Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :)

• 155 171
  • 772
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе, у дома
И аз го открих, ама с едно голямо уиски  Laughing
Аз снимки чакам от новия сезон, вие само цветя и уиски размахвате... Hug

# 541
  • Пловдив
скок подскок в вашата тема Simple Smile

# 542
Цвети, аз на южния балкон слагам петунии, вербена, калдъръмче, мушката, сакъзчета . Поливам ги рано сутрин и късно вечер и торене редовно.
Каква тор използвате ?
Мисля,че е още рано да се изнасят цветята на открито,защото април е лъжовен месец.
Харесаха ми показаните тераси,но се чудя как се опазват тези килимчета,покривчици,възглавници и т.н. от вятър,дъжд и падащи боклуци. В началото и аз го имах този мерак и така си надиплих терасата,но трябваше все да дебна и накрая се изморих от дежурствата. Сега го раздавам по-скромно и слагам само цветя и подправки. Останалите неща ги изнасям,само когато комшийте ги няма,за да ми е по-спокойно.

# 543
Относно цветята.Миналата година и аз така си мислех,че е рано и изнесох цветята към средата на април. Докато цъфнат мушкатите се ядосвах,че на другите тераси-красота,а на моята още нищо няма.Та сега реших да рискувам и вчера ги извадих. Но терасата ми е малка и имам само мушкати и влечащи мушкати/сакъзчета,дъвки/, в сандъчета,закачени на парапета.Жал ми беше да им гледам и прочиствам хилавите ,пораснали през зимата клонки. Но тези цветя търпят градус-два под нулата,а не вярвам вече да има такива температури.
На другата тераса,остъклена, цяла зима стояха драцени и шефлера-експеримент. Нищо не им стана. Признавам си,че само в най-студения период,около месец, ги внесох в хола.
А за тор-течна.Каквато видя в магазина.Дори не и помня името на последната.

# 544
Привет,
Моите цветя съм ги изнесла от една седмица. Не слагам и тор, а на 2 години ги подновявам и сменявам почвата или размесвам с горска почва.
Тази година въобще не ги прибирах, оставих ги на терасата, покрити с найлон. Та за сега са ми много хубави, пълни са с пъпки Simple Smile
Като свали мъжа масичката, че зимата я прибираме, може да кача снимки.

П.П. Живея в югозападна България и Т през зимата рядко са под 0. А сега вече са над 25.

# 545
Имате чудни тераси - чета темата, но съм едва до 25 стр.
След около месец ще сме в нов дом и имам една открита тераса, обгърната с желязо (блока е панел) - не съм сигурно колко е широка и дали ще има място място с два стола с масичка, но много ми се иска да я пригодя за пролет-лято. Западна е.
Ще ми помогнете с много идеи, а аз се надявам да срещна тераса подобна на моята за да ми дойде музата за обзавеждането й.

# 546
  • До морето :)
Нашата тераса е още на проектно ниво и ще започваме да я правим евентуално чак след Великден. Но ето тезимебели сега са на промоция в Mr. Blicolage, а на мъжът ми не му харесват. Чудя се как да го измрънкам.
И аз тези дни мисля да започна със засаждането на цветята Simple Smile

# 547
  • софия
Само да подскажа, ако не си видяла, че е естествен ратан. Тоест ще се налага да ги прибираш някъде през зимата.

# 548
...и може би доста ще се зацапват възглавничките  Peace

# 549
  • Русе, у дома
http://www.homedit.com/scandinavian-balconies/ - тези сме ги разглеждали тук, но нека са ни вдъхновение пак...

# 550
  • Пловдив
За тор аз ползвам кристалон зелен. Цветята просто полудяват

# 551
Момичета, според вас рано ли е за палмата да я изнеса?

# 552
За тор аз ползвам кристалон зелен. Цветята просто полудяват

Много съм слушала за този кристалон, но не го намирам. Моля сподели къде го има  Praynig

# 553
  • Пловдив
Кристалона попринцип е агро тор а не за цветя Simple Smile Ползва се за пъпеши, но повярвай всичко полудява от него. Два пъти съм купувала. Единия път от агро аптека а другият от Мистър Бриколаж. Ето така изглежда
http://www.strelitzia-bg.com/product/222/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%8 … 0%BB%D0%B5%D0%BD/
Но не прекалявайте с него, защото аз като видях как цветята растат почти на всяко поливане им слагах и се изтощиха яко. Слагала съм и на градински рози ефекта е уникален. Едвам ги спрях да цъфтят преди снега да падне Simple Smile

# 554
 Heart Eyes Йей, суперско става! Много шаренко и лятно!!

Аз вчера се сдобих с висяща саксия от Икея, ама нещо скъпичка ми се вижда и ще търся някакви подобни от другаде. Аз пък видна умница, се сетих по нощите да я снимам.

Засега нямаме нищо, ще си вземем дървени маса и столчета. Никога не съм се занимавала с цветя. Сега искам да си вземем туички или някакви подобни на дъвета растения, но по-големи, понеже тераската ни е голяма и малките цветя се губят. Искам и да посадя билки, лавандула, градински чай. Някой може ли да ми даде съвет от къде да купя? Със западно изложение сме, какво да посадя, че да се хване ( тази материя ми е много далечна, а наистина искам красива тераска).
За сега разполагам с това  Blush

Толкова са мънички и незабележими...иска ми се зеленина, Heart Eyes прекрасности....

Общи условия

Активация на акаунт