Познай коя е книгата - 3

• 27 236
  • 774
  •   1
Отговори
# 750
Бих искала да се включа с коментар по въпроса за Кинг въз основа на това, което съм прочела от него, а то далеч не е всичко, което е публикувано. Зависи какво би ви натоварило. Има книги, които сякаш е писал на конвейер, има и такива, които те хващат за гърлото по един или друг начин. Има и такива, които те карат да провериш какво има под леглото ти, макар отдавна да си на достопочтена възраст и с много рационално мислене.

Ужасът при него не е от свръхестествените същества, или "страшни" сцени, макар че такива се намират достатъчно, а от демоните, които дремят в съзнанието на всеки един най-обикновен средностатистически човек. Демони метафорично казано.

Бих препоръчала да започнете с "Живата факла". За "То" е необходимо много време, за да се поеме осмислено целия този обем, а има един момент, с който, сигурна съм, като родители, бихте имали проблем. Сигурна съм, защото когато го четох като (относително) дете, не ми направи впечатление, но сега, когато съм на възраст за дете, определено ме смущава.

"Мъртвата зона" също е много добър старт за запознаване с него. Аз лично харесвам и "Кери", но тя е някак, как да кажа...въздейства на твърде много нива.

Приятно четене!

П.П.Докато съм писала, Джеронимо е отговорила повече от изчерпателно. Simple Smile

# 751
  • Варна/Лондон
Ох, съвсем излизаме от темата, ама да си кажа, че на мен също в пубертетна възраст, първата ми среща с Него беше точно с ''То''. Laughing Не знам  ако бях попаднала тогава на друга негова книга, дали щеше да оцелее любовта ми към него толкова години.

пп.И аз не бих я дала на дъщеря си, поне докъм 15-16г, а за ''Сияние'' просто да забрави, докато не се омъжи. С тия храсти колко страх съм брала, и то на дърти години... Laughing

# 752
Моята първа книга на Кинг е "Зеления път", провокирана от прекрасния филм. Сега правя и следващите си стъпки. Първите ми стъпки след "пътя" са "Дългата разходка", "Живата факла" и "Проклятието" в този ред... От последната, изразът "по-слаб" вече има друго звучене в ушите ми!!!  Laughing Някой от следващите ми книги ще е "Тъмната половина"...

# 753
  • Русе
Отговарям на загадката - "Децата на Арбат"

Прочетох я за пръв път веднага след промените у нас и ми подейства като удар с парен чук по главата.

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 13:42 от Колди

# 754
  • Варна/Лондон
Тя е, и  наистина действа така, както си го описала. Hug

# 755
Кол-ди, Кол-ди, Кол-ди!

# 756
Джеронимо, Нике  Hug
Захапвам го.

# 757
  • Русе
Давам нова загадка. Знам, че е лесничка, но това е един от многобройните моменти, в които искрено съм се наслаждавала на стила на автора.

Мистър Л. Просър беше, дето се вика, най-обикновен човек. С други думи — двунога форма на живот на въглеродна основа, произлязла от маймуната. По-конкретно той беше четиридесетгодишен, дебел, неугледен и работеше в местната община. Колкото и да е странно, макар и самият той да не го знаеше, по бащина линия бе пряк потомък на Чингиз хан, ала безчетните поколения и смешения на раси оттогава досега тъй бяха преплели гените му, че не притежаваше никакви присъщи на монголоидната раса черти — от могъщия си праотец мистър Л. Просър бе наследил само подчертано дебелия тумбак и склонността да носи малки кожени шапки.

# 758
  • на североизток от Рая
  Пътеводител на галактическия стопаджия   Flutter

# 759
  • Русе
 newsm10

позна. Ти си на ход.

# 760
Отговарям на загадката - "Децата на Арбат"

Прочетох я за пръв път веднага след промените у нас и ми подейства като удар с парен чук по главата.

Поредицата за мен беше страхотно преживяване...

# 761
  • на североизток от Рая
   Току що се завърнах от  библиотека. Давам откъс от едната книга.

" Но понякога звуците - подобно на болката - заглъхваха и оставаше само мъглявината. Пред нея цареше мрак, пълен мрак - може би това означаваше, че идва в съзнание? Нека има светлина(макар и замъглена), защото светлината е символ на доброто...Беше ли чувал звуците в мрака? Не можеше да отговори на нито един от собствените си въпроси. Имаше ли смисъл да ги задава? И този въпрос оставаше без отговор.
  Болката съществуваше независимо от звуците и бе всеобхватна - той съзнаваше единствено това."

# 762
Няма да е честно аз да отговоря  Grinning
Пусни още някой откъс.

# 763
  • на североизток от Рая
  Ааааа, Nickkie, знам, че знаеш. Отговаряй, отговаряй!  Hug Hug Hug

Но, хайде, щом искаш, давам  и края на книгата.

"Хлапето дочу някакъв звук зад сградата и я заобиколи, въпреки че се страхуваше от плъховете. Беше много рано да се прибере вкъщи, защото бе избягало от училище по обяд.
  До стената се бе сгушила голяма черна котка с необикновено пухкава опашка."

# 764
  • Варна/Лондон
Няма да е честно аз да отговоря  Grinning
Пусни още някой откъс.
И аз се скатах. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт