1. АГ болница по статут относно спешността не се различава от Окръжна. И в АГ болница и в Окръжна се извършва спешен прием на бременни, родилки и гинекологично болни жени, извършват се раждания, спешни операции и абразии, разлика няма. Не знам защо са Ви върнали под такъв предтекст, но това за мен означава” На нас не ни се работи, бягайте в АГ”. Единствения случай , при който пациентите трябва да бъдат насочвани към АГ болница е при очаквано раждане на недоносен плод, защото в Аг болница е единствения за североизточна България Неонатологичен център за отглеждане на силно недоносени деца.
2. В АГ болница от 13.30 след обяд до 7.45 на следващия ден, както и в почивни и празнични дни има само двама дежурни в цялата болница- единия е дежурен в Родилна зала, а другия отговаря за спешния прием на пациентките, за спешните гинекологични операции и манипулации и за всички оплаквания постъпващи от пациентките, които са хоспитализирани. Мисля, че трябва да се проявява разбиране, ако екипа е в секцио или зает с нещо спешно в родилна зала, може да се наложи да се изчака дори и час и половина, толкова продължава едно цезарово сечение например.
3. На Zuzi бих казал следното: д-р Цонев, който по нейни думи е единствения обърнал и внимание е всъщност ЕДИНСТВЕНИЯ отговорен за забавения и прием, защото е бил дежурен нощен гинекологичен на датата, която посочва. Т.е. От 7.00 /когато Зузи е дошла/ до 8.00 е бил физически само той лекаря, който може да я приеме. Дежурната акушерка от приемен кабинет го е търсила няколко пъти, не знам каква е била причината да не слезе, може и да е имал съществена, това не мога да кажа. Явно накрая след поредното прозвъняване до Гинекология /6ет./ някой го е посъветвал да слезе и да си свърши работата. Извинявам се за причиненото неудобство на Зузи, но поне д-р Цонев е бил любезен и тя е доволна от него, което омекчава грешката в забавянето му.
4. Адмирирам поведението на д-р Мирчева, за това е че е настоявала Зузи да постъпи в болница за спешен кюретаж. Диагнозата Мисед аборшън е много сериозна и изисква спешна хоспитализация и кръвни изследвания, поради опасността от развитие на коагулопатични усложнения, които могат да се окажат фатални за бременната, За щастие са редки, но не са за пренебрегване.
5. От друга страна, ако Зузи беше приела да постъпи още тогава, щеше да си спести болките, кървенето и всички притеснения, които е изживяла, очаквайки сама да изхвърли ембриона, със сигурност нямаше да заплаща прегледа и след 2 часа щеше да бъде отново с близките си, толкова е престоя след аборт. Освен това със сигурност щеше да си спести охлузванията, защото д-р Цонев е млад специализант първа година с много малък опит, докато д-р Мирчева има специалност поне от около 5 години и значително повече опит и рутина.
6. Не мога да се съглася, че нямаме добри лекари и акушерки. Уважавам много д-р Александров. Той е нашата гордост и нашия най-добър специалист в областта на стерилитета и ендоскопската хирургия. Радвам се че имам такъв специалист „под ръка”, който да помоля за съвет и подкрепа в случай на нужда. Той също се нуждае от нас в някой ситуации в Родилна зала или в Операционна зала, защото професията ни е екипна и само така можем да ви бъдем истински полезни.
Надявам се, че въпреки всичко има много майки, които гушкат своите съкровища, благодарение на нашите усилия и са ни благодарни за грижите и всеотдайността.
Често напоследък се случва да съжалявам, че съм избрал лекарската професия, въпреки, че безкрайно обичам работата си. Уморих се от всички упреци в медиите, в интернет пространството, навсякъде! Радвам се, че успях да откажа децата си и нито едно от тях не ме последва в безумието да си лекар в България.
Пожелавам на всички четящи във форума много щастие, любов и само хубави моменти през целия им живот!
Подпис: един некадърен грубиян от АГ болница