(Био) зеленчукова градина 9

• 82 551
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Пазете Гор
Темата трябва да се преименува на Био литературно-градинарска седянка в градината при щурците.

Ljuboznatelna, за да започне да се къпе мъжът ти с луфата - изтрий му гърба няколко пъти, в банята  Wink с нея.

Ей ги на  двата вида грах:

http://media.snimka.bg/8798/023852175.jpg?r=0
В средата е тоя за ядене с шушулката. Отворил съм Дингата, която е почти готова за събиране. Турих и една чушка бакла за симетрия, нали съм пусто естет.

Хладничко, вярно, бамята се съпикяса, ама пък е добро да се бодне разсад, който има, да се подхрани, да се привърже.

Памучното олио е деликатес, май, Вес  Hug. Ще имаш за капкомер поне , ако да не даде Бог, те заболи ухо, да речем... Wink

# 526
Пууу, пак заваля. Поне не с вятър и градушка. Снощи валя от 23ч до тая сутрин 10-11ч.
Ако имах една голяма фуния над цялата градинка и маркуч половин цол, с излишния дъжд досега да е потекло от другия край на маркуча при Любознателна. Като нищо, има 103 м денивелация.

# 527
Привет момичета,да се  включа и аз ново попълнение.Темата ви е много интересна,точно за такъв новатор като мен в отглеждането на био-зеленчуци.Бих искала да попитам дали някоя от вас е наторявала с птича тор по точно пипер.Кзаха ми,че тази тор  е много силна и може да изгори кореновата система .Благодаря предварително за съветите Hug

# 528
Да, ако се прекали, може да изгори пипера. Торенето с размит във вода тор му викаме шербетуване.
Ето всичко, което сме споделяли по въпроса - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=search2
Здрасти! - Забравих да кажа.

О, така не ставало да дам линк към търсене. Кликни на разширено търсене, търси с "птичи тор" в подфорум Хоби, сложи чавка на Покажи резултатите като мнения, кликни на Търси в лилавото.
Най новите постинги за птичи тор излизат най отгоре.

# 529
Благодаря за светкавичният отговор Hug

# 530
Ето как изглеждат поразените плодове:

като на пипане като че ли са полети с нещо - леко грапаво
а ето ги и срязани:

# 531
Вили, благодаря ти за обяснението за черешата. Много ще ми е жал за нея, толкова е млада и красива.  Sad
Моето влечуго беше с изпънато като струна тяло(под ъгъл около 45 градуса), частта му над земята, впило уста или там каквото има в листото на тиквичката.

# 532
# 533
  • густо майна Филибето
Titina, и аз се надявам някой да разпознае заболяването или каквото е там, миналата година от август нататък всички станаха такива, че и пипера.

# 534
Вълчо, следя какво пишете за сляпо куче и попово прасе, не е такова.

В София е много студено, зима ли идва?

# 535
Люлин, това на снимките, в капана е сляпо куче.

Титина, виж какво пише в АгроНет. Там пръскат яко, не се шегуват.
"здравейте
доста са зашумени доматите и трудно се проветрява,нагниването да домата може да е резултат от няколко фактора,но често се наблюдава сивото гниене по плода.Доматите имат жълти петна,направете пръскане с икуейшън про,алиет флаш или ако не берете още от тях с ридомил голд.Имате и краставици в близост и затово според мен е по-добре да е с икуейшън,комбиниран с моспилан,талстар или децис."  http://agronet.bg/community/forums/12-rastitelna-zashtita/1231-b … mit=6&start=6
Въпреки че се регистрирах, не можах да се оправя да видя снимките на доматите там. Някой ако може.

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 11:52 от Вълкът с дълъг ник

# 536
Дъжд, дъжд , че чак изчетах темата! Наздраве, момичета, момчета Grinning
Берете ли краставичките вече?

# 537
  • София

Ей, пояснявай че не е за хора със слаби нерви. Такова нещо не бих причинила на животинче, ако ще и всичко да опоска  Sad

И пак да ви досадя малко въпроси:
1. Понеже днес ме обхвана някакъв луд ентусиазъм, прекопах около 10 м2 /още две лехи/. Има ли нещо подходящо за садене /различно от лук, чесън и подправки/? Ако не, ще заредя пак салатки - видях, че още има разсад за тях. Да не забравя, да спомена, че е малко шарена сянка от една дребна круша.
2. Понеже сях моркови късно, сега се показаха и са много нагъсто. Кога и как е подходящо да ги поразредя?
3. Когато мулчирате с трева/плевели - оставяте ли я да позавехне 2-3 дни? Щото доста от моите плевели, които скуба от корен,  се захващат наново ако ги оставя на място.

# 538
Дъжд, дъжд , че чак изчетах темата! Наздраве, момичета, момчета Grinning
Берете ли краставичките вече?
Любознателна бере, ние чакаме. Берем бакла, грах, ягоди. Здрасти, Дедо!

# 539
Daniabc-Здравей! Hug
Защо не посееш брюкселско зеле,алабаш(гулия)?
Ако годината върви все така прохладна,дъждовна чудесна продукция ще изкараш.
Замислих се за плевелите и мулчуването с трева директно в лехите...
Трябва да се уцели баланса-ние пишем за градина,в която освен нашите мераци за плодове по растенията има и други гладни на биологичната хранителна верига.Всичките червейчета,буболечки,трамвайчета,мицели и т.н.
Ако тревата не изсъхва лесно,тя си е рай за цялата гладна менажерия. Heart Eyes
Пробвай на по-малък участък,повдигай отдолу,следи миризмата на гниенето..
Споделям невинен опит от миналата година,като размножих щипалките ...
Майко!Само голите ви охлюви може да се сравняват с техните набези-изяждаха ми за една нощ всички цветове на краставичките,размазваха онзи лепкавия сок,който подмами черните въшки,които пък довършиха листната маса и пренасяха вирусите...
Споделям само горчив опит.
Намерих семе от цветето Никотиана-вид тютюн.
Сега и него ще посея по бордюрите тук-там.
Да видя моите Катеринки дали ще ме подминат в набезите си.Не са те по силните аромати.Вече зная,че мразят да си омазняват опашките в лилавия босилек. Naughty
Вълк,а сушите ли листата на ягодите за чай?Руснаците много красиво добавят във заварката на черен чай от тях.Зимно време създава такъв летен аромат.Полезен,носталгичен... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт