Да преправим старите мебели - 8

• 100 999
  • 723
  •   1
Отговори
# 450
Седефче, на ЛМ съм ма не знам  Joy Аз толкоз имам за правене, че 2 месеца  ми е таман  Mr. Green Joy

Отивам в " Направи си сам", че и там зарибявка  Crazy

# 451
Е, примъквай нещо от Направи си сам до тук, де Grinning Давай да плакнем оЧо.
Ти си мойто хапче за отмора, да знаеш Peace

# 452
Бюфетът на баба е почти същият,като този от обявата,с тази разлика ,че нашият е без тези двете чекмеджета горе.Шкурила съм го до дърво,не мога да го онагледя сега, защото е на село. Сега дори се сещам,понеже използвах бормашината като помощник,че заоблих ръбчетата.

# 453
К-А-М, никой не може да гадае по снимка от какъв материал е конкретният бюфет. Много зависи от това къде и кога е произведен. Тези бюфети са чешки фасон. Ако е отпреди 50те години на миналия век, то е твърде вероятно да е изцяло от дърво. Ако е бил скъп, е бил от по-благородна дървесина, ако е бил по-евтин - може и да има тук-там шперплат. Може и да е комбинация от два вида дървесина - вътрешната страна на врати и страници да е от чам, а отгоре да има дебел "фурнир" /слагам го в кавички, защото този фурнир на практика си е една плоскост с дебелина над 1 см/.
Ако е от по-нова епоха, кой знае какво са му набутали. Но е възможно и да си е дърво, при това и да не е чам!
Всичко ще стане ясно след като остържеш боята.
Но ако има мухъл, аз лично не бих се захванала с този бюфет.

# 454
baibibi , със сигурност е на повече от 50 гд, но докато не се пипне, няма как да се види. Аз го мернах отдалеч, щото беше набутан в едно мазе. Чичо ми каза, това нещо няма чупене, а леля ми се изцепи , че е мухлясъл, щото се чуди на шантавите ми идеи  Mr. Green Те се местят от апартамен в къща и що салонни бюфети, маси, легла и какво ли още не подариха на циганите. Ама аз от де да знам, че ще съм на такъв акъл  Crazy

Седефченценце, душицо дано така ти действам...ама май изглеждам по-скоро тъповато на фона на това, което вие правите, но човек се учи докато е жив. Peace Laughing

Никога не съм се оглеждала така за стари неща, аз..., която хвърлях на поразия. Карам мъж ми да обиколим бабите на село и да видим нямат ли нещо за изхвърляне, той вика, че нямало да се черви заради налудничевите ми идеи  Joy

# 455
А сега кажете, с какво да боядисам гадните стари бели СКШ-та със сив кант. Латекс? Спрей? Автоемайллак? Мислих и тапети ма се отказах  Thinking

# 456
  • София-в сърцата на моите деца
А защо просто не им смениш вратичките, както аз направих?  newsm78

# 457
Щото ми е ограничен бюджета и не бяха на дневен ред.

# 458
Привет на всички ентусиастки, които ще помоля за съвет  Rolling Eyes
Трябва да си стъкмя гардероб до края на лятото, че ще се местя, пък бюджета е ограничен, а и имам интерес към стари мебели, та... въпроса е за гардероб от този тип

http://www.snimka.bg/?album;aid=600609

някой местил ли е подобно нещо, дали се разглобява? Ако успеем да го пренесем префасонирането как ще трябва да е? Това май е естествен фурнир с лаково покритие. По познатата схема шкурене, боя няколко слоя и лак дали ще стане? някой правил ли е нещо от този материал? Мисля си че без машинка лентова за шкурене няма да мина, но други съвети? Благодаря на всички

# 459
  • Варна
merrlyn, гардеробът се разглобява перфектно на съставните си части. Като стане на плоскости ще ти бъде по-лесно да шкуриш, защото аз започнах с масата и хич, ама хич не е лесно и бързо. Така, че ако ще го правиш цветен пробвай с бороконтакт и направо водоразтворима боя.

При сглобяването смени някои от пантичките, за да ти се затваря добре, сложи нови дръжки и задължително качи снимки в темата, че да му се порадваме и ние.

Тези стари гардероби събират страшно много неща....

# 460
merrlyn, гардеробът се разглобява перфектно на съставните си части. Като стане на плоскости ще ти бъде по-лесно да шкуриш, защото аз започнах с масата и хич, ама хич не е лесно и бързо. Така, че ако ще го правиш цветен пробвай с бороконтакт и направо водоразтворима боя.

При сглобяването смени някои от пантичките, за да ти се затваря добре, сложи нови дръжки и задължително качи снимки в темата, че да му се порадваме и ние.

Тези стари гардероби събират страшно много неща....

Благодаря за отговора, гардероба ще го правя бял или шампанско, но пак бороконтакт ще сложа. пантите и дръжките ще са нови със сигурност.

Това, че се разглобява е много важно, че иначе няма как Rolling Eyes

Боядисването дали ще стане по-добре с машина за пръскане от типа на това пейнт зуум дето го рекламират по ТВ-то? И колко ли струва евтиния вариант на машинката за боядисване и дали върши работа изобщо  newsm78 някой ползвал ли е?

# 461
merrlyn, да не те отчайва, но и ние имахме такъв гардероб, който при местенето се почупи. Сега само едната част е здрава и я ползвам,,,та интересно ще ми бъде като я боядисаш.

А кажете за тез глупави шкафове бе  Mr. Green

# 462
  • София-в сърцата на моите деца
Привет на всички ентусиастки, които ще помоля за съвет  Rolling Eyes
Трябва да си стъкмя гардероб до края на лятото, че ще се местя, пък бюджета е ограничен, а и имам интерес към стари мебели, та... въпроса е за гардероб от този тип

http://www.snimka.bg/?album;aid=600609

някой местил ли е подобно нещо, дали се разглобява? Ако успеем да го пренесем префасонирането как ще трябва да е? Това май е естествен фурнир с лаково покритие. По познатата схема шкурене, боя няколко слоя и лак дали ще стане? някой правил ли е нещо от този материал? Мисля си че без машинка лентова за шкурене няма да мина, но други съвети? Благодаря на всички

В момента се "забавлявам" с такъв гардероб, който заварих на мястото му.Викнах дърводелец, смени му пантите с нови, тук таме го постегна , а аз се захванах да го боядисам-първо го измих с Обезмаслител хубаво , тук таме го тръкнах с една финна шкурка и накрая го омазах с Боро Контакт и отгоре го наплесках с едно мече с боя слонова кост, и то блажна емайллак, лепнах малко  декорацийки  по диагонал /тука някой беше показвал подобен гардероб/и като стане съвсем готово ще покажа.Единственото , което отбелязвам е , че като се намаже с Боро контакт, трябва да се изчака 2-3часа и веднага да се минава с боята, а да не се чака дълго време, защото аз, изчаквайки ден-два и реших, че трябва да го мина втори път и и се появиха едни капчици, които не се махнаха, но не си личат много под боята, но да ми е за урок-мажа с Бороконтакта-2-3 часа съхне и веднага отгоре с боята, каквато имате.Аз имах автоемайллак и си хвана прекрасно.Даже се опитах да го чопля-ами хванало се е  Peace. Единственото е ,че боята е повече от миризлива и ако там живеете , трябва да си сложите вероятно от водоразтворимата и немиришеща-ама аз имах от другата. Така,че сега чакам всичко хубавичко да изсъхна.
Та да попитам как трябва леко да го състаря по ръбовете-с шкурка ли пак? newsm78

# 463
  • София и там където не се пуши

Да разглобява се, защото помня, като го сглобявахме същия   bouquet . Имаме двукрилен и четирикрилен (имам предвид при мама)

Ще чакам снимки и аз от всички вас са такъв гардероб.

# 464
Привет,майсторици-вълшебница!
От извесно време ви чета и се възхищавам на търпението и идеите ви  Peace
От няколко седмици имам  чисто нова маса за чисто новата ми кухня!Но проблема е,че ги правиха различни фирми.Първо правихме кухнята-фурнирован МДФ,цвят-някакъв си дъб/май избелен беше/.От фирмата ни предупредиха,че мааалко ще си смени цвета!След няколко дни поръчахме и масата-същия цвят,но тя е МДФ с естествен фурнир,а краката са масив.Като идваха в къщи да видят цвета на кухнята и мостра вземаха хората.За известно време всичко беше ОК,ноооооо кухнята взе да си променя цвета със всеки изминал ден и сега е вече почти цвят череша /не че не ми харесва,даже още повече/!!!!!!А масата,както се досещате си стои все така светла и ни казаха,че няма да се промени!
Направо място не мога да си намеря от яд!Два дена ходя като самолет и само това ми е в главата  #CrazyДайте ми съвет какво да правя!Милото каза,че няма да се занимава повече с масата /сваляне-качване/,защото сме на 6-я етаж и още нямаме пуснал асансьор  #Cussing out
Та въпроса ми е-може ли аджеба,върху тоз масив и естествен фурнир да се развихря аз и дали ще стане нещо?Доколкото знам с някаккъв байц са боядисани  newsm78
Моля ви помагайте!

Общи условия

Активация на акаунт