Зъбки като броеница АПРИЛчета редят в редица - 15

• 35 954
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Зори, ти си върхът щом гладиш. За мен това си е Китайско мъчение. Миналата година добре, че свекърва ми вършеше предимно тази работа, че хич и не обичам.
Коко става напоследък пред 7 ч. Кърмим се, закусва към 8:30 - 9:00 след като изпратим кака. Нещо пак се пробва със сутрешен сън около 1/2 час, а от 2 месеца го бяхме зарязали. Обядва към 12:30 от кухнята. След обяд ядем каша, сварена ябълка с амарант или прясна към 16:30 и след 19 иска да вечеря докато татко му прави салатата. Обикновено набива хляб с краставица и кисело мляко. Страшна комбинация, няма що. Ако го хвана навреме яде супата. Голям фен е на киселото мляко. Оня ден изяде цяла кофичка. Ляга към 21 ч като се кърмим и това ни е хранителният режим. Ама нещо не му харесаха черешите, а ние така обичаме....

# 121
  • София
Миналата година и аз ползвах машинката на чико и горе-долу съм доволна. Обаче я слагах съвсем близо до бебешкото креватче и Марги я бяха жилили само 4-5 пъти. Явно на яко прегладнели комари не им пука. Но обсега явно не беше достатъчен и с нашия тати ни хапеха по краката hahaha

Тази година мисля все пак да ползвам репелентите на Чико, пише, че са на растителна основа. Миналата година не посмях де, сигурно е било глупаво от моя страна, щом са си написали хората безвредни...

Ох, моята мама да е жива и здрава, добре че идва веднъж седмично да ни изглади  bouquet

Силве, дано да се разминете с антибиотиците и всичко да е наред с Али! Hug

# 122
Здравейте,след като изчетох всичко от миналия петък досега,да се включа и аз по темите.
Честито на всички празнували рождени и имени дни,и проходили крачета.
На болните бързо оздравяване.
Шапка засега трае на главата си и я маха много рядко,чорапите ги сваля и то не с ръце а с устата,захапва и дърпа и все са мокри.
В тон с темата да кажа че при наличните ни само два предни долни зъба сега избиха още три отгоре единия преден и двата до тях така че малко заприличва на вампирче като порастват повече,но чакам и другия преден отгоре да пробие тия дни.Не е имал проблеми с температура като вади зъби.
Къпя го като във ваната слагам коритото,много се радва пляска водата.
Яде си с апетит,сутрин закуска към 9 към 14 обяд около 18 закуска и към 21 вечеря,за закуска давам попара с маско и сирене,овесени ядки, кус кус,бисквити с мляко, козунак пак с мляко,филия с маско и катък,обяда редувам постно с жълтък или месно като аз си му готвя и мачкам с вилицата,и за вечеря пак готвено, преди сън си се кърмим,както и понякога сутрин и през деня като поиска пак.
Данче и аз се смях като каза за Петьо и деколтето,и моя така прави, а на морето незнам как ще сме.
За спането не се оплаквам,спи ми и по 4 часа някои дни.Понякога спи само веднъж понякога два пъти,зависи кога се е събудил.Напоследък става към 7 30 - 8 часа,а вечер си ляга 22-23 часа
Биберон моя така и не поиска.
Да се похвалим от две седмици започна да прави крачки и сам,минава даже цялата стая,но още не е много стабилен,по лесно му е да лази.
Да се похвалим че ние вече сме без дневен памперс.Понякога имаме напишкано но повечето пъти си е на гърнето и с ако не сме цапали гащите.Вечер му слагам памперс,но става 5 вечери не пишка и сутрин памперса е сух.Да питам има ли други които са махнали памперса през деня.Аз с баткото така направих като стана на годинка и малкия сега започнах преди 2 седмици че доскоро беше студено и не посмях.
Хайде че дълго стана,аз рядко пиша но сега се отнесох много.
Хубав уикенд на всичи.

# 123
здравейте и от нас с галенцето.

за храненето:
8.3 - закуска / кус-кус, попара, мляко с бисквитки, филийка с масло и кашкавал + настъргана ябълка или друг плод
12,3 - второто от кухнято + половината от десерта
16,3 - кисело мляко, плодово пюре,
20,30 - супата от кухнята + остатъка от десерта /но кремчетата почти не ги яде и гризем  бисквитки, солетки + плод + задължително докато ядем и от нашата храна, винаги е гладен

заспива към 21,3, но си чака шишето с млякото. много е смешен - спи му се, но гледа в телевизора и ако не е пуснат мрънка, докато го пуснем. като помирише шишето с млякото изпива 20-ина мл и това е. само правя мляко, хвърлям го после и мия шишета, но ако не му го дам не кисне и примлясква.
сутрин става към 6,3 - 7, но гледам да го натискам поне до към 8 ч

върви, но още не е много стабилен и все бягам след него. напоследък ме върти в кръг и ми се завива свят, а много обича да си гони сянката. обожава колите и все към асвалта ме дърпа, а като го обърна наобратно, започва едно тръшкане  ooooh! ooooh! ooooh!

зъби имаме 8, но от 3 седмици не мога въобще да му погледна в устана, не дава и това си е
нещо започна освен бибата  и пръста да пъха в устата - ужас, как ще го отучвам не знам

за обяд спи около 2-2,5 часа, но трябва да сме си в къщи в креватчето, съблечен само по боди и завит с чаршафче. иначе се мята и се буди. през нощта винаги е отгънат и не знам какво да го правя, загъна ли го, дори да спи - веднага вдига краката и ляга върху завивката... Close

вечер не ме изпуска от очи. дори да е с баща си в стаята само да изляза и започва да реве, все едно се е ударил и като се появя, ми се залепя за Д-то...

ще трябва да си купуваме количка, че нашата Лумина на Чиполино излезе голям боклук, пък и му омаля на дребния. въобще не мога да го пусна надолу да дреме, щото главата му е на една страна, та приемам оферти за летни колички.

хайде спирам, че стана един ферман.

всички болнички да оздравяват и ви пожелаваме един приятен и чудесен ден за разходки

# 124
момичета, един въпрос - бихте ли ми препоръчали марка прясно и кисело мляко? какво давате на малките ?

# 125
Привет момичета.Имам доста въпроси и дано да смогна да питам преди пак да ме повикат с рев Praynig
1. С какво спят малките?С какво ги завивате.Ние още сме с дебело одеяло и май му е много горешо така newsm78
2.Кук Кус как предлагате от този дето е като макарони на ситни топченца?Пасирате ли го или така направо си го хапват малките.Ще предлагам уж и ме е страх да не се задави Rolling Eyes
3.Гледам, че повечето давате плод след основното.Аз уж от максимата, че плод не се дава след като детето е напълнило стомаха ooooh!май за плодове все не ми остава време да предложа освен със сутрешната каша.
Още имаше ама изключих ooooh!
Лека вечер и извинете, че така телеграфно Embarassed

# 126
Такаааа...ние пак сме тук! След няколко дена пренастройка към рутината, дойде време да драсна ред, два...
Повече от ясно е, че изкарахме перфектно! Къщата, в която спахме беше супер - прекрасно обзаведена с много мисъл и вкус /повечето неща от ИКЕА, с което ме спечелиха завинаги Wink/. Останалите къщи също са хубави отвън, басейнът не беше пълен и слава богу останалите обитатели на къщите също бяха дошли да си почиват, а не да купонясват /обратен вариант би бил неприятен, защото силна музика би оглушила всички къщи без проблем/. Нашата като че ли беше най-добре разположена от гледна точка на ненамеса в личното пространство. Ходихме и до Етъра и Трявна и един цял ден се мотахме из селото, играхме карти, федербал, групово четохме книги...въобще представата ми за активна почивка! Но...свърши бързо! Там бих останала сама поне седмица за зареждане на батериите. Ако не бях подценила слънцето на чист въздух, щях да съм перфектно починала, но две вечери спането ми беше ад, а вече и се беля, но това да ми е проблема.
Децата също са си поживяли добре без нас, но надеждата ми поне Теа да се впечатлява от липсата ми умря бързо - като се паркирахме във Врацата и като се качи на врата на баща си и не слезе. Как ще си го разделят с батко си не знам?! Laughing
koremche, Теа яде кисело "Пършевица", а прясно не й давам все още.
Бъни, Тулумбичка спи с чаршафосано тънко одеало, но имам под ръка и по-дебело за всеки случай. Кус-кус яде от този, който е като звездичка - яде го от доста време вече и не е имала проблем със задавяне; иначе й го правя със сирене и малко масло. Плод яде след вечерята, но не някакви големи количества, а просто обикаля при този, който го яде и си отхапва по малко.
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРОХОДИЛИ ХЛАПЕНЦА! Да са им чевръсти крачетата!
И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО - БЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ!

# 127
Nuriii, родителски кооператив е алтернатива на детска градина. Няколко души се организират да наемат помещение и се редуват да гледат дечицата. Поне на теория е това. Позната е с момиченце на 2г. и мисля, че в момента ползва такъв, но не знам подробности. Ще се престраша и ще питам за координати по facebook Simple Smile

# 128
  • Sofia
кисело мляко давам на Хармоника, Пършевица
завиваме се с памучно одеалце, а нощем с чувалче
кус кус не давам
плод на следобедна, понякога с крем, мляко, както дойде

# 129
Плод-сутрин,преди закуската и докато се разхождаме-парчета ябълка колкото лешник(понякога и връчвам цялата ябълка и тя се я гризе,докато я возя),стафиди,сушени сини сливи без костилки,банан-да си го гризе сама,а от 2 месеца давам и парчета орехови ядки,колкото кускус,за да има полезни мазнини. Досега не се е задавяла,а си хапва така от 11-тия месец. Вечер яде с пръсти  зеленчуци на пара-грах,царевица,морков,цвекло,карфиол,даже сама си ги иска да и ги дам,когато вечеряме ние.
Нощем спи с цял гащеризон-пижама,закопчана в летен спален чувал,а отгоре-чаршаф на два пласта.
Кисело мляко заквасвам вкъщи-купувам си пробиотична закваска на Дафлорн http://www.daflorn.com/starter-cultures.html и млякото става много меко на вкус и не е кисело.Така поне знам какво яде-аз съм малко маниак за здравословното хранене-нали не ям месо от 19 години и ми се налага да чета много newsm62

# 130
Здравейте мацки.
Бъни- през деня Дани спи по боди потник и завит с бархетна пелена а през ноща с къса пижамка и памучно одеалце.
Кус кус давам много отдавна от този като макаронки и не го пасирам,не сме имали проблеми.
Плодове давам предимно следобяд.Дани хапва много банани,круши,ябълки ,а отскоро и череши.
Прясно мляко също яде отдавна-давам фибела.
Ами това е.Лека вечер от нас.Че излизаме на разходка. Hug на всички

# 131
здравейте,моми4ета!ето ме и мен най-накрая!
тези дни бяхме по -заети и не ми оставаше много време!ходихме на изпращане на една абитуриентка,на прощъпулник на гаджето на Ивето  Mr. Green-Филип на Силви80 и ве4е запо4нах да пазарувам някои неща  за България,нали другата седмица си отиваме  Laughing и така..
марини,много хубаво ,4е сте си изкарали  страхотно Hug
Ме4о Пух,дано Али да се оправи по-бързо и да не се налага АБ
4естити проходили кра4ета на Али и на Страшко!
 Бъни,и ние още се държим за ръ4и4ка.
Давам и кисело и прясно мляко понякога,и двете ги пие нормално.
за храната-ве4е много неща и давам,избягвам само шоколадови,сладкиши,и такива по-вредни наистина неща..
Храни се доста самостоятелно,само манджи4ките и пюретата и давам с лъжи4ка аз.
Запо4на да казва някои думи4ки,вклю4ително допълва една песни4ка за Телетъбийс:))аз пея Тинки-Уинки,Дипси,Ляля,а Ивето казва По:)))) Много е смешна Simple Smile)))
Нури,пази се и релаксирай колкото можеш пове4е,има време и за колело и активен спорт другото лято Wink
Дивоган,браво за това 4е сте махнали памперса през деня!!!Ивето ходи 2 пъти на ден на гърнето,но за махане още не мисля 4е ще се справим!дано  след няколко месеца успея поне !
бягам сега,4е стана дълг:)
целувки на вси4ки! Heart Eyes

# 132
еей, Молии, всеки път като видя постовете ти и се сещам как викаше на малкия, че е магаренце Grinning смешно ми ставаше и не съм си представяла, че ще кажа така и на Сузи. Тя абсолютно имитира магаренце. Дори като види картинката и подема 'песента' Simple Smile

на вълна животинки -anni2002 тъкмо днес си говорихме за щъркелите и тяхната привързаност към родното място Simple Smile та в този ред на мисли - добре ще сте дошли щъркелчета Stuck Out Tongue

Дивоган и от мен адмирации за махането за памперса!
Аз вече започнах да се запасявам с гащи, защото топлите дни настанаха и Сузи ходи вкъщи предимно босичка до памперс. Смятам летните горещини да магам памперса в часовете, когато сме си вкъщи и ще има пране на гащи и почистване като след кученце Simple Smile Ще махаме и килимите, защото имахме вече няколко локвички под нея... прави много смешна физиономия след това Grinning усеща се. Навън също я изпишквам - когато я хвана Simple Smile

кус-куса никакъв проблем - варя го малко повече и той става съвсем поносим за гълтане - както го консумира Сузи. Дори аз много малко дъвча такива малки макаронки.
През нощта вече е само с боди дълъг ръкав и летен чувал. Ако е хладно отгоре мятам памучно одеалце.
Марки кисело мляко - тези с БДС, като най ми допадат Домлян и Пършевица, преди купувах и на хармоника.
Ще видя дали татко ще може да взима прясно мляко директно от кравар и тогава ще си подквасвам - или от кисело мляко или - Елби също продават подкваса.

И още нещо се сетих - някой питаше за сок от цвекло, мноого отдавна - видях, че продават в DM на Alnatura - доста прилична цена.

lunhua аз съвсем ги бях забравила тия сини сливки. Аз й давам сушени смокини Simple Smile мноого се тачат.

Хубава вечер!

# 133
Здравейте,откакто е станал самостоятелен моя младеж много трудно сядам за повече от минута  Grinning.Навсякъде ходи пипа сега се научи да си отваря комарника и излиза сам на терасата,а там са единствените две саксии и вече и цветя нямам Sad
Бъни ние сме с едно не много тънко одеяло (+ още две резервни),защото цяла нощ се върти и все е легнал върху едно от тях и има едно свободно за завиване,иначе от две вечери спи с боди с къс ракав и долнище на пижама и бос.За закуска давам кус -кус,звездички ,без да пасирам а една сутрин а по - набързо сварих фиде и пак така с масълце и сирене.
За киселото мляко давам руен ,единственото което вкисва от тези които съм пробвала ,останалите и месец да ги държа след като изтече срока нищо не им става  ooooh!
Аз да питам мамите с две деца големите до кога ги къпехте /къпете с бебешки шампоан и кога ще/преминавате към нормален? Аз покрай малкия и баткото още с бебешкия и се чудя  докога е нормално да е с бебешки?

# 134
ЗДравейтеее, да кажа и аз по темите:-)
спинкаме по боди цяло( с крачета и ръкави,макар и 3/4  Mr. Green ) и без одеало-аз я завивам,ама тя през нощта се отвива и по цели нощи е без завивка Crazy
за кус-кус - не мога да кажа,че само веднъж ядохме и тя даже не го хареса,а й сутрин ставам с нея и нямам време за такава закуска,че Дари е нетърпелива за ядене.
за памперсаooooh! кога ли ще се научим на гърне. разбирам я кога ака (стойка клек) ,но... и питам я:
Дари,има ли ако на дупето?
а тяSadсъвсем тихичко,не като друг път категорично ) Нннне!
аз: искаш ли да сменим памперса?
тя:ДА!  hahaha hahaha hahaha
за кисело мляко - давам На баба,ама така като гледам никои от тук не е споменал даже за него ooooh! ще опитам Пършевица и аз.

J_M_M
,защо да не продължаваш с бебешкия шампоан? то и аз ползвам от време на време та детенце на 6год защо не?

Общи условия

Активация на акаунт