Акушер-гинеколози- Варна 4

• 150 063
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Пожелавам на zuzi_79 да намери своя специалист АГ, за да му се довери и да е спокойна. Hug

Мерси за пожеланието! Мисля, че вече намерих хората, на които мога да се доверя!

# 91
  • ВАРНА
flufi , никой няма намерение да обръща темата за и против АГ-то. Не мога да се съглася обаче, че специалист се нарича човек, който дава на бъдеща майка лекарство или както там се нарича нещото, което би трябвало да предизвика разкритие и същото това нещо едно на ръка, че е забрането като медикамент, но и е предназначено за животни. Извинявай, но да ме третират като животно - не, благодаря  Stop

# 92
И аз се чувствах като крава там. Не искам да влияя на мнението на никого, но съм чакала от 7 до 9 ч с адски 20 часови болки да ме приемат видите ли за кюретаж. Имах усещането, че сърцето ми ще спре от болка, а не съм някоя лигла. То не бяха смени на докторите, то не бяха пушене на цигари, то не беше мотане по коридорите. Аз се потя от болка, но понеже не крещя като обезглавена, прецениха, че ще си трая, дори ме попитаха "ама боли ли ви?". Добре, че дойде д-р Цонев, та да чуя някаква човешка реч от някой нормален човек.  Изгониха мъжа ми (като го избутаха от асансьора като мръсно куче) без да ме предупредят, че няма къде да си оставя чантата дори, докато ще съм под упойка. Да не говорим, че нямаше с какво да си измиеш ръцете....в АГ болница няма сапуни, няма тоалетна хартия, няма нищо, но е много стерилна обстановката, поне на 6 етаж е така!
После не ми се иска да обяснявам каква гледка бях принудена да видя в "работната стая" (както я наричат), когато влязох за манипулацията. Една жена, която бяха кюретирали преди мен, лежеше като заклано агне, разпъната като животно и вързана (извинявайте за подробностите), идваща бавно в съзнание, защото й бяха сложили от "лошата упойка" (така се изразяваха). На мен ми сложиха от "хубавата", но и до сега не разбирам как се определя това, от жребий ли?  newsm78 Да не говорим каква беше епикризата от кюретажа ми....само имената ми бяха верни вътре. Има още какво да разкажа, но мисля, че това е предостатъчно.
Който иска да ме съди за това, че споделих това тук, но ми се иска този ужас в АГ да спре. Срамота!!! Ние сме живи същества! Не ме интересува колко светила има там и колко били внимателни и не знам си какво! Аз не видях такова отношение нито от Мирчева, нито от Чолаков, а за сестрите и разни други "човекоподобни" да не говорим. Само Цонев беше нормален човек с мен, но после пък се оказа, че яко ме е охлузил, докато ме е кюретирал. Млъквам, че само змии и гушери са ми в устата.

# 93
  • Варна
Няма никой за нищо да те съди. Всичко е точно така, както си го описала. Както споменах, и аз съм го преживяла. Отвратително е, не отричам, но не може покрай сухото, да гори и мокрото. Има и добри специалисти работещи там и не може да отречем всички, само защото има и не-човеци сред тях. Наличната неонатологична техника също не е за подценяване. Относно обстановката и аз недоумявам защо е такава, при все, че толкова пари по КП постъпват за тази висока раждаемост. За "гледката в стаята" няма как да е по-различна, защото това е манипулационна. Ние не сме лекари и за нас това е много непривично, стресиращо и отблъскващо. Т.нар. "по-хубава упойка" е Деприван, която карат някои жени само да си купуват, защото другата налична, както всичко останало, отпускано по ЗК е долнокачествена и евтина. Затова обаче, не е виновен екипът в АГ. Този момент е ужасен за всяка жена, чакаща рожбата си с голяма любов, а срещаш от някои лекари само груби подмятания и те го приемат за нещо нормално. С това никоя от нас, никога няма да свикне, но те са от другата страна и за тях е ежедневие, работа. Казвам всичко като човек, минал през същото, на същото място и знам колко сили ти трябват да преживееш стреса и разочарованието. Пожелавам ти най-искрено много сили, подкрепа от мъжа ти, защото тя е много важна, и резултатът много скоро ще е налице.  Hug

# 94
Няма никой за нищо да те съди. Всичко е точно така, както си го описала. Както споменах, и аз съм го преживяла. Отвратително е, не отричам, но не може покрай сухото, да гори и мокрото. Има и добри специалисти работещи там и не може да отречем всички, само защото има и не-човеци сред тях. Наличната неонатологична техника също не е за подценяване. Относно обстановката и аз недоумявам защо е такава, при все, че толкова пари по КП постъпват за тази висока раждаемост. За "гледката в стаята" няма как да е по-различна, защото това е манипулационна. Ние не сме лекари и за нас това е много непривично, стресиращо и отблъскващо. Т.нар. "по-хубава упойка" е Деприван, която карат някои жени само да си купуват, защото другата налична, както всичко останало, отпускано по ЗК е долнокачествена и евтина. Затова обаче, не е виновен екипът в АГ. Този момент е ужасен за всяка жена, чакаща рожбата си с голяма любов, а срещаш от някои лекари само груби подмятания и те го приемат за нещо нормално. С това никоя от нас, никога няма да свикне, но те са от другата страна и за тях е ежедневие, работа. Казвам всичко като човек, минал през същото, на същото място и знам колко сили ти трябват да преживееш стреса и разочарованието. Пожелавам ти най-искрено много сили, подкрепа от мъжа ти, защото тя е много важна, и резултатът много скоро ще е налице.  Hug

Мерси за разбирането!  Hug

# 95
  • Wolwedans
flufi , никой няма намерение да обръща темата за и против АГ-то. Не мога да се съглася обаче, че специалист се нарича човек, който дава на бъдеща майка лекарство или както там се нарича нещото, което би трябвало да предизвика разкритие и същото това нещо едно на ръка, че е забрането като медикамент, но и е предназначено за животни. Извинявай, но да ме третират като животно - не, благодаря  Stop
Eто малко инфо за препарата:
Cytotec tabl.200 mg, съдържа Misoplrostol - Prostaglandin E1. Препарата е разрешен за употреба в почти всички европейски страни в гастроентерологичната практика за превенция и лечение на стомашни и дуоденални язви, в доза 1-2 табл дневно. В повечето европейски страни е лицензиран и Мизопростол за преорално, интрацервикално и вагинално приложение с цел индукция на раждането. Препарата е на фирмата "Johnson". Mizoprostol  е от групата на простагландините, които водят до "узряване на маточната шийка"- водят до промяна в колагеновия индекс на съединителната тъкан и впослед. по-бързо омекване и изглаждане на мат. шийка., намаляват необходимостта от употреба на Окситоцин и неговото количество, предизвикват бързо появата на миометрални субклетъчни връзки и по този начин повишават силата и продължителността, съответно ефективността на маточните контракции по време на раждане. Други препарати от тази група са : Простагландин Е2 /табл. за перорално приложение от  0.5 мг, вагин. табл от 3 мг, препарата се нарича Prostin E2 и е разрешен за употреба в България с основно показание- индукция на раждането; Prepidil gel 0.5 mg - същите показания, разрешен в Б-я, цена около 250 лв, на Простина около 30 лв на таблета. И забележете цената на таблетка Цитотек е около 1 лв и от нея се правят 4 дози по 50 мг! Мисля че ви стана ясно защо не го разрешават за употреба в България! Всичко е с комерсиална цел! В цял свят се използва от години, има много опит и безброй, ама наистина безброй публикации по темата за ефикасността и безопасността на Мизопростол при бремени и техните деца. Разбира се, че при някои жени има странични ефекти, но те не са повече от тези на Окситоцина, а него го използват поголовно. Единственото което мога да наблегна и да се съглася е следното:
1. Мизопростол се използва за предсрочна индукция на раждането при бременност с висок риск, когато продължаването на бременността крие риск за плода или майката
2. Мизопростол се използва за подготовка /"узряване"/ на маточната шийка при следтерминна бременност и нисък цервикален скор
3. За предизвикване на раждане, вслучай на установени аномалии на плода
НИКЪДЕ В ПОКАЗАНИЯТА НЕ СЕ ПОСОЧВА "УДОБСТВО НА ЛЕКАРЯ ИЛИ ЗА РАЖДАНЕ В РАБОТНО ВРЕМЕ" Laughing
Но в случай на необходимост Мизопростол /Цитотек/ е ценен и важен в акушеро-гинекологичната практика препарат, който трябва да бъде легализиран и в България по примера на повечето европейски страни.
Не е ветеринарен, а хуманен препарат, това поне е 100%!!!

