Зъбки като броеница АПРИЛчета редят в редица - 15

• 36 844
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Привет и от нас  Hug
Първо да почерпя   chef Днес каката ни стана на 10 години  Flutter

Али се размина с антибиотика. Купихме си го, но с решението да изчакаме още два дни и за радост тя се справи  Simple Smile Още има малко сополки, пръскам Стеримар и давам противоалергични капки. Вечи щъпурка навсякъде и не дава да я държа. Ходихме да се ровим в пясъка и мноого и хареса, сдобихме се с две кофички и редовно ще ходим да се мърляме  Mr. Green
divogan браво за памперса  Hug
anni2002 ако минеш през София, надявам се да се видим  Heart Eyes
Мляко купуваме Верея прясно 3,6, кисело 4,5. Али яде всеки ден кисело, а прясно ако и правя мляко с грис, или в десертите от кухнята.
Макарони - кус-кус не и допада, за моя изненада страшно и харесаха макароните които са като спирали. Бях правила за нас и тя си поиска. На сутринта и сипах в чинийка и я оставих в столчето да си ги яде. Не съм ги рязала или пасирала, пък са доста дълги.
Спи с олекотено юрганче с калъфка, но през нощта е предимно отвита.
Плодове давам в кисел за следобедна закуска, ако някой яде и тя си поиска или вечер ако откаже другото хапва банан.

# 136
Най-накрая да намеря време да седна на компютъра. Успях само последните две страници да прочета...
Та дойдохме преди 10тина дена на морето и най-важното, което се случи е, че Габи проходи. И си ходи вече здравата - сама по алеята  Heart Eyes Чак не мога да и се нагледам.
Иначе страшно се кефи на пясъка и на водата; първо я беше страх да стъпи, но пооослеее - глей кво става. Няма да ви обяснявам с какъв писък я дърпам от водата. Събличам я гола и стоиме на брега; тя ме дърпа все едно навътре да влизаме от кеф и на всяка малка вълничка се смее с глас. Аз само до под коляното я мокра, разбира се, но водата е още студена и след най-много 5 мин я дърпам от брега, при което следва писъка от заклано  Whistling И целия плаж почва да ме гледа с досада, все едно - аре бегай с тва ревливо дете, че ни разваляш кефа  Mr. Green И после я оставям на пясъка с кофичките и пада едно мятане на пясък.. Не е истина. Много е забавна и и е супер интересно тук. Стола за хранене и е на балкона със sea view  Mr. Green И постоянно е навън и се размазва от кеф. А като походи се изморява зверски и и се доспива много, та все още си спи по 2 пъти на ден.

Памперс дори не съм стигнала до там да мисля как да го махам. Но ми е в план графика вече.
записах я на детска кухня тука и доста и харесва. Ама като гледам, тя май яде най-много. Още през 3-3,5 часа си мушка по нещо.

Утре е голям ден - за пръв път ще идва няква жена дето я намерих тук да я гледа и искрено се надявам да се окаже свесна и да я хареса малката, че да рахатясам малко. Много ми е притеснено, ама каката ни идва след няколко дни и тя, та разчитам, че ще я проконтролирва.
Вече ще съм по-рдовна. Просто досега докато оправя багажа, докато си натъкмим режима и програмата тук, не ми оставаше много време за интернет.

Поздрави на всички!   bouquet

# 137
  • София
Хелоу, помните ли ме ? Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Много мероприятия -  много нещо. То не бяха плувни турнири, концерти по народни танци, тържества за завършване, връчване на дипломи и т.н. (и до Семково скочихме за 3 дни.) Сега на 01.06 пък ще са мажоретки пред общината муа ха ха. Не мога баш да си ги представя. Ще ги записвам и в у-щето и мисля да приключвам с дейностите, че луднахме всички. Само се товархеме и разтоварвахме нанякъде
Силви, да ти е жива и здрава Мая ! Да е все така добричка и чаровна ! За тортата - ти си знаеш - адмирации !!!
Честито на проходилото Габче, а и на всички, които изпуснахме. Ние още прощапулник не сме правили, ама съм го запланувала през следващите седмици. Ели, завиждам ви за моретоооо, ах моретооо. Crazy
Аз малко ходих и на бач.  Rolling Eyes
За яденето - плодове пресни давам само между храненията или плодово пюре + каша. Абсолютно вредно е да се дават за десерт, защото в стомаха се получават едни процеси на гниене и другата храна не може да се смели. Може би съм крайна но, говоря от позицията на човек, който е прекарал съзнателния си живат в борба с килата.  Confused
Абе младоженката съвсем ни заряза...  Rolling Eyes кой СЕГА ще ни организира за среща по женски БЕЗ ДЕЦА ???
Ставам, че Леа е на тв шкафа , права и се опитва да се захлупи с телевизора, ближейки го.
Шапки и чорапи не търпи.

# 138
  • Варна
Мечо пух, честит рожден ден на каката. Да е жива, здрава и да бъде добра и грижовна кака. Аз сега забелязвам, че имат толкова голяма разлика с Али.  Mr. Green

Честито прохождане на Габи. Голям е кеф. И аз не мога да се нагледам на Страшко как щъка напред назад.  Joy

Биби, онзи ден ходихме на гости на едни приятели, които си бяха поканили още едно
семейство с близначки на 3-4 годинки, които съм виждала 2-3 пъти и сядам аз на масата и викам на майката "къде са Плами и Цвети?". Голям майтап, няколко секунди се гледахме странно - тя се чуди за кой и говоря, аз пък що не ми отговаря.

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 13:35 от *Галя*

# 139
ЧРД на Мая, Силве! Да расте все така засмяна и добричка и да ти помага с Али!  Hug

Честито на проходилите! Ние май ще сме последни като гледам... Страхливката ми сладка... не ще и не ще да се пусне от пръста ми. В момента, в който усети, че не я държа и веднага сяда...  hahaha
marini, другия път да останете поне 10 дене в това райско място!
bibi, честито на изкласилите каки! Големи са скици!
J_M_M, аз също къпя баткото с бебешкия шампоан. Преди да се роди Ели го къпак и с разни детски, но ми свършиха и сега си ползвам бебешкия.
Кисело мляко давам на Верея по БДС.

И да се похваля - вече нямям кърмаче! Отбих я, както се казва. Mr. Green И от както не суче спи мноооого по-спокойно, което пък е странно за мен, но хич не се оплаквам!  Laughing Сега вечер и давам айрян, защото не ми се купуват тепърва АМ, а за прясно... нещо не смея...

# 140
  • София
Привет и от нас  Hug 

Завърнахме се и ние от едно райско местенце: http://rimskabania.com/bg/ Малкия се отпусна съвсем да ходи и вече новото предизвикателство са стълбите. По цял ден слизаме и изкачваме стъпалата  Laughing  Голям кеф беше в басейна! Имаше още 2 дечица на неговата възраст и много се забавляваха заедно.

Силве, ЧРД на Мая! Да ти е жива и здрава, много оправна и голяма късметлийка! Браво и на Али!!! Дано нямате повече такива изпитания!!! Косата ми се изправи като прочетох поста ти за температурата!!! Голямо  Hug от нас !

Ели, браво на вас! Бързо сте се организирали  Simple Smile  Дано да си изкарате едно незабравимо лято с малката принцеса!!!

zar4e  браво на вас! При мен отбиването е мисия невъзможна  Sad Малкия си иска и това е! Биберона така и не захапа - дори вода пием с лъжица. Направо не знам как ще я караме и докога така...

За гърнето... и там сме доникъде, но и аз не съм от настоятелните де. Поне се научи да не реве, но... не стои повече от минута на него! И до този момент май изобщо не зацепва защо го слагам там.   newsm78  Иска ми се лятото да махнем пампите, че в жегата много ще се запарва, но с тези наши успехи с гърнето просто не знам как ще стане. Дивоган вие как постигнахте тези впечатляващи резултати?!?!? Браво на вас!!!

Хайде да не прекалявам с търпението ви Simple Smile По-късно ще се включа пак! 
Хубав ден на всички!   Heart Eyes 

# 141
  • София
Ехо, здрасти и от нас! Hug

metchopooh, да ви е жива и здрава голямата кака и много да помага на мама! Каките са незаменими!  bouquet

nuriii, малко се забавих с отговора, Hug но да ти кажа отначало хич не искаше никакво АМ. Почнахме с Нан, плюеше го, после с Хип и него не го пиеше и накрая с Лактаната имаше успех. И Нан и Хип ми миришеха гадничко, Лактаната като на прясно мляко бие аромата. Thinking А Лактана 3 е с вкусове на ябълка, портокал и банан и естествено много го харесва. Отначало го пиеше в обикновена чашка - с биберон хич не искаше, после в чашка с клапа, и сега си го пие и от биберон, че става най-бързо. /от трудното към лесното/. Mr. Green

За бълхи, комари и кърлежи за каката съм ползвала Цанцарин Био, мирише мнооого силно и гадно, ама май имаше ефект и е много икономично. Има го на спрей, лосион и като балсам май. Като беше малка я пръсках по крачолите, после по кожата. Дребен още не са го хапали гадинките, ама ако още го има по аптеките пак него бих взела. За вкъщи- навсякъде сме с комарници, машинки не пускам, много са ми отровни, имаме една с ултразвук- то така гадни жужи, че може да полудееш... Crazy

За вечерята- яде към 20.00-20.30 постното ядене от кухнята и след час изпива по 230 мл АМ. После спи до към 7.30-8.00 сутринта. Иначе е на четири твърди хранения+2 АМ. Плодове давам между храненията, никога веднага след това, хич не е хубаво. Stop

zar4e, в какво я превозвате госпожицата-столче или кошница? Може да и е тясно, или скучно или топло. Thinking Моя много се отегчава вече обратно на движението. Издържа около половин час возене и почва да иска да става да зяпа през прозореца. Laughing Ние сме още в кошницата, че хич не искам да му сменям посоката, ама... Wink

За спането- през нощта е с тънко лятно чувалче по боди с къс ръкав, а през деня с много тънко одеялце и по потник.

Хъни, кус-куса го давам директно както си е на топчета, не го пасирам.

milli_vanilli, голям кеф, как си го описала, много ми се ходи на море вече. Не им обръщай внимание на другите, гледайте си кефа смело. Peace

Хубав ден на всички! Hug

# 142
Здравейте,
valeto, alice62 водих малкия на очен и ми каза това, което galeto беше обяснила тук, че нищо му няма, а на окото има монголоидна гънка и тя създава оптическа измама. С израстването на детето това щяло да се коригира визуално. Беше доста категорична и определено се успокоих.
кисело мляко обикновено давам Елена 2% или от това с пробиотиците пак на Елена.
 Hug

# 143
Аааах, milli_vanilli и Карина е същата картинка на плажа!  Laughing

Момичета исках да Ви питам спят ли вече с възглавница малките човечета? И ако някой ползва, каква по-точно? (че май доста различни има, от съвсем обикновени, до някакви "специални" на Чико примерно.. newsm78)

# 144
Честит първи юни на всички деца и на всички, които пазят детското в себе си!    bouquet

">#at=27[/video]

# 145
Честит първи юни на всички малчугани !!!
Да питам,само аз ли винаги съм малко тъжна на този празник...Може би защото осъзнавам ,че безвъзвратно одъртявам Tired
Иначе ние днес ще си празнуваме ,кафенца с приятелчета,довечера с баба и дядо ще излизаме на разни люлки и т.н.Тази година нали вече е голям човек  и ми е по-ясен този празник,миналото лято нали си беше още бебенце Heart Eyes
Да се похваля ,официално открихме пясъка и сега е голяма игра.Е,после е в памперса има пясък ,но много важно CrazyМного се заиграват дечковците така Hug
Хайде,отиваме на разходки ние! ХУбав ден на всички !!!!!!

# 146
На мен ми е весело на 1ви юни, а на НГ ми е тъжно, че одъртявам. Simple Smile
За пясъчниците - хич не ми се пуска детето там, че като знам колко улични кучета и котки има.  ooooh! Знам, че е неизбежно и децата много ги обичат, но засега гледам да го водя на градинки без пясъчник, така и така навсякъде му е интересно все още.
Има ли други деца, които не близват натурално кисело млякоTired Няма такова отвращение просто.  #Crazy А плодовите млекца на Хумана ги лапа като хала, но на обикн. кисело мляко се мръщи яко и не иска, уж опитах различни марки. Само с айрян остава да пробвам. АМ Фризо 3 също не иска, а то е с такъв страхотен вкус на ванилия.  Rolling Eyes
Ники много се радва на кучета и на коли, едвам го удържам да не се метне на някое куче.  Laughing
Почерпете се за РД любимия ми - и той празнува барабар с децата.  Mr. Green

# 147
Много късмет и прекрасно бъдеще на всички дечица!
tini-mini, да е здрав мъж ти! Hug
На мен също ми е много весело, по принцип, но не и днес, защото баткото ни се тръшна вчера с Т и гърло и сега е изолиран при свеки, та и тази година /както и миналата/ няма да има истински празник за него. Естествено, най-важното са подаръците, които все пак ще получи, макар и утре...
Аз също засега не пускам Теа в пясъчника - ще стане време, когато няма да мога да я спра, но засега смятам да се възползвам, че мога, защото наистина са много, много мръсни.
Nio, браво, че няма проблем с малкия.
5ia, аз понякога слагам много тънка възглавница на Теа, но тя я маха и аз не настоявам. Сашко започна да спи на възглавница на 3, май...
Весел ден на всички празнуващи, малки и големи!

# 148
Честит празник на всички деца малки не толкова малки!

И аз обичам днешния празник,от сутринта им измислям разни изненади на децата,ама май не оценяват  труда ми както ми се иска,сега остава само да довърша тортата и да направя празничната детска вечеря,ама и това време не става за разходки а следобед трябваше да рисуваме с тебешири навън,не знам дали ще успеем Cry
tini-mini честит ти рожденик!
 Това с неяденето на кисело мляко го преживях с баткото,много е гадно все едно отрова му давах,а сега кофичка изяжда  Laughing
Сезона с пясъчниците отдавна го открихме въоръжена с кофички ,лопатки и железни нерви почт всеки ден сме там поне час играем (налага се понякога да се включвам активно) но поне минава времето.
Аз да се оплача последните три дни се кърмим само сутрин и вечер и то вечер само докато заспи и после сутринта,но снощи  ooooh!цяла нощ не сме спали,цяла нощ ме търси ,тези зъби ще ме уморят вече 2 месец се мъчим с номер 5 и 6.
Хайде весел ден !

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 10:55 от J_M_M

# 149
  • София
Честит празник, мили дечица!

Аз изобщо не съм и предлагала възглавница...

В пясъчник не пускам, по тревата не пускам, само по алеите и нищо да не се пипа Rolling Eyes
Вчера бяхме при наш'те и се завъртяхме покрай детската площадка, полюшках я на люлките, макар че не са от обезопасените бебешки. (Знаете ли къде има такива, поне из големите паркове, от тези с преградка между крачетата и отпред?) Много се радва, но я люшкам съвсем лекичко, че още не се е научила да се държи здраво...

Та дойде една нахална лелка с кучето си, препика пясъчника и си замина с високомирно изражение. Close Да видим кога ли ще наритам някого.

Кисело мляко с голям кеф ядем, даже половината манджи така успявам да пробутам, като им добавя лъжичка, две.

Зарче, да се возим в кола много обичаме, даже обикновено за 10 мин и заспива, но ние доста често се возим. Пробвали ли сте да пускате музика, Марги понякога така я успокоявам.

Общи условия

Активация на акаунт