Акушер-гинеколози- Варна 4

• 150 168
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Скъпи дами, четейки темата се убеждавам какво огромно отношение за „истината” има гледната точка. Дори се осмелих да се регистрирам и да дам мнението си. Болно ми е, че имате такова мнение за цялата болница и нейния персонал, част от който съм и аз. Ще ви разкажа малко за нас:
1.   АГ болница по статут относно спешността не се различава от Окръжна. И в АГ болница и в Окръжна се извършва спешен прием на бременни, родилки и гинекологично болни жени, извършват се раждания, спешни операции и абразии, разлика няма. Не знам защо са Ви върнали под такъв предтекст, но това за мен означава” На нас не ни се работи, бягайте в АГ”. Единствения случай , при който пациентите трябва да бъдат насочвани към АГ болница е при очаквано раждане на недоносен плод, защото в Аг болница е единствения за североизточна България Неонатологичен център за отглеждане на силно недоносени деца.
2.   В АГ болница от 13.30 след обяд до 7.45 на следващия ден, както и в почивни и празнични дни има само двама дежурни в цялата болница- единия е дежурен в Родилна зала, а другия отговаря за спешния прием на пациентките, за спешните гинекологични операции и манипулации и за всички оплаквания постъпващи от пациентките, които са хоспитализирани. Мисля, че трябва да се проявява разбиране, ако екипа е в секцио или зает с нещо спешно в родилна зала, може да се наложи да се изчака дори и час и половина, толкова продължава едно цезарово сечение например.
3.   На Zuzi бих казал следното: д-р Цонев, който по нейни думи е единствения обърнал и внимание е всъщност ЕДИНСТВЕНИЯ отговорен за забавения и прием, защото е бил дежурен нощен гинекологичен на датата, която посочва. Т.е. От 7.00 /когато Зузи е дошла/ до 8.00 е бил физически само той лекаря, който може да я приеме. Дежурната акушерка от приемен кабинет го е търсила няколко пъти, не знам каква е била причината да не слезе, може и да е имал съществена, това не мога да кажа. Явно накрая след поредното прозвъняване до Гинекология /6ет./ някой го е посъветвал да слезе и да си свърши работата. Извинявам се за причиненото неудобство на Зузи, но поне д-р Цонев е бил любезен и тя е доволна от него, което омекчава грешката в забавянето му.
4.   Адмирирам поведението на д-р Мирчева, за това е че е настоявала Зузи да постъпи в болница за спешен кюретаж. Диагнозата Мисед аборшън е много сериозна и изисква спешна хоспитализация и кръвни изследвания, поради опасността от развитие на коагулопатични усложнения, които могат да се окажат фатални за бременната, За щастие са редки, но не са за пренебрегване.
5.   От друга страна, ако Зузи беше приела да постъпи още тогава, щеше да си спести болките, кървенето и всички притеснения, които е изживяла, очаквайки сама да изхвърли ембриона, със сигурност нямаше да заплаща прегледа и след 2 часа щеше да бъде отново с близките си, толкова е престоя след аборт. Освен това със сигурност щеше да си спести охлузванията, защото д-р Цонев е млад специализант първа година с много малък опит, докато д-р Мирчева има специалност поне от около 5 години и значително повече опит и рутина.
6.   Не мога да се съглася, че нямаме добри лекари и акушерки. Уважавам много д-р Александров. Той е нашата гордост и нашия най-добър специалист в областта на стерилитета и ендоскопската хирургия. Радвам се че имам такъв специалист „под ръка”, който да помоля за съвет и подкрепа в случай на нужда. Той също се нуждае от нас в някой ситуации в Родилна зала или в Операционна зала, защото професията ни е екипна и само така можем да ви бъдем истински полезни.
Надявам се, че въпреки всичко има много майки, които гушкат своите съкровища, благодарение на нашите усилия и са ни благодарни за грижите и всеотдайността.
Често напоследък се случва да съжалявам, че съм избрал лекарската професия, въпреки, че безкрайно обичам работата си. Уморих се от всички упреци в медиите, в интернет пространството, навсякъде! Радвам се, че успях да откажа децата си и нито едно от тях не ме последва в безумието да си лекар в България.
Пожелавам на всички четящи във форума много щастие, любов и само хубави моменти през целия им живот!
Подпис: един некадърен грубиян от АГ болница

# 106
  • Варна
Често напоследък се случва да съжалявам, че съм избрал лекарската професия, въпреки, че безкрайно обичам работата си. Уморих се от всички упреци в медиите, в интернет пространството, навсякъде! Радвам се, че успях да откажа децата си и нито едно от тях не ме последва в безумието да си лекар в България.
Пожелавам на всички четящи във форума много щастие, любов и само хубави моменти през целия им живот!
smile3501

# 107
Понякога освен да е добър, един лекар трябва и да ИСКА да си върши работата както трябва.

# 108

За Д-р Александров съм споделила мнението си вече в предишния пост.

Решили сте да изкажете мнението си анонимно, а се ровите в моето болезнено досие, на което пише истинското ми име. Имате ли това право????????? И кой точно Ви го даде????????

П.С. Щом д-р Цонев няма според Вас нужния опит и е просто специализант, тогава ние какво сме? Опитни зайчета ли? Не можах да разбера смисъла от споделеното.

Смятам, че няма какво повече да си напишем тук. Всеки има право да разкаже историята си, затова това е форум. А Вие не приемайте ролята на защитник, а опитайте да направите така, че да няма повече такива отзиви, като моя.

Това е моята гледна точка и не карам никой да вярва на думите ми! Кое е истина или "истина", всеки сам може да си прецени.

Пожелавам приятна вечер!

# 109
След като знаете кой кога е бил на работа и кой колко стаж има, явно сте един от ръководителите или отговрните хора в тази болница.Тук става въпрос освен за компетентност на лекари  и за условия,отношение и др.Помислете и за това  Wink
А ,4е добри лекари,акушерки има при вас е факт Hug
Продължавайте да работите с желание и да се раждат все пове4е здрави бебета при вас Hug

# 110
  • Варна
Наистина, монетата има винаги две страни. Моето мнение за АГ е много добро - там попаднах на страхотно отношение от страна на лекари, акушери, неонатолози, изобщо от целия персонал, а бях с очаквания за ужасно отношение, предвид прочетеното по форумите. Смятам, че не може да се генерализира за цялото АГ заведение на базата на единичен опит, според мен там са едни от най-добрите специалисти и поради тази причина избрах да родя там, въпреки прочетените и дочутите негативни мнения. И определено не съжалявам, а вярвам, че и много други майки гушкат слънцата си благодарение на екипите там.

За д-р Терзиева, малко виновна се чувствам, че именно аз бях една от тези дали добри отзиви за нея, когато Зузи попита. С мен не се е държала така грубо, случвало се е да е малко тросната понякога, но чак груба не. Нямам наблюдения за нея като специалист, тъй като изкарах една невероятно лека и безпроблемна бременност, но е факт, че получих всичко, полагащо се по ЗК /а доста лекари си "спестяват" някои неща/ и часовете се спазваха стриктно, което мен идеално ме устройваше.

# 111

Решили сте да изкажете мнението си анонимно, а се ровите в моето болезнено досие, на което пише истинското ми име. Имате ли това право????????? И кой точно Ви го даде????????

