Познай коя е книгата - 3

• 27 257
  • 774
  •   1
Отговори
# 540
  • На високо
Прилича ми на Харуки Мураками, но никак не съм сигурна  newsm78....

# 541
Не.
Ще дам жокер,че е български автор и по книгата има филм.

# 542
  • гр.София
"Нощем с белите коне"- Павел Вежинов.

# 543
  • На високо
Пак аз, втори опит  Blush:
Павел Вежинов, "Нощем с белите коне"?!
Лола, изпревари ме  Laughing!

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 22:19 от Фрея

# 544
Да.
Вежинов е.
Предполагам, че Лола,като първа е отговорила ще дава новата загадка.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 22:31 от Tuon

# 545
  • На високо
Разбира се!
Ти си, Лола!

# 546
  • гр.София
Жокерът беше  силен и  много ме улесни  Simple Smile. В момента подбирам загадката.

# 547
  • гр.София
Ето: "В продължение на години тя е прекарвала дълги часове при машината. Тялото на младини е гъвкаво, пластично като глина и се оформя в зависимост от извършваната работа. Само с един поглед мога да ви кажа каква е професията на много от работниците, които срещаме по улицата. Вземете мен, например. Защо се клатушкам, когато вървя? Защото съм прекарал години на корабите. Ако съм бил каубой през тези години, днес нямаше да се олюлявам, но краката ми щяха да са криви. Същото е и с онова момиче. Вие забелязахте, че погледът й е рязък, а причината е, че тя никога не е била в безопасност. Трябвало е винаги да се пази и да внимава за себе си. Зотава и погледът й не е мек и нежен, какъвто е вашият, например."

# 548
Напомня ми Джек Лондон. "Мартин Идън"?

# 549
  • гр.София
Да, "Мартин Идън" е. Nickkie, ти си!

# 550
  • Германия
Побутвам темата малко напред.  Whistling

# 551
Мерси,Илайза Simple Smile Пращам след малко Simple Smile

# 552
  • гр.София
Може би е време някой, по желание, да пусне нова загадка?

# 553
М-да, съгласна. Извинявайте всички за снощи - впоследствие възникна непредвидена ситуация, та скоро няма и да мога да пусна, макар че имах няколко книжки предвид. Очакваме включване Simple Smile

# 554
"... И така, докато вървеше покрай едно изкуствено езеро, той изведнъж забеляза красивата гледка и спря да й се полюбува. На устните му трепна ведра усмивка при вида на два пеликана, които крачеха важно. Патици с ярки пера плуваха по водата; една от тях често се гмурваше надолу и опашката й оставаше да пърха весело на повърхността. На пейките седяха майки и децата им играеха весело около тях. Тук-таме жени с уморен вид седяха и четяха. Джим продължи бавно нататък. Възрастен джентълмен разлистваше вестник на една пейка. Няколко войници в сивокафяви униформи вървяха по алеята, а един канадец-танкист го попита как да стигне до Парламънт стрийт. Дърветата с пищен листак бяха все още недокоснати от близката есен. Из цветните лехи весело се поклащаха гергини. Този малък парк в самото сърце на града имаше някакъв особен чар. Беше изтънчен, но по странен начин съчетаваше градското и провинциалното. ... Сърцето на Джим се сви при мисълта, че разрухата неизбежно ще споходи това блажено място."

Английски писател и драматург, роден през втората половина на 19-ти век.

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 22:46 от svet65

Общи условия

Активация на акаунт