Чакаме и последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 26

• 29 644
  • 714
  •   1
Отговори
# 615
Еее, Херич, виж какъв помощник си имаш, а си тръгнала да се оплакваш ! Направо е страхотен този Слави  Heart Eyes, а за фотографа - черна завист ме тресе!!!  #Cussing out

# 616
...за фотографа - черна завист ме тресе!!!  #Cussing out

И мен  Crossing Arms

Хера, с какъв обектив снимаш и на автоматична настройка или на ръчна? Защото с автоматичната не винаги се получава бокето отзад, а с ръчната не можем да нацелим фокуса...  Tired

И аз тия дни нащраках бат' Раф, но още не съм ги качила на компа да ги видя читави ли са..

# 617

П.С.Елфи, сега сме на 41 страница. Имаш още 9 страници време за да родиш и да се изнасяме по живо по здраво към "Родени" Дийл?  Mr. Green

friendship Но ще трябва да пишете по-бавничко  Laughing /всъщност то като гледам темата пълна само с моите глупости  Mr. Green /

Сега се изкъпах,обезкосмих,намазах,парфюмирах......може да раждам вече  Mr. Green Наистина няма какво повече да правя.Багажа готов изцяло,мамата нагласена,хемороида почти изчезнал....да тръгвам освен  #Silly

# 618
Еееел-фиии, Еееллл-фиии, Еллл-фииии  newsm18 newsm18 newsm18

# 619
Усещането е само в едното зърно и около него,появява ми се след кърмене за около час ,единствено студено като си наложа ми олеква но е временно за съжаление,а самото усещане е като м/у боцкане и парене.Като отшуми не ми се появява до следващото кърмене.Бебето суче около 7 пъти на денонощие ,никакви антибиотици не сме взимали за щастие.Още в болницата докато свикнем как да се кърмим малката ми беше разранила зърната и тогава съвсем по друг начин ме болеше от сега,мазах се с кремче с ланолин но не ме успокоява,а в болницата ми мина за два дни от него,затова се чудя от какво е сега болката,и друго което да споделя,по време на кърмене нямам никаква болка,в смисъл че не е от неправилно засукване евентуално.Опитах с топли компреси,но не ми помагат,ако имате идея от какво е ще съм благодарна да чуя мненията Ви.Благодаря за вниманието.

Зайче,
Сигурно не е приятно да изпитваш подобни неразположения при кърмене. Удобно ли е да попитам дали езика на бебето е бял и преди кърмене и има ли други участъци по вътрешността на устата които също да са бели? Най-често тези остатъци са по езика и лесно могат да бъдат сбъркани с млечница. Дали намираш, че е възможно и при вас да е това?  Освен паренето в зърното дали си забелязала някакви промени по зърното или ареолата, дали кожата е по-лъщяща или люспеща се, дали цвета ѝ се е променил?
Ако прецениш, би могла да посетиш утрешната ЛЛЛ среща в Майчин Дом Варна от 10 часа или да отидеш към края и за да поговориш с Иви ( Ivy) на място.

# 620
Честити бебоци на всички, които отново пропускам   bouquet, но ще дойде ден и ще се нормализира всичко с тези колики и при нас Simple Smile

Само да отговоря набързо на тези въпроси.... и ще си дочета темата Simple Smile)

Elisee: Aз да попитам: как точно кърмите навън ?   Моят лакомник е на поискване и се случва и на двете цици да висне на ядене, правя прости сметки, че разходките трябва да са ни на къси разстояния   , то докато изляза и трябва да се прибера   . Нямам скрупули да си извадя цицата пред родата и да нахраня чавето, ама пред непознати   не съм дорасла. Та как съвместявате двете дейности   .

Mamaqni: Ох, и аз това умувам- с кърменето навън... Ако е за по- дълго излизане и като знам, че маршрута ми не става за 100% кърмене, съм вземала доза адаптирано мляко... да не се чудя  какво да правя... Сега ще излизаме за първи път и ще е за кратко, но ще видим нататък

Здравейте момичета,

Естествено е да има известно притеснение относно кърменето навън, докато вкъщи това може да е по-лесно. А прибиране в къщи за кърмене понякога може да не е много възможно или удобно.
Много майки кърмещи на открито споделят, че околните дори не забелязват какво се случва – от страни се вижда само как бебето е гушнато. Главичката му обикновено така се позиционира, че самата гърда почти не се вижда, дори ако няма никаква дреха.
Много майки откриват удоволствието да се кърми навън, в близката градинка, пред блока или в парка. От една страна бебето е на разходка и в същото време е нахранено и спокойно. От друга страна, мама може да обикаля магазините, сладкарниците или да си почете книжка в някоя градинка.
За улеснение могат да се използват дрехи, които да предлагат лесен и бърз достъп до гърдата –най-обикновени от две части, вършат страхотна работа. Също така има и специални кърмачески дрехи, които са много удобни и освен това са и много красиви. Ето тук можете да  видите такива примерни http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=585525.0 Има и удобни кърмачески сутиени, които са с предно закопчаване на чашката и биха могли да прикрият останалата част от гърдата, която евентуално остава незакрита от главичката на бебето. Можете да потренирате пред огледало и сами да прецените дали това, което се вижда е приемливо за вас и дали има вариант за по-дискретно и удобно кърмене.
Някои майки споделят, че първите кърмения навън са провеждали в компанията на някоя приятелка за морална подкрепа, други са се възползвали от подкрепата на роднини – бащата може да е много добър избор в това отношение, а защо не и някоя баба? Можете да посетите някоя лекция, среща или бебешко кафе във Варна, където да видите как други майки кърмят дискретно бебетата си и ако прецените и се престрашите да "потренирате" в дружелюбна кърмаческа обстановка. Елисее, ако имаш възможност да отскочиш до Варна, Иви би се радвала да се срещнете. А е възможно и тя да намине към Бургас и да се оформи ЛЛЛ среща в Бургас през лятото. На подобни събирания в приятна  компания си хапваме разни вкусотиики, бъбрим си за бебета и кърмене. От страницата на фейсбук можете да получите повече информация за кърмаческите събития във Варна: http://www.facebook.com/home.php#!/lllvarna
Тези статии се отнасят за дискретното кърмене и може би ще ви бъдат интересни: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23953.0 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24525.0

Лека нощ, че малкия шеф, отново подвиква  Hug

П.С. Днес ходихме на блага молитва, че стана на 40 дни, бузанкото Simple Smile

# 621
Мамите, които хранят с АМ каква вода използвате? Аз купувам Purified, но се чудя дали не мога да преварявам чешмяна вода или не е добра идея?  newsm78

# 622
  • Стара Загора
Мамите, които хранят с АМ каква вода използвате? Аз купувам Purified, но се чудя дали не мога да преварявам чешмяна вода или не е добра идея?  newsm78
Хоупче преварявам чешмяна вода. И със Слави процедирах така. Нося термос по воаяжите ми по улиците Crazy
Правде честити ви 40 дена...днес и Венци на Люси е на блага молитва...в понеделник сме ние Crazy
БУБЕ само на ръчен режим работя аз...сама му давам настройките. Специално вчерашните снимки са правени с 50-ката защото е най-лекия и само него носех вчера. Иначе друг любим обектив ми е 85-та Crazy
Снощи Борис ми даде малко време да поспя...става в 12,30ч. и после в 4,50ч.....което си е направо рекорд. Но сега будува и неще да спи диването Crazy

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 08:04 от Хера

# 623
Момичета помагаите...От вчера имам някакво течение не е много но е достатъчно да ми намокри гащичките,на моменти си е бяло,но на моменти е бистро ...Притеснявам се да не са водите!:crazyeyes: #Crazy

# 624
Момичета помагаите...От вчера имам някакво течение не е много но е достатъчно да ми намокри гащичките,на моменти си е бяло,но на моменти е бистро ...Притеснявам се да не са водите!:crazyeyes: #Crazy

Thinking Толкова дълго време да изтичат и да не се разбере със сигурност....незнам малко ме съмнява  Thinking
Но и да са,защо се притесняваш.То времето ви отдавна е дошло  Hug
Защо не се обадиш на док за по-сигурно?

# 625
За жалост док е извън града с изключен телефон  Sad,а немога да разбера защото е по няколко капки,но все се чувствам мокра,а за времето отдавна доиде ама на детенце не му се излиза в понеделник влизам в болницата за предизвикване ...Все си мислех че няма да се налага да е насила ..но преди три дена бях на преглед няма разкритие,няма и контракций,а бебчо е около 3500 а и водите бяха намалели иммам чувството че никога няма да излезе

# 626
Здравейте мами,аз дълго време не можех да вляза в форума но се оказа че грешката е в моя компютър.Та да ви се похваля Марти го изписаха на 13.05 след 26 дневен престой в болницата най накрая в къщи.Изписаха ни 2,350 сега сме 3,500 расте с бързи темпове не мога да му смогна на ядене  вечно е гладен.Иначе е спокоен спи си плаче предимно за ядене или ако е наакан,хванаха ни коликите и плаче предимно вечер.Това е за сега от нас.

# 627
Добро утро от нас.

Момичета,от вчера Лазар има по личицето и врата ситни пъпчици с гнойно връхче.На какво може да се дължи това?Плодове ям само банани и ябълки.Пия натурални сокове.

Хера,страхотни снимки.
Ние още не сме взели количка.За сега излизаме само на терасата.

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 10:15 от лава

# 628
Добро утро, майчета!  Как сте днес?

Ние сме си 2 в 1, днес мисля да измия прозорците пък да видим дали ни е дошло времето да се разделим на самостоятелни единици:)

Хубав и усмихнат ден:)

# 629
  • София
Здравейте момичета!!! Laughing
dydka88: Не се тревожи-това, както го описваш едва ли е вода. Явно ти пада тапата, което е съвсем нормално.Очаквай скоро течението да стане и кръвенисто.Бебенцето тръгва по малко само, което е чудесно  Peace
лава: Докторите имат най-различни обяснения за пъпчиците- аз го наричам бебешко акне.И 2- те ми момчета го имаха, с какво ли не го мазах и накрая си отшумя само към 2 рия месец.Все пак не е лошо детски лекар да си каже компетентното мнение.
Хера: То, твоето момченце като от списание Laughing Точно тези очи си ги поръчвам за моята Маги  Laughing
Ние вече няколко дни скитосваме по улиците. Вчера за първи път се кърмихме и преобувахме в парка. Peace За съжаление от нощес и при нас се почнаха някакви колики малко след нахранване, но пак си спи. Даже, след 6 часовата пауза се нахрани толкова лакомо от препълнените ми гърди, че повърна на фонтан върху мен- 1 час се преобличахме и кърмихме наново и сега съм  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт