Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 2!

• 39 519
  • 841
  •   1
Отговори
# 780
Марика харесвам.
Ая също. Предпочитам Айя като изписване.

# 781
  • Нейде из лудите гори...
Айа има същото звучене като Ая , но мисля, че ще се създават многобройни ситуации за обясняване на правописа  newsm78

# 782
Според мен, независимо дали е Ая, Айа или Айя, все ще има проблеми с правилното изписване.
Нещо не мога да го възприема това име, като "от а до я" ми звучи  newsm78

# 783
 marsssika, защо не запишете официално детето с някакво по-дълго име, сходно с Ая. Определено ще има проблем с изписването на името си и ще се впуска във вечно уточняване.

# 784
Марика винаги ми е звучало като Марийка с правописна грешка, но аз имам една родственица (възрастна жена учила до 4ти клас), която се казва Марийка, а не може да си напише името и пропуска й-то!  Wink

Но само по себе си името е красиво. Представям си русокоса девойка на алпийска поляна!  Heart Eyes

Ая е чудесно като звучене, но далеч не се изписва лесно нито на БГ, нито на чужди езици!

Ако аз го чуя, бих го написала Айя, което ако човек се постарае звучи различно  (с наблягане на й-то) от Ая (това звучи по-кратко). И в крайна сметка ще има хора които ще го изписват Аия (което звучи още по-тромаво!)

Вариант според мен може отлично да бъде Аля (много нежно звучи в моите уши)!  Wink

# 785
  • Сопот, Пловдив
И Ая, и Айя, ми харесват еднакво много. Според мен на запад ще го изписват Аya като го чуят. Аия вече ми е съвсем друго.

# 786
  • Варна
На мен много ми допадат имена като Мадалина,Рамона,Силия,Алия,Далия... Heart Eyes

# 787
Елжана - дъщеря на бивша колежка.

# 788
Чудомира.

# 789
  • край морето
Асенета - моя клиентка /българка/.

# 790
Според мен на запад ще го изписват Аya като го чуят.
Според мен ще го изписват Iya, ако го чуят англоговорящи.
Но самото име преведено от българските власти в БГ международния паспорт би се изписало Aya (по закона им за транслитерацията), което пък, ако се опита да го прочете англоговорящ, ще звучи Ейя!  Wink

# 791
Така е, на мен в Англия редовно ми казват Мея, името ми се изписва Maya Simple Smile

# 792
  • Сопот, Пловдив
Според мен на запад ще го изписват Аya като го чуят.
Според мен ще го изписват Iya, ако го чуят англоговорящи.
Но самото име преведено от българските власти в БГ международния паспорт би се изписало Aya (по закона им за транслитерацията), което пък, ако се опита да го прочете англоговорящ, ще звучи Ейя!  Wink

Не съм убедена, особено за Ейя. Това не е примерно Kate,че да бъде прочетено Кейт, т.е. буквата а, да бъде прочетена ей. Обикновено това се случва в кратки думи, от две срички, от които гласната във втората сричка е е - fate, plane, skate, hate. Може да има изключения, но в момента не се сещам. Но както и да е, аз нямах предвид само англоговоращи, а всякакви дето живеят по на запад  Mr. Green . Но пък кой ги знае кое как четат.  ooooh!  Grinning

добавка: Понеже съм любопитна Гана и наистина ми стана интересно как ще се произнесат тези имена и пуснах едно бързо проучване  Crazy http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110904045052AAh49Ul

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 15:02 от Rois

# 793
Rois, в анкетата ще получиш разностранни отговори!
За сега имаш 6 от 13 за моя вариант и 7 от 13 за твоя по конкретното име!  Wink

Истината е, че имена като Ava(мое любимо име и много проучвано, за да го дам на детето си), Amy (гледам в анкетата имаш такава участничка) се четат Ейва и Ейми!
Защо Aya да прави изключение!  Wink

Аз твърдя, че името би се прочело Ейя от хора с майчин език английски!  Wink

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 15:46 от Jennie

# 794
  • Сопот, Пловдив
ooooh! айде, твоето магаре да е мъжко!  Wink  Hug

Аз пък съм си фен на статистиките и обичам да си правя такива импровизирани анкетки. Няма гаранция, че тези отговорили с моя вариант не са с майчин език английски  Wink . Но пък и нямах за цел да доказвам колко съм права. Даже не бях броила отговорите.  Grinning  А Amy как по друг начин се чете освен Ейми?  И наистина питам от чисто любопитство, защото не знам.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт