Лошите болести подминават нашите бебоци!-Февруари 2011 - 9

• 24 666
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Ей,какво правите бе мацки,нямате изчитане! Чак сега успях,та...

Благодаря на Лолитка за темичката(,макар че се включвам почти насредата) Mr. Green  Hug

Наде много се радвам,че Борянката е започнала да хапва! Hug Мила,мамина душица,дано бързо да се възстанови и повече да не поглеждате болница!Много целувки и прегръдки от нас с Крис! Hug

Само се моля такива новини,каквито Анилеви ни е поднесла днес да не се чуват повече.... Stop
Да почива в мир малкото човече!:rose: Flowers Rose Дано Господ даде сили на родителите да приемат случилото се и скоро да ги дари със здраво бебче!
Потресаващо е просто,наистина няма нищо по-лошо от това...

Искам да ви попитам и дали някой има някакви новини от Чокосан и Мечтание?Съжалявам,ако вече е ставало въпрос и съм пропуснала,но бяха доста редовни,а от и от доста време не са писали...

Мами,скоро наближава и термина на Чин,да стиснем палци и за нея,да мине леко раждането,със здраво и пухкаво бебоче този път! Praynig

Стана ми носталгично... както и да е
По темите:
....позабравих ги Mr. Green

- За пишката да кажа,че и ние като Евридика не я пипаме. Само лекичко я придърпвам, докато е във ваната за да я почистя (по съвет на акушерката,която го изроди). Доки така ни посъветва, а моята гинеколожка каза,че има 2 сина,на единия е успяла да му забели пишката,а при другия се е наложила оперативна намеса,а и при двамата е процедирала по един и същи начин! Та си е до дете и по-добре ние с таткото да не се месим,защото ако всичко е наред,той ще започне сам да си я дърпа,след известно време,а ако ще има проблем,ще го има и ние ако забелваме... та така решихме.

За почивката- да,ще ходим в БГ, София и на село ,но там без приспиване.Обаче в София за почти цял месец! Та затова аз и малчо ще летим със самотетчето,а тати ще се тътри милия с колата и багажа,ама какво да се прави...орисия Mr. Green

Анилеви- изби рибата с тия бебета,дето ги беше постнала,откъде ги намери?! Joy

Мимозке, успя и мен да ме зарибиш с "китайския боклук за 60 лева"  Mr. Green Та от вчера ни виси на шезлонга,или люлката (когато,както му е кеф на принца) и много си я харесва Heart Eyes

- Чадърче поръчах от амазон на Макси кози ( на кирилица... ужас съм,та кой говореше за мързел.. Mr. Green). Ще споделям после впечатления, слънцезащитен бях купила един, като се разрових за парабени,се оказа че и в него има, та го върнах и си взех паричките обратно! Crossing Arms И засега нямам намерения да купувам друг ooooh!

Амидалке,подозирам те в големи далавери,с тия суми,дето ти ги превеждат постоянно! Joy Joy Joy Дано слънчо скоро да се забрави за тези обриви напълно! Hug
За друго не се сещам и добре,че е така де, егати поста... Mr. Green
Обичаме ви! Hug Лека нощ и от нас ! Hug

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 00:37 от Totoni

# 121
Ето и снимка с новата ни играчка!А отностно поведението му на тази снимка ... без коментар, тепърва ще се възпитаваме Mr. Green Mr. Green Mr. Green

http://mamafevruari2011.snimka.bg/baby/kristiyan-na-totoni.572172.23535028

ПП Иве аз още съм си болна ooooh!То не бяха лимони, сода, мед, Прополки и витамините си пия,заради кърменето и в резултат гърлото ми мина,но се сдобих с хрема Tired За щастие Крис е все още здрав,дано и да не се разболява! Praynig Благодаря,че попита! Няма оправия засега! Hug

А по повод това,че се криете като кърмите, да се изкаже черната овца- аз днес си метнах наметалото и насред центъра на Виена, пред Операта си нахраних детето на пейката! bowuu Огладня детето и плачеше... сега какво,няма да чака още час,два докато се приберем я Blush А тук по-скоро ме гледат,заради наметалото,защото няма нищо по-естествено от кърменето и се чудят защо се крия... на хората тук изобщо не им прави впечатление кърмещата майка...

Мими- децата се обръщат,заглеждат се по играчките, никнат им зъбки и т.н.,а нашия виж какво може да прави  hahaha

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 00:19 от Totoni

# 122
  • Варна, морето, сините вълни...
Тони докато разбера за какво става въпрос... ooooh! ама забелязах какви ги показва малкия палавник  Joy

# 123
Здравейте мами!

Пише ви една февруарска мама, която ви следи почти от самото начало, но не се включва по различни причини (суеверия, липса на време, несериозност...).

На 16 февруари Бог ме дари с трета рожба - момченце. Имам и две каки на 3 и 11 г.

Причината да се осмеля да пиша, е, че и аз като много от вас се чудя как да подходя със захранването. Днес се разрових по-сериозно из медицинските журнали и попаднах на една статия, която поне за мен се оказа доста полезна, а освен това е и съвсем отскоро (януари). По-долу прилагам линка (дано се отваря). Извинявам се на тези от вас, които не владеят английски и на онези, които вече са я чели.

http://www.bmj.com/content/342/bmj.c5955.full?sid=77a4bab4-ed52- … 85f4-5a262cd7d986

Оставям всеки да преценява сам как да постъпи. Аз лично въпреки че в момента живея в Англия, където официалната политика е да препоръчват захранване най-рано от 22 седмица, след като прочетох тази статия, реших твърдо да захраня от 4-и месец. В нея поставят под въпрос голяма част от изводите в изследванията, довели до прословутата препоръка на СЗО от 2001 г. за захранване след 6-ия месец. В същия журнал има и последващи критики на статията.

Извинявам се за нахлуването в темата ви. Дано да съм била полезна на някого (а може и да съм ви объркала още повече.)

Желая на вас, вашите дечица и семейства много здраве и усмивки и поздравления за изключително полезната и положителна тема - да ви чета за мен е като десерт за душата.

# 124
pesl, благодарим за инфото,за включването ти и за милите думи! Да са ти живи и здрави и трите дечица!:hug: Добре си дошла сред нас и по-честичко да се включваш! Grinning

Ето сега ме подсети и аз да си кажа,че нашия педи ни посъветва да захранваме след навършени 4 месеца ( с пюре от морков, после картоф и т.н. постепенно и бавно)! Но на мен ми се вижда малко раничко и засега мисля след навършени 5 месеца да започнем Rolling Eyes В предвид това,че е само на кърма и засега дал Бог, мисля че така ще е най-добре за него, тъкмо ще сме се върнали вече от БГ и вкъщи на спокойствие да не се меси всеки с непоискани съвети... или пък да започнат да му пъхат каква ли не храна в устата Shocked А пък и аз мисля,че детето ще си покаже. Моята гинеколожка (българка е) каза, че при кърмените бебета знка за започване на захранването е когато започнат да се будят на 2 часа през ноща,или по-често! Това означавало,че само кърмата вече не им е достатъчна! Склонна съм да й вярвам,досега каквото ми е казала/ съветвала винаги е имала право!

Хайде стига вече,че прекалих!Няма ме,няма ме,пък като се появя- аман! Mr. Green
Хайде лека нощ! Hug

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 01:38 от Totoni

# 125
Здравейте, не съм писала много отдавна, но редовно ви чета и стискам палчета на всички болни бебенца да оздравяват.
Ние сме добре, растем много вече сме 7 кг. Само на кърма сме и не мисля скоро да го захранвам малкия юнак.
Спим много, прави много дълга нощна пауза от 21 до 5 сутринта, но после си наваксва с доста често уважаване на гърдите на мама. Имаше период в който разреди храненията на 4 часа, но бързо се отказа от този режим и пак си се храним на 2,5-3 часа. През деня също си поспива доста, но ако сме си в нас. На разходка излезем ли той е буден и се кокори, много обича да гледа дърветата. Смее им се приказва им голяма веселба пада по тях.
Пишлето го подръпвам до колкото мога и измивам, но общо взето не сме успели да забелим много.

# 126
Хопа! И ние с отчет - 6 690 гр., 62 см... бройте ни към бухтичките Simple Smile
Долния венец вече бил доста възпален, явно затова е по-ревлива последните няколко дни
Биха ни и ваксините

Да се включа малко по въпросите, по които не съм взимала отношение:

Багаж - ние вече 3 пъти пътувахме за по 2-3 дни и вече имам списък с нужните неща. Вземам почти целия гардероб, че не се знае къде какво време ще ни свари и колко дрешки ще одриска, но иначе почти нищо друго - baby phone, физ. р-р за нослето, кенгуру и количка. Къпане може на всяка мивка, а яденето е с мен по всяко време  bombs Общо всичко без количката се събира в една раница. Решила съм обаче да вземем и преносима кошара

Сучене - и при нас напоследък има дни, в които суче по малко... сега го отдавам също на зъбите

За анкетата - ние ще ходим и на море и на планина и при бабите  Sunglasses аз съм в майчински, а мъжът ми работи от къщи и има свободно време, което ни дава безброй възможности Simple Smile

....

