СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012

• 48 222
  • 780
  •   1
Отговори
# 555
Момичета,аз искам да попитам от коя дата децата започват ясла в София.

# 556
  • София
Момичета,аз искам да попитам от коя дата децата започват ясла в София.

Повечето ясли отварят на 01.09. Ако в някоя има ремонт или е била дежурна м. август, може и по-късно.  Peace

# 557
Благодаря ти!

# 558
Предполагам, че във всяка ясла е различно - при нас срещу името на детето има и дата на тръгване. При нас е 17.09.

# 559
  • София
О, да, в мн. от яслите предпочитат децата да тръгват поетапно, ког. е възможно, но най-рано обикновено почват от 01.09. Принципно в яслите приемът е целогодишен, така че детето може да тръгне и напролет (нямам предвид да му пазят мястото дотогава, а тогава да кандидатства, стига да има места)!  Hug

# 560
За първа градинска група не са ми искали васерман, не е ходил на ясла.  Peace
Спяща, ние всяка година го правим това изследване след лятната ваканция.
благодаря за отговора,точно исках да прочета мнение на мама,която е е в моята ситуация

# 561
Здравейте,
ние започваме ясла за първа година от 7 Септември. Четох че 6. медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, важи 3 дни ...
Ние като започваме на 7 септември, то е точно след 3 поредни почивни дни. Може ли да издадем бележката в "работната " събота , така само че бележката ще е на 4 дни?

Благодаря.

# 562
Здравейте,
ние започваме ясла за първа година от 7 Септември. Четох че 6. медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, важи 3 дни ...
Ние като започваме на 7 септември, то е точно след 3 поредни почивни дни. Може ли да издадем бележката в "работната " събота , така само че бележката ще е на 4 дни?

Благодаря.
Здравейте,
обикновено в детската градина или ясла се съобразяват с това, че е имало 4 почивни дни и приемат бележката за липса на контакт, написана в нормалния работен ден. Това е национален празник, напълно са наясно, че никой не работи тогава. Иначе ЛЛ може да ви издаде бележката и в петък с датата 7 септември. Пак ще ви я приемат.

# 563
Благодаря Simple Smile

# 564
  • София
Записвам се в темата, че от сега ме почна треската...

# 565
  • София
а знаете ли за колко дни стават изследванията на акото ?
мисля от 12.09 да я пускам и мислех изследванията да ги пусна на 03,09, ама тази наредба, че кръвта и урината трябва да са на не повече от седмица, ми обърка плановете. сега се чудя дали, ако ги пусна на 07.09 ще станат до 12.09  Rolling Eyes.

# 566
  • София
bibi, кръв и урина стават за 1 ден. В Цибалаб например са готови след 16ч. още същия ден.
Паразитите (акото) са по-бавни - някой беше писал преди няколко поста, че стават за 4 работни дни.

# 567
  • София
Педиатърката на дребния е казала да сме ходили в началото на месеца. По спомен изследванията за паразити бяха най-бавни.

# 568
Привет, майчета! Simple Smile
Дъщеря ми не е ходила на градина през юли и август. Смятам да я пусна от 1-ви септември. Не съм си в София и не мога да проверя на място какви изследвания са необходими, а и на телефоните никой не отговаря. Градината ни е 10 ОДЗ Чибурашка, или Чебурашка(както и да е) Laughing. Ако някоя майка, чието детенце посещава тази детска градина и е наясно с необходимите изследвания и се включи ще и бъда безкрайно благодарна.
  bouquet

# 569
  • София
Ако преди това детето е ходило в тази градина предполагам единствено се представя здравен картон (този от 2 страници, мисля, че има линк в 1вия пост) и контактна бележка от ЛЛ.
При тръгване за първи път се правят изследвания, линк има в долната част на 1вия пост.

Общи условия

Активация на акаунт