото и аз съм с голям южен балкон, заради който се влюбих в целия апартамент. Вече 3-та година живеем там, а балкона се руши ли руши... Rolling Eyes Няма да коментирам, че строителството е под всякаква критика, но така и не останаха пари да го оправим  Thinking Crossing Arms

Ще събирам мнения и идеи от вас  Peace

Общи условия

Активация на акаунт