# 96
  • ВАРНА
Като го легализират - тогава ще си говорим Stop

Също така недоумявам тази практика на лекарите в АГ приемът на пациенти да не се случва по предварително уговорени часове. За мен е абсурдно да чакам като идиот 2-3 часа пред кабинет и да не е ясно кога ще вляза. Това е просто едно неуважение към бъдещите майки. Плаща се за тези прегледи, нали? Не са по ЗК?

# 97
  • Варна
Да, стана ми ясно, че прасунчо има предвид препарата Цитотек. Аз пренасях няколко дни и също се наложи използване на препарат омекотяващ шийката ( не подейства обаче). Много притеснения имах по повод Цитотек-а, които споделих с лекаря. Знам, че в България е нелегализиран, а го купуват от Кипър, Гърция и т.н. Доколкто знам една от причините да не е легализиран е факта, че може да се използва в ранна бременност за предизвикване на аборт. На всички ни е ясно с нашата "система", колко момичета могат да си го закупят по "втория" начин и да си предизвикат сами аборт, в случай на нежелана бременност.
Относно прегледите в кабинета до Спешния и чакането- всеки сам си избира лекаря и дали тази система го устройва. И да напомня, че СБАГАЛ  е акушеро-гинекологично заведение, т.е. за всичко свързано с това направление в медицината, а не само бременност и раждане. Не са по ЗК прегледите, заплащат се. Пак казвам, не одобрявам много неща от реда в АГ, но и не мога да отрека качествените специалисти и наличната техника. Това е! Мисля, че много оспамихме темата в посока не АГ специалисти, а конкретно заведение. Всеки сам прави избора си.   bouquet

# 98
Темата е "Акушер-гинеколози- Варна 4" и е съвсем нормално да обсъдим едно от 4-те  места/болници/, където могат да бъдат срещнати пове4ето ни варнаенски гинеколозите Wink

# 99
Всеки сам прави избора си.   bouquet

Не винаги. На мен ми се наложи по празниците по 24 Май да търся спешен кабинет и единствения, който работи в града (без Майчин дом, защото все пак си внасям като поп здравните осигуровки), беше този в АГ. В Окръжна нямаше и жалко, защото исках там да отида и първо там попитах, когато се случи белята. Та затова се озовах в АГ, за съжаление. И честно казано, ама изобщо не ме интересува какви специалисти имат и каква техника. Не ме интересува и мизерната обстановка..единственото, което ме интересува е да не бъда възприемана като някаква крава, която няма право да получи човешко обслужване.
Да не пропусна да кажа и за хистологията, която най - накрая вчера ми беше разчетена от една генетичка. Светилата са написали, че нямало ембрион при кюретажа, а само кухо яйце. Да, ама не! Преди самия кюретаж ме гледаха на ехо и даже снимка имам на мъртвия ембрион. Сега, обаче ми се назначават генетични изследвания, които е добре да пусна, заради КУХОТО МИ ЯЙЦЕ. Разлика между кухо яйце и загинал ембрион има от небето до земята. Генетичката ми обясни, че е много важно дали е едното или другото и за нея било важно това, което е написано в хистологията.
Аз приключих с тази тема и оформих изцяло мнението си за АГ болница.