Не съм се ровил в ничие досие, просто проверих графика си за май и видях кой е бил дежурен на датата, която посочва Зузи, след това ми просветна, че се сещам за случая, на рапорта сутринта му направиха забележка за двете пациентките, които чакат от сутринта и той слезе да ги приеме. Това е всичко!
Не сте опитни зайчета, разбира се, всички специализанти знаят, че трябва да работят само под ръководството и в присъствието на титуляр със специалност, който подписва цялата документация и носи отговорността.
Кръчвните изследвания се вземат  задължително при поставяне на абоката, ако това не е направено е голям пропуск, урина се взема докато жената е под анестезия, за да не се травмира допълнително и за да не попадне кръв от влагалището в пробата и да я опорочи. Всички жени, които искат могат да останат 24 часа, защото такива са изискванията на здравната каса, но повечето предпочитат да си тръгнат, щом се почувстват по-добре. Метергина също е изискване на здравната каса, но т.к. има доста странични ефекти, го предписваме само по показания, а не на всички, както искат от касата, но се налага да го пишем в листите.
Ако акушерката е била груба е трябвало незабавно да уведомите завеждащия Гинекология! Не се колебайте да се оплачите, ако почувствате, че някой ви обижда или не си върши работата както трябва!
Наистина се опитваме да се държим така, че всички да са доволни, съжалявам, че не винаги се получава. Спирам с писането, няма повече да досаждам в темата ви! Разбирам болката ви и винаги знам,че на среща си имам човек,а не просто поредния пациент. Но разберете, че и ние сме хора, може би понякога грешим, 100% е така, каквото зависи от мен ще направя за да бъдат тези грешки все по-малко! Съжалявам, че се включих, беше наистина безмислено...
Късмет на всички !

# 112
Радвам се на това, което прочетох от Ваша страна. Определено имаше от какво да се оплаквам, но не го сторих, защото болката ми тогава беше по-голяма от всичко физическо, което изпитвах. За мен това е затворена страница.

Пожелавам наистина много родени бебета в АГ и по-любезно отношение от някои хора от екипа. Не оспорвам това, че има добро доктори.

Благодаря за разбирането, което проявявате при последната си публикация. Надявам се да чета повече положителни мнения за АГ болница, отколкото отрицателни.

Пожелавам успех!!! Peace

# 113
Може и да не е било безсмислено. Видяхме, че има и лекари, които четат темите и ще се опитат за в бъдеще такива неща да се избягват!
На Вас желая лека работа и все повече бебета видят бял свят в АГ. В хубава обстановка с добро отношение.

