Миризмата от котки

• 13 857
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
От първия пост не става ясно каква точно миризма имаш предвид, но като прочетох нататък и ми се изясни, че авно котките пикаят някъде на стълбището или маркират ако са мъжки.
Урината на котките мирише на амоняк, от това мирише гадно.
Хубаво е казал Мирослав, може да се почисти с препарат.
Освен това ако имат котешка тоалетна, и тя се почиства редовно пак няма проблем.
Много приятели с котки имаме, много зависи от това как се облекчава животното, ако е в негова тоалетна и тя се чисти редовно не мирише. Ако се е научило на сифон на мивка или баня  Sick Смърди.
Ние имаме котарак, докато беше малък не го пускахме навън и си пишкаше и акаше в сандъчето, и като сме цял ден на работа - с влизането смърди докато не изчистиш сандъчето, после проветряваш, но пак има миризма, лека но има.
Като започна котето да си ходи навън, няма проблем.

# 16
  • с/у ОколоМръсТното
Ако ще стопаните да са най-големите чистофайници, не съм влизала в дом, в който се гледа някакво си животно, в който да няма никакъв мирис от него. Отделно човешките и готварските миризми. И ние гледаме заек и си смърди. А можеше да ухае на печен такъв  Mr. Green Ноооооо, всикчо по реда си  Joy

Моята щерка ходи на гости в нейна много добра приятелка и като се върне смърди на котешка пикня, та не се трае. Аз лично подивявам от тази миризма и я карам да се съблече и да се мята в банята... Иначе рискува много  Mr. Green Не ме питайте как се навеждам да й пъхна дрехите в пералнята...   Sick Sick Sick
Та няма немиришещи домашни любимци. В нашите определено не мирише, но само вътре. На стълбището пред къщата се носи воня, еле пък в разгония период. Но котката им се изхожда само навън. И това обяснява липсата на воня от животинчето.

Деската, много голямо съчувствие имаш от мен. Тази миризима ме кара да откачам... Дано при теб не седи така въпросът  Peace Ако откриеш чудодейнитя препарат, свирни моля те, че съм способна да удуша щерката и котката на нейната дружка.  Close

# 17
Мен не ме дразни толкова между другото, сигурно щото откакто се преместих на село се натъкнах на неподозирани миризми  Sick
Пръч ако знаете как мирише като се разгони, и за моя изненада конете смърдят гадно, такива красиви животни, ама как миришат, леле  #Crazy

# 18
На котките им мирише урината, а има супер елементарно решение - котето се научава да се изхожда в котешка тоалетна близо до вентилатора на човешката тоалетна и се пълни със силиконови гранули, които поемат миризмата. Почиства се на 1-2 дни. По този начин не мирише повече от изходил се човек - напротив.
Виж, зайците смърдят и нашите са арестувани далеч от къщата, а прасето на съседите как вони...
 ooooh!

# 19
  • софия
ммм, темата станала още по-ароматна  Mr. Green

# 20
  • Mediterraneo
Нашите съседи гледат пуйки в двора( говоря за в града) и лятото е немислимо да ползваме нашия двор без противогази  Sick

# 21
  • Бургас
Много трудно ще се премахне тая миризма ,ако изобщо изчезне. Преди доста години бяхме на квартира ,където предишните наематели са гледали котка. Да ви кажа в банята миришеше ужасно ,явно там си е вършило нуждите животното ,направо ми се гадеше от тази миризма. Пробвала съм какви ли не препарати ,дори и Доместос ,но пак се усещаше мириса.

# 22
Азаф , а зимата къде държите зайците ? Ние също имаме заек и сега е навън на двора под един навес ... обаче си смърди , въпреки че му сменям през ден стърготините и мия клетката с препарат ... За това се чудя като стане студено какво ще го правя  Rolling Eyes В къщи не искам да го пускам каквото ще да става .

# 23
Мен не ме дразни толкова между другото, сигурно щото откакто се преместих на село се натъкнах на неподозирани миризми  Sick
Пръч ако знаете как мирише като се разгони, и за моя изненада конете смърдят гадно, такива красиви животни, ама как миришат, леле  #Crazy
То за това бълхите бягат от конете Laughing

... а зимата къде държите зайците ? ...
На село, вкарваха кафеза в обора, а излишните зайци ни ги пращаха в буркани Joy

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 20:09 от БориславМ

# 24
  • близо до Кресненското дефиле
   Деска,измий с белина , ама цялото стълбище.Дано започнат да се облекчават навън.На собствениците може да подариш : котешка тоалетна , гранули за котешка тоалетна , лопатка за почистването й ,шампоан за домашни любимци + има специална прах,с която се ръсят гранулите в котешката тоалетна. Нашият е аромат на лавандула.Супер ухае ! Mr. Green От ветиринарна клиника  вземи брошура за предимствата при кастрацията на котки. Пъхни я и нея в плика при другите подаръци.
   За собствениците-една туба с професионален дезинфектант ( да си изчистят къщата ) . Напиши им на лист и линка на тази тема. Да я прочетат!
    Имам котка и смея да твърдя ,че у дома не мирише. Кастрирана е , а тоалетната и почистваме след всяка употреба. Урината става на топче , от там в кисийка ,и във варела ( завързана ). Peace

# 25
И аз се спрях май на белината. Лошото е, че днес я изхабих всичката налина у нас за други цели. Утре заминаваме за два дни, но като се върнем се заемам с тази задача.
Преди във входа си гледахме котка - женска. Няма я от доста време. Спеше на нашата стелка - на първи етаж сме. Никога не е миришело така от нея. Явно тези наистина имат котараци и те са си маркирали новото жилище  Sick

# 26
Азаф , а зимата къде държите зайците ? Ние също имаме заек и сега е навън на двора под един навес ... обаче си смърди , въпреки че му сменям през ден стърготините и мия клетката с препарат ... За това се чудя като стане студено какво ще го правя  Rolling Eyes В къщи не искам да го пускам каквото ще да става .

Нашите са само 2, та положението не е отчайващо.
Зима, лято - живеят в приспособена стая в старата къща в същия двор. Старата къща я използваме за "работни цели" и в нея не става за живеене, но за животните е уютно.
Кучетата също си имат своя стая там и зимата си влизат, когато им е студено.

# 27

Да не те отчайвам deskatta, обаче от две години сме в сегашното ни жилище и съседката/врата до врата/ има котарак, миризмата е отвратително силна и ужасна.
 Собственичката е антисоциален тип и не се разговаря с нея по никакъв начин, бяга, крие се и не сме успели до сега/две години/ да си кажем и дума.
  Котката не излиза навън, напълно сигурна съм, защото няколко пъти входната и врата стои отворена по цял ден  и котарака само наднича. Като се разгонят обаче котките става трагично положението. Драска по вратата, маркира там явно защото не мирише, а вони ужасно, вратата е стара и с големи отвори и всичката миризма отива в общия коридор Close

Колкото и да се почиства отвън, той като си маркира вратата от вътре няма как да не мирише.
 Лятото особено е кошмар, влизаме и излизаме от апартамента възможно най-бързо.

И тъй като няма решение на нашия проблем, тази жена не е добре с главата, ще чакаме котката да си отиде от естествена смърт и ще се надяваме да няма следваща котка. Rolling Eyes

# 28
Съвет мога да дам на база моя опит с кучето. Когато я взехме беше на доста месеци и беше научена да пикае на терасата. Предишните собственици явно ги е мързяло да я извеждат и тя само там искаше да върши и двете дейности. Мъжът ми взе две бутилки белина, от най-обикновената и изми терасата с тях, без да ги разрежда. После пуснахме кучката там да се разходи. Явно миризмата ги отблъска, защото ние така си решихме проблема.

Просто мий с неразредена белина известно време всеки ден, да се натрупа, дано помогне.

# 29
 GrinningАз ще Ви захапя малко ,както се наричате тук драги мами, дом. котка е най чистоплътното животно което може да се гледа в апартамент.И стига с тия ваши глезотии ,има си наръчници и учебници как да си гледате и възпитавате животно в къщи щом искате да го гледате , и щом Ви се гледат и деца и животни едновременно трябва да се грижите за тях Joyи бебето като се напика и наака Ви мирише но не казвате нищо. Не видях въпрос детето ми се напика и ужасно мирише какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт