МАЙчета 2009! - 7

• 33 139
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
Стаситке, разби ме с това плоскостъпие. Я дай малко повече инфо по темата, че така като се замисля май и ние сме в кюпа...

# 661
  • София
Ами той всъщност Евгени го е надблюдавал,и ми каза,че детето си е дюстабан и като го загледах,даже едното му краче си се вижда доста добре как е свлечен свода.Пита ни уморява ли се лесно,като си играе,и сега като се замисля,че все ме моли на разходки да го нося на ръце и не само мен,просто не иска много да ходи и се изморява и аз си навързах нещата.Иначе си го има и момента ,че се лигави и иска да си го носим ей така,от мързел,ама си се изморявал човечето.Иначе си ходи у нас босичък,ама срещу природата не може да вървиш,поне се коригира.Каза,че сме дошли много навреме.

# 662
  • Русе
Madam С., и Гого се оказа с плоски ходила. Но за разлока от вас нашия доктор ни каза че това донякъде ще го израсте и няма да му пречи. Да съм се сърдела на баща му за лошото ДНК  Mr. GreenИначе каза че ако много държа да изхарча някои лев ще ми изпише стелки но няма смисъл. Натиснах го защото едното краче е доста се изкривява при стъпване но доктора не подаде. Иначе и той беше много внимателен, накарани всички да ходим боси из кабинета и доста време наблюдава  Гого. Ще му се доверя но за сега. При сгоден случай ще искам и второ мнение.
А за Глобул не забравяй че точно един месец преди да ти изтече договора трябва да подадеш заявление за прекратяване.
Мадленка, пу-пу, мнго сте сладки на изписването  Heart Eyes
Смешко, Искре, стискам палци за лесно и безпроблемно кацане на  stork-girl
Танче, честит рожден ден ( на патерици). Много щастие и любов   bouquet

За Гого: чак не ми се говори. Страшни нерви е. Не се трае. Тръшка се, врещи, крещи и после пак отначало. Направо ни взе акъла  ooooh! Close

# 663
хммм,  newsm78. А аз пък си мислех, че на тази възраст още е нормално да нямат изразен свод... нали проходиха преди около година време... Ще взема да обсъдя въпроса с тукашния доктор, дано обърне внимание, че като ги знам какви са... ще трябва да измисля някое проблемче, за да ни прегледа и пусне едни профилактични изследвания, че от маса време нищо не сме правили (годинката ли беше, 18тия месец ли...)  ooooh!
иначе като ги гледам стъпалата им, изглеждат все едно имат лек свод, ама отпечатъците им са си плътни (като ходят боси с мокри крака по пода, който е с черен теракот). ех, току що си се ядосах сама на себе си, че не ги заведох при бг педиатърката профилактично, ма тези отпуски, лятото, почивките, хубавото време и перфектното им здраве направо объркаха работата.
ей, Стаситка напоследък пише, ама Сиска нещо ме съмнява... СИСЕЕЕЕ, дека си???  Thinking

# 664
  • София
Ели мерси,мислех ,че е по-малък срока,тези пък месец.Иначе за плоскостъпието,до 2 годишна възраст не се прави нищо,т.е. не се намесваш,и след това консултация.И тъй като вече е на 2 г и 3 месеца е подходящ период,за установяване и взимане на адекватни мерки,защото деформацията може да се предаде нагоре по стъпалото.
Стелките не са кой знае,каква цифра 45 лв,сега му взеха отпечатък и до 2 седмици в Горма Баня ще ги изготвят.Сега обяснявайки ви за моя проблем да не вземе всички да пощуреете и да решите ,че всичките деца са с плоскостъпие  Laughing
Зайо,ако си идваш скоро,мисля ,че покрай Коледа вземи си едно направление за ортопед и ще ти дам координатите на нашият доктор.Само трябва една седмица по-рано да се обадиш и да си запишеш час.Кабинета му се намира на Цариградско шосе,малко е завъртян входа към клиниката,но ако искаш допълнително ще ти обясня,д-р Хайвазов се казва и много ми допадна ,като лекар.Ако има нещо ми пиши Wink

# 665
  • софия
Добро утро!Аз още съм си 2в1,та имах време да Ви спретна закусчица. GrinningДа Ви е сладко!

Много благодаря за подкрепата!Страхотни сте!
Мацки,все се каня да питам,как реагирате,когато други деца удрят,дърпат или по някакъв начин тормозят вашето?Знам,че са деца и това е неминуемо,но има едни ,,зрънца" в нашия парк,които едвам се сдържам да не напляскам барабар с майките им. #Cussing outМного пъти ми се е искало да направя забележка,но все ми се струва неуместно аз да го правя. newsm78

# 666
  • София
Смехоранке, благодаря за закусчицата! Мисля те, да знаеш, супер си! Моята реакция беше, че пазех детето си от такива деца по-далече, ако все пак се случваше нещо(а то се случваше) го гушках и успокоявах, а на майките и самите деца остро им правех забележка. Сега обаче гледам, че и Божко започна да посяга ooooh! и започнах да пазя другите деца от него. Той както стоеше безпомощно сега се научи да действа.
Стаси-много неприятно това със сметките, просто отвратително. Съчуствам ти. За плоскостъпието-успех и дано се повлияе крачето от стелките. Със сигурност ще има добър резултат, защото отрано сте взели мерки. Аз откакто е роден Божито го наблюдавам , защото баща му е абсолютен дюстабан, равен като дъска, идеално си се чувства, но знам, че не е добре.

# 667
  • София
О,Смешко това ми е ахилесовата пета  Laughing(така и така съм на ортопедична тема)  Laughing Според ситуацията и според умственият капацитет на отсрещното родителско тяло.
В ДЯ на Евгени от пролетта има един Марти,който системно го тормози и не само него,а цялата група.Повечето от възпитателките вдигат ръце,а и родителите му са едни...все едно гледаш Кирето и Сийка от шоуто "Каналето" те щом двамата по между си си спретват сутрин скандали пред останалите родители,значи са абсолютни пердета.Казах на Евгени Марти ,като го удари и той веднага да му отвърне,и му обяснявах,колко по-силен е той оъ него Grinning
Иначе по градинките същото положение,както при теб.Всяка седмица ходим в Зоопарка,и ако се сещате до птиците има едно кътче с две пързалки и масички за децата да си играят.Та онази седмица,Евгени се качва на пързалката ,но е малко по-бавен и тромав при качването,и едно хлапе на около 4-5 години някакво нерваче,го хвана за блузката в гръб и го дръпна от стълбите(абе събори си го на земята) и тръгна да се пързаля.Ние и двамата с баща му скочихме,а онзи малкият тръгна да си тича.Вярваш ли ми,че се оглеждахме за някаква реакция да разберем,кой е родителя и нищо.
После се оказа,че тъпата му майка е била точно до нас с приятелка и си гледат,пушат и се забавляват.Евгени отиде и започна да им обяснява,а те пикли по на 20 години,едната както си дъвчеше дъвката,като преживно животно само леко си свали слънчевите очила погледна го подигравателно и пак си ги сложи  ooooh! Е,кажи ми с простакеси ,как да се разправяш,никак.
До нас също има такова терористче,и въпреки разправиите нищо.Един ден съм изкарала Евгени с играчките навън,и същото идва и на мен вече не ми пука,и му казах,че му забранявам да играе с Евгени и да се доближава,да си търси нови деца с ,които да играе.Баба му ме гледа опулено,и на нея и казах,че не желая никакъв контакт на нейното внуче с моето дете.И други майки направиха така като мен,и сега този Дани ходи на друга площадка,докато не се осере и там и не набие някое дете.
Айде,че много дълго стана.
Днес съм малко релакс,ще правя довечера "Черешката на тортата"  Laughing,че ще имам гости

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 09:30 от Madam Stasita

# 668
  • софия
Аз вече в чудо съм се видяла в парка.
Ицко принципно е спокойно дете,агресията му е нещо много далечно.В най-лошия случай се разплаква,когато попадне в обсега на някое терористче.Не удря,не бие,не издевателства.В занималнята ги учат да не си дърпат играчките от ръцете или пък да предлагат играчка в замяна.И в интерес на истината Ицето си спазва правилата като редови гражданин и аз съм доволна.Обаче,както казах има няколко деца в парка,които са ГОТОВИ НА ВСИЧКО да стане или да вземат това,което искат.Става въпрос за 2-3 годишни.
Купихме триколка без педали на нашичкия.В момента,в който стъпим в парка се появява едно,което ни е ,,другарче",блъска Ицко,взема я и изчезва.Това е всеки ден.При което майката казва спокойно:,,Пиленцееееее,така не се прави бе злато!Е,полудявам. #Cussing outВъпросното ни приятелче,пък от друга страна не си дава играчките и удря децата,които пипнат нещо негово.Реакцията от страна на майката си е все същата.Преди две вечери започна да блъска Ицко с едно камионче,което му беше взел,но с разрешение.Стигна се до там,че аз очаквах,адекватна намеса от страна на родителите и накрая моят беше ударен и разреван.Снощи пък едно момиченце,незнайно защо реши,че трябва да го щипе,удря и дърпа.Ицко се местеше на друго място,ама въпросната девойка твърдо беше решена да го тормози,при което аз се намесих и сложих край.Обаче реакция от страна на нейната майка нямаше,никаква. #2gunfire
Започвам да си мисля,че имам вина,за това,че все обяснявам,че трябва да си споделя играчките и да не се бие. newsm78

# 669
Започвам да си мисля,че имам вина,за това,че все обяснявам,че трябва да си споделя играчките и да не се бие. newsm78

Честито бебче на Мадленка! Да й е жива и здрава принцесата! Бонбон!
Пожелания за много леко раждане, Смешко. И си ги избии тези мисли от главата, ок? Hug

Като се прибрахме в София децата едни мирни и тихички, на детската площадка врява, бутане и крещене. Стефи и Ники не знаеха къде се намират в началото. Бързо се светнаха и сега ми е мъка. Стефан седи наказан почти всеки ден до вратата в клас /почна училище предната сряда/, че викал без причина в клас. Ники както си споделяше играчките, взе и спря да го прави. Някакви 5 седмици при бабите и сега ушите служат за украса.....Бясна съм. Но тук такива неща не вървят.

Опитаха се да ми надпишат сметка на Мтел, чийто карта не ползвам. Смених абонамента на 4,90, за да си запазя номера само за лятото като се прибирам. Миналия ноември месец тряс 45 лв сметка. Имам авер в Мтел, че веднага я коригира. Ама що трябваше да го занимавам? Щото на *88, оплаквания през сайта и пр. дейности нямаха резултат. Но знаете ги Мтел...Другото лято минавам на Виваком.

Аз ще бягам да се оправям с тукашното GP. Не бил виждал Никола цяла година и нямало как да издаде официално писмо, че живее в страната. Ами като не се е разболявал аз ли съм виновна????? Искат да ме рекетират 70 евро за преглед, за да видят лицето на дребното...ама няма да стане.

Поздрави от село,
Нем

# 670
У, не бях влизала няколко дни да ви чета, че в работата беше лудница, а вие коментирате баш болните ми теми - плоскостъпие и мобилен оператор.
Малкия го водих на ортопед, когато беше на 1г.8м, защото съм твърдо убедена, че е тотален дюстабан (като майка си), но ортопедът (небезизвестния д-р Драганов) каза, че било рано да се говори за плоскостъпие на тази възраст. Ако продължавам да имам подобни притеснения да го посетим, когато детето навърши 3-4 г. Наблюдавам крачетата на другите дечица и на моето и просто го виждам, че стъпва с вътрешната част на ходилото. Стаситке, освен да ползваме твоя доФтор-ортопед, ако не възразяваш?
А за мобилния оператор, въпреки че не е Глобул, а баш МТел, от април месец такива номера ми върти и такива надписани сметки получавам, че днес вече ми возвряха ла...ната, с извинение, и се накрещях на воля. Още ми е разтреперано от нерви, но минаха всякакви граници и този месец си подавам молбицата и ги сменям!
Проблеми с деца по площадки нямаме (пу-пу), но вероятно защото нашия не се задържа на такива. Минава ги на бегом и хуква нанякъде другаде, обикновено.

# 671
  • София
vaiza с две ръце ти го препоръчвам  LaughingМисля,че има и в интернет негови координат Медицински център Д-р Хайвазов.Вземи си направление,човека работи по ЗК,за да не плащаш преглед.Горе доло е до колежа по Библиотечно дело(ако му не бъркам името  Embarassed) където е детелината на Цариградско шосе свързваща Дружба и Младост,ето http://medicine-bg.com/

# 672
  • София
Вайзе, Стаси -визуално личи ли си плоскостъпието? защото аз го оглеждам сводчето на Божко и сама трудно преценявам. може би ще трябва и ние да се преглеждаме.
за съвместните игри навън-много е трудно. все се опитвам да обяснявам, да подхождам с такт и внимание към другите деца, но както Стаси е дала пример с майките от зоопарка, така и аз виждам, че наистина има хора и хора. някои родители тотално игнорират елементарни правила за поведение и от там и децата са такива. Божко никога не посягаше, абсолютно непозната му беше подобна реакция, но след като няколко пъти го извадиха и избутаха от собственото му колело, събориха от пързалката и вече ако усети заплаха - бута и не дава да го свалят от колелото му. Трябва да се примиря, че тепърва ще имаме примери за безобразно поведение, но ми е трудно. Миналата седмица една майка реши да изпикае 2 годишното си дете буквално насред площадката за игра, изобщо не го заведе поне до началото на тревната площ. После остави същото дете да ближе капещия си сладолед върху играчките и колелото на Божко. Ами то или възпитаваш и взимаш мерки - или не, какво да й кажа? Изобщо не му прави забележка, а когато започне да дърпа чужда вещ  или нищо не казва или казва  - миличко, по-полека, по-полека.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 16:57 от Мигла

# 673
  • София
Мигле,по принцип трябва да си го види специалист,защото има т.нар.мнимо плоскостъпие ,т.е. създава се илюзията,че детето няма свод,а то всъщност има.Но при нас не са така нещата,баща му го наблюдава около 2-3 месеца,има там някакви характеристики ,които го доказват.Но искаше също и друго мнение от лекар специалист,и той потвърди същото.Някои лекари казват,че било рано,други навреме.Абе май това си е ябълката на раздора в ортопедията  Laughing

# 674
Стаситке, благодаря за координатите. Ще посетим доктора за да ми е мирна душата.
Мигленче, дечицата до 3-4 г. възраст нямат ясно изразен свод, защото до тогава се оформя, а и защото са им пухкави крачетата, та предполагам е нормално да стъпват на цяло стъпало до тази възраст, но при Зарко, поне според мен е видимо, че стъпва навътре, т.е. че криви крачетата и смятам да взема мерки овреме, пък дано не съм права.

Общи условия

Активация на акаунт