СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012

• 48 268
  • 780
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте. Преди малко една позната ми каза, че ако си приет тази година на ясла в ОДЗ другата година пак трябва да се кандидатства отново, вярно ли е Rolling Eyes
milasara е отговорила.

ОДЗ са обединени ДЗ, т.е. с ясла и градина. След 2ра яслена група децата преминават в 1ва градинска. Подава се молба от родител. (Поне само това помня от преди хиляда години Simple Smile)

Ако детето е прието в ДЯ, вече СДЯ, т.е. само ясленски групи, при завършване детето кандидатства през системата за ОДЗ или ЦДГ.

Мисля, че няма промяна в правилата за това.

В ОДЗ-тата вече няма молби при преминаване от яслена в градинска гр.  Peace

# 661
Не съм сигурна дали въпросът ми е за тук, но все пак ще го задам.

Вчера минах през трите квартални аптеки, за да взема скоч-лента за изследването за глисти за градината, но никъде нямаше, а в едната дори ми казаха, че тази лента изобщо не се продава в аптеките. Някой има ли идея от къде мога да я закупя?

Има ги в аптеките, но вероятно не във всяка.

Вие направо ме шашкате. Преди 2 години, когато дъщеря ми тръгваше на ясла, от аптеката взех само шишенце за ако и урина, а лепенката за дупе я направиха на място в лабораторията. Лаборантката каза на дъщеря ми, че ще и прави снимка на дупето. Свалихме дрехите, тя лепна каквото трябва и сама си взе пробата. Сега искат направо да им я носиш ли? Това не са ли специални материали за лаборатории, защо ще ги продават в аптеките?
Питам, защото догодина сигурно ще ги правя и на сина ми.

# 662
  • София
Благодаря ви много. Hug Уж ги прегледах правилата няма такова нещо и според мен. Нещо явно не е разбрала жената.
За някои всичките ДЗта (детски заведения) са "градина", за други "ясла". Но има съществена разлика.

# 663
Zori, по т.2.2.4 от Правилата директорката може да приеме дете със СОП и хронични заболявания, ТЕЛК,ако има условия съобразно заболяването.

# 664
  • София
Скоч-лентата си я купувам винаги от лабораторията, в която в последствие ще нося пробата. Струва от порядъка на 20-25 стотинки.  Peace Ако не можете да се справите вкъщи - обикновено на място също не отказват да вземат проба от детето, трябва да е сутрин и дупето да не е мито същата сутрин.
Пробата с акото може да се съхранява в хладилник до 24 часа.

# 665
къде да намеря тези правила-благодаря

# 666
  • София
Ние преди малко ходихме до педиатърката. По линия на касата отпускат само
Цитат
2. Секрет за дезинтерия, салмонела и коли
3. Секрет за хелмити и острици
ПКК и урина се плащала от пациента. Нещо ново било, педиатърката леко притеснена ми обясняваше. Явно е имало родители, които са ѝ правили скандали, макар че не виждам тя с какво е виновна.
Контактната бележка важи за 24 часа.

# 667
С интерес ще следя как системата ще отрази един прием на дете реколта 2009 с 8.0 точки.  Laughing

# 668
С интерес ще следя как системата ще отрази един прием на дете реколта 2009 с 8.0 точки.  Laughing

Най-вероятно ще продължи да си стои в системата.

# 669
Zori, по т.2.2.4 от Правилата директорката може да приеме дете със СОП и хронични заболявания, ТЕЛК,ако има условия съобразно заболяването.
              И ако детето е минало през експертната комисия към  СО.При това има определена бройка за деца със СОП във всяка група - едно и с  решение на СО до 3.Ако тези места са заети няма как директорката да го приеме. По принцип тези деца идват в отделен списък с решение на експертната комисия и ако има места за деца със СОП директора прави подбор.За сведение само от един набор има  49 деца с такива документи и нали се сещате,че няма начин как да приемат всичките.При 2 групи бройката за СОП максимум е 6 дечица.

# 670

Най-вероятно ще продължи да си стои в системата.

Аааа, не е сигурно. Сега вече като ги запишат и ги свалят от списъците, за да не вадят очите на по-съвестните съкварталци.

# 671
Ние преди малко ходихме до педиатърката. По линия на касата отпускат само
Цитат
2. Секрет за дезинтерия, салмонела и коли
3. Секрет за хелмити и острици
ПКК и урина се плащала от пациента. Нещо ново било, педиатърката леко притеснена ми обясняваше. Явно е имало родители, които са ѝ правили скандали, макар че не виждам тя с какво е виновна.
Контактната бележка важи за 24 часа.
на нас ни дадоха направление и за ПКК, но имам познати майки на които не са им дали и са го платили,явно при всеки доктор е различно

# 672
На мен също ми дадоха за всичко.

# 673
Здравейте,
някой може ли да ми каже дали мога в системата на ИСОДГ да кандидатствам за ясла сега? Направих си днес регистрация, но не виждам опция за кандидатстване .... newsm78
Или нещо аз не се ориентирам или неможе по всяко време да си кандидатстваш?!

# 674
Здравейте,
някой може ли да ми каже дали мога в системата на ИСОДГ да кандидатствам за ясла сега? Направих си днес регистрация, но не виждам опция за кандидатстване .... newsm78
Или нещо аз не се ориентирам или неможе по всяко време да си кандидатстваш?!

Или не са я пуснали още опцията за чистите ясли, или детето няма навършени 10 месеца или е нещо друго за което не знам.

Общи условия

Активация на акаунт