Зъбки като броеница АПРИЛчета редят в редица - 15

• 35 950
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Мечо пух,а за навън? мажете ли се с някакви репеленти?

# 106
Не знам какво да правя и аз вече ,днес ще ходя в аптеката да питам нещо за комари,бълхи ,кърлежи ,че е страшно Sick На Петьо краката са му целите нахапани от бълхи Sick
Зори и ние спим по веднъж на ден от 13 до 15 часа но му е достатъчно.Обядва в 12 ,30 и ляга GrinningПОне заспива бързо и няма носене на ръце и безкрайно кърмене ooooh!
Вчер обаче стоим до 21 часа поне наавън,после баня и лягаме GrinningНе знам дали е правилно ,но следобяд му давам плод само или бисквити ,или нещо дребно ,а супата от кухнята я яде чаааак към 21 часа.Не е ли много късно за такава храна Rolling Eyes

# 107
Здравейте мамчета.Какво правите в тези жеги?И ние като повечето от вас излизаме сутрин от 9,30-12,30 и вечер от 18-20,30.И моят Дани взе да спи по 2 часа веднъж на ден,ама явно му стига защото заспива вечер чак към 22,30.
Данче и аз след обяд давам десерта от кухнята или плод,бисквита,а супата давам към 21-21,30.В началото и аз се чудих не е ли късно за такава храна,ама щом си спи спокойно цяла нощ явно не му е тежко на стомахчето.
Айде лек и прохладен ден от нас с Дани Hug

# 108
Здравейте мами отдавна не съм писала.Ние сме добре гледам и ние да излизаме по хладното но ако се случи жегата да ни завари на вън гледам да се срием някъде на сянка на по кафенце с други бебета .Много ме е страх от всякакви гадинки и най много от кърлежи .Имаме пчелин и нашия татко е постоянно там и понякога си идва с кърлежи по него специализирала съм се да му ги вадя без проблеми .Но като става въпрос за децата ме е страх .Ние спим още по 2 пъти на ден но все по трудно ми става да я приспивам така че може скоро и ние да сменим режима.За вечеря и аз и давам към 21 часа остатъка от обяда или кисело мляко с бисквити но тя вечер яде по малко от колкото през деня .През ноща и давам около 150мл кисело мляко уж да не  е гладна но тя пак се събужда много често и плаче.това за сега от нас ще гледам да се включвам по често.

# 109
Здравейте
Galeto. питката е страхотна много дизайнери от тези априлки Hug
Ние всяка вечер вечеряме в 19:30 ч и тази вечер какво му стана на моя бяс заспа в 8 ч даже не е къпан,не ми се мисли каква нощ ме чака тъкмо снощи се наспах и днес пак отначало ooooh!
За  яденето това човече се научи само да повтаря ам-ам а само преди 5 мин е яло,направо не спира да яде,купувам преди обяд бисквити и той ги вижда и на момента започва да вика ам-ам ама вика и още в магазина ги отворих,прибираме се вижда че батко му яде банан и той,голямо тъпчене .а си мисля че не е много полезно толкова много да яде и затова вечеря бисквити с кисело мляко супата остана за утре.
Хайде стига толкова че стана доста напечено, дано адаша да спечели fingerscrossed fingerscrossed

# 110
За яденето ние ядем така.
Закуска най често в
 8 часа - кърма като преди това цяла нощ почти на гърда ooooh! ooooh! ooooh!
9.30-10 часа - каша с плодово пюре - това го яде най с апетит - около 250 гр
14 - кърма
14.30-15 часа - зеленчуково пюре или зеленчуци с месо - рядко стигаме до 200 гр
19.30 - 20 - каша или плодово зърнен десерт - около 190 гр
Кърменето от 14 часа до лягане хич не го броя ooooh!
Ако има други с подобен режим Praynigда обменин опит.Не знам твърдата храна много ли е малко ли е за тази възраст newsm78
Данче подозирам ,че Петранчо е като нас почти newsm78

# 111
Силве, стискам палци да се разминете с антибиотика. А тя нали пи вече един антибиотик? Не й ли милна? Или аз се бъркам нещо?  newsm78
На Ели й биха ваксината - Приорикс. Не плачка много. Повече рева докато се возихме в колата до болницата. Хич не обича в кола това дете! Направо не знам как ще ходим до морето... Има ли други такива?  Confused
За храната - Ели закусва следобед десерта от кухнята (основното яде на обяд), а вечер често е само на кърмица. Днес си вечеря супата, но в повечето пъти я изхвърлям. А ми се ще да почва лека-полека да си вечеря с нас нещо по-твърдо, че нали уж се отбиваме вече.

Ох... аз най-после изгладих и сега имам малко спокойствие. Добре, че поне децата лягат рано, че не мога да си представя да ми стоят до 10 часа и после тепърва да гладя. През деня не мога почти нищо да свърша, защото госпожица Кифла трябва да бъде разхождана за ръчичка...  Heart Eyes

# 112
Ние как хапваме:
закуска (попара,чисто АМ или кисело с бисквити) около 9
на обед около 13.30 основното със сухар от кухнята с малко от десерта
после около 17-17.30 супата със сухар и 2-3-4 лъжички от десерта
после с нас към 19.00 плод
и 21-21.30 200мл АМ и сън

# 113
  • Варна
И аз да се похваля, че Страшко проходи. Много ми е сладичък - върви и крещи от радост. Но въпреки това продължава да ме дърпа за ръцете да го водя.

Бъни, и Страшко яде долу-горе по толкова. Моята педиатърка изрично ми каза, че трябва да има 4 основни хранения, като това не включва плодове пюре - то трябвало да бъде между храненията. Но това е невъзможно при нас.
Сутрин става към 6:30-7:00 ч. кърмя го за добро утро.
Към 8:00 ч. яде каша или мляко с бисквити или препек филия с нещо.
Към 10:00 ч. кърмене, за да го приспивам по-лесно. Започна да спи по 2 часа по това време.
Към 12:30-13:00 ч. яде пюре - зеленчуково или месно, малко по 125 гр. Ако иска още дояждам с кисело мляко, защото отворя ли друго пюре започва да се дърпа (идея си нямам защо).
Към 14:30 ч. кърмене, за да заспи (около 40 минути сън)
Към 16:00 часа яде плодово пюре или бисквити с мляко.
Към 18:30-19:00 ч. вечеряме заедно, като Страшко яде основно корички хляб, тъй като не ми иска манджите. Но пюре не давам (и аз не знам защо, сега докато пиша и се замислих).
Към 20:30-21:00 ч. кърмене за лека нощ след банята.
Този режим важи ако сме си вкъщи цял ден. Навън не ми се получава. Не иска да яде, сякаш от любопитство и мерак да слиза от количката. Та затова всички основни хранения ги замествам с кърма, колкото да не стои гладен.
През нощта кърмя 2-3 пъти, рядко яде стабилно. По принцип е само да заспи пак. И голямо тръшкане пада, все не може да си намери място, изритва ни с баща му в двата края на леглото и той спи посредата обикновено между двете възглавници. Много му е удобно там. Като се събуди първия път за кърмене, изправя се на леглото, плаче, търка очите и като го накърмя е пълен абсурд да го върна отново в креватчето. Хем го слагам заспал - как се усеща незнам. Та затова спи при нас.

Моят Страшко снощи вдигна температура, че и май към 39 беше. Но тъпия ел. термометър не показва вярно. Показваше 38, но като измерих моята показа 34, та не ми се мисли колко е била.  Изнесохме го на терасата и се полюшкахме половин час на люлката. Спадна малко. И днес цял ден беше с температура, но към 37,8 (взех един живачен термометър от приятелка сутринта) и до следобяд спадна съвсем. И все си викам "ще почакам още час и ще дам нурофен", а така откарахме цял ден. Какво стана, незнам. Не вярвам да са зъби, досега не е имал. Ние с баща му сме болни, но той няма сополи. Дано и да няма де.  Naughty

# 114
Честити ходещи крачета на Страшко  Hugдано това с температурата е минало вече  Praynig
нашето ядене е :
5:30- 6:00 - кърма
8:00- попара,макарони със сирене,кекс(козунак) със кисело мляко
12:00-12:30 готвено около 220 гр,но понякога пюре и кисело мляко
16ч каша или бисквити с кисело мляко
19:30 супа
кърмим се поне 2 пъти през деня и n! през нощта,както и бисквитки,хляб,кекс(обикновено събота и неделя винаги има нещо такова)през целия ден.
Плодовете са ограничени до ябълки круши и малко банан ,не бързам с ягодите ,а то друго сезонно за момента няма,но тепърва идва лятото.

# 115
Гале ехаааааааа честито за ходещите крачета на Страшко  bouquet
Прочетох на моя дивак и му викам вземи се в ръце.Той се залива от смях hahaha hahaha hahaha.
Държи ме за кутрето само, но пусти страх ooooh!, не ще да се пусне.
4 основни хранения какво значи-твърда храна или може и мляко ила кърма newsm78.То при нас с това кърмене без час и посока ooooh!не мога да се ориентирам добре ли яде това дете или не.
Този цитиран от тебе режим подобен на нашия при нас също е идеалния вариант когато бързам като луда, не готвя, нямам домакинска работа и т.н т.е при идеални други условия hahaha.
Като сме навън не го храня защото и без това свинщината в къщи е ужас, не ми се мисли навън какво ще се получи.
Та ако много скиторим съответно яде и по малко и после наваксва с кърма.
За пюрето в 19 часа дето се чудиш-то там какво пюре да дадеш newsm78-за плодово е късно, манжа да даваш по това време пак не става май Rolling Eyes
За температурата милото мишле Hug.Дано да е минало заминало вече Hug

# 116
  • Варна
Бъни, 4 основни са пюрета или манджа (кой каквото яде) или каши, но не плодови пюрета. Плодовете били за между храненията. Като 4-тото ядене е вечерята и ми каза постепенно да я въвеждам (вечерята) - първоначално с нещо по-лекичко и постепенно да преминем на истинска вечеря като големите хора. Но както казах на Страшко му идват много 4 стабилни яденета, затова от сега сме с режим на големи (без кърменията естествено) - 3 основни яденета, закуска, обяд и вечеря и следобед плодове.
А за прохождането - Страшко от известно време правеше по няколко крачки сам, но трябваше да съм срещу него. И онзи ден пак го викнах да дойде към мен, а той взе че ме подмина.  Mr. Green Усети се, че може и самичък.
Температурата мина.  Whistling

# 117
Бъни И ние се храним точно като вас - по 3 пъти на ден, по същото време даже и кърменето ни е като вас. Аз не знам защо обаче давам кашата сутрин, а плодово пюре, понякога с каша - вечер. Сега като прочетох поста ти се замислих, че не трябвало плодовото вечер!? newsm78 Иначе за закуска разнообразявам с  попара с чай, кисело мляко с обикновени бисквити, а вместо пюре следобяд понякога му правя супичка. Като цяло яде много трудно, да не кажа с рев. Като отворя пюре от 190 гр. гледам да го изяде цялото, по-голямо количество е немислимо. Почна обаче между храненията да гризка бисквитка /сам си я иска/. Горе-долу така сме с храненето. Hug

# 118
alice62 не съм ходила там все още, но по снимките, които виждам мисля, че приемат малки деца.
Разкажи ми малко повече за тези кооперативи. Аз като район съм по-скоро център, но ако е близко до метростанция също ще ми е удобно.

За режима - понеже Сузи се събужда рано (от няколко дни според мен нахално рано Grinning ) премина директно на летен режим. До 8:30-9ч сме приключили с тоалет, закуска, обличане и излизаме. Някой път откриваме деня за детската площадка... през лятото може паяжинките да обираме като първенци Grinning
Предиобедна закуска айрян, бисквита, солета, банан, вода.
Спи от 11-11:30ч до 12:30ч и тогава отиваме за кухнята. Яденето гледам да е предимо вкъщи на столчето - навън се разсейва. Изяжда основното и половина супа за предястие.
Следобедна закуска яде кремчето от кухнята.
Следобедния сън е или от 14ч или от 16ч... близо 2 часа.
Вечеря другата част от кухнята към 18-18:30 и 2/3  кофичка кисело мляко някъде към 19ч. Понякога ги слива.
Заспива към 20:30-21ч - ако й изпусна часа за сън се превъзбужда и докато я приспя бая съм се изнервяла... върти се с отворени очи като след двойно кафе понякога до 22ч.
леле, че ферман Simple Smile бая се зачудих дали да не го затрия, но на който му е интересно... Simple Smile

Има ли мами с колело и детско столче? Доста се ядосвах, че не мога да карам колело тая година - планирах големи разходки със Сузи, но... ще я кара таткото.
Тези, които имат столче имате ли отзиви? Аз се колебая между тези двете и то главно, заради разликите в цените:
http://shop.screambikes.eu/bg/aksesoari/4825-detsko-zadno-stolch … lli-b1-clamp.html
http://family-bg.com/prX_4175.htm?ref=71

# 119
по-скоро Bellelli Mr Fox
като разликата е в това, че се монтира на самата рамка без да е нужен багажник.

За комарите и предпазните средства - нощем пускаме една машинка на чико със ултразвук дето гони гадинките (подобна е на вашата Силви) но е преносима на батерии. Спим на отворен прозорец без проблеми, но незнам как ще е като станат на рояци комаряците... а и навън не е особено ефективна според мен. На морето я слагахме на масата, когато се хранехме навън, но... не важи... ама там са орли направо.
Споделете тези, които ще разучите въпроса - аз репеленти не мисля да ползвам с малката, че са ужасна химия.

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 12:39 от Nuriii

Общи условия

Активация на акаунт