Раждане вкъщи 9

• 22 964
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Правиш каквото искаш, Джули. Ти няма да родиш вкъщи, дори сто закона да са въвели, които го регламентират. Ражда вкъщи, който иска да поеме този вид рискове свръзани с домашното раждане и всеки е наясно, че той си носи отговорността и риска. Точно както при болнично раждане, впрочем.

Аааа, моля ти се, тук няма да се разберем!  Naughty
Да не дава Господ на никой, но ако се случи най- лошото, само защото майката не е била под компетентно наблюдение и детето й си е заминало заради една нелепица, лично аз никога не бих си го простила!  ooooh!
Честно и съвсем сериозно ти казвам - не знам как се живее с такава вина, не знам как се заспива вечер!
 Sad

# 451
Това не е убийство, нито го е оставила да умре, проточили се раждания има и е имало винаги, и те далеч не винаги завършват трагично, тя е поела този риск.  Ако и беше разрешено да има акушерка до нея, която поради опита и образованието си би могла да прецени по-добре нещата това можеше да не се случи.

Flip, Отговорността за живота на бебето, ако се ражда неасистирно вкъщи е на майката. Но дори то да почине, няма да ти казвам на теб точно, че тя не  е отговорна пред закона, стига да не го е убила или съзнателно оставила да умре.  

Е, какво го е направила, след като при това преносено, 12 часа мъчещо се да излезе бебе, не са се получили нещата и накрая е починало, горкото?
Тя е знаела всичко, тя е виждала, че не й се получава, но не е отишла никъде.
Или това е несъзнателно?
 Rolling Eyes

# 452
  • София
Flip, Отговорността за живота на бебето, ако се ражда неасистирно вкъщи е на майката. Но дори то да почине, няма да ти казвам на теб точно, че тя не  е отговорна пред закона, стига да не го е убила или съзнателно оставила да умре. Ако е починало в болница, по вина на лекар, то лекарят има отговорност.Ако е починало без вина на лекар, то отновно на никой не се търси отговорност. Просто това са рисковете да си жив. Може и да умреш.

Не говоря за вината - аз много пъти казах, че не съм тук да търся или определям вина, опазил ме Бог от такива роли. Говоря за моралната и обществена реакция. За отговорността, но не в смисъла на "отговорност=вина за смъртта", а отговорност за думите и действията, всяко от които е довело до едно трагично събитие.

Ако тази жена беше родила вкъщи, тихо и кротко, без значение дали бебето й е починало, или не, ако не беше част от това "общество" Родилница или както там се водят, този въпрос нямаше да стои. Обаче "те" (неизвестно кои, защото се скриха като мишки) се водят някаква обществено ангажирана организация - явяват се по телевизията, пишат писма, имат сайт, привличат други жени, дават им консултации и т.н. Смъртта на това бебе е лична трагедия - за това няма спор и 100 пъти помолих за емпатия към майката; но е и обществен гаф - звучи грубо, но е факт и грозната реакция на Родилница доказва думите ми. За тоя гаф те са длъжни за отговарят - не наказателно, не пред закона, но пред всички, които ги слушаха и гледаха, разбираш ли? Не да поемат вина, но да дадат становище и отношение. Длъжни са - това е морален дълг.

# 453
Джули, аз отлично разбирам твоята позиция и я приемам. Но това не значи, че можеш да задължиш някой друг да вижда нещата така, особено след като има записано в хартата за правата на човека, право да не ги вижда така.

Правиш каквото искаш, Джули. Ти няма да родиш вкъщи, дори сто закона да са въвели, които го регламентират. Ражда вкъщи, който иска да поеме този вид рискове свръзани с домашното раждане и всеки е наясно, че той си носи отговорността и риска. Точно както при болнично раждане, впрочем.

Аааа, моля ти се, тук няма да се разберем!  Naughty
Да не дава Господ на никой, но ако се случи най- лошото, само защото майката не е била под компетентно наблюдение и детето й си е заминало заради една нелепица, лично аз никога не бих си го простила!  ooooh!
Честно и съвсем сериозно ти казвам - не знам как се живее с такава вина, не знам как се заспива вечер!
 Sad

# 454
"J' accuse!", пламенно рече другарят Persona, като предвидливо пропусна да добави обяснението ми, че "неасистираното домашно раждане е противоречиво" Laughing

Какво трябва да означава болднатият текст?

Обяснението Ви не отговаря на оформлението на първия пост.
Произволно са оцветени в лилаво и зелено различни заглавия и над два линка стои заглавието Противоречиво, което насочва към извода, че информацията, към която сочат линковете, е противоречива и аз Ви помолих да ми докажете това или просто да махнете това заглавие.

Освен това продължавам да настоявам в първия пост на видно място над "щастливите истории" без заглавие Противоречиво да включите линк към трагичната история на починалото дете при неасистирано домашно раждане.

Наистина не знам как да се изразя по-ясно.

Ако някой иска да си обясни защо е безсмислено да се спори с persimon, трябва да си спомни нейното alter ego Archangel.

# 455
Не мога да коментирам поведението на Родилница. И аз мисля, че трябваше да има изявление и предполагам, че такова ще се появи. Ако някой е адвокат за нещо, той трябва да стои зад каузата си при всички положения, дори неприятни за него.

Flip, Отговорността за живота на бебето, ако се ражда неасистирно вкъщи е на майката. Но дори то да почине, няма да ти казвам на теб точно, че тя не  е отговорна пред закона, стига да не го е убила или съзнателно оставила да умре. Ако е починало в болница, по вина на лекар, то лекарят има отговорност.Ако е починало без вина на лекар, то отновно на никой не се търси отговорност. Просто това са рисковете да си жив. Може и да умреш.

Не говоря за вината - аз много пъти казах, че не съм тук да търся или определям вина, опазил ме Бог от такива роли. Говоря за моралната и обществена реакция. За отговорността, но не в смисъла на "отговорност=вина за смъртта", а отговорност за думите и действията, всяко от които е довело до едно трагично събитие.

Ако тази жена беше родила вкъщи, тихо и кротко, без значение дали бебето й е починало, или не, ако не беше част от това "общество" Родилница или както там се водят, този въпрос нямаше да стои. Обаче "те" (неизвестно кои, защото се скриха като мишки) се водят някаква обществено ангажирана организация - явяват се по телевизията, пишат писма, имат сайт, привличат други жени, дават им консултации и т.н. Смъртта на това бебе е лична трагедия - за това няма спор и 100 пъти помолих за емпатия към майката; но е и обществен гаф - звучи грубо, но е факт и грозната реакция на Родилница доказва думите ми. За тоя гаф те са длъжни за отговарят - не наказателно, не пред закона, но пред всички, които ги слушаха и гледаха, разбираш ли? Не да поемат вина, но да дадат становище и отношение. Длъжни са - това е морален дълг.

# 456
  • София
Не мога да коментирам поведението на Родилница. И аз мисля, че трябваше да има изявление и предполагам, че такова ще се появи. Ако някой е адвокат за нещо, той трябва да стои зад каузата си при всички положения, дори неприятни за него.

Това имам предвид и аз  Peace

# 457
Това не е убийство, нито го е оставила да умре, проточили се раждания има и е имало винаги, и те далеч не винаги завършват трагично, тя е поела този риск.  Ако и беше разрешено да има акушерка до нея, която поради опита и образованието си би могла да прецени по-добре нещата това можеше да не се случи.

Разбира се, че е имало и ще има, само дето е имало и ТРЯБВА да има поне един компетентен човек, който да прослушва чат- пат тоновете на детето и ако те застрашително утихнат, да накара "разбирачите" (демек майка му и баща му, които са чели книжки и са гледали картинки Tired), да поемат незабавно към болницата!

# 458
Джули, аз отлично разбирам твоята позиция и я приемам. Но това не значи, че можеш да задължиш някой друг да вижда нещата така, особено след като има записано в хартата за правата на човека, право да не ги вижда така.

Не искам да карам никого да вижда нищо.
Искам ако се двоумят дали да раждат НЕасистирано у дома, да ЗНАЯТ, че е напълно възможно и реално БЕБЕТО ИМ ДА УМРЕ!
Не искам да летят в облаците и да слушат глупости, че никога и нищо не може и няма да се обърка!
Това са грозни лъжи, плод на нечии болни фантазии!

# 459
  • след Околовръстното

Ражда вкъщи, който иска да поеме този вид рискове свръзани с домашното раждане и всеки е наясно, че той си носи отговорността и риска. Точно както при болнично раждане, впрочем.

Ааааа, не!
Както се произнесе една персона от Родилница

"Разсъждавам си тези дни за изборите, които правим и отговорността, която носим...Много е лесно човек да остави отговорността на друг- примерно на лекарите. "

# 460

Ми то право на опитно лице е имало,но тя е сбъркала правилното място понеже дружките знаят по-добре какво им е на другарчето.Сега обаче има пробойна в енергийното поле и започват да стъпват на Земята като си наемат адвокат да оправдае необмислената им левитация.

# 461
  • До хладилника, който обичам
Бу, сложи ли линк към някое от ражданията, завършили със смърт на бебетата? Confused
От първия пост на тази тема аз нищо не съм махала, нито смятам да махам, и както вероятно забелязвате, единствено добавям само линкове, подадени от вас, както и предупреждението беше съставено от вас  Peace Каквото беше махнато, сами видяхте, беше махнато от Селма, която пусна девета част. Не мисля да добавям нищо току-така, нито мисля, че съм своеволничила, добавяйки ги. Единственото, за което помолих, е подадените линкове да не са "жълти" - мисля, че е ясно за всички (или почти) какво значи това: по възможност да е акуратно отразено злощастното събитие. Всичко, каквото ми подадохте - сложих; чакам Rookie да провери за австралийката има ли друг по-подходящ материал, ако не, ще добавя линк с нейния превод, както ми писа на лични.

Специално за Персона: линковете и заглавията, оцветени в два цвята са от преди; нямам общо, нито съм писала или чела преди осма тема. В тон с оформлението единствено добавих двата линка, които лично вие ми дадохте на лични, придружени с изказ в доста заповедна форма, но да речем, че това е маловажно. Всички линкове в темата са твърде в посока "всичко е наред и проблем няма", така че "противоречиво" ми се видя съвсем уместно като контра-заглавие. Не мисля, че някой в момента може да нарече дискусиите за домашното раждане, асистирано или не, по друг начин, освен "противоречиви".

# 462
# 463
  • До хладилника, който обичам
Никак дори Peace точно това имах предвид; добавям

# 464
Никак дори Peace точно това имах предвид; добавям

О.К., благодаря.    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт