СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012

• 48 222
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
Да, посещаваше си тази градина, но чета, че някои майчета са сюрпризирани водейки децата и са връщани именно за такива бележки за паразити. Май ще трябва да се попита на място.
Благодаря, Boten Mary!
  bouquet

# 571
  • София
Изследванията за паразити мисля, че се прави само при първоначалното записване в ДЗ-то.
Дъщеря ми винаги съм я записвала за новата учебна година само със здравен картон и контактна бележка. Обикновено педиатърката в здравния картон пише за прекарани заболявания ако има такива и т.н.
И контактна бележка.

Във всеки случай се свържете с градината.

# 572
Ох, дано да е така и при нас, че на първи съм на работа и ако кажат, че не могат да я приемат-изгорях... tantrum
Трябва да се свържа на всяка цена.

# 573
МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

НАРЕДБА № 3
от 5 февруари 2007 г. за здравните изисквания към детските градини
Обн. ДВ. бр.15 от 16 Февруари 2007г.

Раздел I.
Общи положения
Чл. 1. (1) С тази наредба се определят здравните изисквания към детските градини.
(2) Наредбата се прилага за всички детски градини независимо от вида на тяхната собственост.
Чл. 2. Здравните изисквания се отнасят до:
1. сградите и помещенията;
2. оборудването и обзавеждането на помещенията;
3. факторите на средата;
4. дейността в детската градина.
Чл. 3. (1) В детските градини се приемат деца от 3-годишна възраст до постъпването им в първи клас.
(2) В целодневните и седмичните детски градини могат да се откриват яслени групи за деца от 3-месечна до 3-годишна възраст.
Чл. 4. (1) В детските градини целогодишно се приемат деца въз основа на писмена молба, подадена от родителите.
(2) Към молбата се прилагат следните документи:
1. копие от акта за раждане на детето;
2. здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар;
3. еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската градина;
4. изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди постъпване на детето в детската градина;
5. данни от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.);
6. медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, издадена не по-рано от 3 дни преди постъпване на детето в детската градина.
(3) При отсъствие на детето от детската градина за повече от 30 дни по епидемични показания се представя еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии, а при отсъствие за повече от 2 месеца - еднократен отрицателен резултат за чревни паразити съгласно Наредба № 5 от 2006 г. за диагностиката, профилактиката и контрола на местните паразитози (ДВ, бр. 40 от 2006 г.).
(4) При отсъствие на детето от детската градина за повече от 10 дни се представя медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен.

# 574
  • София
Heli, himalomi е пуснала наредбата, ама и аз да напиша щото и моята не е ходила юли и август както при теб.
Понеже месеците са два, трябва да правим паразити. И да носим и здравно-профилактична карта + контактна бележка.
Ориентирала съм се към края на седмицата да пусна изследванията, за да са готови до сряда - тоагва ще отидем до педи, за да ги подпечати, и да взема др. документи.

# 575
Благодаря, момичета!  bouquet
Знам за наредбата, но също така четох, че в някои градини не изискват тези изследвания. Не помня за колко дни ставаха готови. Ако ги дам този петък на 26-ти се чудя дали на 31-ви ще са готови.
newsm78

# 576
  • София
Heli, himalomi е пуснала наредбата, ама и аз да напиша щото и моята не е ходила юли и август както при теб.
Понеже месеците са два, трябва да правим паразити. И да носим и здравно-профилактична карта + контактна бележка.
Ориентирала съм се към края на седмицата да пусна изследванията, за да са готови до сряда - тоагва ще отидем до педи, за да ги подпечати, и да взема др. документи.

v_spasova, паразитите са "при отсъствие за повече от 2 месеца", т. е. поне 2 месеца и 1 ден, но понякога в градините си тълкуват наредбите, както си искат.  Peace

# 577
  • София
Спящата, съгласна съм че малко си тълкуват нещата както си искат и както им е удобно.

Иначе и по-миналата, и тази година ги питах в наш'то ОДЗ за да съм подготвена - на мен ми казаха, че щом няма да я има юли и август, трябва да занеса.

# 578
Здравейте,
ние започваме ясла за първа година от 7 Септември. Четох че 6. медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, важи 3 дни ...
Ние като започваме на 7 септември, то е точно след 3 поредни почивни дни. Може ли да издадем бележката в "работната " събота , така само че бележката ще е на 4 дни?

Благодаря.
Здравейте,
обикновено в детската градина или ясла се съобразяват с това, че е имало 4 почивни дни и приемат бележката за липса на контакт, написана в нормалния работен ден. Това е национален празник, напълно са наясно, че никой не работи тогава. Иначе ЛЛ може да ви издаде бележката и в петък с датата 7 септември. Пак ще ви я приемат.
Здравейте,
да се поправя. Сега погледнах, че 3 септември (събота) е обявен за работен ден за сметка на 5 септември (понеделник). Така че спокойно може да си извадите бележка с дата от събота или пък да ви я напишат с дата 7 септември.

# 579
  • София
Аз се извинявам за въпроса, но още не съм прочела темата назад. Има ли някъде списък със самостоятелните детски ясли? На сайта на ИСОДГ, аз лично не откривам. Благодаря!

# 580
От сайта на Столична община:
http://www.sofia.bg/detski_yasli.asp

# 581
Извинявам се но да попитам приеха ли изменение за допълнителната точка от ясли?

# 582
  • СОФИЯ
Извинявам се но да попитам приеха ли изменение за допълнителната точка от ясли?

Има точка за ясли, з спряха предварителното изпълнение. Все още няма окончателно решение на съда, з от КЗД обжалват.

# 583
Спящата, съгласна съм че малко си тълкуват нещата както си искат и както им е удобно.

Иначе и по-миналата, и тази година ги питах в наш'то ОДЗ за да съм подготвена - на мен ми казаха, че щом няма да я има юли и август, трябва да занеса.

Успях да се свържа с жена от канцеларията, която ми каза, че е нужна само контактна бележка и въпреки това не се успокоих. Ще взема да ги направя тези изследвания за по-сигурно.

# 584
  • София

Успях да се свържа с жена от канцеларията, която ми каза, че е нужна само контактна бележка и въпреки това не се успокоих. Ще взема да ги направя тези изследвания за по-сигурно.

Heli, минимумът е контактна бележка и здравно-профилактична карта.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт