Познай коя е книгата - 3

• 27 231
  • 774
  •   1
Отговори
# 735
Вълшебнице, Колди не се е включвала 24 часа, а ти несъмнено си познала. Имаш ли желание да пуснеш загадка?

# 736
  • Русе
Ой, аз май трябваше да напиша, че Вълшебница е познала.
Ама то си беше очевидно и затова реших, че е излишно  Mr. Green

Да, чакаме нова загадка.

# 737
Имам, имам!
Ето:
"По онова време хората се движеха бавно. Те се разхождаха по площада, влачеха краката си из околните магазини и за никъде не бързаха.Денонощието беше от 24 часа, но изглеждаше по- дълго. Никой не бързаше, защото нямаше къде да отиде, нямаше какво да купи, нямаше пари за покупки и нямаше нищо за гледане извън границите на окръга Мейкомб. Но за някои хора това беше време на неясен оптимизъм: наскоро преди това бяха казали за окръга Мейкомб да не се страхува от нищо, освен от самия страх."

# 738
"Да убиеш присмехулник"?

# 739
Обичам тази книга! Прочетох я на "стари години"  Laughing и атмосферата и  героите заеха място в сърцето ми. Ще взема да гледам филма.

# 740
Хайде, Daniele  Grinning

# 741
Надиплената червена драперия ми пречеше да виждам вдясно; вляво бяха чистите прозоречни стъкла, които ме запазваха, но не ме изолираха от навъсения ноемврийски ден. От време на време, като прелиствах книгата в ръцете си, аз се взирах навън в следобедната зимна картина. Надалеч се простираше бледа завеса от мъгла и облаци, по-наблизо — мокра морава и полегнал от бурята шубрак, обливани от непрестанен дъжд, който яростно плющеше, носен от упорития и навяващ тъга вихър.

# 742
Сега да я кажа ли или няма да е честно?
Джейн Еър. Дъщеря ми я чете в момента и точно този откъс (и малко отгоре) препрочетох снощи и аз, мушната в леглото и. Не вярвам да е случайно Simple Smile
Отстъпвам на някого.  Grinning

# 743
Разбира се, че позна Simple Smile

# 744
Ще се включа с цитат, моля за извинение, че е на английски, но нямам представа как са го превели на български. А книгата е издавана в България, авторът и - много четен по цял свят. Цитатът, мисля, е доста известен, но понеже не е съобразен изцяло с правилата, нямам нищо против някой да пусне и друга загадка.

"Go then, there are other worlds than these."

Nickkie

# 745
  • Варна/Лондон
Е, още един любим цитат от любим автор. Отговора е в подписа ми, който си мъкна от доста време. Laughing

# 746
  ooooh!  Разбира се!

Давай!   bouquet

# 747
Джеронимо, изкушаваш ме да посегна към Стивън Кинг. Гледала съм няколко екранизации по негови книги, но някак все го заобикалям из рафтовете. Не е ли много натоварващ?

# 748
  • на североизток от Рая
Джеронимо, изкушаваш ме да посегна към Стивън Кинг. Гледала съм няколко екранизации по негови книги, но някак все го заобикалям из рафтовете. Не е ли много натоварващ?

Извън темата съм, но се включвам заради последния пост.

Днес ще ходя на библиотека. Искам и аз нещо от Кинг. Препоръчайте ми книга, с която да започна.
 Също искам да попитам дали не е много натоварващ?  newsm78

# 749
  • Варна/Лондон
Вълшебница, с две ръце бих ти препоръчала да прочетеш негова книга! Отговорът ми е пристрастен, но спокойно мога да го препоръчам на хора които не четат ужаси. Аз  даже не мога да кажа, че пише ужаси, по-скоро Кинг знае как да ти ''бръкне'' в мозъка, в най-дълбоките ти страхове. Изключителен психолог бих казала. Сигурно си запозната с най- известните му филмирани произведения-''Изкуплението Шоушенк'' и Зеленият път'', книгите са също толкова добри. И няма ужас. Simple Smile Всъщност това са единствените филми по негово произведение, които на мен ми харесват. Убедила съм се, че Кинг е труден за филмиране.
Също така на всички кандидат читатели на Кинг, които го отбягват заради славата му на хорор писател,  препоръчвам ''Пътна мрежа'', ''Долорес Клейборн'', сборникът ''Различни сезони(Шоушенк е от него) и ''Дългата разходка''. И още много, но за сега и тези стигат. Laughing Hug

И сега загадката:
''С една дума нищо не е решено. Във всеки случай няма да е японец, нито американец — прекалено далече живеят, не и немец — там е неспокойно. Някой родовит англичанин, богат французин, дори лекомислен италианец, тоест Париж, Рим… Ще свърши работа и някой швед — потомък на крал на кибрита, холандец — син на нефтен крал… Те само минават за шведи и холандци, а живеят в Лондон и Париж. Ако се омъжи за Ерик, мадамите ще се пукнат от завист, за тях дори един турски кебапчия е вече принц.

Във всеки случай на ресторант може да се ходи само с чужденци — обслужват те, угаждат ти, срещу валута всичко се намира, чувствуваш се човек. Утре следобед ще иде в „Национал“. Още не знае ще се качи ли после при Ерик, може да се оправдае с присъствието на Варя. Щадейки нейната скромност, ще изтъкне собствената си добродетелност.''

Общи условия

Активация на акаунт