С много цветна красота ще оцветиме ний света

• 59 267
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
  • ГОре на черешата...
Незитоооо, искам да съм китка на твоята тераса Crazy Heart Eyes Hug...

Диди, чудно мушкатце Peace. На това, болното, направо ги махни жълтите листенца и мисля, че всичко ще е наред.

Аз пък кафяви саксии не харесвам /не ме бийте Embarassed/ - някак съвсем друго изглежда зеленината на фона на бели съдове...

Кучо, ти пък кво рИвеш, толкоз много красота има и у вас...

# 76
Като казахте каланхое - имам два броя, купени с много цвят, след като спряха да цъфтят ги пресадих и те ме бойкотират.
Моля, помагайте как да ги стимулирам да цъфнат  Laughing

Много заразително действате като показвате тези красоти - всеки път се сдобивам с нещо ново Simple Smile

# 77
  • ГОре на черешата...

Много заразително действате като показвате тези красоти - всеки път се сдобивам с нещо ново Simple Smile

Налииии  Crossing Arms

След малко изчезваме с милото и направо незнам как ще се въздържа Crazy...успокоявам се, че ще сме с мотора, пък там трудно крепя китки Mr. Green...

# 78
  • Gone with the wind
Айде пак да давам акъл  Laughing, но Буболече - много си сладурска  Heart Eyes
Под по-големи разбирам саксийки 12 /че като гледам китките ти са за 8чка/, а не направо 18ки  Mr. Green Ти се опитваш да си спестиш пресаждане за 3-4 години напред ли  Wink
Казвам го като човек, на който му убиха 2 каланхоета от преполиване /слава богу вече отучих чистачката в офиса да ми пипа цветята/
Има едни светло кафяви /керемидени/ саксии - според мен са по-добър вариант от белите. Белите, като ги напече слънцето пожълтяват малко или много и погрозняват. Може да вземеш и зелени - само да не е много тъмен цвета. Щом не са на директно слънце - няма страшно /ама моя балкон нали го пече от сутрин до вечер и все внимавам за тези неща/

Нези, всичките ти цветенца са прекрасни и огромни, всичко е толкова красиво и подредено с такъв вкус, а аз колкото и да се мъча - все нещо не ми харесва и все не докарвам нещата както ги искам - това имах предвид  Wink . Но наистина е кеф човек да ти гледа снимките и макар не всеки път да охкам и ахкам, ти си знай, че това е по дифолт  Heart Eyes

Аз нещо съм си запуснала градинката - една седмица не вадих буренчетата и гледам яко се навъдили, та утре ще се занимавам с нея. И само като погледна буреняка около цветенцата ми идва да крещя - пустите му малини, ако не очаквах да стана 3та световна, още сега щях да ги извадя  Twisted Evil Амаха - искаш нещо, а грам грижа не полагаш за него - ни са ги прекопали, ни са ги оплевили и цялата тази гадост пъпли към цветята ми  Close  Като изляза на двора и ме хваща яд - на моменти ми се ще да тегля една на всички и да зарежа всичко. Струва ми се, че гоня вятъра - от половин година намеквам, че една кола трябва да се изкара за скрап, ама не - 3ма мъже трета година я разглобяват  #Cussing out Да се бях хванала сама отдавна да сме я забравили. И все гледам да си мълча, че нали излизам лошата - само нещо мрънкам на брата на Боян и на жена му  Embarassed
Ама нали от тяхната страна на двора си е чисто и подредено, от нашата - каквото, такова - много се ядосвам

# 79
Кучо, мила, не се ядосвай  Hug
Шушни им на твоите хора, че цената на скрапа ще пада, а сега ще могат да и вземата 500лв. на колата  Wink

Да се изкажа за саксиите и аз  bowuu Моите са бели, но явно са от по-нисък клас пластмаса и се изпочупиха по ъглите.  Сега взех няколко бели, но на сиви пръски и си личи, че са от по-дебел материал. Да ги оглеждате добре пради да купувате.

Иначе мушкатото цъфна. Само една пъпка се е отворила но е много голям цвят. Ще се изфукам утре, няма как  Mr. Green

# 80
Привет!
Момичета, стимулирате ли с нещо балконските си цветя за по-обилен цъфтеж? Имам предвид мушката и петунии. Какъв препарат ще ми препоръчате?

# 81
  • Варна
Син кристалон на почти всяко поливане, така четох във flowersnet.info. Тази година ще ми е първи опит, надявам се да има ефект.

# 82
извинявам се, че само със запис, но обещавам след празниците да пусна снимки.
ще ходя пак при свеки, а там винаги има нещо приятно за снимане.
весели празници

# 83
  • София
Кристалона за всички цъфтящи ли става?  И аз за пръв път ще пробвам с него, ама да не взема да уморя някои, за които не е подходящ.  ooooh!
Сакъзчетата ми са още много малки, а онези които си хванах от миналогодишните, направо си жълтеят, та определено имат нужда от подсилване. Досега ги торях с течна тор за цъфтящи на Ивесто, но доколкото разбирам кристалона е по-подходящ.

# 84
След пресаждане жълт Кристалон. За листна маса зелен, за цъфтеж бял и червен.
За втора година гледам цветя по този начин, но резултатите са коренно различни. Миналата година по това време петуниите ми бяха огромни, а сега са редички и хилави. Явно времето оказва влиянието си. Като за капак вчера намерих бели петна по листата на едно цвете, подозрително приличащи на Мана и спешно напръсках всичко с топсин.

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 12:46 от Хапя

# 85
  • Варна
Rosy_a,
щом са малки и хилави послушай Хапя - първо един-два пъти с жълт (дозата, която аз слагам е кафена лъжичка на литър и половина, ако нямат корени може да пръскаш, кристалонът по принцип е за листно подхранване), след това поне две-три седмици със зелен и едва тогава бих започнала торене за цвят. Май има много кристалони, които се използват за цвят, аз освен тъмносиния, който си купих съм чела, че и т.нар. Лазур или светлосин е подходящ, също бял и черен. За червения не знаех.

# 86
  • Gone with the wind
Синият кристалон е особено подходящ за мушката и сакъзи заради високото съдържание на не помня кой елемент  Embarassed
Иначе, като се гледам каква съм - напълнила съм едно чекмедже с кристалони и от 2-3 седмици съм много редовна в напомпването на растенията. Да си се неначудя на торния ентусиазъм  Laughing. Като тръгна да поливам нареждам 3-4 кутийки с кристалон и се започва едно смятане и пресмятане с кой колко китки ще се торят, че да видя колко торен разтвор да направя  Sunglasses

# 87
Ето ме пак! Малко временце преди пресаждането и събуждането на Преслава  Laughing

Взех си саксии одеве - малки, керемидени. Ако са прекалено малки, не отговарям  Joy

Взех и китките от пощата! Всички са здрави и натопени във вода вече. Сложих ги на вътре на светло. Дано бързичко пуснат коренчета, че и тях да боцна Simple Smile

Аааа и да похваля Преслава.. както си хапваше ягодки одеве реши, че трябва да ми пробва роклята  Whistling Сграби я с червените си пръсти, ама следите се позатъркаха успешно  Joy Иначе щях да съм чудна картинка.. бяло, лилаво и... червено  hahaha
Отивам да пресаждам!   bouquet
П.С. А тия четирите в сандъчето да ги преместя в саксии или да ги направя направо 5 в това сандъче..  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 15:04 от BubolecheMeche

# 88
  • София
А от къде го купувате този Кристалон  Rolling Eyes Аз торях с един немски течен от Кауфлад и цъфтяха като ненормални миналата година...
А сега в обедната почивка забърсах 3 сакъза от едно магазинче...Няма пък да влизам повече тук, защото само си мисля какво цвете да купя Crossing Arms

# 89
  • София
Здравейте и от мен!!!Пак страхотни цветнотии сте показали.Много красота,много чудо...
Аз пак не се стърпях и се сдобих с бегония(дано не я уморя)давайте съвет за отглеждането.

DSC00448 by mucunka, on Flickr

И едно малко ,което ми казаха че било каскадно,но в бързината му забравих името... newsm78

DSC00443 by mucunka, on Flickr

Някой да има разни висящи цветенца в повече?

Общи условия

Активация на акаунт