(Био) зеленчукова градина 9

• 83 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
vili__66 и анн, почувствах се комплексирана, след като видях градините ви! Hug
Тук малко новини http://www.youtube.com/watch?v=p7K3db7Mz-k&feature=player_embedded
                             http://www.peticiq.com/chemtrails

# 136
  • Варна-София
Анемония, все ми се струва, че първият домат, най-голямата тиква и други такива дисциплини не трябва да са водещи. Ако имаше мерило за радостта от градината - ето това би бил истински критерий за нашите постижения.

# 137
Анн,на мястото на картофите сея късното зеле и ряпата.Миналата година след голите охлюви пак ни остана половин тон картофи-достатъчни за 6 човека.Иначе идеята ти е добра. Peace
Анемония,не се комплексирай-нали знаеш-чуждата кокошка-патка  Laughing.Аз като ходя насам-натам все по градините зяпам и все чуждите по-хубави от моята  Mr. Green.
Снощи отиваме да посрещнем овцете с моя и зяпаме по дворовете.И на един оградата височка-не се вижда от пътя.Та крачваме в страни и надникваме през дувара.И в следващия момент чорбаджията и се надигна точно под носовете ни Joy-и тримата се стреснахме.

# 138
Днес извесох два наръча къдрави салати колкото зелки от градината, оставих две за семе. Идеалния вариант е на есен след дъждовете да поникнат самораслеци. Откъснах 5 ягоди, и заваля дъжд. Отдавна не бе валяло. И в момента вали, голям кеф. От терасата се вижда как вече се образуват локви във вадите, кавалите и таблите. Миришеше на изгоряла земя, сега мирише на озон.

# 139
Деликас, браво, момиче! Хубава градина, и парници, и скоро ще береш домати! Присъединявам се към молбата на Теди-какъв е този боб за сушене, как се суши и как се консумира? Ако имаш останали зрънца, ние с Теди сме насреща Rolling Eyes
Вили, Анн, какво да кажа? Образцови, както винаги! Peace Цял ден се разхождах из градините ви, под палмите, около басейна, хапнах ягоди, откъснах краставичка и тиквичка-видяхте ли ме Simple Smile?
Титина, и мед си краднах, така, с восъка, най ми е вкусен.
И аз работих яко. Мисис бг, да, удовлетворението от свършената работа е по-силно от умората! Голямата нива с картофи е прекопана. Беше по-лесно от очакваното: http://i028.radikal.ru/1105/90/fa39da8c72f6.jpg Земята е ня пепел след фрезоването, на всички хора картофите са с този ръст, но там е балкан.
Ааа, имам още да показвам, но Радикал цяла вечер ми играе номера! #Cussing out
Тръгна пак. Домати на открито, Рила цъфти и иска привързване: http://s45.radikal.ru/i107/1105/7a/4db9fdd3b2e6.jpg
Малките пиленца с майка им, самонасадила се, без да я знаем къде и кога, от 14 яйца се пръкнаха 13 пиленца: http://i039.radikal.ru/1105/d9/f6298724d14b.jpg
 Анемония, и в нас има шаренко, и беличко, за другарче. Ей ги: http://s006.radikal.ru/i214/1105/40/dfe569135228.jpg
А тук домати в парника, мирно съжителстват със салати Айсберг. Една колежка ми се смееше, че пестя място, но салатите с нищо не пречат, растат като луди и радват гладни студенти: http://s015.radikal.ru/i331/1105/15/629cadf4e9f5.jpg

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 21:12 от Ana.Ivanova

# 140
О, Боже! Ана, успя да ме изненадаш, сълзи ми излязоха на очите от умиление, от сто години не съм виждал истинско плашило, а тука - три.
Тия са много безстрашни, глигани ли плашат?

# 141
Ana.Ivanova, добре си поработила! Grinning Пиленцата са ми слабост Heart Eyes, а прасенцата са добре гледани.  Wink У нас котешкото семейство се е увеличило с двама малки члена.  Mr. GreenЩе снимам и ще покажа. Днес разгледах чушките, които разсадих на 23 и 24. Доста има за просаждане. Sad Добичетата са пирували.

# 142
  • Варна-София
Ana.Ivanova, все така да ти е спорна работата. Зареди ме тази сутрин с радост. Гледам коловете на доматите ти са боядисани във весели цветове. Откакто Люлин писа за колове, грунд и боя, се организирахме и тези дни само боядисваме стари и нови арматурни железарии. Досадно ми се видя, но това веднъж се прави и после ще е хубаво.

# 143
 Sick Тази сутрин като си поливах ягодите вижте какво забелязах по стъблото на културната къпина

Някой знае ли какво е това чудо / по точно болест/? Иначе листата са си добре, къпината е готова да цъфти newsm78

А ето и малко снимки на любимите ми дръвчета. Цъфналата мушмула - всички деца обичат да си играят на нея - тя е естествената катерушка в нашият двор, дори и кучето обича да лежи в нейната сянка Grinning

Червената джанка, тази година обаче ще има по-малко сливи  newsm78

И накрая ето тази череша - посяхме я миналата година, а тази вече ще си хапнем 9 черешки

# 144
  • густо майна Филибето
Страхотни градини видях, анн, ти си образцова градинарка!
Ана, откога не съм виждала квачка с пиленца, много са милички!
cecunka76 , моята червенолистна слива почти нищо не ражда, но пък и аз не искам, защото ми е в декоративната градина. А на мъж ми показах мушмулата, защото той е убеден, че е нисък храст и не ме послуша за мястото Mr. Green
Вълкът с дълъг ник, моите марулки се самонасяха, но поникнаха чак пролетта, и то малко, може би защото прекопахме там и садихме арпаджик. Сега между него тук- таме зеленеят къдравелки Simple Smile

И сега да ви питам дали да си колтуча чери доматчетата?

# 145
Ljuboznatelna те червените джанки по принцип не раждат колкото другите, но има достатъчно за похапване в сурово състояние, а и за компоти.
На тази мушмула и моят съпруг не и знае годините, била си е в двора когато баба му и дядо му навремето са купили къщата. Формата и е уникална.Как се е получило да е така полегнала не знам, но всички я обожаваме. Heart Eyes

# 146
  • София
cecunka76,
Не че разбирам много, но ако тия резки по къпините са релефни - предполагам, че имат гъбички някакви.

Страхотни градини сте снимали - аз моите скромни десетина /криви/ лехи няма да се престраша да покажа скоро Embarassed  Вчера посадих към 50 корена бяла и червена капия - радвам се, че сега са свежички и "наперени". Днес ще се боря с краставиците, още се чудя на гнезда ли да ги садя или в лехички  newsm78

Трудно ми е, понеже освен мен, няма кой да копае... И като смогна да прекопая една леха, ведна бучвам по нещичко. Поне почвата е черна и  "тлъста" на вид, но имам проблем с  едни бурени, които пускат здрави коренища, като лиани са и доста дълбоко. Тъкмо ги изскуба и на другия ден пак се показали по 2-3 см. А корените все се късат някъде и рядко излизат цели.  Аман! 

Това жълтото и при мен се появи - някой разбра ли какво е? След дъжд се събира покрай фуги и много прилича на жълт тебешир. По растенията и почвата няма и следа от него, което най-много ме притеснява - явно се абсорбира за нула време и само на асфалта личи...

# 147
  • густо майна Филибето
Плашите ме  това жълтото, аз не съм го забелязала. Ще се поогледам.

С тревата и аз не мога да се преборя, затова и почти не се боря. Няма да ви показвам как са ми обрасли лехите Sad Скубя по-височките и разчитам на зеленчука да се справи. Само на чушките ще слагам окосената трева, те няма да успеят да сборят тревата. Общо взето като отидем в градината, първо се погрижваме за цветята и полянките  Blush Поливаме с маркуча, което отнема много време, и за копане никога не остава. Но и аз по принцип не съм привърженик на копането, освен ако не е съвсем повърхностно тесане. Иначе смятам, че унищожава повърхностната коренова система на зеленчука. Съпруга ми пък не иска да трупам трева, че не виждал колко са сухи/поляти растенията (според мен се престарава с поливането), и аз го карам мързеливата - бурени и зеленчук си растат заедно Simple Smile

Прочетох за чери доматчетата си - ще колтуча. Питах, защото имат по-развити колтуци от останалите, та мислех дали не е някаква особеност и да мина метър Wink

# 148
cecunka76,
 Поне почвата е черна и  "тлъста" на вид, но имам проблем с  едни бурени, които пускат здрави коренища, като лиани са и доста дълбоко. Тъкмо ги изскуба и на другия ден пак се показали по 2-3 см. А корените все се късат някъде и рядко излизат цели.  Аман! 
Троскот Twisted Evil

# 149
Нашата червена джанка ражда, и то много. Първият ред джанки, дето се достигат с ръка, се опоскват още преди да прецъфтят цветчетата. Стигат ни за компоти, нектари, на съседката, и за ракия. Имаше много рогули, някакви видоизменени и плоски израстъци, но вече ги няма, окапаха ли?
Люб, с нетърпение чакам да видя градината ти, отрупана с розови цветове! Защо се колтучат черитата?

Общи условия

Активация на акаунт