Единственото хубаво нещо за мен в тази болница е Д-р Кателия Александров и екипа му, въпреки, че сме се срещали само веднъж. Този човек няма нищо общо с "колегите си". Peace

# 100
Има и още някой друг лекар дето стават  Wink
Съжалявам за преживяното от теб. Confused
Дано следващото ти посещение в АГ Варна завърши с бебе в ръце Hug

# 101
Има и още някой друг лекар дето стават  Wink
Съжалявам за преживяното от теб. Confused
Дано следващото ти посещение в АГ Варна завърши с бебе в ръце Hug

Благодаря ти, Вали!  Hug

# 102
  • Варна
Мамчета, искам да се включа само да ви предупредя да не ходите при д-р Терзиева от мед. център Младост. Изключително грубо и арогантно отношение. Може и да е добър специалист, но за отношението си към бременни жени не заслужава нито една жена да и стъпи в кабинета.
Ето какво ми се случи днес:
 Да ви се оплача  от една отвратителна докторица - истинска вешица. Заради нея си загубихме целия ден. И всичко това за един тъп болничен лист. Лекарят ми д-р Шопов от ЖК в Градска болница е в отпуск и го замества някакъв доста неприятен и арогантен тип д-р Николов. Тъй като сега е само той и няма ЛКК в градска болница, та за болничен ме прати при д-р Терзиева в мед. център Младост, защото тя е председател на ЛКК и АГ. Отивам вчера следобед след ЖК, но я нямаше, защото си променила раб. време. Отивам днес към 10.30 сутринта и срещам още 2 момичета, които са при д-р Шопов от ЖК и също са ги пратили за болничен при нея. Влизам в кабинета и като и казах за какво съм отишла, въпросната мърла почва да ми крещи, че тя нямало с нас да се занимава и не можела да си гледа работата и защо сме и разваляли рахатлъка. Освен това какви били тези документи, с които са ни изпратили - не им се виждали ясно квадратчетата и тя не знаела кое къде да пише. #Crazy А, и понеже не сме се следяли при нея, трябвало 20 лв за видеозон да ни прегледала.  #Cussing out Значи другите 2 момичета били там от 8.00 сутринта, едното си взе болничния в 11.30, а другото в 12.00 още чакаше и не знам кога е успяла , защото аз си тръгнах. Е за толкова време със всичкото писане на ръка тя успя да напише само 2 болнични листа.  Shocked За протокола не е имала други пациенти  - влязоха само 3 жени явно от "нейните" пациенти да и оставят някакви документи за болнични и излязоха след 5 минути. През тези часове естествено ние с шкембаците седим в коридора, където няма грам вентилация и на здрав човек ще му прилошее, а камо ли на бременна жена. В 12.00 вече не издържах след като дори още не ме беше прегледала и само влязох да я овикам аз и си заминах. Отидох в Окръжна болница - невероятно мили хора и за няма и 30 минути всичко беше готово. А въпросната гадина ми идеше да я  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Сори, че ви занимавам, ама така бях набрала, че ми идеше да я заритам тази вещица. не ходете при д-р Терзиева!!!

# 103
Съжалявам, че и за тази Терзиева трябва да дам отрицателно мнение. Явно все на идиотите на Варна съм попадала преди  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Когато бях бременна за кратко, преди 2 месеца, й се обадих да я питам дали може да ме поеме за ЖК, че ми е близо и на удобно място, а и така или иначе щеше да ми пуска само всичко, което е по ЗК, а аз щях да си ходя при друг доки за наблюдение. Това чучело така грубо се държа с мен по телефона, като се развика с един груб мъжки глас.... Аз й казвам: трябва в началото на юни да се запиша на ЖК, а тя ми вика: "ти к'ва си,. че да казваш кога ще те запиша"  Shocked Shocked Shocked Имаше и други изказвания в този стил. Това са моите впечатления от нея.

# 104
  • Варна
zuzi_79, аз си мислех, че може само днес да е станала с г.за нагоре, ама явно и е по рождение.  Mr. Green Невероятна грубиянка е тази Терзиева. Не мога да разбера как някой може да ходи при нея. newsm78 #Crazy

Ох, Зузи, сега прочетох какво си преживяла в АГ-то и с разни там доктори  и сестри и ми идва.. #2gunfire #2gunfire #2gunfire Не мога да разбера как може да има таква бездушие към друго човешко същество. #Cussing out #Cussing out #Cussing out   Дано си намерила твоя лекар и скоро да се появи чаканото бебче!  Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 17:22 от Q-T

Общи условия

Активация на акаунт