# 114
  • Варна
Скъпи дами, четейки темата се убеждавам какво огромно отношение за „истината” има гледната точка. Дори се осмелих да се регистрирам и да дам мнението си. Болно ми е, че имате такова мнение за цялата болница и нейния персонал, част от който съм и аз. Ще ви разкажа малко за нас:
1.   АГ болница по статут относно спешността не се различава от Окръжна. И в АГ болница и в Окръжна се извършва спешен прием на бременни, родилки и гинекологично болни жени, извършват се раждания, спешни операции и абразии, разлика няма. Не знам защо са Ви върнали под такъв предтекст, но това за мен означава” На нас не ни се работи, бягайте в АГ”. Единствения случай , при който пациентите трябва да бъдат насочвани към АГ болница е при очаквано раждане на недоносен плод, защото в Аг болница е единствения за североизточна България Неонатологичен център за отглеждане на силно недоносени деца.
2.   В АГ болница от 13.30 след обяд до 7.45 на следващия ден, както и в почивни и празнични дни има само двама дежурни в цялата болница- единия е дежурен в Родилна зала, а другия отговаря за спешния прием на пациентките, за спешните гинекологични операции и манипулации и за всички оплаквания постъпващи от пациентките, които са хоспитализирани. Мисля, че трябва да се проявява разбиране, ако екипа е в секцио или зает с нещо спешно в родилна зала, може да се наложи да се изчака дори и час и половина, толкова продължава едно цезарово сечение например.
3.   На Zuzi бих казал следното: д-р Цонев, който по нейни думи е единствения обърнал и внимание е всъщност ЕДИНСТВЕНИЯ отговорен за забавения и прием, защото е бил дежурен нощен гинекологичен на датата, която посочва. Т.е. От 7.00 /когато Зузи е дошла/ до 8.00 е бил физически само той лекаря, който може да я приеме. Дежурната акушерка от приемен кабинет го е търсила няколко пъти, не знам каква е била причината да не слезе, може и да е имал съществена, това не мога да кажа. Явно накрая след поредното прозвъняване до Гинекология /6ет./ някой го е посъветвал да слезе и да си свърши работата. Извинявам се за причиненото неудобство на Зузи, но поне д-р Цонев е бил любезен и тя е доволна от него, което омекчава грешката в забавянето му.
4.   Адмирирам поведението на д-р Мирчева, за това е че е настоявала Зузи да постъпи в болница за спешен кюретаж. Диагнозата Мисед аборшън е много сериозна и изисква спешна хоспитализация и кръвни изследвания, поради опасността от развитие на коагулопатични усложнения, които могат да се окажат фатални за бременната, За щастие са редки, но не са за пренебрегване.
5.   От друга страна, ако Зузи беше приела да постъпи още тогава, щеше да си спести болките, кървенето и всички притеснения, които е изживяла, очаквайки сама да изхвърли ембриона, със сигурност нямаше да заплаща прегледа и след 2 часа щеше да бъде отново с близките си, толкова е престоя след аборт. Освен това със сигурност щеше да си спести охлузванията, защото д-р Цонев е млад специализант първа година с много малък опит, докато д-р Мирчева има специалност поне от около 5 години и значително повече опит и рутина.
6.   Не мога да се съглася, че нямаме добри лекари и акушерки. Уважавам много д-р Александров. Той е нашата гордост и нашия най-добър специалист в областта на стерилитета и ендоскопската хирургия. Радвам се че имам такъв специалист „под ръка”, който да помоля за съвет и подкрепа в случай на нужда. Той също се нуждае от нас в някой ситуации в Родилна зала или в Операционна зала, защото професията ни е екипна и само така можем да ви бъдем истински полезни.
Надявам се, че въпреки всичко има много майки, които гушкат своите съкровища, благодарение на нашите усилия и са ни благодарни за грижите и всеотдайността.

Здравейте!
Позволявам си да отговоря на поста ви, въпреки, че не съм Зузи, аи коментарът ми е по-общ. Хубаво е, че ни представяте друга гледна точка. Аз лично съзнавам, че когато като пациенти сме недоволни от конкретен лекар имаме склонност да генерализираме и да слагаме под общ знаменател всички лекари, което е грешно (както и всички генерализации) . Ако сте чели назад в темата, ще видите, че има и много доволни пациенти от АГ- болница, от лекари, акушерки и сестри там. Мисля си, че много често негативните реакции на пациентите и на майките в частност са в резултат на липсваща комуникация. Всички живеем и работим в България и знаем, че лекарите често не са виновни, че има по един дежурен на смяна примерно или други подобни неща. Достатъчно е някой да седне и спокойно да обясни на бременната жена или пациента какво става и защо трябва да чака. Това важи и за други професии и го знам от личен опит. Хората искат да знаят какво става и някой да им го обясни нормално и спокойно, а не да ги овика и да има каже, че просто трябва да чакат.
В бг-мама има цял подфорум, където можете да прочетете ужасяващи истории от българските болници, свързани със загуба на бременност. Ако приемем, че във всички тях лекарската компетентност е неоспорима, то това, което шокира и травмира жените за цял живот е отношението към тях, към бебето им (което за вас е плод, ембрион, т.н., но за жената е нейното БЕБЕ / ДЕТЕ). Няма да давам примери - който иска, може да прочете.

За това, че напоследък се шуми по медиите относно лекари, не мисля, че е лошо. Съгласна съм, че медиите често търсят сензации и демонизирането на лекарите не е оправдано. Абсолютно съм на мнение обаче, че хората просто започнаха да си търсят правата и да не се примиряват най-вече с грубото отношение на някои лекари и с небрежността, с която се отнасят към тази най-достойна професия. Нека това продължи, за да може некадърните грубияни да отпаднат от лекарското съсловие, а кадърните и човечни специалисти да получат признанието и уважението, които заслужават!

Иначе знам,ч е работите при кошмарни условия - наложи ми се да лежа за кратко в АГ тази година. Аз също не бих се чувствала добре в такива условия. Не мога да се оплача от отношение на лекари или акушерки. Но мисля, че там има и големи специалисти и добри хора, които правят невъзможното всеки ден, за да се раждат бебета. Аз съм решила живот и здраве след 2 месеца да раждам в АГ-Варна и да си тръгна от там със здраво детенце и с вяра, че нещата се променят към по-добро!

С уважение към Вас и Вашата професия

# 115
Здравейте. Днес мисля да звънна на двата телефона , които по - назад в темата някой даде за д-р Желязкова. Искам да питам кога преглежда , ако изобщо преглежда . Имам проблеми от една година , от както спрях противозачатъчните. То не беше косопад , то не беше кървене извън цикъла и т.н. Понеже ми я препоръчаха от няколко места тази лекарка мисля да я посетя макар , че тя си е акушер гинеколог и силната и страна не са хормоналните проблеми , но пък една наша съфорумка ми каза , че именно тази лекарка й е помогнала , когато е имала проблеми от този тип. Надявам се да ми бъде полезна , че вече ще се побъркам и не знам при кого да ида , а проблемите си стоят.

# 116
  • ВАРНА
един безумец , постът ви за пореден път ме убеждава колко абсурдно е цялото АГ плюс целия му персонал. Поне да бяхте се представил.
Постът ви съм си го копнала, че не се знае един ден знае ли се.

# 117
  • Wolwedans
един безумец , постът ви за пореден път ме убеждава колко абсурдно е цялото АГ плюс целия му персонал. Поне да бяхте се представил.
Постът ви съм си го копнала, че не се знае един ден знае ли се.
На мен пък ми хареса поста, не видях нищо обидно и абсурдно в него. И двете си деца съм родила в АГ болница и съм доволна от всички, дали е било късмет не знам, но защо ли и всичките ми приятелки споделят моето мнение?!! Явно всички сме късметлийки! Аз съм един позитивен човек, вероятно в това е разликата....

# 118
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Добър пост,но щом е анонимен за какво говорим?Няма смелост да си каже името или и той е,като тях?Сори ама на това ме навежда мисълта.

# 119
В МЦ "Младост" има и свестен гинеколог- д-р Уляна Петкова от АГ преглежда и води консултации. Впечатленията ми са съвсем пресни, от днес. Внимателна е, обяснява подробно, не ти изкарва акъла.
Повечето от нас- пациентите на този МЦ- са посещавали д-р Кирилова, за която мога да кажа само хубави неща, но тя е заминала в онкологията в Плевен.

От работата и отношението в АГ имам прекрасни спомени, конкретно от доктор Заимов (и още няколко гинеколози, неонатолози и акушерки, на които за съжаление не помня имената). Там съм преживяла един аборт- кухо яйце и две тежки, но успешни раждания. Никой никога не си е позволил да повиши тон в мое присъствие- санитарка, акушерка, лекар. И аз съм задавала купища малоумни въпроси, продиктувани от страх или болка, но винаги съм получавала внимателен отговор и загриженост. Възможно е да съм късметлийка, но все пак пролежах доста време там, много народ се извървя. Съжалявам за болезнения опит на някои от вас.

Добър пост,но щом е анонимен за какво говорим?Няма смелост да си каже името или и той е,като тях?Сори ама на това ме навежда мисълта.
Не мисля, че е така. Всеки има причини и право да запази анонимност в това пространство. И аз не си пльоскам името навсякъде. Именно от съображения свързани с професията ми.

....Аз съм един позитивен човек, вероятно в това е разликата....
Смятам, че тук е разковничето.  Peace

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 14:19 от Босоногата

Общи условия

Активация на акаунт