СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012

• 48 271
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Спящата/инсп.Гаджет, благодаря ви! 

# 691
Здравейте! Някой може ли да ми обясни защо като сме класирани в СДЯ и сме потвърдили записване, името и все още стой в чакащите?

# 692
Здравейте! Някой може ли да ми обясни защо като сме класирани в СДЯ и сме потвърдили записване, името и все още стой в чакащите?

Питай в яслата, може и да са сбъркали нещо.

# 693
  • sofiq
привет
днес ходих до лабораторията за иследванията (бяха ми казали че всички ще са готови днес),но едното не беше,но ми казаха че и само с тия мога да отида в яслата,усъмних се аз ,но си викам хайде ще се пробвам,един час чаках и естествено ме върнаха и казаха като е готово и това иследване да отида пак,питах все4 пак за дата на която започват децата-казаха 12-ти,но нито казаха за родителска среща,нито нищо повече от датата....не е ли редно преди да започнат децата да се съберат родителите newsm78

# 694
  • София
С включването на СЯ в системата ми се изпариха всякакви надежди за прием. Ужасно ми е кофти Tired

# 695
С включването на СЯ в системата ми се изпариха всякакви надежди за прием. Ужасно ми е кофти Tired

Защо? Аз не виждам как преди включването някой е имал по-голям шанс.

# 696

Поне би следвало да не е имал, т.е. не би следвало да се променя шансът, а само формата на кандидатстване.

# 697
  • София

Поне би следвало да не е имал, т.е. не би следвало да се променя шансът, а само формата на кандидатстване.

някои от тези с по-малко шансове, но с по-дебели връзки или широки кесии вече са на ясла/градина, факт!

# 698
Дори и за тях не виждам промяна. Да, може някоя друга майка да забележи (или поне да се усъмни) "нередовния" прием и да възроптае, но аз не знам да има разкрит случай на вкарано по втория начин дете, още повече пък да има последици.

# 699
  • В две мънички очи...
Благодаря за отговорите момичета Simple Smile
Днес са ги пуснали яслите в системата, даже ги добавих към профила на детето за кандидатстване.
Иначе снощи бях писала и на формата на сайта и имам отговор от общината:

На 01.09.2011г. получихме запитване със следното съдържание:
Здравейте,
Кога ще може да се кандидатства през системата за самостоятелните детски ясли в София?
Поздрави,

Нашият отговор:
За СДЯ се кандидатства през системата,а първо класиране ще е през януари.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДГ към Столична община

Само едно не ми е ясно - децата които са се записали и стоят в списъка - Чакащи (заварено положение) те как ще кандидатстват по ред на записване или по общия ред през системата?
За да знам какви шансове имам за желаната ясла   Mr. Green

# 700
Има ли мамчета, чиито деца са приети във втора яслена група в 50-то ОДЗ Зайчето Куики и казвали ли са ви кога точното детенцето ви ще тръгне на ясла? Нас ни обясниха, че тъй като сме се записали на третия възможен ден ще тръгнем на ясла в началото на третата седмица (вече се обърках кога точно започва тя, градината не работеше миналата седмица, а никой там не вдига телефоните. Утре ще ходя пак до там, дано открия директорката. Ако някой има информация, моля да пише!

# 701
...не е ли редно преди да започнат децата да се съберат родителите newsm78
Не. Обикновено в ОДЗ-тата родителските срещи са в края на месец септември, когато вече са приети всички деца. Това важи и за яслените групи. Родителската среща се определя от директорката и е възможно  учителките/мед. сестри още да не знаят кога ще се проведе. По принцип ако поискаш, не би трябвало да ти откажат да ти покажат стаята за игра. Но това в нашата яслена група го правят само ако в момента са малко децата, например сутрин много рано.

# 702

Разбира се, че преди влизането в системата, възможността да вкараш детето си в ясла беше реална! Факт. С информираност, упоритост и преглъщане на гордостта (имам предвид спане пред ясла в мразовит ден)
А през системата какво? Нали кандидатствахме така в ОДЗ-та? Обявяват по 5-10 свободни места (извън социалните критерии), а кандидатите са колко - 200, повече? Ние сме номер 60. За какъв шанс говорим? (Риторичен е въпроса, не е от теория на вероятностите).
Само виртуален е шанса, каквато и системата. Crossing Arms Тото 3, успех на тиражите.... Жалко за следващото поколение.

# 703
  • sofiq
 Deni-meni - благодаря за отговора Hug,не знаех че така се процедира аз освен кабинета в който се записахме друго от градината от вътре не съм виждала и ми е някак притеснено как ще тръгне малкия без да познавам учителката,лелката(дори незнам  една учителка и една лелка ли са или има и още персонал отговорен за групата),не съм виждала помещенията където играят,спят децата....

# 704
Разбира се, че преди влизането в системата, възможността да вкараш детето си в ясла беше реална! Факт. С информираност, упоритост и преглъщане на гордостта (имам предвид спане пред ясла в мразовит ден)
А през системата какво? Нали кандидатствахме така в ОДЗ-та? Обявяват по 5-10 свободни места (извън социалните критерии), а кандидатите са колко - 200, повече? Ние сме номер 60. За какъв шанс говорим? (Риторичен е въпроса, не е от теория на вероятностите).
Само виртуален е шанса, каквато и системата. Crossing Arms Тото 3, успех на тиражите.... Жалко за следващото поколение.

Когато има повече деца (отколкото са свободните места), които някой от някъде ги побутва, и да опънеш пет палатки пред яслата - все тая. Ако си номер 20, местата са стигнали точно да приемат дете номер 19 (примерно това ще ти кажат) и оттам няма как да разбереш кой, кога и дали по входящ номер е бил приет в ясла, а не на друг принцип.

Почти същото като в ОДЗ, което обявява 5-10 места (а има три яслени групи), но пък и няма родители, които да реагират остро по въпроса. И докато няма, въпросното ОДЗ (което и да е) ще си обявява пак по 5-10 места. Безнаказано.

А иначе - при една яслена група 5-10 места са нормални, защото групата е смесена и вече има приети деца (неясно колко) от миналата година. А общият брой записани може да се получи от МОМН със Заявление за достъп до обществена информация и тогава, който се интересува, може да си защити интереса ако прецени че е прецакан. Обаче всички си мълчат. И после системата е виновна.

Общи условия

Активация на акаунт