МАЙчета 2009! - 7

• 33 135
  • 723
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Вайзе, Стаси Hug, благодаря ви за отговорите! Heart Eyes
Вайзе- успех на прегледа, пиши после как е минал, дано не се налагат някакви специални мерки.

# 676
  • София
За плоскостъпието Rolling Eyes аз съм дюстабан, Сашко и той и брат му върви натам. И ние трябва да ходим при Драганов. Ние от понеделник сме на ясла дано свикнем лесно, дай боже да не боледуваме като бати. Чувам много добри отзиви за яслата пу-пу-пу

# 677
Гледам ,че обсъждате и моята болна тема за НАГЛИТЕ И АГРЕСИВНИ ДЕЦА по градинките .
Направо съм се побъркала от мислене и чудене как да ги възпитавам,дали да им казвам да не се бият или да им казвам да се бият ,ако някой ги бие.
Жени ми е мн наивна и мила със околните,за това често остава разочарована и плаче като някой я дърпа или удря.В детската от наивността и и счупиха зъбче и беше все със синини,но за това съм виновна само Аз,глупачка съм голяма .Два месеца преди да тръгне все и казвах ,че не трябва да взима без разрешение нещо,ако има проблем да казва на госпожата и т.п.
Когато си я взех със счупено зъбче и не можеше да яде дни,направо бях полудяла ,мн мн се обвинявах и се пях зарекла ,че ще я науча да се защитава,който я бие ,да го бие и тя,но него направих Tired.
Вени е по Отворена,за моя радост,тя не позволява да я бият или дърпат,веднага почва да вика и някой път и шамари раздава.
А за майките на такива деца,думи нямам,идва ми да ги удуша,то не може да си седиш ,пушиш ,клюкари и от сорта,а детето ти да тероризира околните.Точно заради такива индивиди,мой те деца си играят почти винаги сами и не ходят по площадките,във часове когато има повече деца.
И за заключение,според мен със всеки ден ще става все по зле момичета,както казва постоянно съпругът ми  ...Вече, не знам как да ги възпитаваме......

# 678
И аз преди смятах, че е неуместно и неправилно аз да правя забележка. Сега вече, видя ли родители - гьонове, които не поглеждат кого тормозят децата им заради собствената сигурност на тия същите деца, аз не си мълча и правя забележки. Ще ми блъскат и хапят детето ли? newsm34 Ще имат да вземат. Не значи да става то разбойник, но не и да търпи чужди истерии. 

# 679
Лелеее, аз направо в чудо се видях, докато бяхме в България. Само 2-3 пъти припарихме до градинки/площадки с деца и в останалото време се пазех като дявол от тамян от такива преживявания. Много ме шокираха повечето деца. Едни такива бесни, крещящи, търчащи, бутащи, невнимателни... не е истина направо. Случи ни се Дарето да бъде буквално изхвърлена от една въртележка. А Сияна изблъскана от едни значително по-големи гаменчета... Милите, преди да ревнат, доста се почудиха какво точно им се е случило - изобщо не очакваха.
Зайците са доста кротки, любвеобилни и миролюбиви (освен ако не се карат/хапят една с друга за някоя играчка или глупост...) и също бяха като попарени. Ние и преди не сме ходили по детски площадки, защото си имаме двор при родителите ми (в Княжево) - чист въздух, люлки, пързалка и купища играчки, че и две кучета. И редовно си имаме приятелчета гостенчета. Но този път, като си дойдохме, реших, че трябва да си социализирам чаветата. Ужас. Пълен провал. Още първия път се зарекох повече да не ги водя на такива места сред такива бесове с малоумни родители.  По неволя още два пъти се завъртяхме (минавахме оттам и децата сами поискаха). Та аз просто ги ограничавам от такива места, защото все пак имаме алтернатива, където реалността е различна. Ако нямахме, не знам как бих постъпила. Сигурно бих ги научила как се бият шамари  Crazy.

Иначе в детските центрове (ние се навъртахме в МОЛ-а на Стамболийски при Випо и в Добро-то на Гоце Делчев) всичко си беше шест. Никакви проблеми. Даже да има някое откачено хлапе, чиито родители нехаят, каките от центъра озаптяха някак страстите.

Тук в краварниците не съм наблюдавала такова поведение. Има по-буйни и напористи деца, но родителите им като цяло внимават за поведението им. И не мога да кажа, че IQ-то на хората тук е по-високо. Може би по-скоро ги е страх, защото при най-малкия проблем може да получат призовка (съдят се за щяло и не щяло). А може и просто да сме имали късмет, знам ли...

Последна редакция: сб, 10 сеп 2011, 01:31 от zaiobaio

# 680
И не мога да кажа, че IQ-то на хората тук е по-високо. А може и просто да сме имали късмет, знам ли...

Не бих казала, че това въобще може да е причина.

Хората на село си живеят просто, спокойно, мирно. Те не са като нас майстори във всичко. Работата им е от 9 до 5 и само за една длъжност. Не като нас от всичко по малко и ако може да бъде свършено от днес за вчера....При нас е стрес, стрес, стрес...превърнал се в непукизъм. От нищо - ни от държава, ни от правила, норми, поведение....уважение към ближния.

А IQто им е доста по-ниско тук. Mr. Green

# 681
Нем, има много истина в написаното от теб, но лично аз не съм толкова склонна да обобщавам. И затова предпочитам по-"мекия" изказ. Около мен в България е пълно с готини, съвестни, смислени, уважителни, качествени хора. И затова не мога да правя заключения и да поставям под общ знаменател просто така...

# 682
Кой е твърдял, че няма в БГ готини, съвестни, смислени, уважителни, качествени хора?
Само дето доста стресово живеем....но това няма връзка с IQто, нали?
Не съм обобщавала. Коментирам наблюденията си.

# 683
Момичета ,хората на село в повечето случай са по лоши,безотговорни и нагли от тези във града.
Аз живея на село от две години и направо съм потресена от хората тук.Повечето млади тук само пият,пушат,бият си децата,оставят ги без контрол,бият и животните.На улиците се разхождат деца по три,четири години сами,ходят в къщите на други деца.В нас идват деца и стоят по цял ден ,без никой да ги потърси .
Хората на село,не са вече милите ,гостоприемни хора,всички се карат и бият за глупости.Тук всеки издребнява,защото животът е еднообразен ,всеки се оплаква че няма пари,но и не искат да работят.
Темите на младите майки не са за децата им,а все се оплакват от свекърви,от мъжете си,все едно аз съм им ги избирала..Само клюки и нищо друго.
Впечатленията ми са от Дупнишка и Монтанска област,дано на другите места да не е така.

С написаното в никакъв случай не искам да кажа ,че аз съм по добра от околните ,за съжаление и аз започнах мн да издребнявам и се ядосвам за глупости,но все още ми е останало уважението към хората и винаги гледам да помагам на когото и със каквото мога.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2011, 21:49 от tanq karabelyova

# 684
  • София
Завърнахме се и ние от гостуване на село. Гледам, интересни дискусии имате Simple Smile Ние по площадки не ходим, едно, че Ваньо не иска, и второ, на мен ми е неприятна цялата тази лудница. Баща му понякога мърмори, че съм го изнежила и бил асоциален и т.н., но като чета, и други подобни асоциални има, особено по чужбината. Зайо, какво им се случи на гаменчетата, които ви изблъскаха?  Laughing
На нашето "село", слава Богу, нямахме подобни проблеми, но то и не сме били точно в такава ситуация. На улицата пред къщата дотърчават някакви съседски деца и напъват да го мляскат и мачкат Ваньо. Честно казано, и това не ми е приятно, особено всеки срещнат да го лигави по муцунката, но тук може повредата да е и в моя телевизор...
Прекарахме си добре, успяхме да пътуваме без повръщаници. С изключение на 2 дни времето беше слънчево и успяхме да отчетем няколко бани в надуваемия басейн - голям кеф.
Като казвате удряне, та да се оплача - Ваньо има навика, като е вбесен и пищи за нещо, да посяга на нас да ни удря. Знам, че и това е характерно за възрастта, но се чудя какво да го правя. Държа му ръцете, обяснявам, пляскам в отговор - не и не. Дано отмине с времето!!!
Утре планираме зоо посещение, да преговорим фауната. Simple Smile Жалко, че няма динозаври, напоследък любима "приказка" е да слуша за тях и най-вече как е паднал метеоритът.  Crazy

# 685
Ако аз съм виновна за объркването, моля за извинения.
Направи ми впечатление споменаването на IQ-то на възрастните.
А то не е свързано с поведението на децата според мен.
От предния ми пост да се разбира:
Нас - ние българите
Тук, на село - имах предвид Дъблин.

# 686
Голяма съм патка,все нещо не доразбрала. Embarassed

# 687
Зайо, какво им се случи на гаменчетата, които ви изблъскаха?  Laughing

Нищо, разбира се  Laughing. Здраве да е. И аз като теб си изнежвам децата в някои ситуации, а в други си казвам, че повредата е в моя телевизор, ама като няма кой да го поправи...  Crazy Засега я караме асоциално  Whistling.

# 688
Хей, интересно станало тук.
Нем, аз те разбрах, че под "село" имаше впредвид чужбинските хора.
Сега гледам, че и двете със Зайо започвате да гледате света от моята гледна точка.  В началото бях само аз, която живееше в чужбина, и понякога ама съвсем неадекватни ми бяха изказванията относно някои неща, за които тук дори и не съм се замисляла. Та радвам се, че няма да съм само аз идиотката, дето не разбира някои неща от българската действителност.
Иначе и тук хората са такива - добри, никога не те притесняват, не гледат в твоята паница. Някой да ми тропне детето си за цял ден  Shocked Ми накрая на деня ще му пратя фактура със цената си за час детегледачка. На детската площадка майките и бащите си винаги си гледат децата, вървят след тях, и ако почнат да се бутат или дърпат, те са първите, които ги спират. До сега не ми се е налагало да търся майката/бащата на някое дете, което се опитва да вземе нещо от Александър, за да се опитам да направя забележка. Друго нещо - тук първото нещо, на което започват да се учат децата, след като започнат да имат социални контакти е, че трябва да се научат да си делят нещата. "You should share" е най-звучащата фраза на детската площадка. Друго нещо - тук никой не мъкне допълнително играчки - ми и аз бих се изнервила, ако Петьо си е донесъл скутера, Митко количката, Мария - количката за кукли. Деца са, винаги искат нещо, което нямат. Най-много колело да се домъкне, което се оставя на входа на площадката и не се пипа, докато не свърши детето да си играе.
Моят син вече я мина тази възраст, където всичко е негово. Има си няколко неща, на които държи, но тъй като са селскостопански обекти, не са интересни за повечето деца. Има си лопата и гребло, каска и такава работна количка. Това са му любимите неща и леко се ядосва, ако някой се опита да ми ги вземе.
От друга страна, има(Х) приятелка рускиня, която ама никога не прави никаква забележка на детето си какво прави. И тъй като е с година по-голям от Александър, естествено, моят винаги е потърпевш. Детето и е страшно агресивно и непрекъснато се опитва да ядоса Александър. След няколко забележки от моя страна и никаква реакция от нейна, просто прекъснах контактите. Ама хич не искам детето ми да страда заради някакво друго дете.
Лято, ама ти съвсем ли не събираш детето ти с други деца?
Смешко, имаш стиснати палци от мен.
Хайде, лека Ви нощ, момичета.

# 689
  • софия
Ехоооооо!Аз още съм тук. Grinning

Кате,мерси за палчетата!
Цитат
Лято, ама ти съвсем ли не събираш детето ти с други деца?
И аз това се зачудих. newsm78
Jeeny,никаква те няма.Къде се покри?Как е яслата,свикнахте ли вече?

Общи условия

Активация на акаунт