Зъбки като броеница АПРИЛчета редят в редица - 15

• 35 888
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
PresiN, за гной - живовлек! намачкваш листото и слагаш,вържи го с марля да не пада и всичко ще излезне!

# 706
Мацки за мен майчинството свърши, връщам се на работа и да ви кажа честно хич не ми се ходи. Знам, че в офиса няма да е същото както преди и се чудя как ще се адаптирам, завиждам на всички , които могат да работят от вкъщи. Simple Smile По принцип майчинството много ми харесва, но няма как трябва да се работи.
Честито на всички, които ходят на ясли, за нас няма шансове, дано малчовците бързо се адаптират и да не ги мислите Simple Smile
PresiN дано се оправиш бързо
bibi твоите постове са много интересни, надявам се като тръгнеш на работа да не ни забравиш Hug

И един въпрос малкия много се лигави все още, а вече му излязоха 16 зъба , педиатърката ми каза , че е нормално това , защото не са се появили всичките 20. Но на мен ми е притеснено не е ли вече голям да точи лиги, имали някой с такъв проблем?

# 707
Привет момичета.Не съм писала от много време.Лятото май бавно но сигурно е към края си....яслата при нас е пълан мираж.
Във всички посочени от мен ОДЗ-та сме на.........ИЛЯДНО #Crazy място.
Но направи ми впечатление, че при имената на децата има графа с точките и след това едни номера....при някой 6-цифрени, а при други номерата са с много повече цифри.
Някой знае ли какво означава това.
В едната градина сме с такъв дълъг номер нищо, че пак сме в чакащите.Това означава ли, че имаме там по голям шанс newsm78.
Прочетох ви по диагонал Embarassedобещавам да съм по редовна.Видях ,че е имало пострадали дечица и майки.Гушки Hug и бързо оздравяване Hug
Малкия е много щур, на едно място не стои нито за секунда, очите ми са #Crazy.Отбиването и то е мираж за сега.Обмислям да отида в гората hahahaза няколко дни hahaha

# 708
Бъни, първият шестцифрен номер е датата на първото класиране, т.е. 29.04.2011, а по-голямото число е случайният номер, който се е паднал на Калоян, защото е бил в гранична група, т.е. голям брой деца с еднакви точки се борят за по-малко места. Ако това случайно число започва с малка цифра, в тези градини Калоян има по-голям шанс. Ще ме вземеш ли с теб в гората? Аз няма да отбивам...само ще спяяя...
За връщането на работа - и на мен ми се връща...сигурно, защото знам, че няма шанс да ми се случи скоро! Mr. Green Но толкова години в къщи определено не се мечтаната ми представа за моя живот!

# 709
Ох, и аз идвам в гората да се наспяяя.  Tired Зъби ли излизат, не знам ама голямо будене последните нощи, чак се чудя дали изобщо да правя опити да си лягам.  ooooh!
Излязоха 2 кучешки, общо 14 броя.
С кърменето приключихме, бих го кърмила повече, но нещата естествено и неусетно дойдоха до своя край.   Simple Smile
За работата - не ми се връща все още, но не искам да си загубя работата, харесвам си я, затова към 2 г.- 2 г. и нещо ще трябва. Предният път много трудно понесох завръщането, дано сега да е по-леко.  Confused
Или, страшен кошмар, дано вече всички сте добре.  Hug
Преси, дано се оправиш бързо!  Praynig
Някой събра ли успешно малкото с голямото дете да спят в една стая? newsm78

# 710
tini-mini, аз ги събрах след като се върнахме от морето, т.е. почти месец, но дали е успешно не знам. Има нощи, в които Елия се пробужда и много лесно пак заспива, но има и такива, в които не може да заспи, а на мен не ми се виси над леглото и си я вземам при нас. Хубавото е, че баткото си спи непробудно и Елия не му пречи! А и на мен ми е по-здрав съня - преди на всяка въздишка на Ели се будех, а сега чувам само като ревне.  Laughing

# 711
Здравейте,виждам че последната седмица сте били на тема яслени неволи.Зори надявам се Ели да свикне бързо,Биби и за вас се отнася същото Hug Hug,за се очертава догодина да съм в твоето положение ясла и първокласник и си мисля че за ученика ще ми е по притеснено,но ще поживеем и ще видим.
Колкото до вирусите и последвалите ги неразположения и ние минахме от там,в петък баткото спомена че на едно детенце му е станало лошо и са го пратили в къщи и събота сутрин и той така ,а аз с оправен багаж,на половина приготвена торта ще пътувам,съответно личната ( нали беше работен ден) ми заявява че е от храна не било вирус като ги нямало останалите симптоми,би му един деган и тръгнахме,всичко добре но в понеделник програмата беше пълна,за щастие за ден всичко отшумя, но в сряда ( когато трябваше да се прибираме ) и ние с малкия бяхме повалени,идеше ми да  #2gunfire думите на личната че не било вирус,ама вече сме по добре ,и то аз защото всичко останало комбинирано с кръвно 80/60 а на моменти и 60/40 ми дойде малко в повече.Благодаря се само че бяхме при нашите и че имаше кой да гледа децата тези два дни ,защото ако си бяхме сами в къщи не знам как щяхме да се справим. Утре отивам да видим изследвания ли,лекарства ли ,не може така аз направо се нося на моменти.
Малкия сам реши да не е вече кърмаче в продължение на една седмица иска но след минута сам ми оправя блузата и като се случи това с моето неразположение приключихме,не е търсил и протестирал,за мое щастие.
За децата и спането в една стая от 1 г спят и няма проблем,баткото не се буди( е буди се  когато малкия започне да го щипе  Crazy Whistling)
За връщането на работа ,аз както винаги не мога да се върна,това е да си жена на военен винаги готова да събере бъгажа,но здраве да е ще го мислим догодина когато се уредят нещата с ясли и училища,винаги съм казвала че работа се намира,зная че няма да е това за което съм учила,но ще се работи,то не че сега не работя.....

# 712
Здарвейте,мамиии  Hug
Дано ве4е вси4ки ,които имахте някакви проблем4ета -къде разтройство,къде кунтузийки ,да сте по-добре  Hug
4естито на тръгналите деца на ясла!ДАно някой не ме е разбрал погрешно,а зсъм твърдо ЗА ясла и детска градина!Има зна4ение за децата Simple SmileНо  Ивет ще я погледам още малко,та от другата година,като направи 2  и малко отгоре,да ре4ем напролет ,мисля да ходи ве4е!Тук са и доста скъпи Whistling ще трябва да ги поогледам още малко ,4е само в една ходих досега Peace
Ние сме добре,ходихме на плей група днес,игра Ивето,бесня:))рисуваха пак с водни ои4ки,голямо плескане пада hahaha добре 4е имат едни манти4ки,които им обли4аме Simple Smile))
ние миналият петък правихме прощъпулникът най-накрая:))))))  (все из4аквахме някой от Бг),Ивет си избра пастата за зъби,която беше наре4ена за Стоматолг Wink Heart Eyes
сега малкото звяр4е спинка ,аз си пия следобедното кафенце.
Лек ден на вси4ки !

# 713
Е, Ани, ще я чакаме да порасне Ивето и да ни прави зъбите! Дано до тогава нямаме проблеми!  Hug
Аз също съм "за" яслите. Мисля, че доста неща научават децата. Всеки си има своето усещане и разбиране. За мен определено е била в плюс когато Жорко ходеше. Надявам се и сега да съм доволна. Елия от вчера се храни там, но... сама, т.е. полвината от храната е извън устата й, но овнето не давало да го хранят. Аз се радвам, че поне проявява инициатива сама да се храни, защото баткото предпочиташе аз да го храня и то до към 5г.  Laughing Днес я наблюдавах тайно през оградата - бяха ги извели и тя си играеше. Определено вече се чувства по-добре там. Само като я вземам е много смешна. Не реве, спокойна е (според лелите) и в момента в който ме виде се разплаква - все едно ми се оплаква или ми се жалва... Душката ми! Но общо взето бързо се адаптира. От другата седмица сигурно ще спи там и ще я вземам следобед.
Хайде другите мами на "ученици", разказвайте как е при вас?

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 09:48 от zar4e

# 714
  • последна надежда
Уф три пъти пиша и трия.

Добре сме. С Ники имам тревоги, дано да мине!
Махнах решетката на Марк, че падна на глава и му хареса да се мята. Сега по няколко пъти нощеска тихичко със все завивките ляга на пода. Търся начин за отучване - нямам килим и пода е студен.
Аз съм ЗА яслите. Двамата най-добри приятели на Ники са от яслата. Знаят се от едногодишни! За спорта - много организирани стават децата! Стига да ходят с желание на двете, иначе не е оправдано. Аз имах късмет с Ники, надявам се това да се повтори и с Марк. Малко ме е страх дали госпожите ще го опазят. Много е щур  ooooh!. Много е контактен и мисля че ще свикне лесно.
На 15-ти ще тичам из София. От яслата на Марк до училището на Ники и обратно. В двата края на София са.
J_M_MКръвното най-бързо се вдига с айран с много сол. Моето често пада и само това ме спасява.
zar4e Браво на Елия!
Тини-Мини това за отбиването - все едно аз съм го писала. Не съм ги събирала в една стая дългосрочно, но снощи спахме на едно легло. Будя се и гледам две деца, а те и двете мои и искат гуш.
anni2002 Ивет ще става колежка на Марк. Много весело с тези плей групи  Grinning. Марк е гледал как майка рисува икони и иска и той. Тя му подари няколко стари четки а аз слагам една чаша вода и един вестник и той топи четката във чашата и после рисува по вестника с водичка само. Не се цапа, а аз ползвам момента да свърша нещо за 10 минути.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 00:09 от iveeeta

# 715
  • София
Добрютро,
Леа е ревала вчера в яслата. Като отидах още плачеше  Cry Cry Cry. Даже от рев си повърнала малко от филията. Днес ще е до 12 т.е. и ще обядва там.
И през нощта ми си буди и плака и с каките май беше така като тръгнаха. Мъчно ми е, но нещата с в рамките на нормалното.
И ние мисилм да я пласиреме при каките да спи след 2-3 месеца, ама направо на голямо легло. С единия мебелист се изпокарах (детската е правена от една русенска фирма, която си затворила магазина в  София и с дизайнера се обяснявахме 3-4 дни по имейли, ама ми писна да ми обяснява как това и онова нямало да стане, а аз да ми пращам снимки от нета, доказващи противното, кактои снимки на съществуващото обзавеждане, щото кръпки няма да правя Crossing Arms. Теглих му една и приключихме), сега съм пуснала снимки на един друг човечец, от който съм много доволна - дано напаснем цветовете.
Класната на каките пък срещнала една съседка на майка ми и дала ... стихотворение за първия учебен ден да учат. Сега ще се изтъпанваме пред цялото у-ще на микрофон. Дано не се панират, ама коментарът е бил " а-а-аа тя-я-я майка им е оправна - ще ги подготви"  Crazy Embarassed Whistling  Тоалетите им са за чорапогащници и ако утре е такова вемето ще ги опека.  Confused Уф, ще трябва да пия некви розови хапчета, че се изнервИх.  Mr. Green Спрели сме всякакви други извънкласни дейности през септември, че е лудница.
За зъбите - Леа има 8 пробили и израстнали изцяло и 2 кътника отдолу пробили и 2 отгоре напъпили. Успех на всички ясленчета и ученици !!! Hug

# 716
  • последна надежда
Днес постегнах мускулите... Препусках с градският транспорт от единият край на София до другият и после обратно за да успея да изпроводя и двамата.
Марки беше първи ден на ясла. Не е плакал и всичко си е изял, както и очаквах. Още е притеснителен и не си е показал щуротиите, но има време  Mr. Green.
Ники е с нова униформа. Дълга трикотажна блузка и плетен елек без ръкави. Няма летен вариант. Завряха децата  ooooh!.

Леко ми завидяха едни познати, че Марк е приет в ясла. Много гадно ми стана. Няма достатъчно места за всички. То е ясно, че са приети предимно тези с повече точки. Но какво ли не бих дала синът ми да не е приет, но да има добър баща... Не заради мен, заради децата.

# 717
Честит първи учебен ден на всички дечица !  bouquet Иветка ,радвам се ,че си успяла да изпратиш и двамата Simple Smile Марк ще си покаже рогата ,знам аз  Laughing Дано да го опазят Laughing
Ники кой клас стана ,че не мога да сметна точно newsm78
Видях във фейса първокласничките на Биби ,страхотни са bowuu
Днес мъжа ми ме скастри ,че не искал Петьо да ходи на градина Sick Той като не бил ходил ,какво му било TiredНаправо бяс ме хвана и му ги наговорих едни ooooh! Аз имам прекрасни спомени от детската градина ,не си представям детето ми да НЕ ходи на градина Crossing Arms
Аз похваля Петето ,че вече окончателно е без памперс ,няма инциденти ,дори ака навън Mr. Green
Долу се показва втори кучешки ,скоро ще излиза май.
Утре мислех да го водя на ваксина ,нали остана последния пентаксим,но много жега ми се види нещо newsm78Чудя се още newsm78
Ние гледаме постоянно да сме навън ,че ме е страх да не се развали времето изведнъж  и използваме максимално циганското лято Crazy
ХУбав ден на всички!

# 718
  • последна надежда
Данче, Ники е четвърти клас. Чакат го миниматури. Евентуално кандидатстване... Работата става сериозна  hahaha.
Има нова класна, много добро впечатление ми направи. Предишната го беше обиждала пред целият клас с много грозни думи. Но аз не търпя такива... и от тази година вече я няма  Twisted Evil.

Видях много първолаци във фейса. Да са живи и здрави и да вървят гордо напред и нагоре  smile3523 smile3529

# 719
Честит първи учебен ден на всички ученици!!! Да са ви живи и здрави! Hug

Нашия батко вече месец и половина ходи на предучилищна и се справя отлично за сега  Grinning. Сутрин се строява пред къщата да чака училищния автобус, а следобяд си го взимам, защото сме една от последните спирки и трябва да стои в рейса 2 часа. Много порасна изведнъж и един такъв сериозен, заявил на учителката и децата, че не иска да му викат Нико,а Никълъс Laughing

За яслите, аз съм ЗА. Тук са много скъпи също, като при вас Аничка. Аз засега ще продължавам да гледам Лили. Изкарваме си много хубаво времето заедно. Ходим на плей групи, в библиотеката, играе с други деца. В една група на майки,които си гледат децата у дома съм от 3 години, непрекъснато има някакви сбирки и събития. При следващото местене другото лято се надявам да се установим вече и да си намеря работа, тогава ще я пратя на градина.

За зъбите- имаме към 11 вече, в момента избива един, милото е с разтройство, дупето зачервено, много е кривичка, все иска да е до мен и мрънка.

Данче, браво на Петьо!!! Ние няма скоро да махаме памперса,ще я караме по Хамерикански докато тя самата е готова. В България ще ни заклеймят роднините, хаха  Laughing

Биби, дано по-бързо свикне Леа  Hug Знам какво е да ти плаче детето всеки ден в продължение на месеци   Sad. Каките са големи сладурани, видях им снимките. Оправни са като майка им  Wink

Общи условия

Активация на акаунт