Миризмата от котки

• 13 865
  • 37
  •   1
Отговори
Здравейте.
Не знам дали тук е мястото на темата, но ми се струва най-подходящо.
Та на скоро нашите съседи направиха бартер за апартамента си, т.е. собствениците на апартамента, в който те отидоха да живеят, сега живеят в нашия вход.
Тия новите имат котки. Старият им апартамен вуни ужасно (бившите ни вече съседи правят ремонт и още не могат да се оттърват от миризмата). От няколко дни обаче забелязвам, че и входа ни започна да мирише на котки. Правя това уточнение за бартера, за да стане ясно, че хората явно не си чистят на животните.
Искам да знам как мога да разкарам тази миризма. Много ми е отвратително всеки път като се отвори вратата и да усещам как мирише.
Отделно пък не знам какво ще стане ако се оплача - ние имаме куче. Т.е. ако кажем не ги искаме тези котки тук, те с в правото си да кажат - ок, но махнете кучето. А и самите котки не ме дразнят, дразни ме тази миризма.
Моля, ако някой има идея да казва как да се оправя.

# 1
Нямам идея как се маха подобна миризма, освен с редовно чистене, но и не съм сигурна как можете да накарате някого да си чисти къщата /надали може да му се извика ХЕИ или поне не без достатъчно условия/.
Всъщност, ние имаме риба и котка вкъщи + 1 котарак, /вече/ 3 кучета, 2 ангорски зайчета, 1 костенурка и 10-тина кокошки на вилата и няма миризма, но си иска чистене, постилане на животните и т.н. Представям си, за да замирише апартамент, как изглежда този дом отвътре.
Горките котета, които са принудени да живеят така. По света има зоополиция...

# 2
Абе у тях нека си им мирише, честно не ме вълнува. Ама ми мирише и пред моята врата, а те не са на нашия етаж. Съмнявам се, че ги пускат котките във входа да си се разхождат, лошото е че не съм ги засякла. Ако ги видя, ще имам повод да им направя забележка.
Иначе в стария им апартамен наистина е ад. Ходих да видя как върви ремонта. Всичко е изнесено и изстъргано и миризма пак има. Направо ужас.
А си много права за чистенето. Всяко нещо си иска грижите. Ние сме с куче, но у нас няма миризма. (не е мое мнение, а на хората които идват у нас).

# 3
  • софия
да не те плаша, ама май няма отърване от тази воня
навремето моята приятелка си гледаше котка няколко години. котката пишкаше на канала в банята (много смешно се наместваше, все едно паркира на заден), обаче когато няма никой цял ден в къщи да пусне водата отгоре яко мирише. и миризмата се просмуква във всичко, дрехи, мебели. иначе у тях беше извънредно чисто.
и естествено тази миризма прониква навсякъде през каналите и шахтите. затова и у вас ще мирише, и във входа.

# 4
  • Mediterraneo
Ние сме с куче, но у нас няма миризма. (не е мое мнение, а на хората които идват у нас).

Недей да вярваш много на хората. Независимо от грижи, почистване и пр. винаги има специфична миризма на животно. Това малко извън главната тема, извинявай.

# 5
Ние сме с куче, но у нас няма миризма. (не е мое мнение, а на хората които идват у нас).

Недей да вярваш много на хората. Независимо от грижи, почистване и пр. винаги има специфична миризма на животно. Това малко извън главната тема, извинявай.

Съгласна съм, то и хората си миришем специфично  Peace Аз говоря за онази, гадната миризма.

# 6
Много внимателно прочети закона за етажната собственост. Виж раздела за домашни животни. Ако сте под, над или до тях, трябва да искат от Вас писмено разрешение за котките. Преди това, Вие си вземете такова разрешение от старите съседи със задна дата от преди прехвърлянето (така новите съседи нямат думата), както и от вашите съседи за да си регистрирате кучето преди да започнете с конфликтите.

# 7
Оф ама хич не искам конфликти. Искам само някакъв почистващ препарат. Не знам белина или оцет дали ще помогнат. Та ако на някой му се е налагало да чисти такова нещо да казва.
То е ясно, че ако проблема стане голям - т.е. миризмата, ще се иска съгласние за животните и така.

# 8
  • Mediterraneo
Добре де, къде смяташ да чистиш?!

# 9
Оф ама хич не искам конфликти. Искам само някакъв почистващ препарат. Не знам белина или оцет дали ще помогнат. Та ако на някой му се е налагало да чисти такова нещо да казва.
То е ясно, че ако проблема стане голям - т.е. миризмата, ще се иска съгласние за животните и така.
Най-добре се почистват миризми с ензимни препарати. Говорим за биологични миризми, от животни, от хора, от хладилник, от мазнини. Разграждат източника на миризмата, самите те не оставят никаква миризма в последствие, проникват в дълбочина, след определено време се разпадат сами (ако не успеете да ги изплакнете). Цената им е напълно нормална.

# 10
  • софия
това беше полезна информация, мерси! а къде се продават?

и все пак не виждам авторката къде ще чисти, в хората с котката ли?
забелязала съм, че хора живеещи с котки свикват с тази специфична миризма, която за мен е изключително задушаваща.

# 11
...забелязала съм, че хора живеещи с котки свикват с тази специфична миризма, която за мен е изключително задушаваща.

Извинявам се, че се повтарям, но миризма на котка има там, където не се почиства редовно или не се възпитава животното да и върши нуждите на правилното място. У същите хора често мирише и на хора, на храни, и на какво ли не. Не го твърдя само като собственик на котки, а и като човек, който е ходил тук-таме и съм попадала и в миришещи, и в немиришещи къщи.
Но... наистина обезмирисяването трябва да започне от дома ина комшиите, ако пък наистина не си учат животните да се облекчават на самото стълбище.

# 12
Според мен нямаш шанс срещу тази миризма. В нашия вход се хранят две котки - мирише ужасно. Нищо не мога да направя. Слагам ароматизатор на площадката, за да ги дразни силният му мирис и да не пикаят на нашия етаж. Crazy
Аз не се дразня само от миризмата на котки - има съседи без котки, но по миризмата на кенеф  Sick, винаги познавам кога са си отваряли вратата. Умирисници винаги ще има. Sick

# 13
Смятам да чистя стълбището пред нас и площадката. Мисля, че ги пускат и те си вършат нуждите из входа. Ще пробвам, но така като чета явно нищо няма да помогне за миризмата. А като се замисля, че те са от съвсем скоро тук. Какво  ли ще е след месец, ами в големите жеги  newsm78

# 14
  • софия
Azaf, мисълта ми е, че там където мирише са свикнали с миризмата, не по принцип. Същото е и с миризмата на манджа. Свекърва ми имаше котка 22 години-сиамка рекордьор, обаче у тях винаги миришеше на манджорляци.

Общи условия

Активация на акаунт