Миризмата от котки

• 13 855
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
Тони, човешката урина не мирише така, нито кучешката примерно  Peace
Само котешката има тази остра задушаваща миризма, също и онези жлези, с които мъжките маркират местата, които обитават, оттам и проблема с котките.
Мисля се дължи на повишеното количество на амоняк в котешката урина, и при човека го има, но в много малки количества.

# 31
Тони, човешката урина не мирише така, нито кучешката примерно  Peace
Само котешката има тази остра задушаваща миризма, също и онези жлези, с които мъжките маркират местата, които обитават, оттам и проблема с котките.
Мисля се дължи на повишеното количество на амоняк в котешката урина, и при човека го има, но в много малки количества.
Има нещо вярно, без нищо лично не пий два дена вода и виж как ти мирише урината,котките пият много малко течности, затова има котешки тоалетни със специален абсорбиращ пясък.

# 32
Да, обезводняването насища урината с аромати  Peace
Вероятно съседите на авторката на темата не ползват такава котешка тоалетна, а котаракът пишка на сифон на банята или маркира някъде покрай вратата, за да се усеща миризма. Проблемът е в хората, не в котето.

# 33
Тони, тук никой не убижда чистотата на котките, а на техните стопани. Никъде не стои въпроса да имаме или не животни в къщи. Аз казах, че имам куче и дете.
Проблема е съвсем друг ако не си разбрала. Хайде да не се захапваме, щото аз просто искам някакъв съвет. И аз съм чистоплътна, но ако не пускам водата в тоалетната ......................... Sick

# 34
Да Деска проблема е винаги в самите нас хората .Не всеки мисли и разсъждава по правилният начин .А предполагам знаеш ,че щом имаш животно в къщи си имаш и отговорност към него то ти става като член на семейството и си има неговите нужди.За съжаление не можеш да накараш твойте съседи в тяхната къща какво да правят и как да чистят и къде да им пикаят животните шом те самите нямат усет за това и не се сещат.Много трудно се променят навиците.Единствено което мога да ти кажа е като се чисти да се им се сложи от тази хлорна вар.Пробвай има ефект.

# 35
Да Деска проблема е винаги в самите нас хората .Не всеки мисли и разсъждава по правилният начин .А предполагам знаеш ,че щом имаш животно в къщи си имаш и отговорност към него то ти става като член на семейството и си има неговите нужди.За съжаление не можеш да накараш твойте съседи в тяхната къща какво да правят и как да чистят и къде да им пикаят животните шом те самите нямат усет за това и не се сещат.Много трудно се променят навиците.Единствено което мога да ти кажа е като се чисти да се им се сложи от тази хлорна вар.Пробвай има ефект.

Права си. Те животните с нищо не са виновни. Ще изпробвам всичко, но ме съмнява да реша проблема. Ако намеря решението ще пиша задължително, че ако има и други с тоз проблем да знаят.

# 36
Иска ми се да подновя тази стара тема, за това ще си позволя да пиша в нея, а не да създавам нова такава.

Та, ние също търпим смрад във входа. Тези умиристници срещу нас гледат куче и котки в кочината, в която живеят. Те са стари собственици, живеем на един етаж врата срещу врата вече 45 години. Откакто се помня живеят като свине. Винаги са били крайно мизерни и нечисти. Нито някога са чистили, нито ремонти са правели. Мирише на градски кенеф цялото стълбище, отделно дето мирише от това, че с години не си извеждат песа навън, а го държат в бункера си затворен и той явно се изхожда, където му падне, заедно с котките им - мисля че имат две. Смрадта от жилището им е неописуема! Външната им врата е много паянтова и всичката смрад прониква в общият коридор. Когато чакам асансьора, си сдържам дъха, ужасна зловония е!
Преди няколко дни не издържах и им казах да си почистят най-после кочината, защото вече не се търпи. Попитах защо не си извеждат песа, отговори ми главната смръдла, че то си се изхождало  у тях и тя му чистела!!!
Това, обаче, не е целият ужас, който сме принудени да търпим от съседи. Този над нас храни градските гълъби на терасата си, от където мирише на кокошарник.
На тавана на входа също влизат гълъби от години, защото на никой не му дреме, че има помещения, които не се стопанисват от никого, прозорците са изпотрошени и влизат гълъби, които са осрали всичко наред. Излизат да цвъкат дори и на етажа под тавана, защото на всичкото отгоре нямаме и врата на тавана заради безхаберието на всички живущи, включително и на домоуправителят ни.
Живеем в този ад от години.
Не можем да се борим сами. Нервите си покъсахме вече!

# 37
Не изчетох и трите страници, но ако все още никой не е отговорил по същество, решението е в един препарат с търговско наименование "Аерхитон". Продава се свободно в интернет и селскостопанските аптеки. Опаковките са миниатюрни, понеже препаратът е в концентрирана форма. Разрежда се 1 към много в шише с пулверизатор и се пръска навсякъде, където мирише.

Представлява препарат, който се свързва с летливите съединения и така ги неутрализира. От личен опит знам, че премахва миризми от котешко маркиране, разлято мляко в автомобил, масла и горива. След напръскване аз усещам една химическа миризма, която обаче се разнася бързо при проветряване. За всеки случай, ако до обработеното място имат достъп деца и животни, бих измила след като се уверя, че препаратът си е свършил работата.

Общи условия

Активация на акаунт