Раждане вкъщи 9

• 22 192
  • 743
  •   1
Отговори
# 285

Ако някой е пропуснал, трагичната и поучителна история на "Дулата от Австралия" и една от най-изявените застъпнички на неасистираното домашно раждане, Джанет Фрейзър, е ТУК на български.  /Стр. 15, пост #219 от настоящата тема/.

Too late, уви, както някой вече каза.

Трагична за мен и за теб. Поучителна за някого - съмнявам се.

Сега четох, че след раждането тя никога не е споменавала нито детето, нито самото раждане. На самия й сайт (материали от който се ползват и тук, и в Родилница) няма и думичка за събитието - затова пък е пълно с разкази за прекрасни безпроблемни раждания и болнични изнасилвания.

Познато, а?

# 286
Хайде пак всеки си чете, както му е угодно...   Tired   Стелт каза, че сте против домашното асистирано достъпно за всеки раждане, щото ви е скъпо...  И най-близката болница ми е на час и половина път от вкъщи, не на 5 мин... И тази въпросна болница е кошмарна... И въобще що се трепя да обяснявам... Искам и аз да си избера болница (видях че има), в която да родя така както смятам, че трябва да протече едно раждане, но за тази "гъзария" трябва да се бръкна с цялата си брутна годишна заплата, което не мога да си позволя и дори не съм длъжна да ви го обяснявам...  

Имах щастието (до скоро така си мислех) да забременея безпроблемно, желано, но не планово... Имах щастието да изживея прекрасна безпроблемна бременност, за която държавата не е дала нито стотинка, освен полагащото се в стандартната ЖК... Имах щастието, защото сега виждам и разбирам, че за моето дете не си заслужава да се дадат 900 лв., за да го родя в най-добрите за него и мен условия (според моите разбирания).... Правят се някакви тънки сметки тук кое дете колко струва, кое дете си заслужава и кое не... Ако се налагаше държавата да плаща, за да забременея, да ме следят в патологична 9 месеца, да се правят допълнителни изследвания и консултации със специалисти, да раждам с планово секцио и т.н., колко ли щеше да струва детето ми на държавата?

Моля ви, оставете ме да бременея безпроблемно, извън тънките ви сметки за моя живот, този на моето дете и моето семейство...

# 287
Стелт, извинявай, някой насила ли те кара да четеш и участваш в темата?

# 288
  • София
Лично аз виждам само розови облаци на първа страница, все едно, че трагедия изобщо не се е случвала.

Ми то нали това е целта.

Да отшуми темата.

Моля ви, оставете ме да бременея безпроблемно, извън тънките ви сметки за моя живот, този на моето дете и моето семейство...

Че кой ти пречи? Не обсъждаме теб, нито някой те разубеждава да родиш вкъщи. Обсъждаме усилията на Родилница да замаже смъртен случай. Ти вече си запозната с рисковете, дали ще си родиш вкъщи или не - твоя работа. Идеята е да не останат незапознати с рисковете.

# 289
Хайде пак всеки си чете, както му е угодно...   Tired   Стелт каза, че сте против домашното асистирано достъпно за всеки раждане, щото ви е скъпо...   

А Джули каза, че изобщо не сме против!

Стелт, не обобщавай, моля, че всички тук сме били против домашното раждане!  Naughty
За енти път ще кажа, че съм против НЕасистираното такова.
И ако трябва да се плаща от моите данъци, за да се осигури необходимата спешна помощ в такива случаи, аз нямам нищо против.
По- добре парите да отидат за спасяването на едно бебе (или една майка), отколкото да потънат в нечий джоб.  Tired

Ама вЕрно всеки си чете, както му е угодно!  Crossing Arms

# 290
  • София
Стига се връзвахте на Стелт - тя методично следва стратегията темата да се измества към болниците и домашното (уж) асистирано раждане... Няма да престане да си гони опашката, защото и сами се убедихте, че в Родилница така са решили да участват във всяка дискусия, касаеща трагедията!

Но все пак, става ясно колко безрисково е експерименталното НЕАСИСТИРАНО раждане!

# 291
Бу, мисля, че предупреждението на първа страница не е много точно. Звучи ми като "Опасно е движението на хора в необезопасените зони, както е опасно движението въобще". Има разлика в рисковете - в болница, асистирано домашно и неасистирано домашно  раждане и тези червени букви е редно ясно да я подчертават. Иначе звучи като преудпреждение спрямо раждането като цяло.

# 292
  • София
Бу, мисля, че предупреждението на първа страница не е много точно. Звучи ми като "Опасно е движението на хора в необезопасените зони, както е опасно движението въобще". Има разлика в рисковете - в болница, асистирано домашно и неасистирано домашно  раждане и тези червени букви е редно ясно да я подчертават. Иначе звучи като преудпреждение спрямо раждането като цяло.

Съгласна. А и темата не е "Успешното раждане вкъщи", та да присъстват само такива истории! Това не е частния форум на Мег, все пак...

# 293
Участвах в темата, преди "нашестието", защото тя ме интересува лично, а не за да съдя някого, да клюкарствам или да спасявам света... Ако някой няма желание, лично заинтересовани хора да участват в подобна тема, то моля да се отвори тема "за домашното раждане", където да не ме "лаят кучетата" за личния ми избор и светоглед и да ми се искат обяснения защо лиглите му с лигли избират еди какво си... Да, аз мога да бъда на мястото на Цвети, дори може и мен да ме няма, тогава ще обсъждате мен и моето безценно бебе, което всъщност не може да надхвърля 400 лв. на държавата...  Tired

П.С. Специално за вечно неразбралата Ивонска... Нямам никакво взимане-даване с Родилница, не съм регистрирана във форума им (за разлика от повечето тук), нито го чета...

# 294
  • София
...
П.С. Специално за вечно неразбралата Ивонска... Нямам никакво взимане-даване с Родилница, не съм регистрирана във форума им (за разлика от повечето тук), нито го чета...

Повечето тук споделяме ЧАСТ от идеите им. В това си качество сме били регнати и сме участвали.  Peace

# 295
...тогава ще обсъждате мен и моето безценно бебе, което всъщност не може да надхвърля 400 лв. на държавата...  Tired

Не че е важно, но може. По мои груби моето бебе е струвало на държавата поне 5000 лева - предвид ранното му раждане.

# 296
...

Повечето тук споделяме ЧАСТ от идеите им. В това си качество сме били регнати и сме участвали.  Peace

За което нямам нищо против...

Какво са решили в Родилница, какво и защо правят, обаче аз не знам и моля да не ме замесвате в интригите и/или безпочвените си предположения...

Следя действията на Естествено, но видях до къде могат да стигнат с преговорите с глухи хора... Имам "удоволствието" да засичам по съдилищата и други организации с идеална цел, които се борят не само за собствения си гъз... Пределно ми е ясно как се води борба срещу системата/държавата или каквото щете го наречете...

# 297
Бу, мисля, че предупреждението на първа страница не е много точно. Звучи ми като "Опасно е движението на хора в необезопасените зони, както е опасно движението въобще". Има разлика в рисковете - в болница, асистирано домашно и неасистирано домашно  раждане и тези червени букви е редно ясно да я подчертават. Иначе звучи като преудпреждение спрямо раждането като цяло.

Съгласна. А и темата не е "Успешното раждане вкъщи", та да присъстват само такива истории! Това не е частния форум на Мег, все пак...

Аз също съм съгласна.  Едно ясно прудепреждение не само че е разумно и практично, но и задължително, когато претендираме за обективност и отговорност по такава сериозна тема, особено в такъв широк форум.

ПП - по повод НПО-тата.  Възхищавам се и уважавам дейността на всяко сдружение с идеална цел, което искрено се опитва да промени нещо за добро.  В едно обаче можем да бъдем сигурни:  всички промени за добро, които биха се случили в родилните болници, отсега насетне ще са въпреки дейността на това сдружение или на негов приемник, работещ със същите прийоми.

# 298
  • Под кленовите дървета
Стелт, що не запретнеш ръкави и не помогнеш на Естествено в прокарването на такъв закон? Казвам го много отговорно - виждам имап дух, виждаш двете страни на позицията, можеш да пишеш грамотно. От хора, които вярват в идеите и са способни да работят за тях, всяка организация има нужда.
А аз ти обещавам, че ако прокарате закон за асистирано домашно раждане, повече дума няма да кажа срещу това Peace

# 299
  • София
...  които се борят не само за собствения си гъз... Пределно ми е ясно как се води борба срещу системата/държавата или каквото щете го наречете...

И това разбирам, но не може борбата да е с всички средства... Смятам, с това ще се съгласиш.  Peace

Много е важен примерът, когато си във фокуса на общественото внимание! Да бъдеш лидер и пропагандатор, когато всичко е наред и да ставаш невидим, когато нещо се обърка... или да прехвърляш отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт