Познай коя е книгата - 3

• 27 233
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
О. Памук - "Музей на невинността"

# 691
 Grinning

Да, ти си!

# 692
"Д. се умори да пеем една и съща песен, така че продължавай сам, Д. Когато си сам, ще крачиш по друг начин, скъпи, в една по- плътна атмосфера, ще си пробиваш пътя между сенките на палубните шезлонги, през лепкавия дим на комините. Ще усещаш как собственото ти отражение преминава пред очите на онези, които те наблюдават. Няма вече да се чувстваш самотен, но предполагам, че трябва да докоснеш живота, за да се отдръпнеш от него."

# 693
Не съм я чела, но от откъса си мисля, че оригиналът е на френски. Познах ли? (ако съм, това да не ми се брои за загадката, просто ми е любопитно)  Laughing

# 694
Не би трябвало, авторът не е французин. Живял е във Франция, да, а може би аз нещо изпускам. Nickkie, моля те на лични, че ме заинтригува.

# 695
Подсказвам - Д. = Дик
Авторът е американец, съпругата му не е писател, но има издадена книга у нас. Огромен проблем с алкохола.
Моля ви де!

# 696
Огромен проблем с алкохола.
Чарлз Буковски?

# 697
Тц, Тц.
Жена му е била алкохоличка. Светска двойка, световноизвестна.
Ще ви мъча пак с цитат:
"На приветливия бряг на Френската ривиера, точно по средата между Марсилия и италианската граница, се извисява голям и внушителен хотел, боядисан в розово. Вдъхващи уважение палми освежават червеникавата му фасада, а пред него се простира малък, блеснал на слънцето плаж."

# 698
"Нежна е нощта"?

# 699
Ехаааааа!
Хайде, сега аз чакам, argun.

# 700
Ето нещо лесно:

"А се случваше следното: Стаут потегли за колоквиум в Токио, кашалотът започна нов кръг, а М. се върна на одеалото си. Появяването му предизвика шок и ужас. Майката само повтаряше "Иисусе Христе", бащата се препарира в благоговейно вцепенение. Но за влезлия вътре М. всичко веднага си дойде на мястото - той намери тутакси фотьойла и се сви на него. Възрастните се бяха стреснали от случилото се, защото не можеха да проумеят съвсем очевидни неща. А децата без никакво учудване моментално се втурнаха да играят с проявилия се отново котарак, радваха му се и го галеха.
М. не беше сантиментален. Той си науми още утре да обиколи къщата и да очертае кръга на новото си царство. А днес - мястото му до фотьойла беше осигурено безропотно, млякото от купичката беше излочил до капка.

# 701
Подсказвам - Д. = Дик
Авторът е американец, съпругата му не е писател, но има издадена книга у нас. Огромен проблем с алкохола.
Моля ви де!

Когато сте раздавали жокерите, аз пак съм била на работа, хмрр. Но без да чакам жокери съм за ритуално самообесване, че не си познах любимия автор. Simple Smile

Вълшебнице, заподозрях френско влияние поради мелодиката и структурата на изречението и по вметнатото "скъпи". Някак много типично ми идва за диалози/монолози във френскоезични източници.

Argun, Ернст Хофман? Kater Murr?

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 02:40 от Nickkie

# 702
Авторът е руснак, определят го като Кустурица на прозата.

# 703
"Пътят на Мури" Иля Бояшов   Hug

Познах ли?

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 14:57 от Lady sexy

# 704
Да, ти си  Hug

Общи условия

Активация на акаунт