Уфф... тъкмо дописвах и беб като ревна... меря температура - 39 в едното ухо, 38.7 в другото, 38.5 под мишницата #Crazy иди разбери. Чух се с док, дадох Панадол, свали температурата, но детето продължи да реве.. накрая ми докопа палеца, хапа, хапа и миряса. Сега си лягам, дано да няма повече изненади  Tired
Но след тази случка вече бих добавила и Панадол към нещата за из път.

# 127
че при кърмените бебета знка за започване на захранването е когато започнат да се будят на 2 часа през ноща,или по-често! Това означавало,че само кърмата вече не им е достатъчна!
Ами то Краси от новородено си е така, буди се на 2-3 часа, значи ли това, че не и е стигало?
Едва от 2 седмици и малко прави една по-дълга пауза от 5 часа и после пак на 2-3 часа е будна. Никога не ми е спала цяла вечер до сега, дори и гладна да не е била се е будила за игра  посред нощите Shocked
Качва си предоволно.

П.П. Извинете, че не сложих кафето, но с една ръка ми е трудничко.
Тя МИМ се е справила по-добре и сега ще си сръбна  Hug

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 08:21 от Бенджолина

# 128
  • Полски Тръмбеш
ДОБО УТРО  Grinning МН спите бе  Crazy къде сте?
хайде-хайде ставайте че кафенце ви приготвих  Mr. Green и разбирасе   Mr. Green

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БЕБЧЕТАТА ДНЕС!!! ДА СА ЗДРАВИ И ДА РАДВАТ МН МАМА И ТАТИ!!!

Лори нещо ми се губи  newsm78  Sad

# 129
  • Полски Тръмбеш
обещаните  Heart Eyes
ФУК-ФУК  Mr. Green

# 130
браво МИМ, както винаги перфектна!Благодаря за кафенцето!
Пелс благодаря за статийката. значи правилно си мисля да захраня към 4 и половина мес.
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ДНЕШНИТЕ БЕБОЦИ!!!
ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!

# 131
Привет-мривет и от нас Party отдавна сме станали, обаче докато ви изчета от вчера  Crazy
Мим, обещавам като си пусна ноктите отново да дойда да ми направиш един хубав маникюр, Преди да родя си го правех сама с декорации и всичките му екстри, ама сега съм си изрязала ноктите до дъно и вчера от 4 месеца насам за пръв път успях да се лакирам.
Честити месечинки на бебочковците Simple Smile
Захранването, на мен ми се струва късно след 6 месец, нищо, че и аз имам кърма бол. Иска ми се до годинка да може да си го свикна да хапва различни храни, че после по- трудно се свиква с различните вкусове (мое мнение).
Отивам да  newsm79 1ironing  food002 докато дребния спи и после ще се върна да ви досаждам  Mr. Green

# 132
  • Mostly in my mind
чочосан  Hug наскоро си мислех за теб. радвам се, че сте добре. мисля, че те няма на 1 стр. ако искаш да те включа, пиши  Grinning
и в моята карта преди около 2 седмици имаше преведени 86 ст  Rolling Eyes странно ми стана, ама не му отдадох значение.

искам да питам майките, които кърмят, а вече пропускат нощното хранене. ставате ли вечер да се цедите?

# 133
  • София
Здравейте муцунки, ето линк за домашни пюренца, каши и т.н.- много е достъпно написан за мамите, които захранват (аз още не съм)

http://www.mamaibebe.com/index/www/32/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D … %D1%82%D0%B8.html

Дано е полезно  Hug newsm64

# 134
Ей Чочосан, докато видя, че си се включила, много бавноо загрявам нещо.
Радвам се , че сте добре, наскоро и аз си мислех за теб и като видях, че не си писала от януари месец, а не си влизала във форума от март и се  притесних.

И аз мисля след като навърши 4 месеца и половина или 5 тогава да захранвам.

Общи условия

Активация на акаунт